Şimdi Ara

AYGAZ v.b Katkılı LPG yi deneyen arkadaşlar! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
23.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: set

    İletişim probleminizle ilgileniyorum şu an...

    Teşekkür ederim :)
  • Son bakımınızdan sonra kaç km. yol yaptınız?
    (ilk bakımınız ise LPG dönüşümü yaptırdığınızdan bu yana kaç km. yol yaptığınızı yazınız.)

    ilk bakımdan önce 13000km yapıldı.ilk bakım 1500km önce yapıldı

    Sürekli yakıt aldığınız LPG firmasının markasını ve hatırlıyorsanız istasyonun ismini yazınız.

    ilk 5000km civarı milangaz petrol ofisi bayisinden alındı.sonraki dönemde opetten aygaz ve petrol ofisi bayilerinden mogaz alındı.ilk bakımdan sonra çoğu aygaz eurolpg+ olmak üzere mogaz maxilpg ve aygaz eurolpg+ kullanıldı

    Son zamanlarda aracınızın performansı ya da yakıt tasarrufunda değişiklik oldu mu?
    (bir depo ile yaptığınız menzil değişti mi?)

    ilk bakımdan sonraki 500 km boyunca kalibrasyon miktarını beklerken yakıt tüketimine dikkat etmedim.son dönemlerde biraz sert ve şehir içi kullanımıma dayandırdığım bir menzil azalması yaşadım.ancak aracımda belirgin şekilde enjektör sesi azaldı

    LPG bakımlarınızda, aracınıza LPG katkısı ya da benzin katkısı uygulatıyor musunuz?
    (LPG ve benzin ekipmanlarınızın �özellikle enjektörlerinizin- sağlığı açısından önemlidir.)

    herhangi LPG veya benzin katkısı kullanmadım.kullanmayı da düşünmüyorum.ticari kaygılarla üretilmiş ürünler olduğuna inanıyorum.

    Bugüne kadar en uzun menzili yaptığınız gazı nereden aldığınızı hatırlıyor musunuz?

    en uzun menzili milangaz ile elde ettim şimdiye kadar.maalesef bulunduğumuz şehirde milangaz satıcıları bir bir kayboluyor.

    Not 1: Bu anketi doldurmanızı rica ediyor olmamız, yakıt aldığınız istasyondan ya da markanızdan şüphe duymanız anlamına gelmemelidir, amacımız yalnızca araştırmak ve bu sayede size en iyi hizmeti sunmaktır.

    Not 2: Bu kısıma özel notunuz varsa belirtiniz :

    Yaklaşık 2 hafta önce sgi sistemimizi bir bakıma götürdük.yapılan işlemlerden sonra yeni bir kalibrasyon yapıldı ve 500km sonunda tekrar gelmemiz istendi.Dün tekrar bir kalibrasyon yapmak amacı ile Samsun'da işini iyi yapan ustamıza aracımızı götürdük ve ustamızın bize gösterdiği şey şok ediciydi.
    Tahmini 05 model olan Dacia Logan taksinin bütün lpg sistemi yağ ile tıkanmış hortumları enjektörleri,regülatörü tankı temizlemeye çalışıyorlardı.Ustamız bu durumu bulmak için çok uğraştıklarını,aracın lpg ye geçişte sürekli stop ettiğini,ilk çalıştırmalarda problem yaşadığını,bir çok yazılım güncellemesi ve ecu değisimi yaptığını vs... bir çok sistem araştırması sonucu tesadüfen bulduklarını söyledi.Hortumlardan bildiğimiz kirli yağ damla damla akıyordu.Ancak taksinin katkılıgaz kullandığına dair servisimden bilgi alamadım.

