Şimdi Ara

Avustralya da Dil Eğitimi Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
7.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    hocam ben direk ingiltereye alternatif ararken kanadaya baktim ve orada yiyecek vs konusunda bir bilgim yok sadece 18bin tl ye 9 ay egitim ve konaklama bulmustum yanilmiyorsam torinoda ve kotude bir okul degildi. iki ulkede bize bayagi bi uzak sonuc olarak ama aksan olarak derseniz vence kanada bu bakima daha iyidir sonucta amerikanin dibi. bubaldikca ceker amerikayada gidersin. avusturalyada bir sinifta 4-5 turkle bulunma ihtimalin cok yuksek ek olarakta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quarell

    hocam ben direk ingiltereye alternatif ararken kanadaya baktim ve orada yiyecek vs konusunda bir bilgim yok sadece 18bin tl ye 9 ay egitim ve konaklama bulmustum yanilmiyorsam torinoda ve kotude bir okul degildi. iki ulkede bize bayagi bi uzak sonuc olarak ama aksan olarak derseniz vence kanada bu bakima daha iyidir sonucta amerikanin dibi. bubaldikca ceker amerikayada gidersin. avusturalyada bir sinifta 4-5 turkle bulunma ihtimalin cok yuksek ek olarakta

    Şimdi anlaşıldı.
    Siz İngiltere'ye kıyasla Kanada ucuz demişsiniz.Bu doğru.
    Ben Avustralya'yı kıyasladınız zannettim.
    Kanada aksanı dediğiniz gibi çok kolay anlaşılan aksandır.
  • llAkabell kullanıcısına yanıt
    Bu kurs müdürleri seni gönderdikleri okuldan komisyon alırlar. Dolayısıyla o yüzden seni Avustralya'ya göndermeye çalışmış olabilir. Yoksa bir Türk öğrencisini Avustralya'ya dil eğitimine göndermenin bir mantığı yok.

    Müdürün argümanlarını değerlendireyim:

    1) Fazla gitmeyi tercih edenin olmaması daha kaliteli bir eğitim aldığının göstergesi olmaz, hatta alakası yoktur. Kaliteli eğitim okulun kalitesiyle alakalıdır, giden öğrenci sayısıyla alakalı değil. Kaldı ki Avustralya'ya yakın ülkelerden, Asya ülkelerinden dil öğrenmeye giden çok fazla var. Sonuçta yurt dışında dil eğitimine sadece Türkler gitmiyor.

    2) Müdür komple sallamış. Kusura bakmasın. Dünya üzerinde 1 sene üzerinde vatandaşlık veren bir ülke duymadım ben. Belki Uganda, Bangladeş falan veriyordur. Gelişmiş ülkeler kendi vatandaşlarından biriyle evliysen bile en erken 3 senede verir vatandaşlığı. Dünya üzerinde 1 senede vatandaşlık alabileceğin gelişmiş bir ülke yoktur. Bir de bazı ülkeler var, örneğin Bahamalar, parayla vatandaşlık satar o kadar. Onlar da paraya ihtiyacı olan, gelişmemiş ülkelerdir. Ha neden vatandaşlık satıyor dersen, Bahamalar vatandaşlarının vizesiz girebildiği ülke sayısı çok fazla.

    Çalışma izni kolay demiş kurs müdürün. Dil eğitimi için Avustralya'ya gideceksen öğrenci vizesi alacaksın demektir. Öğrenci vizesinin çalışma izinleri çok kısıtlıdır, örneğin İngiltere'de kampüs içerisinde haftada 10 saat gibi bir izin. Avustralya'nın da bürokrasisini İngiltere'den almış olan bir ülke olduğundan hareketle buna benzer bir uygulama vardır diye düşünüyorum.

    Eğer oraya çalışmaya gideceksen işçi vizesi alman gerekir. Bu öğrenci vizesinden farklıdır. Dil okuluna gidemezsin. Sadece çalışmaya gidersin.

    Avustralya çok fazla göçmen alır, fakat bunun dil eğitimiyle alakası yoktur. Avustralya ve Kanada'nın nitelikli göçmen programları vardır ve bu yöntemle her sene aşağı yukarı 50 bin göçmen kabul ederler. Bu nitelikli göçmen programında kalifiye insanları seçerler. Sen de diploması geçerli bir mühendis değilsen büyük olasılıkla buna kabul alman çok zordur. Mühendis dışında bir mesleği neredeyse kabul ettirmek imkansız.

