Şimdi Ara

Ayasofya Camii için karar günü... Güncelleme: Karar çıktı Ayasofya Camii'dir. Elhamdülillah... (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.056
Cevap
3
Favori
32.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustf9

    dünyada dönen dolapların iç yüzünü ancak 30 sene sonra anlıyoruz.


    öyle bir tarihi dönemeçteyiz ki, bütün dünya bir şeylerin arefesinde, bir şeylerin doğum sancısı içinde.


    önce 2019 da çin halk cumhuriyeti ticarette abd yi geçiyor. dikkat!


    ondan sonra bir kaç ay sonra hem de, korona tiyatrosu sahne alıyor.


    neler döndüğünü elbette devletler biliyor.


    tam şu zamanda türkiye ayasofyayı tekrar camiye çeviriyor.


    bunu öyle din olayı olarak filan görenlere ancak gülmek lazım. ayasofyanın yanı başında sultanahmet camisi var. mesele cami açmak filan değil.


    türkiye bir yerlere meydan okuyor.


    dikkat edin. bu bir meydan okumadır.


    perdenin arkasında neler dönüyor?


    dünyanın parasını yöneten bir kaç aileden biridir rochshild ler. aslen eski büyük büyücülere dayanır soyları. bu aileye ait the economist dergisi her sene bir kapak resmi yayınlar.


    ne hikmetse o dergi kapağındaki şifreli anlamlar taşıyan kapak resimleri o sene içinde çoğunlukla gerçekleşir.


    2020 nin kapağı sadece resimle yetinmedi. o resmi bir kaç saniyelik kısa bir videoya çevirmişler. izleyip ne dediklerine karar verebilirsiniz.


    ayasofyayı din açısından tartışıp durmayın. yok oy içinmiş bilmem ne. mantıklı mı bu? adam 20 yıldır devletin başında. niye şimdi? çoğunluk kendisindeydi istediği zaman yapabilirdi bunu.


    bu yapılan türk devletinin bir düşmana meydan okumasıdır. yani bir devlet hamlesidir. perdenin arkasında büyük işler dönüyor.

    ilk cümleni okudum gerisini inan okumadım.


    30 senede bir z kuşağı çıkar ve 30 sene öncesini hatırlamaz



    bu döngünün sürekli olduğunun farkına bile varmaz.


    arkadaşlar hangi fikirde olursanız olun tarihi okuyun inanın bana sizin benim çocuklarım aynı şeyi yaşamasına izin vermeyin.


    keşke inönü ecevit erbakan demirel yaşasalarda bize bunu anlatsa.


    aynı kısır döngüye girmemize izin vermese.


    bütün liderlerimiz bazı ödünleri vermiştir, o anki konjektür öyle gerektiğinden .





  • Ken B. kullanıcısına yanıt

    Bu ülkenin ekonomisinin düzelmemesi için dahili ve harici çok fazla çalışmalar yürütülüyor. Ülke ekonomik olarak gelişirse bu da tam bağımsızlığa doğru gitmemiz demektir. Bunu tabiki istemez elin gavuru. Bu nedenle elindeki tüm argümanları kullanıyorlar. yerli işbirlikçileri ile hertürlü silahı kullanıp ülkeyi ekonomik bir çıkmaza sokma peşinde oldukları bir gerçek.

    Bu durum Ayasofya cami olarak açılsa da açılmasa da sürekli devam edecektir. Bugüne kadar Türkiye Ayasofyayı müze yaptı aferim Türkiye yi kalkındıralım demiyorlardı zaten. Cami yaptığımız da da değişen bişey olmayacak. Bu siyasi iktidarın toplumun beklentilerine verdiği bir cevaptır. Ayasofyanın müze olarak kalması ülkemiz insanları için gurur kırıcı birşeydi. FAtih in Ayasofya vasiyetinde geçen bedduası da toplumu derinden etkileyen bir meseleydi. Bu duruma bir çözüm üretildi. Ayasofya cami olunca tam bağımsız bir ülke olmayacağız yine. Ancak toplumun hassas olduğu bir mesele de atılmış bir adım olarak görmek lazım.

    Siyasi iktidarlar her türlü toplumsal gelişmeyi kendisine oy kazandıracak bir aktivite olarak ta görebilir. Bu da gayet normaldir. Belki de bunu düşünerek böyle bir adım atmış ta olabilirler. Onu kendileri ve Allah bilir.


