Şimdi Ara

Az Km yapan araçta periyodik bakım Hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. 7.yıl bakım zamanı geldi, aracım 2015 v40 D2 Otomatik.
    Geçen bakımdan itibaren sadece 5.000 km yapmışım :) şu an 57.000 km'de. Şimdiye kadar hep yetkili serviste yaptırdım. Fiyat için aradığımda tutarsızlıklar var her zaman olduğu gibi hem fiyatlar tutmuyor hem verilen bilgiler. Biri ara bakım olduğu için hava ve polen filtresine gerek olmadığını, diğer yetkili servis ise pandemiden dolayı bütün filtrelerin değişmesini gerektiğini söylüyor :) En iyi yetkili servis fiyatı olarak 2.100 TL teklif aldım. Bu fiyatın içinde hava ve polen filtresi yok.
    Bosch Car servisten tüm filtreler ve yağ dahil 1.500 küsür fiyat aldım.
    Parçacıdan tüm filtreler (yan sanayi) ve yağ fiyatını işçilik dahil 1500 TL olarak aldım.(Hava ve Polen değiştirmezsem 250 Tl falan daha düşüyor)
    Filtreleri MANN marka alayım diyorum 800 küsür falan tutuyor, yağın kendisini de dahil ettiğimizde işçilik hariç 1600 tl tutuyor.
    Aklıma şunlar takıldı.
    İki bakım arası sadece 5000 Km yaptığım için bakım zamanını esnetebilir miyim ?
    Aradaki fark için özele mi gitmeliyim? Özele gidilecekse seçilecek filtre markası ne olmalı?
    Yetkili serviste yapıldığı söylenen yazılım güncellemeleri çok önemli bişi mi ?

    Araç bilgisine inandığım bir arkadaşım da yakıt filtrenin her sene değişmene de gerek yok dedi ve tanıdığı bir yeri aradı onlar da öyle dedi.
    Son olarak da 5000km daha bin öyle bakıma sok, boşuna parar vermiş olursun dedi.
    Her bakım zamanı böyle biraz uğraşıyorum çok sinir bozucu bir süreç :) şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • ben bu km dolmasa bile yılda 1 bakım olayına inanmıyorum allah aşkına bu yağ kauçuk mu durduğu yerde bozulsun


    yağın en büyük düşmanı nedir ? sıcaklık


    ısınıp soğuyan yağ özelliğini kaybeder. çalışan motorda yağ 150 derecelere çıkıyor. şimdi yazın hava 40 derece oldu diye kışında -10 derece oldu diye karterde duran yağ özelliğini mi kaybediyor ? saçmalık

  • Anladığım kadarıyla garanti devam etmiyor. Yetkili servis mi özel servis mi onu siz bilirsiniz ama fark fazlaysa özel tercih edilebilir.


    Bakım için km dolmasa bile yılda bir bakım gerekli aslında. Ve her bakımda hava filtresi değişirse iyi olur. Yakıt filtresini ben de sürekli değişmiyorum. Ama uzun yol yapmayacaksanız kış çıktıktan sonrasına da esnetilebilir diye düşünüyorum bakımlar. Polen filtresini şu an değişmeseniz de olur, ilkbaharda değişin. Ben filtrede MANN veya FİL tercih ediyorum.

  • Merhaba hocam, bir önceki aracımda ayağımın çatladığı dönemde yılda 3500km yapmıştım. Sadece yetkili serviste yağ filtresini ve yağı değiştirttim. Hava filtresi tertemizdi. Sizde youtubedan bakarak kontrolünü sağlayabilirsiniz.. Astım hastasım ama polen filtresi de temiz sayılırdı o yüzden bu 2 sini es geçmiştim.. Bir sonraki bakıma kadar hiç bir sorun olmamıştı ancak bunlar benim tecrübem, youtubedan anlamam derseniz ustanıza gösterip değişim gerekip gerekmediğini sormanız en mantıklısı (para kazanmak için değiştirelim diyebilir , bu yüzden aracın başında siz de olursanız iyi olur :) )

