Şimdi Ara

Az Km yapan araçta periyodik bakım Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • hardcrss kullanıcısına yanıt
    uretim tarihi 1 ya da 2 yillik olan yaglar alinir mi ? 5 yil raf yokmu var deniyor ama herkrs en yenisini almak istiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim hocam. yag icin 2021 buldum ucuza ama 2022 mi almak mantikli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yağ tamam eskiyor da filtrelerin zamanla eskime ilişkisi çok az.


    bence yağ-yağ filtresini mutlaka değiştir.


    kalanlara gerek yok ama bi hava vurdurtsan iyi polen ve hava filtresine.


    yakıt 30 binde bir diye biliyorum zaten.


    asıl dikkat etmen gereken kayışlar bence,


    hiç değişmediyse 7 yıl değiştirmek için limit bir süre ve kopması halinde filtrelerden çok daha can sıkıcı sonuçlara yol açarlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 5 Ocak 2022; 21:25:13 >
  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    dediginiz gibi yag ve filtresini degistircem. orjinal yag filtresi bulamadim volvo. bu yuzden mann alicam.

    dun de aradim yetkili bayileri. biri sadece yag ve filtresine 2000 tl istedi. digeri ise butun filtreler degisir dedi, dedim 5k yaptim sadece ne gerek var mazot filtresine. onemli degil degistirirz 3600 tl dedi. bu yuzden ilk defa yetkiliye goturmeyecegim.

    kayis olayini da gecenlerde hem yetkililere hem de volvo turkiyeye sordum. 120k ya da 10 yil cevabini aldim. 2025 e kadar insallah bisi olmaz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hardcrss kullanıcısına yanıt

    Tabiki bir olmaz ama standart kullanan zorlamayanlar içinde her yıl yağ değiştirilmez bence yılda 3000km yapmış motoru zorlamamış 20.000km dayanabilecek yağ yıl doldu diye değiştirilir mi??


    Yani üretici yağı 20.000km sıcak soğuk basıç altında çalışacak şekilde yapmış 1 yılda 3000-8000km neden değiştirilsin .) anlatmak istediğim bu sentetik olan üründe yıla bağlı olarak ne eskiyecek ??

  • HemşireZED kullanıcısına yanıt

    Ben bir hidrolik mühendisi olarak, yağın durduğu yerde de ömründen yiyeceğini garanti edebilirim size.


    Fakat bu kadar çabuk değil tabi ki. Zaten 20 binde bir olan araç bakımları (arabanın yol bilgisayarı bile böyle gösteriyor) 10 bine indiriyorlar.


    Benim ikinci araç da az kullanıldı pandemi başlarında. 4000 km'de yıllık bakıma girdi. Filtreler tertemizdi, garanti ayağına yoldular işte.

  • Filtreler de mann iyidir. Yakıt için de 30-40bin ideal ancak yine orada yıl faktörü devreye girer 2-3 bakımda değişse yeterli olur. hava filtresine gerek olmayabilir tozlu yerlerde kullanmadıysanız. Belki hava tutulabilir o da yeterlidir. Polen size kalmış temiz hava solumak iyidir :)

    Yağ olarak liqui Moly tavsiye ederim. birebir TR distribütöründen alabilirsiniz.

    7 yıldır hidrolikleri değişti mi aracın? Soğutma sıvısını ve hidrolik fren yağını da değişmediyse 3 yılda bir değiştirmeniz gerekiyor. Bunları kesinlikle atlamayın hocam.

  • aracın 5000km kullanımdaki koşullar ekstrem koşullar değilse, yağ kutusunun üstünde yazar ömrünün ne kadar olduğu ona göre hareket edebilirsiniz


    kullandığım liqui moly dexos1 gen2 yağda 2 yıl 30.000 km yazıyor mesela, ben 15.000'de değiştiriyorum

  • Arif kullanıcısına yanıt
    Genelde kısa mesafede ve şehir içinde kullanıyorum. Bazen motor tam ısınmadan bile varıyorum. Markete gidiyorum. 20 km mesafeye falan gidip geliyorum. Genelde otopark da duruyor araç. Bu kullanımından dolayı yağın ve filtrenin değişmesi gerektiği fikrini alıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Bugün, hepsi mann olacak şekilde. Hava, Polen ve Yağ filtresini 430 TL'ye aldım, İkitelli Sanayiden. Yakıt filtresini almadım bu yıl 5k km yaptığım için. Şehir içinde kullandığım için hava filtresini de değiştirmemek mantıklı duruyor ama ustaya bi baktırmak lazım olur herhalde. Arabanın için gayet güzel duruyor sanırım onda da sıkıntı tyok :)
    Yağ olarak Castrol ve Motul düşünüyorum hatta yarın Motul alacağım Eco- Nergy modelini. LM biraz pahalı geldi :)

    ' sene önce hidrolik, şanzıman yağları değişti. Soğutma sıvısına hiç dokunmadım 7 yıldır :) hatta bunu da sormuştum, hiç eksiltme yok. Çalışan sorun çıkarmayan bir şeye elleme diyenler fazla :) Bunun içinde ölçüyorlar sanırım, özelliğini kaybetmişşse değiştirirsin demişlerdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bu yıl 5000 km yaptım, aracın garantisi yok. yolunmamak için yetkiliye gitmicem ilk defa :) Sadece yağ ve yağ filtresini değiştiricem. Sizin garanti olmasaydı siz de mi sadece yağ değiştirirdiniz. ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Zamanla çamurlaşma yapabiliyor hocam antifriz. Sistemi komple boşaltıp kaliteli antifriz ve saf su ile tekrardan tazelemek iyi olur. Volvo gibi araçlara güzel bakarsanız yıllarca o da size bakar :) 98 V40 var bende de :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aslında sorun şu, geçen seneye kadar her zaman yetkili servise götürdüm aracımı, bu yüzden sanayide falan tanıdığım bildiğim güvendiğim kimse yok, elletmek de istemiyorum aracı bilmediğim kimselere. Antifiriz de hehralde öyle basit bir iş değil, havası falan alınacak herhalde. Bu yüzden gözüm hiç kesmiyor :) Zaten bu pahalılıkta inşallah volvo da bize bakar :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Çıkan filtreleri gördükten sonra evet. Tabi ki gözün göremediği partiküller de (mikron mertebesinde) toplanıyor filtreye. Fakat yine de yoğun kullandığım şirket aracından çıkan filtreyi gördükten sonra keşke değişmeseydim dedim.


    Sanayide sadece parça ve yağ konusunda dikkat etmek lazım. Bu ürünler son iki yılda özellikle ciddi miktarda sahtesi kol geziyor. Bilhassa yağ çok önemli. Bu sebeple pahalı da olsa internet yerine yetkili satıcılardan alınması taraftarıyım.

  • şirket aracının filtreleri temiz çıkıyosa bizim arabaların ki sıfır gibidir o zaman :)

    evet dediğiniz gbi sahteler çok oluyo bu yüzden satıcılardan kendim aldım. yağı da yarın bizzat alacağım da bunları taktırmak için sanayide tanıdık kimse olmayınca inşallah astarı yüzünden pahalıya gelmez diye dua ediyorum :) tamamen şans herhalde usta olayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt

    "bana göre" ağır koşullar, sürekli bozuk zeminde ya da tozlu ortamda kullanmak, 5000-6000 devir çevirtmek araca  

  • Arif kullanıcısına yanıt
    Valla o zaman size göre ağır koşulda değilim :) sadece motor tam ısınmadan hedefime varıyorumdur, bu sorun olabilir sanırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.