Şimdi Ara

B450M S2H Ryzen 7 5800x3d Uyumlu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese iyi forumlar elimde şu anda b450m s2h anakart ve ryzen 5 3600 işlemci rtx 3060 12 gb ekran kartı 16 gb ram var özetle sistemim bu şekilde işlemcimin bir çok konuda beni artık memnun etmemeye başladı o yüzden Ryzen 7 5800x3d ye yükseltmek istiyorum soketinin uyumlu olduğunu biliyorum fakat ben oyun odaklı kullanmayı planlıyorum ve bir çok okuduğum yerde voltajda sorun yaşarsın işlemci b450m s2h ile tam performansını veremez çok ısınır gibi şeyler okudum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz tavsiyeleriniz neler ?





  • default ayarlarda hiç bir problem olmaz kanka. türk forumlarında bu vrm zımbırığı bir tık abartılıyor. En fazla vrmler bi' tık sıcak çalışır.


    ayrıyetten bu vrm mosfetler dayanıklı mosfetlerdir. 100 dereceye kadar gider yani sıcaklıkları, fakat şöyle bir handikabı var ne kadar sıcak vrm, o kadar kısa ömür.


    Sen her hangi bi' oc işine girmeyeceksen ya da pc'de sürekli render tarzı yüksek işlem gücü ve yüksek güç tüketen uygulamalar yapmayacaksan hiç bir sorun olmaz.

  • Ekran kartınız çok düşük .rtx 4070ti super ve üstü kart almayacaksanız o sisteme o işlemciyi almak israf hocam.

    render vs iş odaklı kullanacaksanız alın. anakartla alakalı bir sorun yaşamazsınız.

  • Tavsiyeler için teşekkürler ryzen 5 3600 ilk aldığımda çok ısınıyordu undervolt yapmıştım sorunum düzelmişti muhtemelen dediğiniz gibi bir durumda yine benzer şekilde çözebilirim. Bu ekran kartına alacağım işlemcinin fazla olduğunun farkındayım fakat şu anda bütçemle maksimum performans alabileceğim parçam işlemcimi değiştirmek diye düşündüm ileride de ekran kartımı değiştireceğim. Oynadığım bir çok oyunda işlemci daha ön planda oluyor hatta bazen oynadığım oyunlarda birden fazla client açmam gerekiyor örneğin mmorpglerde bu işlemciyle hem ileride alacağım ekran kartına hazırlık hem de şu anda işimi fazlasıyla görüp beni tatmin edeceğine inanıyorum. Tabi sizin daha iyi bir işlemci tavsiyeniz varsa araştırabilirim veya farklı bir konuda da fikrinizi söylerseniz sevinirim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.