Şimdi Ara

Azami Öğrenim Süresi Sonunda Okuldan Atılma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
168
Cevap
2
Favori
54.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SimurgSlang S kullanıcısına yanıt

    Okulunun muafiyet ve intibak yönergesine bak.Bazı üniversiteler dd veya dc ile geçtiğini derslere de muafiyet veriyorken bazı üniversiteler en az cc ile geçene muafiyet veriyorlar.Askerlik konusunda da yaşın 28'i geçmediği sürece bu sene üniversiteye kayıt olursan askerligini otomatikman tecil olur ama 28 yaşına kadar.28 yaşından sonra üniversiteye kayıtlı olsan bile tecilin kalkar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba konu ile ilgili change.org dan bir kampanya başlattık ve bir whatsapp grubu mevcut desteklerinizi bekliyoruz



    whatsapp.com
    AzamiÖğrenimSüresimağdur
    https://www.facebook.com/unsupportedbrowser




  • Yaz okuluda derslerde kontenjan dolmadı diye patladı. Eylülde af umuduyla bekleyeceğiz artık ..

  • Martelllll M kullanıcısına yanıt

    Atıldın mı dostum? Af kanunu en son 2018'de çıktı bu sene çıkar belki atılmalar ilk defa bu sene uygulanıyor çünkü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar kanun kasım 2014'te yürürlüğe girmiş yani biz güz doneminde kayıtlıyken yürürlüğe girmis atılmaların 2022 bahar döneminde uygulanması gerekmiyor mu yani bize 2021-2022 güz döneminde de kayıt hakkı verilmesi gerekmiyor mu ben böyle saçmalık görmedim!!!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zoynnnn Z kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelik teşekkür ederim cevap için bir sorum daha var. Ben resim öğretmenliği için bu sene tekrar hazırlanacağım 2015 senesinde girdiğim önlisans bölümünden kaydım silinmişti bu sene sınava girdim tercih verdiğim herhangi bir önlisans bölümünü kazanırsam askerliğim kesin olarak tecillenir mi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konu ile ilgili telegram grubuna katılılalım. Birlikten kuvvet doğar. Umarım sesimizi duyururuz ve güzel haberler alırız.


    Telegram :

    telegram
    Azami Öğrenim Süresi Mağdurları
    https://t.me/azamisuremagdurlari
  • 10- 15 tane Üniversite azami süreleri 2022 bahar dönemi olarak başlatacağını açıkladı. Ortada büyük bir haksızlık var. Yök'ün duruma müdahale etmesi ve Üniversitelerin insifiyatine bırakmaması gerekiyor. Geçen sene Haziran 2020 de Pandemi dolayısıyla Lisansüstü öğrencilerine verilen azami ek süre hakkının bu sene Lisans öğrencilerine de vermesi gerekli.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zoynnnn

    Atıldın mı dostum? Af kanunu en son 2018'de çıktı bu sene çıkar belki atılmalar ilk defa bu sene uygulanıyor çünkü

    Hayır , büyük ihtimalle atılmalar eylülde derslerin başlangıç tarihinden önce başlayacak

  • SimurgSlang S kullanıcısına yanıt

    Hocam üniversiteyi kazandığın an 28 yaşını bitirene kadar askerliğini üniversite tecil eder.28 yaşından sonra bölüme kayitli olsan bile tecilin kalkar.Su an 28 yaşını gecmediysen resim öğretmenliği bölümüne kayıt olduğun an askerligin yeniden tecil olur


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sağ olun hocam teşekkür ederim yanıtlarınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir öğrencinin üniversiteden atılması neredeyse imkansıza yakındır, üniversiteye kayıt yapıp 6-7 yıl hiç gitmeyip bir anda üniversite aşkı mı doğdu pek anlamadım. Hani öyle bir sorun olsa da en iyi ihtimal yks ye girip tekrar kazanmak. önlisans bölümünüz var ise dgs ile kazanmak da oldukça kolaydır. Nedne son yılda gündeme geldi bunu anlamadım, onca sene bir öğrenci plan yapar, baktı 5-6 ders kalıyor gider hocasına, öğrenci işlerine vs durumu anlatır, her dönem bir fazla ders almak için elinden geleni yapar. Yani çıkıp desen ki hocam ben bu dersi bu dönem alamazsam 2 yıl sonra okuldan atılıyorum, emin ol hoca bir yolunu bulur ders programı değişir vs bir şeyler olur o dersi aldırır sana. Ama sen son dönem gelip bu dönem okuldan atılacağım, almadığım 30 dersim var ne yapacam dersen kusura bakma kimse parmağını kıpırdatmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

    dünyanın hiçbir yerinde kazanılan eğitim hakkı öğrencinin elinden alınamaz. çok boş yapmışsın.


