Şimdi Ara

B8 passat comfortlineye 16 jant takmak hakkındaa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2017 b8 tsi comfortline araç aldım ve bu araca kar lastiği takmak için 4 adet trendline b8 jantı buldum bazı yerlerde comfortun süspansiyonu 17 janta göre vs gibi bişeyler okudum 16 trendline jantı takmamın bir zararı veya olumsuzluğu olurmu bilgisi olan varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Böyle birşey yok. Yanlış bilgi. Hiçbir şey olmaz. Gönül rahatlığıyla takabilirsiniz. Lastik ebadınız 215 60 r16 olmalıdır. Bu ölçüler orjinal fabrikasyon aracındır. Farklı ölçüler sorun yaratabilir.

    İyi günler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: autotech1

    Böyle birşey yok. Yanlış bilgi. Hiçbir şey olmaz. Gönül rahatlığıyla takabilirsiniz. Lastik ebadınız 215 60 r16 olmalıdır. Bu ölçüler orjinal fabrikasyon aracındır. Farklı ölçüler sorun yaratabilir.

    İyi günler...


    birşey daha soracağım benim comfortlinenin bujonları direk olur deilmi trenlinenin jantlarına yani bujon vs uyumsuzluğu olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    Bijonlar standarttır. İsterseniz 19 verona takın, aynı bijonlar kullanılacak. Bijonların biri şifreli. Bunun anahtarı da bagaj halısının altında, yedek lastiğin sol tarafında.



    Size bir bilgi daha vereyim: Passatın aslında tüm versiyonlarında kullanılan jantların çapları neredeyse tamamen aynı. Yani bazı insanlar büyük jant takınca tekerleği de büyüttüm zannediyorlar. Aslında böyle birşey yok. Tabi ki lastik ebadını değiştirmemek şartıyla. 16 inch aragon ile 19 inch verona arasındaki çap farkı 1 cm. den bile azdır. Sadece lastiğin yere temas ettiği alan büyür ve yakıt tüketimi artar. Bir de jant büyüdükçe konfor azalır. Lastik maaliyeti artar.



    Siz 215 55 r17 den 215 60 r16 ya geçeceksiniz. Taban alanı %95 aynı. Aslında yazlık lastik olsaydı yakıt tüketimi aynı kalırdı. Fakat kışlık lastik olduğu için araç daha fazla yakacaktır.



    Passatlarda Trendline'dan Rline'a kadar kullanılan aşağıdaki tüm versiyonlarının çapları aynıdır. Gönül rahatlığıyla birinden diğerine geçiş yapabilirsiniz.



    215 60 r16 Aragon

    215 55 r17 İstanbul, London

    235 45 r18 Dartford

    235 40 r19 Verona



    İyi günler dilerim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.