Şimdi Ara

Ay’a dönüş: NASA, yeni nesil uzay giysisini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ay’a dönüş: NASA, yeni nesil uzay giysisini tanıttı
    İnsanlık 50 yılı aşkın bir süredir tekrardan Ay’a geri dönmeye hazırlanıyor. Bunun için gerçekleştirilen Artemis görevleri yeni bir devrin başlangıcı olacak. Öte yandan NASA, Artemis programı kapsamında astronotların Ay'ı keşfetmek için giyecekleri yeni uzay giysisini de tanıttı.



    1981'den beri aynı tasarım kullanılıyordu



    Axiom Space tarafından yapılan yeni giysi, Ay yüzeyinde çalışan astronotların hareket kabiliyetini artırmak için tasarlandı. Ay'da yürüyen ilk kadın ve siyahi insanı içerecek olan Artemis III görevi için geliştirilen prototip giysi düzenlenen bir etkinlik kapsamında tanıtıldı. Tanıtılan giysi her ne kadar siyah renkte olsa da muhtemelen termal nedenlerden dolayı görev esnasında bunların beyaz versiyonları kullanılacaktır. Ek olarak bu giysilerin kadınlar için de tasarlandığını belirtelim. Uzay yolcuları tarafından giyilen mevcut uzay giysileri 1981'den beri aslında çok değişmedi ve hiçbiri kadınlar için uygun değildi.



    Ay’a dönüş: NASA, yeni nesil uzay giysisini tanıttı
    NASA Yöneticisi Bill Nelson yaptığı açıklamada "NASA'nın Axiom ile ortaklığı Ay'a astronot indirilmesi ve Amerika'nın uzaydaki liderliğinin sürdürülmesi açısından kritik önem taşıyor. NASA'nın uzun yıllara dayanan araştırma ve uzmanlığını temel alan Axiom'un yeni nesil uzay giysileri sadece ilk kadının Ay'da yürümesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda daha önce hiç olmadığı kadar çok insana Ay'da keşif ve bilim yapma fırsatı sunacaktır." dedi.



    Yeni giysiler daha fazla hareketlilik veriyor



    Astronotların rahatça yürüyebilmeleri, eğilip bükülebilmeleri ve çömelebilmeleri için - ki bunların hepsi Uluslararası Uzay İstasyonu'nun mikro yerçekimli ortamının aksine Ay gibi düşük yerçekimli bir ortamda çalışırken çok önemli - yeni bir giysiye ihtiyaç vardı. Axiom Extravehicular Mobility Unit ya da AxEMU olarak adlandırılan yeni giysi prototipi, Ay'ın güney kutbunda bulunan soğuk sıcaklıklarla başa çıkmak için termal gereksinimlerin yanı sıra gelişmiş hareketlilik ve güvenlik gereksinimleri gibi konularda önceki giysilerin çok önünde.



    Ay’a dönüş: NASA, yeni nesil uzay giysisini tanıttı
    Tanıtım etkinliği sırasında Axiom Space'in baş mühendisi Jim Stein giysiyi giydi ve giyerken bükülebildiğini, eğilebildiğini, çömelebildiğini görüldü. Tek değişen elbette giysinin hareketlilik yetenekleri değil. Kask da daha iyi görüş sağlaması için elden geçirildi ve yan tarafında HD video kamera eklendi. Bu sayede astronotlar Ay’da veya uzaydayken gördükleri canlı olarak Dünya’ya aktarılabilir, bu bir anlamda F1’deki yeni kask kameraları gibi çalışacak. Giyside daha iyi termal koruma sağlaması için bot kısımları da geliştirilmiş durumda.



