Şimdi Ara

Avustralya da Dil Eğitimi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
7.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Karabükte Amerikan kültüre gidiyordum bir senedir üniversite okurken,neyse olaya geleyim..

    Kursun müdürü ile muhabbetimiz vardı,kendisi bana kalırsa yurdışına avustralya da git dedi,

    1.si fazla gitmeyi tercih eden yok,bundan dolayı daha kaliteli bir eğitim alıyorsun dedi
    2.si çalışma izni olayı kolay,çalışacak insan arayan bir ülke dedi..hatta 1 sene gibi bi süre kaldıktan sonra vatandaşlık falan alabilirsin,gidenlerde o konuda rahat bir ülke oldugunu söyledi dedi..kendi alanınla ilgili vs belirli bi süre çalışırsın dedi.
    3.sü aksanları,diksiyon olarak düzgün konusuyorlar dedi
    4.sü fiyat olarakta tabi amerika ingiltreden falan uygun dedi.

    bilgisi olan varsa yorum atarlarsa sevinirim arkadaşlar



  • güncel
  • Hocam cok uzak bir ulke ya. Ucak fiyatlari cok tuzlu. Ayrica boceksi canlilardan huylaniyorsan veya korkuyorsan hic yaklasma bile Avustralya'ya. Zira bu konuda unu dunyaya nam salmis. Orumcekler, degisik kurbagalar vs...

    1 yilda vereceklerini de hic sanmiyorum hocam. Hatta sizin icin arastirma yaptim buyrun:

    By grant: If you are a non-citizen of Australia you can apply to become an Australian citizen. You must meet several requirements, which generally are that you:

    Are an Australian permanent resident
    Are over 16 years of age
    Have lived in Australia as a lawful resident for a total of four years where absences of a cumulative duration of less than 12 months will not matter, including 12 months as a permanent resident immediately preceding the date of application where absences of a cumulative duration of less than 3 months during this period will not matter
    Are of good character
    Have a knowledge of basic English
    Have an adequate knowledge of your responsibilities and privileges as a citizen
    Are likely to reside in, or to maintain a close and continuing association with, Australia if granted citizenship



    4 yil yasal olarak yasaman gerekiyormus. Ve de devamli bir sekilde orada barinabilecek kosullara sahip olman gerekiyormus. (Ev veya kira)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 22 Ağustos 2016; 18:08:34 >




  • hem öğrenci hem çalışan vizesi varmış, ki yeni mezunlara özelde bi vize var ama onda ieltsden tüm bölümlerden 6 almam gerekmiş ,zaten dil için amerika ingiltere gibi secenekler var onlarda aynı uçak fiyatlarında ki avustralyayayı tercih eden az olduğu icin maliyet daha düşük verilen kurslar veya acentelar..vize alması zaten baya kolaymıs telefonla arayıp mulakat yapıyolarmış biraz baktım onlara..



    bu acenta videosu biraz şişirme diyebilirsin ama çalışma konusunda hep kolay olduğunu söylediler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: llAkabell

    hem öğrenci hem çalışan vizesi varmış, ki yeni mezunlara özelde bi vize var ama onda ieltsden tüm bölümlerden 6 almam gerekmiş ,zaten dil için amerika ingiltere gibi secenekler var onlarda aynı uçak fiyatlarında ki avustralyayayı tercih eden az olduğu icin maliyet daha düşük verilen kurslar veya acentelar..vize alması zaten baya kolaymıs telefonla arayıp mulakat yapıyolarmış biraz baktım onlara..



    bu acenta videosu biraz şişirme diyebilirsin ama çalışma konusunda hep kolay olduğunu söylediler

    Bence degisik bir deneyim olur size deneyebilirsiniz.

    Ingiltere ve Amerika da iyi secenekler fakat Amerika'nin guneyinen uzak durun. Orada cok fazla Ispanyol var, cok fazla bozuk Ingilizce konusanlar var. Slang cok cok yaygin oralarda, dil kurallarina dikkat etmiyorlar vs vs. Amerika'nin kuzeyine gidebilirsiniz fakat.

    Acentalara ve danismanlik sirketlerine pek kulak asmayin. Isleri gucleri yalan dolan. Avsutralya'ya dil egitimine gitmis kisilerle kontaga gecmeye calisin. Asil onlar size gercek bilgiyi verir.