    3) Avustralya nüfusu göçmenler üzerine kurulu bir ülkedir. Çok fazla göçmen vardır ülkede. Böyle bir ülkede duyacağın İngilizce aksanının süper olmasını bekleme. Nasıl Londra'ya gidip de herkesten süper İngiliz aksanı duymak saçmayla Avustralya için de aynısı geçerli.

    Avustralya aksanı diye bir aksan vardır. İngiliz aksanının daha ağırı, anlaşılması daha zoru, kelime bakımından da çok daha zengin bir versiyonudur. O aksanı da Avustralya'da bir lisede veya üniversitede eğitim görmüyorsan öğrenmen imkansız gibi bir şey.

    4) Fiyat olarak da müdürün yanlış söylemiş. Avustralya'ya uçak bileti alacak olsan İngiltere'ye alacağın biletin en az 3 katı fiyatında olur. Ankara'dan gideceksen Katar aktarmalı Qatar Airways ile gidebilirsin, çok uzun bir yolculuk seni bekler ve çok da pahalıdır. İstanbul'dan gideceksen de seçeneklerin Singapur Havayolları, Emirates, Qatar ve Kore havayolları olur. Bunlar da inanılmaz uzun yolculuklar ve çok fazla para dökmen gerekir.

    Yaşam şartları bakımından da yaşam pahalılıkları aşağı yukarı Amerika ile aynıdır. İngiltere'den ucuzdur ama onu söyleyeyim.

    Bu tür işleri yıllarca araştırmış biri olarak yazdım bu yorumu. Umarım faydası olur.




  • Angeleno A kullanıcısına yanıt
    bende baya bir araştırma yaptım..edindiğim bilgiler şu yönde..

    6 ay üstü kalacak olanlar için farkı bir öğrenci vizeleri var ve bu part time çalışma imkanı veriyor.

    1 yıl gibi bi süre kalacaksam avustralya ingiltere amerika arasında en ucuzu avustralya,evet ucak bileti pahalı uzun donem baz alındıgında sterlin ve amerikan dolarına göre avustralya doları kur farkından daha uygun avustralya.. bu arada amerikayla yakın ucak fiyatları genelde.

    Aksan konusunda en sağlıklı olan ingiltere bence cünkü cogu bölgede ingiliz yaşadıgından daha saglıklı bir ortam..Amerikada ki gibi meksikalının yarım ingilizce konusan ailelerin yanına gitme ihtimali daha düşük..Avustralyada da bazı bölgelerde fazla göçmen var olağan şeyler bunlar..Aksan olarak halen aynı kanıdayım pek sıkıntı göremiyorum,araştırmalarıma göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llAkabell -- 4 Eylül 2016; 16:01:59 >
  • llAkabell kullanıcısına yanıt
    Kur farkına göre ülke seçilmez. O mantıktan ilerlersek Rus parası Türk parasından çok daha değersiz. 1 lira yaklaşık 22 ruble ediyor. Fakat Moskova dünyanın en pahalı şehridir desem? İnanmıyorsan açıp bakabilirsin. Cenevre, Zürih, Oslo ve Tokyo ile yarışır her sene Moskova. İnanılmaz pahalıdır. Dolayısıyla "Avustralya parası kur bakımından daha iyi daha ucuzdur" mantığı yaşam pahalılığı bakımından çalışmıyor, malesef.

    Amerika'ya uçak fiyatları ile Avustralya'ya uçak fiyatları arasında uzaktan yakından alaka yok. İstanbul'dan British Airways ile New York'a 500-600 dolara gidebiliyorken THY+Singapur veya Katar ile 900 dolardan ucuza gidemiyorsun. Hadi bunları araştırmak yerine düz mantık yürütsen bile İstanbul'dan Los Angeles'a direkt uçuş bile 14 saat sürüyor, halbuki Katar'dan Sydney'e uçuş 15 saat sürüyor. Üzerine bir de İstanbul Katar uçuşunu ekle 3 saat. Sence 18 saatlik bir uçuş ile aşağı yukarı 13-14 saat süren bir uçuş aynı fiyat olabilir mi?

