Şimdi Ara

AYIP...Navitech QXV SERİSİ 664MHZ DİYE SATTIĞIN 2012 MODEL CİHAZ 500Mhz ANCAK VAR!!! Ayıplı !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
4
Favori
14.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada konuyu yeniden açan ben önceki konunun ilk açıldığı saatlerde next navitech arasında seçim yaparken şanseseri next seçen bir son kullanıcıyım.
    Aldığım ilk navigasyon cihazı iyi mi yaptım kötümü hala bilmiyorum.
    Hiç bir firma ile alakam yok. Teknik bilgimde yeterli değil mesleğimin elektronikle hiç bir ilgisi yok ama konuya bir şekilde takıldım.
    Bu arada rakip firma ve çete olarak nextten bahsediliyorsa ilk konunun kopyası nextin forumunda da var : bir tane yönetici yorumu ya da fake kullanıcı yorumu yok henüz.
    Üslup bir ürün müdürüne yakışmamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 21 Temmuz 2012; 18:55:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga_Savas

    quote:

    Orijinalden alıntı: ertanx

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga_Savas

    Bu ürünlerimizde kullanılan işlemci CSR Atlas-5 olup 500Mhz ile 664Mhz hız frekans aralığına sahiptir ve üst sınır yazılmıştır. Üst sınır yazılması, gerek sektörümüzde gerekse bilgisayar sektöründe alışılagelmiş bir uygulamadır.

    Örneğin rakip bir markanın (buradaki arkadaşların gayet iyi bleceği gibi) Atlas-4 işlemcili modeline 533Mhz yazması gibi.

    Saygılar

    Tolga Savaş
    Ürün Müdürü
    Navitech



    Cpu konusunda firma cevabını vermiş, yeni cihaz alacak son kullanıcı cpu hızının "500Mhz ile 664Mhz hız frekans aralığına sahiptir " olduğunu bilerek almalı yada almamalı. Ama şöle bir durum var Next firması verdiği ürünün arkasında duruyorda Navitech neden durmuyor? Kutuya böyle bir ibare yazabilirlerdi. Atlas 5 cpu 500 ve 664 MHz arası Max 664 Mhz. diye kullanıcı neyin ne olduğunu bilerek alırdı, kafasında soru işareti oluşursa en azından forumda ilgili konuya sorar bilen arkadaşlarda (yada firma yetkilisi) yardımcı olurdu. Bunu yapmadığı için ve sn. gps.navigation da bu yanlışları konusunda son kullanıcıyı bilgilendirdiği için konu buralara kadar uzandı. Benim anladığım yanlış nedir ortada? Açıkça söylemek gerekirse Navitech firması son kullanıcıya bilgi vermedi, açıklamada bulunmadı. Forum içinde desteği çok cılız ve sönük kaldı, güvenimi kaybetti. (Gerçi ilk güvenimi İlkgözağrım Px-120 de harita güncelleyememesi olmuştu gerçi düzeltildi sonradan ama mağdur olan olana)

    Ayrıca firma cpu hızını "500Mhz ile 664Mhz hız frekans aralığına sahiptir " bu şekilde mutlaka belitmeliydi. Hatırlarsanız bir ara AMD firması İntel le olan rekabetinde CPu hızı düşük Gerçek çalışma hızı 2500+ 2700+ şeklinde bir yapılandırmaya gitmişti ve gerçektende öyleydi. Aynı durum Navitech içinde geçerli fakat bunu eline yüzüne bulaştırıp güven kaybetmekten öte bişeye yaramadı. Sonuçta yanlış anlaşılmasın ilk güven kaybedişim "güncelleme sorunuydu" fakat bu da tuz biber oldu. Ne tavsiye ederim, ne de alırım. Son kullanıcı kimi yükseltmek istiyorsa yükseltir, kimi silmek istiyorsa siler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga_Savas

    Gerek kapatılan konuda gerekse şimdi yeni açılan aynı konuda markamız aleyhine hakkaniyetten uzak , seviyesiz, alaycı, saldırganca, hakaret ve tehdit dolu ve tam bir çete mantığıyla yürütülen (rakip bir markanın üçbeş tane bayii ve çalışanları tarafından- ki maalesef bu markayı şimdiye kadar en saygıdeğer rakibimiz olarak görmekte idik) bir karalama ile karşı karşıyayız.,