  • ben ingilizce öğrenirken masrafımı cıkarmak istiyorum olay bu,bunu en kolay yapabileceğim nereyse oraya gidebilirim..Almanya da full akrabalar var mesela onlar dedi burda yüksek lisansa basvurursun okumasan bile bi süre sonra bırakırsın yüksek lisansı diye,vize yi falan bi türlü hallederiz dediler,baska örnekler vs anlattılar işte,almanca 2.planda ama benim icin..2-3 yılda kalmak istemıyorum ondan yüksek lisans istemıyorum aslında,1 sene 1.5 senede istedigim pratigi yapıp geri dönmek istiyorum
  • llAkabell kullanıcısına yanıt
    Ben bildiklerimi yazayım.
    1.Bu mantığa göre İngilizce eğitimi için bir ülkeye giden öğrenci sayısı ile kaliteli eğitim almak arasında olumlu bir orantı var.
    Bu mantıklı bir cümle değil.Çünkü en çok İngiltere'ye gider öğrenciler.Dil eğitiminin kalitesi ortadadır.Ama artık İngiltere'ye giden azalıyor.
    2.Bir sene olayı doğru değil.Lütfen bazı bilgileri mantıken sorgulayın.Düşünsenize 1 senede vatandaşlık gibi bir olay olsa dünyanın birçok ülkesinden insan uçak bileti pahalı olmasına rağmen bu ülkeye koşar.Bu arada zaten bu ülkede çok fazla halk var.Ama uçak bileti olayını da es geçmeyin.2.500 TL'den başlıyor biletler.
    3.Avustralyalıların İngilizce konuşması öyle pek anlaşılır değil.Hatta birçok aksandan belki de en anlaşılır olmayan diyebilirim.Avustralya dizilerini izleyin anlarsınız.
    4.Fiyat konusunda haklı olabilirsiniz.

    Alttaki konuda bir arkadaş da yazmış fakat ben de söyleyeyim.
    Avustralya'da sokak ortasında yılan,akrep,böcek vs görebilirsiniz.Dışarıdan gelen birisi için ilginç bir yer.Orada alışmışlar.




  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    1.Aslında demek istediğim şu,adam örnek veriyorum b kursundan 15 kişi ekip gidiyor dil kursuna trden bunlar aynı sınıfa koyuyorlarmış..bunlarda gün içinde birbirileriyle samimi olup kendi aralarında türkçe konuşuyormuş tabi dil gelişimini olumsuz yönte etkiliyor..hatta forumda da okumuştum maltada denk gelen kişilerde olmuş.Herhalde kursta ki adam bu yüzden dedi avustralya ya cok fazla kişi gitmıyor diye,çünkü diyor biz gönderiyoruz adamları birbiriyle türkçe konuşa konuşa orda da takılıyor diye :)

    Aksanları iyi gibi bence,avustralyalı streamer izlıyorum gayet sağlam konusuyor aslında,bi araştırayım tekrardan uyardınız madem.

    Vatandaşlık olayını sadece söylediler araştırmadım,sonra vize için tabi araştırdım zaten amacım vatandaşlık almak değil ama çalışma izni konusunda ingiltere amerikaya nazaran cok daha kolay oluyormuş.

    Belgesellerde vs izlemiştim zaten dünyanın en zehirli hayvanlarından 10 undan 7 si falan avustralyadandı. Bilgim var yani az cok garip bi durum ama alışırım,öyle aşırı bi korkum yok




  • Ben 2 ay ingiltere de bir okulda dil kursuna gitmiştim kaldığım aile de ingilizdi. Bence kanada amerika gibi ülkelere giderken genelde homestay yani aile yanı gibi bir yerde kalacaksanız genelde göçmen veya dili iyi bilmeyen , aksanı çok farklı olan insanlar olabiliyor ingiltere bu açıdan çok daha iyi londraya gitmiyorsanız. Ancak sizin temel şartınız çalışma parayı çıkarma olayı ingiltere de imkansız çünkü kesinlikle çalışma izniniz olmayacak.
    Sanırım o şekilde sadece work and travel yapılabiliyor. Şansınız yaver giderse çok sorun yaşamazsınız ama işte meksika sınırında otelde garson olarak çalışırma ihtimaliniz de oluyor ki bu durumda gitmeyin daha iyi :).
    Avustralya benim için sadece örümcekler vs için bile ürkütücü bi yerken başkası için sorun olmayabiliyor o yüzden size en yakın neresi geliyorsa orayı tercih edin sonra da ekonomik olarak düşünürsünüz. Uçak bileti pahalı olan ülkelere gidecekseniz 3 ayın altında kaldığınızda pahalı olan ingiltere ile vs çok bir farkı kalmıyor. Tamam ingiltere dehşet pahalı ama bence arasında en iyisi en garantisi.




