Şimdi Ara

Babam çalışmama izin vermiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bir sorunum var ve işin içinden çıkamadığım için bunu sizinle paylaşmak istiyorum. %85 engelliyim ve belden aşağım çalışmıyor. İş hayatına atılmak istiyorum, ama şöyle bir durumum var;Çocukluğum da, çok tembel bir birey olduğum için düzgün bir 12 yıllık ilköğretim ve ortaöğretim temeli oluşturamadım. Üniversite okumak istesem; Bu temelden yetersizlik düzeyi ile okuyamam, sınava girsem, üniversite kazanamam. KPSS'ye girsem; 90 ve üstü puan tutturamam. Geriye tek seçeneğim; Lise diplomam ile dışardan özel sektörde iş bulmak fakat babam buna yanaşmıyor. Çünkü bakım aylığı alıyoruz ve bunun kesilmesini istemiyor. ikinci sebebi benim ihtiyaçlarımı gidermem gerekiyor; 2 saate bir tuvalet ihtiyacımı karşılamam gerektiği için, patronların buna izin vermeyeceği ve beni kovacağı veya işe almayacağı düşüncesine sahip. Bir diğer nedeni de; benim bir işe başlarken onun devamını getiremediğimden çabuk sıkılıp iş hayatımdan bunalacağımı düşünmesi ona bakım aylığından kazandığı paranın daha fazlasını kazanacağıma dair söz vermeme rağmen nafile onu bir türlü ikna edemedim ilerde kimseye muhtaç olmak istemiyorum. kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum bundan dolayı da yaklaşık 1.5-2 senedir bunalımdayım bu bunalım anormal hareketler sergileyip ilaç almamı gerektirecek seviyeye kadar geldi. özgüvenim düştü keşke doğmasaydım diyecek noktaya geldim. ne yapacağımı bilemiyorum.








  • sevgili dostum


    sana nacizane birkaç tavsiye verebilirim.


    1.E-Kpss'ye bakabilirsin,engelli vatandaşlar için güzel bir kapı,hem de devlette çalışmış oluyosun.Özel sektörde iş hayatı vahşi bence.


    2.olarak bakım aylığı alırken evde kendin freelance denilen yurtdışına iş yapabilen(yazılım,tasarım vs) alanlarda kendini geliştirebilir para kazanabilirsin.Hem de evinde olursun.

  • Abi KPSS niye tutturamam diyorsun yanlış bilmiyorsam kamu kurumlarında belli bir sayıda engelli çalışmak zorunda mecbur yani yasa bu. Benim teyzemin çalıştığı okulda görme engelli biri var hiçbir şey yapmıyor diyor teyzem tüm gün oturup geri dönüyor öğretmenler kadar kazanıyor nerdeyse. Seni uygun bir yere alırlar kamuya bak sen özeli boşver
  • Benim gibi aynı konuları Forum TR'ye de açmışsın

  • Yotundaşi kullanıcısına yanıt

    büyük bir çıkmazda olduğumu düşündüğümden olabilecek herkesten fikir almaya çalıştım eğer rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın

  • Engel rapor oranınız yüksek. Engelli statüsünde memur olabilirsiniz. E kpss'yi araştırmanızı tavsiye ederim. Öğretmenlik mezunu olsanız çok rahat atanırdınız mesela. 2022 kpss ile sınava giren bütün engelli öğretmenler atandı. Engeliniz sizce çalışmanızı imkansız hale mi getiriyor?
  • john ciga J kullanıcısına yanıt

    Ayakta durmamı gerektiren, bir yerden bir yere seyehat etmemi gerektiren hiçbir mesleği yapamam diyebilirim bu da engelim olduğundan dolayı benim imkanlarımı kısıtlıyor. Bakalım eğer YKS'de bir yeri tutturamazsam EKPSS'ye gireceğim artık teşekkürler.

  • Çok geçmiş olsun



    Gerçekten kararlıysanız evinizden çağrı merkezi tarzı yerlerde müşteri temsilcisi olarak çalışabilirsiniz. Stresli bir iştir ama iyi kötü çorbanız kaynar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.