    Tolga Bey, forum kullanıcılarının yaptığı yorumlar konusundaki fikriniz çok dengesiz olmuş. Çete mantığı mı? Bizlerde çete üyesi... Ben ömrümde Next cihaz kullanmadım, sadece elektronik mağazalarda inceledim o kadar. PX-120 ve TLF 350 den başka cihaz kullanmadım. Kendinize göre birkaç üyeyi marka sempatizanı olarak görebilirsiniz fakat konuya yazan herkese çete üyesi demeniz, bulunduğunuz konuma hiç yakıştıramadım.



    Sayın ertanx;

    Bir yanlış anlaşılma olmasını istemem; çete derken, sizi , sayın DD22ADMİN ve bazı başka arkadaşları tenzih ederim. Siz ve tarafsız diğer arkadaşlar yanlış anlaşılma olduysa özürlerimi kabul ediniz lütfen.

    Kastettiğim kişiler bellidir.

    Herkese Saygılar sevgiler

    Tolga Savaş
    Ürün Müdürü
    Navitech

    Kimmiş bu kişiler? Açıkça yazın. Burası kocaman bir forum alt tarafı bir inceleme yapıldı bir laf ettim ve konuyu kaldırttım istemesemde. Madem böyle devam edeceksiniz isterseniz bende edeyim isterseniz ? Beyanlara dayalı olmak şartı ile yazmaya devamda ederim, kimsenin bilgi alma hakkını kimse kısıtlayamaz. Konuyuda taca atar gibi o firma bu firma diye laflar edip kimseye çete demeye yeltenmeyin. En azından silinen mesajlarımda bile firmanız için 1 kelime aşağılama yoktur,ama siz bazı forum dilindeki yazıları galiba farklı algılıyorsunuz. Elinizde somut şeyler yoksa ona buna laf atmayın , ben buraya bir firma adına yazmadım. Gidinde Apple Samsung alanına bakın bir size göre demekki o alanlarda tüm Apple ve Samsung çalışanları ve bayileri vardır. Kısaca kendinize gelin, bir derdiniz varsa bu forumun bir ton yöneticisi var yazın mail vs. baksınlar geriye dönük kayıtlarıma. Siz laf attıkça konuyu ateşliyorsunuz.

    CSR yazmış 500-664mhz, bize ne VR''den onun için ayrı inceleme yaparız normal araçta felan. Bırakın üst sınırı filan, gerçekten teknik olarak yazın herkes merak ediyor. Takmışsınız karalamaya, bu inceleme!

    Cihazlardaki (2012 model dediğiniz) işlemci

    AT550 mi ?
    AT5511 mi?
    AT5512 mi ?

    Merak edilen bu, kutunun üzerine yazdığınız hızında sizin tarafınızdan testini bekliyorlar (malum ben yaptım merakım yok) Bana kalırsa hala sizin taraftayım ve yurt dışı firmanın hatalı bilgilendirmesi gibi geliyor. Daha öncede yazdım bir çok yabancı dergiye yazı yazar testler yaparım o nedenle bana yazmayın siz foruma yazın. Umarım bu 3 nesil AtlasV 'ten haberiniz vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mhz ler uçuşuyor artık ghz ler gelsin de mhz li cihazlar tedavülden kalksın
    iftardan sonra bakmakta fayda var konulara
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    Merak edilen bu, kutunun üzerine yazdığınız hızında sizin tarafınızdan testini bekliyorlar (malum ben yaptım merakım yok) Bana kalırsa hala sizin taraftayım ve yurt dışı firmanın hatalı bilgilendirmesi gibi geliyor. Daha öncede yazdım bir çok yabancı dergiye yazı yazar testler yaparım o nedenle bana yazmayın siz foruma yazın. Umarım bu 3 nesil AtlasV 'ten haberiniz vardır.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga_Savas
    X-CALIBUR takma isimli şahsın bugün burada saat 17:00:59 yazdığı yazı: Biraz yukarıda.