  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    2 ay değil en az 6 ay kalırım ingilterede,yani dil eğitimi için öyle düşünuyorum.1 yıl ingilterede kalsam ucak konaklama eğitim dahil ne kadar tutar yaklaşık ? benim ayırabilecegim 12 bin tl maksimum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llAkabell -- 23 Ağustos 2016; 1:09:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: llAkabell

    2 ay değil en az 6 ay kalırım ingilterede,yani dil eğitimi için öyle düşünuyorum.1 yıl ingilterede kalsam ucak konaklama eğitim dahil ne kadar tutar yaklaşık ? benim ayırabilecegim 12 bin tl maksimum

    ücret ingilterenin neresinde kalacağınız hangi okula gideceğinize göre çok değişir. London oxford gibi yerlerde aile yanı oldukça pahalı ki zaten london ı önermem çok yabancı var. 12 bin tl sanırım 4-6 hafta için yeterli olur okul+ cep harçlığı+ aile yanı. Birleşik krallık uzun dönem vize için bankada yüklü miktar para ister. O yüzden zaten max 6 aylık vize alır herkes zaten uzun dönem eğitim almakta çok pahalıdır. Ancak uçak bileti fiyatı birinin 1000 tl iken digeri 2500 tl lerde olunca kanada veya abd ye de gitseniz kalacağınız süre kısa zaman kalacağınız için bütçeye göre değişmeyecektir.

    Edit=1 yıl için vs aşırı degişken olur yani onun için kesin şey söylemek mümkün değil. Reklam amaçlı değil araştırarak fiyat listesi buldum ve 3 gün önce dönmüş biri olarak fiyatları teyit ederim :). Benim gittigim acente şirketi farklıydı oraya takılmayın.
    http://www.atlasedu.com/2015_fiyat_listeleri/ingiltere.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 23 Ağustos 2016; 1:18:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba dostum, Avustralya hakkında ne kadar bir bilgiye sahipsin acaba? Şu aralar Avustralya için passaport ve vize işlemleriyle uğraşıyorum. Ama kurs hocanın söylediği çoğu şey orantısız bilgin olsun. Ablam 6 senedir orada yaşıyor. (Evlenerek gitti.) Neyse gelelim asıl konuya dil eğitimi düşünüyorum bende. Embassy gibi bir dil okulu aşağı yukarı konaklamasız 24 hafta 7200 AUD istiyor. Buda bizim paramızla 16Bin TL gibi bir rakam oluyor. Ve bu işin içine daha konaklama sokulmamış hali. Konaklamayı hiç sormadım sebebi ise ablamın yanında kalacağım. Neyse keşke olay 16bin TL ile bitse... Daha anlaşılır olması için artı eksi yönlerini yazayım bence;

    Artıları:
    - 6 ay ve daha uzun dil eğitimlerinde part time çalışma vizesi veriyorlar. Malesef Full Time vermiyorlar. (Ve bu olay benim için büyük engel teşkil ediyor. Konaklama İşletmeciliği okuduğum için otellerde çalışmak istiyorum. Fakat oteller part time çalışan istemiyor genelde)
    - Sakin bir ülke, ve aksanları değişik olsa da bana göre gayet güzel bir aksanları var.
    - Her milletten insan olması çok büyük avantaj bence. Ve en önemlisi sakin bir ülke bu konuda dünyada 2-3 ülkeden birisi diyebilirim. (Eğer Avustralya olmazsa Kanada düşünebilirsin bu konuda)
    - 1 Temmuzdan itibaren vize uzatma işlemleri bir nebze de olsa kolaylaştı.

    Eksileri:
    - Vize alımı sandığınız kadar kolay değil. Hatta vizesi bir o kadar pahalı. Vize reddi yerseniz 6 aylık 1200TL gibi bir para kursağınızda kalır.
    - Uçak biletleri çok pahalı. Önceden alınarak bir nebze ucuza getirebiliyorsunuz.
    - 6 Aylık bir dil okulu için masraflarınız dışında minimum 45Bin TL gibi bir rakam bankanızda olmalı. (Annenizin veya babanızın hesabında olsa da olur.)
    - Okullar genelde paranın tümünü nakit istiyorlar. Ve bu nakiti aldıktan sonra Vize işlemlerine başlayabiliyorsunuz. Ki keza vizeniz reddedilirse birde bu paranın peşinde olmanız gerekecektir.