    Ayrıca Bkz.NASA, patlamak üzere olan nadir bir yıldızı yakaladı: İşte görüntüler



    Axiom’un 228 milyon dolara yaptığı yeni nesil uzay giysileri, 2024’te Artemis III fırlatılmadan önce, önümüzdeki yıl NASA’nın Johnson Uzay Merkezi'nin Nötr Yüzdürme Laboratuvarı'nda daha fazla teste tabi tutulacak. Testlerin birkaç ay içinde tamamlanması ve ardından 2025’te olması planlanan Artemis III görevine yetişmesi hedefleniyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/3/15/23641727/nasa-astronaut-spacesuit-artemis-iii-moon-axiom-space
    Kaynak:https://www.nasa.gov/feature/spacesuit-for-nasa-s-artemis-iii-moon-surface-mission-debuts







  • Amele tulumu gibi olmus

  • 1981 yılından beri Ay'a hiç bir insanın gitmemesi acaba gerçekden aya kimse gitmemiş miydi sorusunu getiriyor insanın aklına.

  • 😂😂😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fortnite'ta bir tane skin vardı astronotlu acayip benziyor lan ona

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Bende tam sizi ariyordum yorumun altinda. Birazdan düz beyinli düz dünyacilarda damlar!!!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SJWler bilime de el atmış, siyahi kadın uzay elbisesi yaptık diyolar yani.

    SJW desteğine güvenen herkes, eninde sonunda toplumdan hakettiği tokatı yedi (Bknz:Bu yönde yapılan filmlerin gişelerde çakılması, buna gıcık olan hackerlerin oyunları kürekleyerek firmaları zarara uğratması vb.)

    Nasayada lazım bi tane demekki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 16 Mart 2023; 12:53:34 >
  • Fearless_tr kullanıcısına yanıt

    Haklısın, takım elbise gibi olmalıydı.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    1972 den sonra aya gidilmedi. Haberde verilen 1981 tarihi aslında mevcut uzay giysilerinin son versiyonun geliştirildiği tarih. Uzay mekiği Columbia'nın ilk uçuşu için hazırlanmıştı. O giysinin geçmişi de 60 lara kadar uzanır. O giysilerle astronot devrilse yardımsız ayağa kalkamazdı. Dünya ortamında da giyilemeyecek kadar ağırdı. Yenisi baya rahat olmuş ona göre.

  • NASA da iyice Hollywood'a bağladı. Bir tane LGBTQ birey yollasınlar da Netflix'in de gönlü olsun :D

  • Yıl 2023 ! 50 yıl önceki teknoloji ile hala güneş radyasyonuna rağmen hala aya gidildiğine inanan var. Amerika'nın 911 gibi uydurduğu yalanlardan birisi. 911 ile ortadoğu petrollerine çökü. Aya gidildi yalanı ile arap petrolünü dolara bağladı falan... Amerka = Yalanlar makinası.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Aya gidilemeyeceğine dair kanıtlar gidildiğine dair kanıtlardan çok daha fazla. Güya 6-7 defa başarıyla insan gönderip geri getirmişler. Yersen.

  • ULYSES kullanıcısına yanıt
    sadece Amerika ( NASA ) gitmedi başka ülkeler veya ordu için bilgi yok...















    8

  • Sonunda nasa yeni su altı kıyafeti creasyonu'nu piyasaya sürdü demek, yeni kıyafet ile amacına hizmet edip, şu okyanusların altınn bir haritasını çıkarabilseler keşke.

  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt

    Anlamadım ki bana mı laf atıyon başkalarına mı dil uzatıyon? Düz dünya ve düz beyinciler benim kıvrak zekama yaklaşamaz halbuki. Buna siz gibi darbuka çalan bateristler de dahil.

  • yeni set kostümleri güzel. :D :D :D Aya gidilmediyse güzel şaka, gidildiyse kötü şaka.

  • şunun rengini fosforlu turuncu falan yapın bare

    sonra osman ayda zıpladı

    ve bir daha haber alınamadı

    diye haber çıkmasın

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Orası öyle ama artık en azından kesin gidilebilir duruyor, bakalım izleyip göreceğiz. Heyecanlı uzay maceraları ömrü uzun olanları bekliyor :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.