    ''Hocam burada resimler donanım bilmem ne falan sorunu hız mız sorununu aştık artık, ortada diğer konuda alenen her kullanıcının okuyarak anlayabileceği yalanlı dolanlı Dallaslı ayak oyunlu Bizans firması NAVİTECH vardı.''

    Bu yazı seviyesiz ve terbiyesiz değil de nedir. Burada tartışılabilinir mi? Şimdi biz de bu adama küfür mü edelim, yoksa hukuka mı gidelim ya da sizden böyle terbiyesizliklere müsade etmemenizi mi isteyelim?

    BİZANS yadan BİZANS OYUNU terimlerini herhalde Türkiyede ne anlamda kullanıldığını bilmeyen yoktur. Bunun için bir VİDEO koyamadım ama anlayan anlamıştır herhalde.

    Bakın gps.navigation dan alıntı yaptığım yerde kırmızıya boyadığım bir yer var, ilk konu açıldığında bende dedim acaba bu Çinlilerin biz kazığımı aldatmacasımı diye, konu silindi gitti okuyanlar biliyordur, hatta bir yanlışlık falan olmasın falan diyede 2de1 gps.navigation a hocam bu üst limittir , 664 mhz bu üst limit falansa o yüzden 664 yazılmıştır falan da dedim.

    Ama bunları ben dedim sizden birileri gelipte kişileri buradaki kullanıcıları ikna edici hiç bir şey , hiç bir cevap gelmedi.Diğer konuda (ilk Navitech cihazların duyurulduğu konudada ) bu VR ve TTS olaylarına her zaman dikkat çektim.

    Burada bazen haksızlıklar olmuyorda değil mantığı ile olaylara yaklaştım, ÇETE yada bilmem ne tabirlerini bende kullandım, buradan ne kadar BAN yediğimin haddi hesabı yok hatta gps.navigation la neredeyse her konuda karşı karşıya geldik, Yönetici ile ne kadar karşı karşıya geldik haddi hesabı yok. Burayı her daim okuyanlar bilirler herşeyi.

    Genel bir yapımdır ,güçsüzden yana tavır sergilerim , bu konuların hepsinde de kendimce doğruları bulma adına her zaman sorularımı sordum ACABA şöylede olabilirmi ki diye yazdım, daha öncede söyledim NAVİTECH ten hiç bir mantıklı açıklama gelmediği gibi bana göre hala daha (tamam o kelimeyi kullanmayacam madem sizi bu kadar rahatsız etti) OYUN lar oynandı. Bir bakanımızın bir vatandaşa "inanmam takla atta göreyim" demesi gibi bir söz üzerine burada konu silindi

    Bakın burada diğer karşılaştırılan cihazın yetkilisi yok ama o kişiye ben ablamlara bir cihaz lazım ne alalım dediğimde bile bana NAVİTECH al dedi, kendi cihazları daha piyasaya çıkmamıştı çünkü, bende NAVİTECH cihazları severim ama anlatamıyorum herhalde burada cihazın bana göre donanımı yazılımı bilmem nesi değil artık arkasındaki firma çalışanlarının GÜVEN i sorgulanıyor. Neyse ya yazmaya bile değer değil.

    VR konusuna gelince , diğer konuya yazdım neyin nasıl kullanılması gerektiğini İngilizce kaynaktan, orjinali bende de var ama VİDEO daki talimatlarla örtüşmüyor demekki yabancı kaynakta yanlış yazılmış :)

    Hayırlı işler size NAVİTECH bol kazançlar




  • quote:

    hatta bir yanlışlık falan olmasın falan diyede 2de1 gps.navigation a hocam bu üst limittir , 664 mhz bu üst limit falansa o yüzden 664 yazılmıştır falan da dedim.


    Bende dedim zaten bu üzerindeki işlemcinin üst limiti o değil yazılamaz 2. Jenerasyon bu diye. Yahu bu serideki işlemciye 664mhz hız yaptırsınlar buradan üyeliğimi sildirecem. Ortaya somut bir şeyle gelsin kim yazacaksa. Ama bu iddiayı sürdürmesinler, cidden birine denk gelirlerse şikayet olursa o kadar cihaza yazık günah, milli servet bunlar.