    Aksan konusunda İngiltere'yi hiçbir şekilde savunamam. İngiltere'de yaşayan insanların %41'inin ana dili İngilizce değil. Ülkenin başkenti Londra'da ana dili İngilizce olan insan bulmak bile zor. Ülkenin yarısından fazlası Hindistanlı, Pakistanlı. Londra'nın göbeğinde 4-5 sene önce şeriat ilan eden manyaklar bile vardı.

    Merak etme Amerika'daki Meksikalıların çoğu İngilizceyi Amerikalıdan farksız konuşuyorlar. Derdin oysa takma ona. Adamlar nesillerdir o ülkede yaşıyorlar. Öyle Hindistanlılar gibi "üniversiteyi bitireyim de İngiltere'ye göç edeyim" olayı olmadığı için böyle bir sorun olmuyor. Özellikle Kaliforniya nüfusunun %80'i Meksikalıdır neredeyse ve hemen hemen hepsi de orada doğup büyümüştür. Ha sorarsan İngilizce bilmeyeni elbette var. Fakat bilenlere kıyaslarsan çok az. Amerika'ya gideceksen gideceğin dil okulu seni ana dili İngilizce olan bir ailenin yanına göndermek zorunda. O aileleri rastgele seçmiyorlar. Yarım yamalak İngilizce konuşan Meksikalı aileye düşmezsin takılma ona. Los Angeles'ta 2 ay kaldım ben. Burada Kaliforniya hakkında sayfalarca yazarım.

    Kaldı ki Amerika'nın her tarafı Meksikalı dolu değil. Kaliforniya ve güney eyaletler için geçerli bu. Bir de Avustralya gibi nüfusu göçmenler üzerine kurulu bir ülkeye gitmeyi düşünen birinin Amerika'daki Meksikalı nüfusuna takılması yanlış geliyor bana :'(

    Avustralya-Yeni Zelanda aksanları da çakma İngiliz aksanıdır. Kendi başlarına bir millet bir ülke bile olamamıştır. Avustralyalı biri Amerika'da konuşsa "İngiliz misiniz" diye sorarlar, sinir olurlar hatta buna. Bayrakları bile İngiliz bayrağını içerir. İngiliz milletler topluluğundaydılar da dağıldı sonra o tabi.

    Avustralya yaşama konusunda 10 numara ülkedir, yaşam standartları harikadır, dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biridir, insan haklarında zaten dünyanın en üst sıralarında yer alır. Fakat dil öğrenimine gidecek biri için daha da bu konuyu tartışamam.

    Avustralya bir Türk öğrencisinin dil öğrenmek için seçebileceği en saçma sapan yerdir bana göre. Aksan istiyorsanız İngiltere'ye gidin, gökdelen arıyorsanız Amerika'ya gidin, ucuzluk ve yüksek yaşam standardı arıyorsanız Kanada'ya gidin. Bu kadar basit.

    Avustralya'ya gitmek dibinde bulabileceğin şeyleri farklı mevsimlerin yaşandığı nüfusun yarısının ortadoğulu diğer yarısının Asyalı olduğu dünyanın öbür ucunda aramak gibi bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angeleno -- 4 Eylül 2016; 18:53:36 >




  • Angeleno A kullanıcısına yanıt
    araştırmadan söylemedim dediğim gibi 2000 tl ye,2500 civarında cok fazla var sydney veya melbourne ya bilet var direk istanbuldan.. amerika ucak fiyatlarıda o civarlarıda zaten 1500-2000 aralığında,dediğim aralıklar ikisde önümüzde 1 ay için.. erken veya kampanya ile alınıp daha ucuza getirilebilir..

    Amerikanın tabiki cok büyük bi yer biraz şans işi,ama denk geldim öyle meksikalı ailenin yanına gidipte hic memnun olmayanlardanda..illa öğrenirler ama kaldıgı ortamdan etrafında konusulan aksandan hoşnut değillerdi.