    Ekonomik bir çöküşteyiz bu nedenle gözü boyamak için Ayasofya cami yapıldı demek çocukça bir düşünce. Zaten ekonomik çöküş varsa bunu durduracak olan ayasofyanın açılması açılmaması değildir. Ekonominin dinamiklerini ilgilendirir bu mesele. İktidar çıkıp, biz Ayasofya yı açtık gavur bunu istemedi bizim ekonomimizi çökertiyor demesi de zaten çok komik bir savunma olacağı aşikardır.





  • aslanhalim kullanıcısına yanıt

    Aynı şeyi demiyoruz,

    Ekonomiyle bağdaştıracak kadar meseleyi, yani Ayasofya Camii kararını basitleştirmeyin diyorum.

    Şöyle ki İP Başkanı Meral Hanım bile daha düne kadar açılabileceğine ihtimal vermiyordu. Hal böyleykem, uluslar arası boyutunu düzenlemeden, ayarlamadan, o güce ulaşmadan böyle bir aksiyon alınamazdı.

    Şöyle düşünün, 28 Şubat sonrası başörtüsü serbestliği hususunda Akpartinin ilk yılları da dahil kimse bu kadar rahat bir ortam olacağını hayal edemiyordu. Ama şimdi gayet normal gözüküyor. Sıradan bir şey. Bu bir süreçti, süreçteki adımlar atılıp yaşanmasaydı bu rahatlığımız da olmazdı. Doğrusunu Allah bilir tabii.

    Ayasofya Camii kararını ve açılışının büyüklüğü anlamak için de önerim "Bunda 86 yıl öncesinde, Müslüman bir milletin yaşadığı ülkede bir camii, hangi şartlar, kimlerin dolaylı ve direkt kararları nedeniyle kapatıldı?" sorusunun gerçek cevaplarını iyi bilmek lazım.

    Bu sorunun cevabı aynı zamanda şu an alınan kararın ardındaki duruşu ve ülkemizin geldiği durumu gösteriyor.

    Ben bu büyük, çağlara isim verebilecek duruşu takdir ediyor, ülkemle gurur duyuyorum. Rabbim daha güzel günleri de görmeyi nasib etsin...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yaşadığımız ve dolayısıyla şayet siz de Türkiyede yaşıyorsanız, sizin de yaşadığınız bu topraklar çağlara ışık saçmış, kutlu bir gayenin, inanışın neferleri tarafından fethedilmiş ve yurt edinilmiştir.

    Tabii ki bu topraklarda aynı gaye ve inanca sahip olmayan insanlar da o zaman olduğu gibi şimdi de olacaktır. Saygılı olduktan sonra sorun yok.

    Ancak unutmamanız gereken şey; İslam, bütün aleme, bütün insanlığa gelmiş, kavimler ve milletler üstü bir dindir. Dinimizin vahyedildiği örnek insan Peygamberimizin kavmi de Arap milletinin bir unsuruydu.

    Burdan yola çıkarak benzer sıfatları ve nitelemeleri kullanmanız gülünç bir durum oluşturuyor. Size hitap edilecek kelimeleri bulmak, -bu perspektiften bakılınca- aklımıza gelmiyor. Bu durumda benzer bakış açısıyla size nasıl hitap etmeli, hangi inancın, kültürün temsilcilerinin aşığı demeliyiz?

    Türk iseniz, malum Türkler kendilerine din ve hayat tarzı olarak İslami seçtiler. Farklı dine mensup olanları da vardır, onlara da saygı duyarız karşılıklı olursa. Böyleyseniz bunu bilelim öyle hitap edelim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • miskin_yek kullanıcısına yanıt

    İlmin yok diyorsunuz ama tarihle ilgili konuşuyorsunuz,

    Sebep olmadan sonuçlara odaklanmak hataya götürür, Müsaitken daha geniş yazacağım..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_mavus S kullanıcısına yanıt
    inan , sana cevap yazmak içimden gelmedi bile. din ve milliyetçiliği emip kuruttunuz. ülkeyi çöle çevirdiniz. hangi maddeden ise yüzünüz halen ortaya çıkıp atıp tutuyorsunuz. ayasofya cami olunca zafer kazandınız he he. borçlar arttıkça bunu söyleyip kendinizi rahatlatırsınız. belki kefen için bile paranız kalmayacak cebinizde. neyse.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_mavus S kullanıcısına yanıt

    Senin 3 mesajından anladığım, senle tartışmak vakit kaybı sunduğun argumanlarin hepsi boş, fatihin bedduası nedir? Kim fatih peygamber mi? Onun soyundan mı? Allah tarafindan seçilmiş biri mi? Ozel güçleri olan ustun varlık mi? Nedir fatihi özel kılan istanbulu alması mı? İstanbulu ozel kilan nedir? Ayetlerin indiği toprak mı? Peygamerlerin sehri mi? Açıkça dinlerde merkez kabul edilen biryer mi? İnsanlar sosyal, ekonomik, stratejik onem yüklediği bir sehir sadece. Kendi kendinize bir efsane yaratip yok beddua, ulu şehir filan orta çağ mantigiyla semboller uretip yasiyorsunuz.