  • hangi yağı alıyorsunuz hocam? 1 hafta bekleyin hem filtre fiyatları hem yağ fiyatları bir nebze düşecek, hala doları 18 den hesaplayanlar var çünkü.


    filtreleri filtremarketim sitesinden mann alın


    yağı da aracınızın şartnamesini karşılayan mobil yağ alın n11 de cleanpeks yetkili mobil yağ satıcısı var. eğer az kullanırım diyorsanız şartnameyi karşılayan nispeten daha ucuz olan lukoil de kullanabilirsiniz n11 de onun da yetkili satıcısı vardı bunlar zaten fabrikanın onay verdiği kaliteli yağ firmaları.


    bütçeyi daha da indirmek isterseniz yağ ve yakıt filtresini mann geri kalanını filtron alın hiç bir sorun yaşamazsınız bu seneyi bu şekilde pas geçmiş olursunuz.


    özel servise de taş çatlasın 200 işçilik bırakırsınız ucuza içinizin rahat olduğu bir bakımı yapmış olursunuz. bu arada antifrize de bir bakın derim, son değişimin üzerinden 3 yıl geçtiyse onu da değiştirin. motulun sitesinden yağ bulucuya aracınızın marka modeli girerek uyumlu antifrizi direkt oradan satın alabilirsiniz. genelde hazır karışım oluyor motul antifrizler, kutusunu inceleyin kazara su katmayın boşa gider.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 22 Aralık 2021; 23:22:25 >




  • Pandemiden dolayı değişsin diyen de gerek yok diyen de haklı. Araç sahibini tanımadan kimse net birşey söylemez. Örneğin diyelim ki hava filtresi değişmedi, aksilik ya Turbo kesti, birisi de dedi size hava filtresi değişmedi bunun sebep oldu, servis olarak al başına belayı.


    Aracının sen tanıyacaksın sen bazı şeylere karar vereceksin. Eğer yağ kaliteli ise 2 seneye kadar gider doğru, kapalı garaj aracı doğru düzgün toz toprak görmedi ise hava filtresi 3-4 bakımı bile zorlar, polen o kadar çok gitmiyor en fazla 2 bakım. Mazot fitresi 40 bin km de bir değişmesi gerekli, antifriz de 5 yıl veya 100 bin km genelde, yine fren hidroliği 2 yılda bir, otomatik şanzıman yağı 40 bin km , manuel ise 80 bin km de vs vs tavsiye edilir. Adı üzerinde zaten tavsiye edilir duruma ve kullanılan yere göre erken de değiştirilebilir sonra da.


    Ayrıca garanti bittiği içinde yetkili servis siz ne isterseniz onu değiştirir. Keza özel servisler de.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 23 Aralık 2021; 0:6:35 >




  • ben bu km dolmasa bile yılda 1 bakım olayına inanmıyorum allah aşkına bu yağ kauçuk mu durduğu yerde bozulsun


    yağın en büyük düşmanı nedir ? sıcaklık


    ısınıp soğuyan yağ özelliğini kaybeder. çalışan motorda yağ 150 derecelere çıkıyor. şimdi yazın hava 40 derece oldu diye kışında -10 derece oldu diye karterde duran yağ özelliğini mi kaybediyor ? saçmalık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HemşireZED -- 23 Aralık 2021; 1:6:15 >
  • bence binmeye devam edin 10 bin olunca değişirsiniz. illede değiştirecekseniz yağ ve yağ filtresi yeterlidir.

  • merhaba,

    bulunduğunuz şehirde özel volvo servisi varsa onlardan da fiyat ve bilgi almanızı öneririm. ileride rutin bakım dışında yapılacak işler çıkarsa şimdiden servisinizi bulmuş olursunuz. Zira rutin bakım dışındaki işlemler yetkili serviste daha da fahiş olacaktır. ama sadece bosch/yetkili opsiyonu varsa, ben yetkili servisi seçerdim.


    yağ için ise biraz esnetilebilir bence, ama 2. yılı beklememek daha iyi olurdu. tabi teknik bilgiye dayanarak söylemiyorum, tamamen kendi görüşüm, benim aracım olsa böyle yapardım.

