Şimdi Ara

AYIP...Navitech QXV SERİSİ 664MHZ DİYE SATTIĞIN 2012 MODEL CİHAZ 500Mhz ANCAK VAR!!! Ayıplı !!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
4
Favori
14.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Varmı gelişme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: similatör21

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozkarah

    Merhaba arkadaşlar. Hem donanım hem de yazılım işinden iyi anlayan bir bilgisayar mühendisiyim. Hiç bir taşınabilir navigasyon cihazı sahibi de değilim. Arabamda ve eşimin arabasında araca özel navigasyonlar ve cep telefonumda navigasyon programları var. Dolayısı ile bırakın yakın olmayı hiç bir firma ile uzaktan bir ilgim bile yok.

    Konuyu en başından beri okudum. Firma yetkileri bence artık demagoji yapmayı bıraksın. Ya özür dilesinler ya da konuşmasınlar. CPU hızları ölçüme göre değişen şeyler değildir. Sadece CPU performansı ölçüm yaptığınız programın algoritmasına göre değişir.

    Bazı CPU güç yönetimi teknolojileri vardır pil tüketimini azaltmak için ihtiyaca göre CPUyu anlık olarak hızlandıran ya da yavaşlatan. Intel speed step, turbo boost gibi. Ancak şu çok net ki konusu geçen CPU böyle bir teknolojiye sahip değil. Sabit saat hızı ile çalışıyor. O hız da bir serisinde 500 diğerinde 664 mhz olarak belirlenmiş üretici tarafından. Dolayısı ile alet max 664 mhz çalışır diye birşey yok. Ya 500 ya da 664 çalışır. Eğer 664 çalışıyorsa iki seçenek vardır:
    1- Ya 664 mhz cpu (AT5512) kullanmışsınızdır (ki bunun doğru olmadığını şu ana kadar arkadaşlar kanıtlamışlar)
    2- Ya da 500 mhz CPUyu 664 mhze (ya da arada bir değere) overclock yapmışsınızdır.

    Ancak benim tahminim her ikisi de değil. CPU bildiğiniz 500 mhz olarak ve sabit saat hızı ile çalışıyor. Öyleyse ne olur. Bence teknik olarak hiçbir şey olmaz. Yeterli gelebilir çalıaşan uygulamalara.

    Ancak burada tepki gösterilen konu 500 mhz CPU kullanılması değil bunun 664 mhzmiş gibi reklamlarda üzerine basa basa yayınlanıp halkın kandırılması. Bu hem müşterilere hem de rakiplere ayıptır. Aynı zamanda yasal olarak da suçtur. Konu ile ilgililenmiş ve bilmemeizi sağlamış arkadaşlara işiniz gücünüz yok mu demek yerine teşekkür etmek lazımdır. Onlar sayesinde uyank geçinen birileri istedikleri gibi at oynatamayacaklarını anlayıp halkı doğru bilgilendirmeyi öğreniyorlar.




    Aynen katılıyorum

    evet çok yerinde bir açıklama olmuş. aynen katılıyorum

    yalnız dün koştura koştura A101 den Piranha Notraffic S Type Cihaz aldım. aldıktan sonra geceden beri dh daki çoğu yorumları okumaya başladım. alana kadar aklımdaki tek soru "A101 de bu cihazı bulabilecek miyim" di. aldıktan sonra 1000 tane oldu.

    Telefonuma geri vites kamerasını bağlayabilseydim hiç girmezdim bu işlere walla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    Varmı gelişme

    var

    peynir ekmek gibi satıyor
  • Sadece harita güncellemesi varmı diye uğradığım forumun gps-navigasyon bölümünde bu konuyu şimdi okudum.Konu açılalı baya bir zaman geçmiş üzerinden. 4 sayfa boyunca tüm yazılanları okudum.Navitech 210 cihaz sahibi, sıradan bir kullanıcı olarak 4 sayfa sonunda edindiğim izlenimler:

    1- Hergün binlerce kişinin okuduğu bu forumda ürün müdürü sıfatı taşıyan birinin böyle agresif mesajlar yazması bendeki marka imajını sıfırladı.

    2- Başarsoft Harita konusunda bunca zamandır paylaşım yapan Alim Bey in olaya "bulmuşsunuz eğlencelik bişey baya da eğlenmişsiniz" diyerek girmesi ve yanlış birşey yazıldıysa nolmuş yani tavırları bu güne kadar kafamda oluşan Alim Bey kişisini sıfırladı.

    3- Ülkemizin "ben yaptım oldu" , "itiraz etme itaat et" klişelerine firma temsilcileri- ya da olduğunu iddia eden kişiler- tarafından böyle bir konuda bile rastlamak beni dumur etti.

    4-Bozacının şahidi şıracıdır atasözünü hatırlattı.

    5- Harita-cihaz ikilisinde bari tekelleşme olmasaydı dedirtti. Keşke Başarsoftun dişli bir rakibi olsaydı.

    6- Teknik verilerle ya ispat yoluna gidilmeli ya da özür dilenmeliydi.

    7- 7 senelik üyeliğim boyunca bu forumda edindiğim tecrübeme göre: forumda eğer yalan konuşuyorsanız, sahte kimlikle başkası gibi davranıyorsanız, diğer üyeleri "saf" görüyorsanız, iddialarınızı ispatlayamıyorsanız, hatanızı kabul etmek yerine üste çıkmaya çalışıyorsanız ya markanızı zedelersiniz ya da kişiliğinizi. Bir gün bir üye sizi mutlaka bir konuda kıstırır.

    Dediğim gibi bu cihaz şu mhz de çalışyor dendiğinde oturup cihazın işlemcisinin şeceresini çıkaramayacak sıradan bir navigasyon kullanıcısı olarak edindiğim fikirler bunlar. Sırf Tolga Bey in yazılarını okumak bile Navitech firmasından soğumak için -bence- yeterli. Çevremde tavsiye isteyen birisi olduğunda bu markanın adını vermeyeceğim.

    edit yazım hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARKU -- 24 Şubat 2013; 1:36:56 >




  • way canınaaaa, navitech alıcaktım golddan bugün ama hızır as gibi donanımhaber, sağolsun ustalar

    navitech kullanıyorum ama onlara şunu diyorum
  • Arkadaşlar bu cihazı araştırıyorum acaba konuda bahsi geçen bu işlemci sorunu yeni modellerde düzeldimi?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.