    Şimdi bir kısmıda ulkemin kurucusu kurtuluş mucadelesi vermis bir adamin muze statusene soktuğu yapiyi degistirmek rahatsız ederse napicaksin, mustafa kemalin bedduasi olsa napacaktin yok sayabilir misin onun kararlarinida?


    Aklınızı basiniza alın, ortaçağ mantığından çıkın, Osmanlı senin ecdadında selcuklu degil mi herbirinin tarihini okuyor musun? Sanki turkluk osmanli ile basladi onla bitti su ulkeye uvey evlat muamalesi uygulamaktan vazgeçin, ve kararlarina saygı duyun kimse batmış, baskenti isgal edilmis padişahı ingiliz gemisiyle kaçmış osmanlinin kurallarina uymak zorunda değildi. Karalamaya kesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cevap vermek zorunda değilsiniz...

    Bizim yüzümüzde sıkıntı yok, durumumuzdan da. Zaferi size karşı kazanmışız gibi yazmışsınız.

    Yazdıklarımı okuyup cevap vermediğiniz kesin. Kendi zihninizden rast gele yazmışsınız.

    Konumuz borç veya kefen parası değil. Olsa bile azcık izan sahibi, geçmişi yaşayan birisi sadece şükreder... Sizi bilemem.

    Fikriniz ve bir kültürünüz varsa yazın, ona göre cevaplayalım. Basit ve bayağı kalıplarla sanal klavyeşörlük yapmaya gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s_mavus S kullanıcısına yanıt
    sen geçmişte yaşamaya devam et. uydurma kelimelere niye girdin, meçhul. klavyeşörlük nedir? Türkçe yazmayı dene.
    biz çağdaş bir ülkede yaşamak istiyoruz. akp kaderimiz değildir. gücünüze gidenin bu olduğunu sanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 15 Temmuz 2020; 17:54:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    hep bu twitter yüzünden instagram yüzünden. kökü kazınmalı bu tarz sakıncalı sitelerin. internet sansürü yasası bir an önce çıkmalı. gençler bu yüzden böyle oluyor



    Alıntıları Göster

    ne diyon aga ya? internet sansürü ile dediklerinin ne alakası var? internet sansürü çıkınca dine muhalif olunması mı yasaklanacak sosyal medyada?

  • Survivor da kim kazandı yaw

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1234Rambo

    ilk gol geldi. rte , putin'e , ayasofya'daki hristiyan varlıkların özel olarak korunacağına, isteyen bütün hristiyanların ayasofya'ya gireceğine garanti vermiş. daha yeni başlıyor gibi görünüyor. geri dönüşü yok, ayasofya cami kalacak. hadi aktroller, göreceğim sizi de.

    Yahu cevap yazmayacağım diyorum, yine rahat durmuyorsunuz. Golü kendi kalene mı attın?

     


    Rusya: Ayasofya Türkiye'nin iç meselesidir.

    Rusya: Vatandaşlarımız artık Ayasofya'ya ücretsiz gezebilecekler.


    Başından beri herkese açık zaten, aksini söyleyen yok.


    Hayır nasıl bir mantığın var anlayan beri gelsin.


    Kendime 7 gün uzaklaştırma verdim, bugün bitti. Tavsiye ederim, arada bir dinlen...


    Şu yorumumu tekrar yazayım da;


    Erdoğan Ayasofya'yi yeniden ibadete açmakla adını Türk İslam tarihine kazimistir.


    Bana Hatice değil netice lazım.


    Netice; Ayasofya namaz ibadeti yapılan Camii'dir.

    Gerisi fasa fiso....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 20 Temmuz 2020; 15:42:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    konunun takipçisiyiz merak etme. sizler gibi 15-20 günle sınırlı değil hafızamız. izleyip göreceğiz dik duruş olacak mı? şu aşamada lagaluga gereksiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye benim gibi bir genci haketmiyor. Kısmet olursa gideceğim umarım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şortlu bacılar, Hacı amcalar hepsi bi arada, abdestler bozulacak, bi şey desen Putin kızar, eskiden para basıyordu o da bitti, nolcek büle!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.