    2-3 ülke içinde durum cok farklı değil bence,londra sydney gibi büyük şehirlerde tabi ki büyük şehirler olduğu icin,göçmen veya yerli halk olmayan kişi tabiki fazla olucak..ona göre iyi eğitim alabilecek şehir secilmeli biraz da bence sadece ülke değil..Ama meblalar cok fazla gercekten..yani dil okulları özellikle cok pahalı geliyor.. performansları hakkında daha cok araştırcagım tabi ki ama gene de bi dil öğrenmek icin cok fazla ücret..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: llAkabell

    bende baya bir araştırma yaptım..edindiğim bilgiler şu yönde..

    6 ay üstü kalacak olanlar için farkı bir öğrenci vizeleri var ve bu part time çalışma imkanı veriyor.

    1 yıl gibi bi süre kalacaksam avustralya ingiltere amerika arasında en ucuzu avustralya,evet ucak bileti pahalı uzun donem baz alındıgında sterlin ve amerikan dolarına göre avustralya doları kur farkından daha uygun avustralya.. bu arada amerikayla yakın ucak fiyatları genelde.

    Aksan konusunda en sağlıklı olan ingiltere bence cünkü cogu bölgede ingiliz yaşadıgından daha saglıklı bir ortam..Amerikada ki gibi meksikalının yarım ingilizce konusan ailelerin yanına gitme ihtimali daha düşük..Avustralyada da bazı bölgelerde fazla göçmen var olağan şeyler bunlar..Aksan olarak halen aynı kanıdayım pek sıkıntı göremiyorum,araştırmalarıma göre.


    Hocam aklıma gelmişken söyleyeyim İngiltere pahalı bir ülke evet.
    Fakat mesela küçük kasabalarda küçük dil kursları yok mu acaba?
    Hem daha ucuz olur fiyatları hem de kasabada yaşamak daha ucuza gelir.
    Kasaba demişken küçük bile olsa buradaki gibi düşünme.




  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    yani şimdi sadece eğitim için 1 sene amerikaya giden arkadaşımda vardı,dil kursu görmeden de sonucta 1 senede öğrendi..bilmıyorum dil okullarında verilen eğitim çok mu çok kaliteli ki bu fiyatlar var..türkiyede 2-3 bin tl kurslar,tabi grammer öğreniyosun sadece..onun için ordada bu dil okulları gibi üst seviye gitmeden de olabilir bence. ama vize olaylarıda ayrı bı sıkıntı..kendim için şu an yeni mezunum işssiz gözükuyorum vize olayları sıkıntılı olur
  • llAkabell kullanıcısına yanıt
    Kardeşim artık sana link vererek cevap yazıyorum bir daha da cevap yazmayacağım. Çünkü zerre kadar araştırmadığın çok ama çok belli.

    Bir kere İstanbul'dan Avustralya'nın herhangi bir şehrine direkt uçuş YOK.

    Google'a girip "direct flights from Istanbul" yazarak görebilirsin. İstanbul'dan dünyanın 278 şehrine direkt uçuş var ama Avustralya'nın herhangi bir şehrine uçuş yok. THY başlatmayı düşünüyordu fakat onun için menzili daha uzun olan bir uçak alacaklardı. Son olan terör olaylarından sonra Avustralya uçuşları planlarını askıya aldılar tahminimce çünkü terör THY'ye inanılmaz zarar ettirdi.

    Üstelik bu sadece gidiş uçuşu, tek yön uçuş yani.

    Ayrıca bu uçuşta Singapur havalimanında 1 gece uyumak zorundasın. Eğer şehirdeki bir otelde kalmayı düşünürsen gecelik bir 150 dolar daha ekle. Singapur çok pahalı bir ülkedir.

    THY Avustralya gidiş dönüş uçuşlarını Singapur ile ortak gerçekleştiriyor. Dönüş uçuşunu da eklersen yaklaşık 1000 lira masraf daha çıkıyor. Eğer Amerika'da dönüş uçuşunu eklersen 500-600 lira ek masraf çıkıyor. Arada nereden baksan 1000 liraya yakın fark var. He bir de İstanbul-New York uçuşu direkt uçuş, ama Sydney uçuşu aktarmalı haberin olsun. Dolayısıyla direkt uçuşla tek yönde arada çok fark olmaması aslında Amerika uçuşlarının ne kadar ucuz olduğunun kanıtı.