  • Hocam bakım aralığınızı arttırabilirsiniz. Yazın tatile çıkmadan önce yaptırın bakımınızı. Hatta bazen yetkili servislerin bakım kampanyaları oluyor. Yakalarsanız faydalanabilirsiniz. Yakıt filtresini her bakımda değişmeye gerek yok.

    Yağ filtresini orjinal kullanın. Diğer filtreler kaliteli yan sanayi olabilir.

  • Ben aynı durumda kendi aracım için yaptırmam ki bakım aralığı bende 1.5dci için 20.000km , o km yi 2 yılda anca yapıyorum ve bakımı da 2 yılda bir yapıyorum


    Kullandığım yağ full sentetik yani plastik kutuda durunca 2-3 yıl ömrü var motora girince bir yıl :)) aracı çok zorlayan bir sürüşüm de yok .)


    Hava filtresi de normal asfaltta kullanılan araçlar için kolay kirlenmiyor tozlu yollarda ise bakılabilir ama 5000 km de bence onada gerek yok


    Tüm bunlar beni bağlar ,YTD :)) veya KTD (kullanım tavsiyesi değildir)

  • kafalar pırıl pırıl saçmalık bulanlar,hiç değiştirmek istemeyenler 2 yıl ve üstü..


    bahsi artırıyorum koyun yağı ömür boyu değiştirmeyin.


    yemeği yapacağınız ürünler poşette belirli bir raf ömrü var tencereye koyup pişiriyorsunuz..


    ben bunu bir ayda tüketirim az yerim der gibi o yemek dolapta bakteri ve organizma üretir ne yenir nede tüketilir..


    yağ olayıda buna yakın yağı koyduğunuz dakika zaman işlemeye başlar yağın akma direnci habire katılaşır,siz ister 1 km yapın ister 5000 bin..


    zor ekonomi şartları durumu zorlaştırıyor farkındayım bakım yapmamak yerine aracın bakımlarını yapmayı öğrenin bunlar zor değil


    aracımın 35 bin bakımını 500 liraya kendim yaptım mazot yağ polen ve hava filtesi değişimi..


    hava filtresi kirli araç zengin karışım yapar araç çok yakar


    örnekler çoğaltılabilir.


    beklenen cevap bu değil biliyorum.bakamadığınız makinalara eziyet etmeyin


    satın gitsin yöntem bu değil çünkü.





  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Cleanpeks biraz üçkağıtçılık yaptı. 2 hafta önce 350 liraya sattığı 5w30 esp yağ şuanda 510 tl. Yurtdışından yüksek kur zamanı çektiği malın faturasını bize kesmeye çalışıyor. Kur düştü ama fiyat sabit. Tekelcilik yapıyor bir nebze.

  • senged kullanıcısına yanıt

    Farklı bir yerden alın geçin.


    Forumda çok reklamı yapıldı, rekabeti 2. plana atmış olabilirler. Bir dünya satıcı var, tek yere bel bağlamayın.

  • HemşireZED kullanıcısına yanıt

    Havayla temas eden yağ zamanla okside oluyor, yağın gördüğü ısı kadar bu da etkili


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplar için teşekkür ederim. yetkiliye gitmemeye karar verdim ve sadece yağ yağ filtresini değiştirmek istiyorum.
    yağ motul. filtreyi orjinal ya da mann alıcam da oejinal bulamadım, satan yer yok mu acaba ? mann için ise güvenilir bir site syleyebilir misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Filtremarketim güvenilir olarak söylenir. Ben de oradan aldım 1 hafta önce yağ, mazot ve hava filtresini. Mann aldım ama filtron da vardı seçenekler arasında.

  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim. bu filtrelerin son kullanma tarihi var mi ? bide urunler orjinal mann degil mi teyit wttiniz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfa-x kullanıcısına yanıt

    kutu içinde duran motor yağı ile yüksek basınç ve sıcaklık altında duran yağın ömrü bir olur mu hocam?

  • nc39 kullanıcısına yanıt

    Resmi sitesinden sadece kodlarını kontrol ettim.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.