    Xcalibur evet yabancı kaynakta eksik var, son maddede %98 sessis ortam ve ofiste diye eklenmeli oraya. Bence ekleyin valla konu madara olur, diğer konudada biri daldı vr ye sonra olan bana oldu, şaka yollu yazdık ciddiye aldılar :) aman diyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    quote:

    hatta bir yanlışlık falan olmasın falan diyede 2de1 gps.navigation a hocam bu üst limittir , 664 mhz bu üst limit falansa o yüzden 664 yazılmıştır falan da dedim.


    Bende dedim zaten bu üzerindeki işlemcinin üst limiti o değil yazılamaz 2. Jenerasyon bu diye. Yahu bu serideki işlemciye 664mhz hız yaptırsınlar buradan üyeliğimi sildirecem. Ortaya somut bir şeyle gelsin kim yazacaksa. Ama bu iddiayı sürdürmesinler, cidden birine denk gelirlerse şikayet olursa o kadar cihaza yazık günah, milli servet bunlar.

    Xcalibur evet yabancı kaynakta eksik var, son maddede %98 sessis ortam ve ofiste diye eklenmeli oraya. Bence ekleyin valla konu madara olur, diğer konudada biri daldı vr ye sonra olan bana oldu, şaka yollu yazdık ciddiye aldılar :) aman diyim.

    evet %98 bi kaç kere telefon falan çalmıştı , bişiler yere düşmüştü herhalde 2 puanda ordan kıralım :) İnanın bu %bilmem kaç olayıda mikrofondan falan kaynaklımıdır diye düşünmüyor değilim hani kötü bir mikrofon ile %60-70 olduda iyi bir mikrofon olsaydı gürültülü ortamda bile %90 ları yakalarmıydık diye ama malesef DONANIMI sorgulamaya gelmiyor

    Aynen sizde aynı bu cevabı vermiştiniz ama olanlar oldu artık. Hukuktan bahsediliyor ama nedense kullanıcı hukukundan bahseden yok. Sn.ieski bir madde yazmıştı ayıplı mal açıklaması olan, bakalım durum ne olacak.

    Neyse ben çok tırstım durduk yere hukula uğraşmıyayım , dertsiz başıma dert almıyayım. Cihazları alacak olanlara hayırlı olsun kazasız belasız günlerde kullansınlar.




  • @x-calibur

    hocam sana bişey olmaz merak etme.. kimse istanbuldan kalkıp boş yere denizliye gidip yoktan bir sebep için uğraşmaz.. zaten uğraşılacak bir sebepte yok ortalarda..
  • kamu çalışanıyım ve hiçbir navigasyon firması ile alakamın olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim
    teknik bilgim çok yoktur ama çok okurum
    bununla birlikte navitech in yaptığı bana biraz aldatıcı geldi bana
    sebebine gelince; intel ve amd pc pazarındaki işlemci satışında büyük oynar. işlemcilerine baktığımda çalışma frekanslarını mhz yada ghz olararak net verirler. 300 ile 500 arası 1500 ile 2000 arasını hiç görmedim mesela.

    Ancak overclock denilen işlemi hiç yapmasamda 2000 mhz lik işlemcileri rahatlıkla 2400 mhz de yıllarca stabil çalıştığını gördüm. O zaman bu firmalar 2000 ~ 2400 demeleri gerekmiyor muydu. İşlemcinin tek saat hızı vardır üstüne çıkartılabilir ama bu onun fabrika çıkışı hızının ne olduğunu bilmemizi engellemez.

    Aksine bu tip şeyler müşteri potansiyelinizi de olumsuz etkiler
  • Afferim Piranha, buyrun hemde cihaz arkasına adamlar 664mhz yazmış işte bu da açılmış direk donanımın resmi hız testine gerek bile duymadım

    Yorumsuz.....başkaları örnek alsın yazdımı böyle yapacaksın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 23 Temmuz 2012; 10:22:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piranhaya Teşekkürler

    Oradaki RAM 64MB mi?

    Hynix yazan NandFlash Dahili hafıza, Nanya yazan RAM Realtek yazanda Bluetooth mu oluyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 23 Temmuz 2012; 22:43:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-calibur

    Piranhaya Teşekkürler

    Oradaki RAM 64MB mi?