    Amerika'yı sevmeyebilirsin, buna bir şey demem. Kimse de bir şey demez zaten. Fakat Amerika hakkında bilmeden atıp tutma. Amerika'da konuşulan aksan Avustralya'da konuşulandan 30 kat daha anlaşılırdır, öğrenmesi daha kolaydır.

    Ha bir de senin Meksikalı nüfusundan şikayet ettiğin aksanına burun kıvırdığın yerde dünyanın en ünlü insanları yaşıyor. Başka nerede alışveriş merkezinde Rihanna'yla karşılaşıp sohbet etme şansını yakalarsın? Bu insanların konuştuğu dili filmlerden şarkılardan duymuyor musun? Senin Amerikan filmlerinde gördüğün insanların %95'i Los Angeles'ta yaşayan insanlardır. E onların aksanı da sorunlu oluyorsa diyecek sözüm yok artık.

    Son olarak da küçük şehir seçilebilir demişsin. Avustralya'nın küçük bir şehrine ulaşım araştırıyorsan benim yukarıda verdiğim fiyatları ikiyle çarp derim.

    Daha da bir şeyi anlatmaya çalışamayacağım. Ben 8 yıldır bu işle uğraşıyorum bu konuda danışmanlık vermediğim tanıdığım kalmadı. Bir sürü arkadaşım gitti dil okuluyla veya AFS ile. Arada bir foruma gireyim 3-5 bilgi paylaşımı yapayım diye ama anladığım kadarıyla vakit kaybı başka bir şey değil.

    Sana da başarılar diliyorum, umarım gittiğin yeri beğenirsin ve İngilizceni geliştirirsin. İyi eğlenceler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Angeleno A kullanıcısına yanıt
    uçuşları araştırmadım sadece daha onceden bakmıştım..sadece fiyata bakıp cıktım.. fiyata baktıgımda 2.300 tl yazıyordu..tekrar bakınca bi değişiklik olduğunu görmedim,siz diyince tekrar girdim fiyat dediğim gibi..ama sizin dediğiniz gibi 1 aktarma var,şehir dışı .zaten benim bilgi edinmemin amacı ucak fiyatları cok ucuk bucuk diyolar diye,amerikayla karşılaştırmayla eğer bi yere 1 sene gideceksem ve orada part time çalışma imkanım varsa giderken 500 tl 1000 tl fazla vermem önemli değil..

    niye bu kadar takık oldunuz ki bu konuya..uçak parası fazla fazla diyip duruyorlardı bende baktım..ingiltereye göre evet fazla amerikaya göre aşırı fark yok bunu anlatmak istedim..ingiltere 300 tl ye bile bilet var...ucak parası cok dusunuluyorsa ingiltere cok cok mantıklı..

    Amerikayı kötülemeye veya gitmeme nedenimi belirtmeye çalışmıyorum sadece her ülkede gidenlerde sıkıntı yaşıyanların olduğunu duydum.. örneklerini söyledim sadece,böyle böyle olanıda varmış dedim burun kıvırmadım yani ? niye bana laf atma gereğini duydunuz. anlayacagınız ben ne cok yukarı cıkarıyorum ne çok aşağı indiriyorum bir ülkeyi..Avustralyanın bir çok dezavantajı var zaten sadece açık fikirli olarak araştırıyorum..çunkü herkes sevdiği hayal ettiği ülkeye yönelik konusuyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: llAkabell

    yani şimdi sadece eğitim için 1 sene amerikaya giden arkadaşımda vardı,dil kursu görmeden de sonucta 1 senede öğrendi..bilmıyorum dil okullarında verilen eğitim çok mu çok kaliteli ki bu fiyatlar var..türkiyede 2-3 bin tl kurslar,tabi grammer öğreniyosun sadece..onun için ordada bu dil okulları gibi üst seviye gitmeden de olabilir bence. ama vize olaylarıda ayrı bı sıkıntı..kendim için şu an yeni mezunum işssiz gözükuyorum vize olayları sıkıntılı olur

    Yalnız bir konuda yanılıyorsunuz.
    Türkiye'de artık kurslar eskisi gibi salt gramer öğretmiyor.
    Çok büyük bir kesim iletişimsel odaklı dil öğrenme sistemine geçti.
    Paragraf ve iletişim daha öncelikli.Tabiki gramer desteği de var.Ama bazı kurslar halen bu sistemde grameri yine fazla veriyor.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.