    bu yasa 2014 yılında geldi ve sebebi de belli. bilmiyorsan internetten araştırıp öğrenebilirsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wearesorryserver

    bir öğrencinin üniversiteden atılması neredeyse imkansıza yakındır, üniversiteye kayıt yapıp 6-7 yıl hiç gitmeyip bir anda üniversite aşkı mı doğdu pek anlamadım. Hani öyle bir sorun olsa da en iyi ihtimal yks ye girip tekrar kazanmak. önlisans bölümünüz var ise dgs ile kazanmak da oldukça kolaydır. Nedne son yılda gündeme geldi bunu anlamadım, onca sene bir öğrenci plan yapar, baktı 5-6 ders kalıyor gider hocasına, öğrenci işlerine vs durumu anlatır, her dönem bir fazla ders almak için elinden geleni yapar. Yani çıkıp desen ki hocam ben bu dersi bu dönem alamazsam 2 yıl sonra okuldan atılıyorum, emin ol hoca bir yolunu bulur ders programı değişir vs bir şeyler olur o dersi aldırır sana. Ama sen son dönem gelip bu dönem okuldan atılacağım, almadığım 30 dersim var ne yapacam dersen kusura bakma kimse parmağını kıpırdatmaz

    Kusura bakma ama boş konuşmuşsun. Benim 7 tane veremediğim ders var ve okuldan atılacağım.ben 3 yılın sonunda okula başlayacağım zaman bu yasayı bildiğim için hem öğrenci işlerine hemde danışmanıma sordum.Okul bitmeden 7.yılım dolmuş olacak atılır mıyım diye . Hayır , sadece öğrenci haklarından faydalanamazsın dediler.Şimdi atılacaksın , biz yasayı uyguluyoruz diyorlar Böyle aptalca iş mi olur en başta söyleseydiler Kaydımı sildirir sıfırdan başlardım.





  • fekloooo F kullanıcısına yanıt

    sen de haklısın, memur olup öğrenci haklarından faydalanmak için üniversiteye kayıt olup, yıllarca hiçbir derse girmeyenler de var, sadece öğrencilik avantajlarından faydalanmak için. 4 yıllık bir bölümü her ne bahane ile 7 yılda bitiremiyorsanız, sorunu kendinizde arayın, yaz okulları var, son 1,5 yıl uzaktan eğitim var, tonla şey var, 7 yıl bekleyeceğinize önlem olarak yks ye girip tekrar kayıt yapsaydınız? üniversiteyi kazanayım 4 yıl gitmeyeyim, sonra 3 yıl gideyim 1 yılım kalmış beni okuldan atıyorlar deyin? yasa çıkmış, bir sorununuz varsa bunu yasal yollardan mahkemeye dava açarak arayın, tabi mahkeme ye dava açmak ve geçirilen sürede emin olun yks ye girip kaydınızı yenilersiniz. Ayrıca okuldan atılınca nolcak? aynı yıl tekrar yks girip kazansaydın her ihtimale karşı?


    ben zamanında bir bölüm için hem tyt ye hem ayt ye hem de dgs ye girdim, ben salak mıyım 3 sınava giriyorum? o kadar para veriyorum, bunları ne için yapıyorum? olur da biri olmaz, diğeri olmaz her zaman elimin altında bir alternatif olsun diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

    bu yasa teröristleri üniversitelerden temizleyeceğiz bahanesiyle geldi. haberin yok ve saçma sapan bir yasayı savunuyorsun.


    sınava girip de elde ettiğin hakkının elinden alınmasını olağan bir şekilde karşılıyorsan o senin acizliğindir. gelecekte bu yasa gerek dava ile gerek devletin kendi kararı ile öyle yada böyle kalkacak çünkü kazanılan hak geri alınamaz.

  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

    Sana diyecegim tek sey:Aç anayasa kitapçığında sosyal ve ekonomik haklar ve ödevler bölümündeki 42.maddenin 1.fıkrasını oku.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlar telegram ve whatsapp gruplarımıza katılmayı unutmayın dilekçe örnekleri var yök e göndermemiz gerken twitterda açtıgımız azami süre hashtaglerinede yardımlarınızı bekliyoruz

  • AZAMİ EĞİTİM SÜRESİ SIFIRLAYAN OKUL YOK SADECE AÇIKÖĞRETİM VAR ANADOLU AÖF BENİM PINAR HİSAR DA SÜREM BİTMİŞTİ.

    ANADOLU AÖF SOSYAL HİZMETLER ÖNLİSANSA GEÇİNCE KAYIT KISMINDA AZAMİ EĞİTİM SÜRESİ ŞU KANUN KAPSAMINDA BİTTİ AMA SINAVA GİRME HAKKI VARDIR UYARISI MEZUN OLANA KADAR ÇIKTI.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.