Şimdi Ara

Azami Öğrenim Süresi Sonunda Okuldan Atılma (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
54.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok şükür yök hak tanımış ara sınıflar hazırlık sınıfları na bile tanımış..
    Benim anlamadığım ben en son 3. Sınıf 1.dönem aldım sonra ayrıldım okuldan şimdi bana alıp başarısız olduklarımın yanı sıra bir de hiç almadığım 3. Sınıf 2. Dönem ve 4. . Sınıf komple bütün derslerden mi ek sınav hakkı verilecek ?
    Hadi beni geç hazırlık sınıfları bile dahil edilmiş o adam napacak hazırlıktan başlayarak 4. Sınıf dahil üniversitede okuması gereken derslerin hepsine birden ek sınav mı olacak bu kısmı anlayamadım bilen anlayan varsa bizi bilgilendirirse sevinirim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • comucen C kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı durumdayım iki yıllık dersim duruyor daha öğrenci işlerinle konuştuğumda almadığın ve başarısız olduğun bütün derslerden sınava giricek sin cevabını aldım ilk dönem için 16 derse falan tekabül ediyor nasıl olucak hiç bilmiyorum bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan ki sistemde almadığın bütün dersler için ek sınavlara girebiliyorsun, limit yok.Ders sayını beş ve beşin altına indirirsen iki yıl daha okula kayıt yenileyip devam edebiliyorsun kalan beş dersini vermek için ama veremezsen okulla ilişkin kesiliyor.Mahkemeye falan başvurup bir dönem daha elde edenler var.(Mahkemenin kaynağı ise YÖK'ün bu kararı kasımda çıkarıp güz döneminde uyguluyor olması, halbuki güz dönemi eylülde başlamıştı yani hukuki olarak yeni alınan bir karar geçmiş tarihi etkileyemez)

  • 4S0S 4 kullanıcısına yanıt

    hocam ek sınava her bir ders için 1 hakkımız mı var? yani bir dönemde 20 dersin hepsinin sınavına girip geçmemiz mi gerekiyor?

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    2 Ek Sınav hakkı var.Bu iki ek sınav vize final şeklinde değil, ilkinden geçemezsen ikincide şansını deneyeceksin yani notun tek sınav üzerinden değerlendirilecek.Sınavda ders limiti yok alıpta kaldığın ya da daha önce almadığın bütün derslerin sınavına girebileceksin.Eğer bu iki ek sınav sonucunda hepsini verirsen mezun olabiliyorsun ya da beş ve altı dersin kaldıysa iki yarı yıl daha devam edebiliyorsun.

  • 4S0S 4 kullanıcısına yanıt

    Peki 1 dönemde tüm sınavlara girmek zorunda mıyız?

    10 tanesine girsek bir sene sonra diğer 10 tanesine girsek oluyor mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    Telegram Azami Öğrenim Süresi Mağdurları grubumuz var.Sistem öyle çalışmıyor YÖK 2014 Kasımda çıkarttı bu kanunu lisans öğrencilerine yedi yıl azami süre verdi yedi yılın sonunda ek sınav yapılıyor ve bu ek sınav dahilinde ders sayını beşin altına düşürürsen dört yarı yıl daha devam edebiliyorsun.Geçtiğimiz eylül ayında ilk ek sınavlar yapıldı ancak çok fazla öğrenci mağdur olduğu için YÖK bir ek sınav hakkı daha tanıdı.Bu ek sınavda hiç almadığın derslerin sınavınada girebileceksin.Yani şuanki güncel durumda bu sınav hakkıyla derslerini verirsen mezun, beşin altına indirirsen iki yıl daha devam edebiliyorsun

  • 4S0S 4 kullanıcısına yanıt

    Hocam yeni yök kararnamesi ile kaç ders olursa olsun ek sınav hakkı verilecekmiş.

    Sen eski sistemden bahsediyorsun galiba benim bahsettiğim şey bir hafta önce çıktı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    Evet bende ondan bahsediyorum toplamda 2 adet ek sınav takvimi olacak ve bu iki ek sınav takviminede alıpta kaldığın ya da almadığın derslerden girebileceksin

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    bu af için de geçerli mi?yani benim 5 seneden evvel verdiğim birçok ders var.araya psikolojik hastalık girdi

  • zinia Z kullanıcısına yanıt

    hocam şuan atılan herkese 2 ek sınav hakkı verildi deniyor ve yök kararnamesinde de aynı şey yazıyor. Ytü bununla ilgili duyuru yapmış ama daha çoğu üni konudan habersiz.



    Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 15.10.2021 tarihli yazı ile göndermiş olduğu 27 Eylül 2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan karar ile azami süresini tamamlayan öğrencilerin 31 Ocak 2022 tarihine kadar başvurmaları durumunda ek sınav hakkından yararlanabilecekleri bildirilmiştir. 



    yök duyurusu:


    http://www.ogi.yildiz.edu.tr/media/files/15_10_2021-YÖK%20Azami.pdf





  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    saol anladım da her ihtimali değerlendiriyorum.mesela 5 derse indiremedim ve atıldım.af gelince benim son 5 seneden evvelki dersleri sayar mı? yoksa bu ders muafiyetinde 5 yıl şartı sınava girenler için mi geçerli? yani biz rahat mıyız o konuda?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zinia Z kullanıcısına yanıt

    Sayar. Ek sınav hakkını kaldığın dersler için veriyorlar. Saymayacak olsalar her dersten sınava sokarlardı.

  • 120205044 kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani başarısız olduğun ders sayısnı 5 ve 5 den aza indirirsen

    4 yarıyıl yani 2 sene daha veriyor

    daha önce ben böyle anlamıştım yönetmelikte yazılanları okuyunca.

    siz de öyle mi anladınız teyit etmek için soruyorum.

  • Merhaba arkadaşlar. Okulun sitesine 2 gün önce eklenmiş YÖK kararıyla ilgili duyuru yeni haberim oldu. Öğrenci İşleriyle ve Dekan Sekreterliğiyle görüştüm tam olarak net bir bilgi alamadım. 2 tane kalmış olduğum ders ve 1 senelik de hiç almadığım dersler var. Bunların hepsinden ek sınava girebilecek miyiz ? Kusura bakmayın konuyu spamlemek değil amacım. Net bir bilgi elde edemedim okuldan o yüzden sormak istedim.

  • YÖK'ün okullara gönderdiği son yazı.Bu yazıya göre bütün okullar 31 ocak tarihine kadar azami süresini dolduran ya da 2018den itibaren ilişiği kesilmiş öğrencilerine iki adet ek sınav yapmak zorunda.Öğrenciler bu ek sınavlarda almadığı, alıp kaldığı ya da devamsızlıktan kaldığı derslerin sınavına girebilecek.Bu sınavlar sonucunda bütün derslerini veren öğrenciler mezun, ders sayısını beş ya da beşin altına indiren öğrenciler dört yarı yıl daha kazanmış olacak.İki adet ek sınav sonrasında başarısız ders sayısı 6 ya da fazla olan öğrencilerin ise kayıtları silinecek.





  • Bu arada telegram azami süre mağdurları grubuna bekleriz efendim.

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.