    Hynix yazan NandFlash Dahili hafıza, Nanya yazan RAM Realtek yazanda Bluetooth mu oluyor?



    Yok o doğru 128mb evet yazdıklarınız öyle
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    Afferim Piranha, buyrun hemde cihaz arkasına adamlar 664mhz yazmış işte bu da açılmış direk donanımın resmi hız testine gerek bile duymadım

    Yorumsuz.....başkaları örnek alsın yazdımı böyle yapacaksın



    Bu işlemciyi kullanan hiç bir firma henüz üst sınır iddiası ile 800 mhz yazmadı sanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1200gs

    quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    Afferim Piranha, buyrun hemde cihaz arkasına adamlar 664mhz yazmış işte bu da açılmış direk donanımın resmi hız testine gerek bile duymadım

    Yorumsuz.....başkaları örnek alsın yazdımı böyle yapacaksın



    Bu işlemciyi kullanan hiç bir firma henüz üst sınır iddiası ile 800 mhz yazmadı sanıyorum.


    :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    :)

    Henüz yok

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tolga_Savas
    Bu ürünlerimizde kullanılan işlemci CSR Atlas-5 olup 500Mhz ile 664Mhz hız frekans aralığına sahiptir ve üst sınır yazılmıştır. Üst sınır yazılması, gerek sektörümüzde gerekse bilgisayar sektöründe alışılagelmiş bir uygulamadır.


    AT5512 (3. jenerasyon) işlemci kullandığınız cihaz var mı? Varsa 800 mhz olarak mı satıyorsunuz ?
    Eğer yoksa ve kullanırsanız ürün bilgilerine 800 mhz yazacak mısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 24 Temmuz 2012; 21:58:58 >




  • Bu arada 800mhz gerçek hızda işlemcili cihazların çalışmaları kulağıma geliyor ve biz buna AtlasVI diyoruz (ama çakma değil aman ha )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation


    Bu arada 800mhz gerçek hızda işlemcili cihazların çalışmaları kulağıma geliyor ve biz buna AtlasVI diyoruz (ama çakma değil aman ha )

    Hani şu Ramazan Bayramından önce yetiştirmeye çalıştıkları bıyıklı Android mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertanx
    Hani şu Ramazan Bayramından önce yetiştirmeye çalıştıkları bıyıklı Android mi?


    800 mhz Android cihazmı var ??? Android için ufak gelmezmi bu işlemci hızı?


    quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation
    Yok o doğru 128mb evet yazdıklarınız öyle


    64 ü görünce birden 64mb sandım :) Yakında kendi cihazımı toplayacağım bu gidişle :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x-calibur

    quote:

    Orijinalden alıntı: ertanx
    Hani şu Ramazan Bayramından önce yetiştirmeye çalıştıkları bıyıklı Android mi?


    800 mhz Android cihazmı var ??? Android için ufak gelmezmi bu işlemci hızı?


    quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation
    Yok o doğru 128mb evet yazdıklarınız öyle


    64 ü görünce birden 64mb sandım :) Yakında kendi cihazımı toplayacağım bu gidişle :)


    Valla bu gidişle bazıları 1 çıkartıp üstü yazdık diye 2 de derler:)

    Ben AtlasVI dedim bu işlemcide Android'mi çalışıyormuş ? Android için cortex tabanlı işlemci lazım. Çalışma duydum dedim oda zaten olursa yeni yılı bulur A6 hala resmi olarak duyurulmadı ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 25 Temmuz 2012; 7:47:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu kadar duyarlı tüketiciler oldukça hiç bir firmaya bir şey olmaz helal olsun bunu yapan-yapacak tüm firmalara
  • öncelikle bu konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim tüketiciyi sizin gibi insanlar yasalardan daha iyi koruyor. ayrıca madem üst limit 664 mhz firma yetkilisine soruyorum bu hıza ne zaman ve nasıl çıkıyor bunu ispatlamanız hem sizi hemde firmanızı bu zor durumdan kurtarır. madem sadece üst limit yazılıyor satarken şayet böyle bişey olması mantıksız ama yardım sever birisi 664mhz yi belirten next yada başka bir cihazda bu testi yapabilirmi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.