    konu linki:http://forum.donanimhaber.com/m_34284117/tm.htm




  • aynı sorun bende de oldun aygaz aracımda sorun yaptı bu gün filtreyi değiştirdim ve ümraniyede candan lpg de proğram yüklendi şu an gayet iyi.ha birde lpg ci bazı iş bilmezlere kalsaydım komple buji kablosu vb değiştirip para harcayaktım.bence devlet belli süre eğitim alıp sonra sınav sonucu verdiği sertifika ile lpg montajı veya müdahalesi yapılmalı.önüne gelen bu iş yapmamalı.şu an totol gaz kullanıyorum ithal ve çok kaliteli olduğun iddia ediyorlar.
  • AYGAZ ın hiçbir katkısı görmedim, fakat İPRAGAZ ve MİLANGAZ performans ve km açısından en iyileri bana göre.
  • bende en son mogaz maxi lpg aldım.ne bir faydası var ne bir zararı.. diğerleri neyse o da o
  • Bugün aracıma sıralı sistem taktırdım ve yaklaşık olarak 5 saat atölyede kaldım. Arıza için gelenlere usta ilk önce Aygazdan gaz alıyor musun diye soruyordu... Söylediğine göre son zamanlarda enjektörlerle ilgili çok şikayet alıyormuş ve bunun sebebinin aygaz olduğunu söyledi. Hatta yanımda her zaman aygaz kullanan birinin 10000 bakımında filtresini değiştirdiler simsiyahtı. Eski aracımı daha önce 2 kez 10000 bakımına götürmüştüm benim filtrelerimle alakası yoktu. Gözlerimle görmesem böyle olabileceğine inanmazdım. Kesinlikle kullanmam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruksevgili


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

    Doğru diyosun üstad başlık AYgaz olunca formun detayları uçup gitti.selamlar...

    AYGAZ benim sayemde DH ile tanıştı
    DH Benim sayemde AYGAZ dan reklam aldı

    AMA BENİ BİR TELEFONLA ÜST KONUDAN İNDİRDİ



    ŞİDDETLE KINIYORUM KENDİLERİNİ

    Arkadaşlar bu yazımın AYGAZ ile uzaktan yakından alakası yoktur, yanlış anlaşılması durumunu sezinlemekteyim, Böyle birşey olsa açıkça yayınlamaktan çekinmeyeceğimi bilirsiniz :)




  • Arkadaşlar dün kayseri sanayiinde arkadaşımı (kendisi lpg montajcısı) ziyaret ederken, Bir pasatla uğraşıyordu. Sıralı lpg var. Bende ilgili olduğum için araç sahibiyle sohbete başladık. Sorun ne dedim. Araç önceleri sarsıntılı çalışmaya başlamış, Rolanti bozuklu olmuş. Daha sonra lpg ye hiç geçmemiş. Bu sırada arkadaşım filtreyi söktü, üfledi. Bunda gazmı geçer dedi. İstasyonunu değiştir dedi. Hangi firmadan aldığını sordum opet dedi ( anlaşıldıki aygaz plus) Bu aygazın yeni gazı hakkında ciddi şüpheler var dedim, Bp shel ipragaz falan al dedim. Bu arada yeni filtre takıldı. Arkadaş Umarım enjektörlere geçmemiştir dedi. Arabayı çalıştırdı gazada geçti rölanti sorunuda kalmadı. Bu kadar basit. Bp shel ipragaz vb. babamın oğlu değil, aygazlada alıp verenediğim birşey yok eviminde hemen yanında. daha geçen aya kadar aygazında en sadık müşterilerindendim (enaz 12 yıl) umarım katkıyı kaldırırda bizde adresimize döneriz.




  • Pek bir fark görmedim ben.Bu işle profesyonel ilgilenenler ise sürekli filtrelerin tıkanması gibi sorunlardan bahsediyor.
    Benim fitil olduğum birde şu var Aygaz pompacılarına ezberletmişler birşey.İlk alırken pompacı teknik bilgi verir ümidiyle ne farkı ne artısı var bunun dedim,çekişte %10 artış olur benzin gibi gider vs demişti kendimi teknosa da hissetmiştim bir an O söylemlere bel bağlayan sayısız müşteri var bence.
  • AYGAZ kullanan biri olarak bende bir fark göremedim iki defa PO dan gaz aldım çekiş olarak en iyisiydi diyebilirim..
  • Benim usta da sakın aygaza yaklaşma dedi, bu kadar sorun boşuna değil herhalde..
  • burda okudum okudum dedim benim filtre şimdi simsiyah kesmiştir hep aygaz katkılı kullanıyorum öğle arası filtre değiştirmeye gittim 10 tl tuttu çıkan filtre ile takılan filtre arasında fark göremedim.neye göre katkılıyı böle karalıyorsunuz anlamadım. bu arada toplam 14.000 km fln yaptım filtre temizdi.
  • Anlaşılan aygaz bu katkıyı kaldırmadığı sürece bize lpg satamayacak,durum bunu gösteriyor.Hem fiyat olarak piyasanın en pahalısı ve daha ucuz aldığım lpg lerden de bir farkını göremiyorum.
  • İnsan ister istemez olumsuz yazılardan etkileniyor. Sürekli Aygaz alırım ama bir süreliğine ara vereceğim. En azından yetkililerce bizi tatmin edecek bir açıklama yapılana kadar.
  • Total gazı çok öneriyorlar.kendi gazıymış totalin.Bende totale devam ediyorum.Bi şikayetim yok
  • Kiti taktırdıktan sonra Aygaz dışında bir gaz kullanmadım. Bir iki istisna hariç. Yaklaşık 4-5 aydır havalimanına yakın yerdeki petgaz dan almaya başladım. O zamanlar bu katkılı gazda yeni çıkmıştı. Petgaz diğer istasyonlara göre daha ucuz çünkü ve gazıda gayet iyi.. Şimdi bakıyorumda devamlı suretle Aygaz alanların filtreleri falan tıkanıyor, bizde şans eseri direkten döndük heralde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evoX

    Total gazı çok öneriyorlar.kendi gazıymış totalin.Bende totale devam ediyorum.Bi şikayetim yok


    Gazı çok iyi olup Totalgaz satan yerlerde vardır..Fakat Antalya Fener'de PO var. Bozkan Petrol. Gazı Totalgaz satıyor.. Ben hayatımda böyle lanet bir gaz görmedim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysaglam


    quote:

    Orijinalden alıntı: evoX

    Total gazı çok öneriyorlar.kendi gazıymış totalin.Bende totale devam ediyorum.Bi şikayetim yok


    Gazı çok iyi olup Totalgaz satan yerlerde vardır..Fakat Antalya Fener'de PO var. Bozkan Petrol. Gazı Totalgaz satıyor.. Ben hayatımda böyle lanet bir gaz görmedim..



    Total deneyecektim şimdi kararsız kaldım. Neyini beğenmediniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 06DF006

    Total deneyecektim şimdi kararsız kaldım. Neyini beğenmediniz


    Aslında gazın iyi veya kötü çıkma olayı direkt bayi ile alakalı bir durum.. Bu gazların çoğu cezayirden geliyor ve aynı gaz.. Gözünü daha fazla para kazanma hırsı bürümüş bayiler otogaz yerine litresi daha ucuz olan ve genellikle evlerde veya sanayide ısınma vb için kullanılan dökme gaz satıyorlar. Ondan sonra arabada rölantide düzensizlik, tekleme, gaz yememe gibi problemler başgösteriyor. Bu arada bugün Bozkan Petrolü şikayet ettim Total'e..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_cetveli

    burda okudum okudum dedim benim filtre şimdi simsiyah kesmiştir hep aygaz katkılı kullanıyorum öğle arası filtre değiştirmeye gittim 10 tl tuttu çıkan filtre ile takılan filtre arasında fark göremedim.neye göre katkılıyı böle karalıyorsunuz anlamadım. bu arada toplam 14.000 km fln yaptım filtre temizdi.

    Sorun kirletme değil, konulan katkı yağlı bir artık bırakıyormuş filtrede, eğer ki bu yağ filtreden geçer de enjektörlere geçerse arızaya kadar gidebiliyormuş.
    Bende opetten alıyordum ayar otogazdan Mehmet Bey ile konuştuktan sonra Aygaz'ı en azından bir açıklama yapılana kadar bırakma kararı aldım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.