    Yani aşağı yukarı 24 Haftalık (6 Aylık) Dil eğitimi + 7 Aylık vize (Okulunuzu uzatmak isterseniz konsolosluk izin verirse vizenizi uzatabiliyorsunuz) + Uçak bileti masrafı vs. ödeyeceğiniz miktar 20Bin TL civarlarında hatta daha fazla olacaktır. Daha orada harcamanızı ve konaklamanızı koymadık bile :)

    Ayrıca son mesajlarında 12.000TL gibi bir rakam söylemişsiniz. Bu fiyata anca Malta da 4 aylık bir eğitim alabilirsiniz. Buda size ne kadar fayda sağlar bilemiyorum.

    Ek olarak: Sorun vs. olursa PM atabilirsin. Şu aralar bu işlerle koşturmaca içerisindeyim.




  • Ramualda kullanıcısına yanıt
    Part time çalışsam da gayet iyi bence,çünkü coğu ülkede bunu bile vermıyorlar,Vize işi riskli tabi herşeyde var bu,bunu göze alarak düşünuyorum zaten ama alabileceğimi düşünuyorum genede nasip..
    Bankada para gösterebilirim o pek sıkıntı olmaz anne babam üzerinden.
    Aslında 20 bin tl gibi rakam var cebimde ama orda da part time ile ne kadar kazanabilirim bu karşılayabilir mi bilemıyorum..Rakamlar fazla gerçekten :/
    Başka ülkeleri düşünsem bu parayla, ingiltere gibi çok daha az vakit kalmış olacagım gibi ..Ne kadar uzun olursa o kadar iyi 1 sene kalmak istiyorum su an dediğim gibi.

    Teşekkürler bilgiler için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi llAkabell -- 23 Ağustos 2016; 16:33:14 >
  • Ah Avustralya ah.

    Vize ücreti yanılmıyorsam en son 535 AUD idi.

    Durumunuzu bilmiyorum ama en zor alınan vizelerden birisi dil vizesi. (Çok paran olmadığını farzediyorum)

    Yurt dışı işleri dışarıdan bakıldığında kolay ama içerisine birince bıktırır. Hele bi'de red geldiğince iyice moral bozulur. Eğer gideceğin yer Sydney ise o 12 bin tl kesinlikle yetmez. Dil okulunun haftalığı kadar konaklama ücreti var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: llAkabell

    Part time çalışsam da gayet iyi bence,çünkü coğu ülkede bunu bile vermıyorlar,Vize işi riskli tabi herşeyde var bu,bunu göze alarak düşünuyorum zaten ama alabileceğimi düşünuyorum genede nasip..
    Bankada para gösterebilirim o pek sıkıntı olmaz anne babam üzerinden.
    Aslında 20 bin tl gibi rakam var cebimde ama orda da part time ile ne kadar kazanabilirim bu karşılayabilir mi bilemıyorum..Rakamlar fazla gerçekten :/
    Başka ülkeleri düşünsem bu parayla, ingiltere gibi çok daha az vakit kalmış olacagım gibi ..Ne kadar uzun olursa o kadar iyi 1 sene kalmak istiyorum su an dediğim gibi.

    Teşekkürler bilgiler için

    Hocam tekrar yazmak istedim size.
    Dil eğitimi için bu kadar para harcaman bile senin ne kadar bu dili öğrenmek istediğini gösteriyor.
    Senin amacın dil öğrenmek değil mi?
    Eğer amacın öğrenmek ise yani ayrıca gezmeyi falan umursamıyorsan şuradaki kaynaklara sırasıyla çalış.
    Samimi söylüyorum çok iyi derecede İngilizce bilgin olur.
    Ve tüm dersler ücretsiz.Para harcamana gerek bile yok.
    Amacın gezmekse dil öğrenip yine istediğin ülkeye git.
    Cbc derslerini inceleyince farklı olduğunu göreceksin.
    Veya öğrendikten sonra gidip konuşma becerini daha da geliştirirsin.
    Başarılar.




  • ingiltere'ye 7 ay icin londra merkezi yakininda hampstead semtindeki okul icin sadece 5000 sterlin verdim. burasi olmasa kanada tercih ederdim bu paraya aile yani konaklama + 9 ay dil egitimi rahatlikla yapiyorsun. tek avantajim abimin ailesi londrada onlarla kalacagim. arkadaslarin dedigi gibi aksani anlamayabilirsin. kanadaya yonel o paraya 6-7 ay hatta daha fazla kalirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    gramer görmekten bıktım açıkcası, sadece listening ve speaking alıştırmaları yapmam lazım..listening zaten yapıyorum speakingde nasıl olucaksa artık olay o işte..elin ıraklısı kursta speaking dersime giriyordu adamda grammerin g si yok..
  • Quarell kullanıcısına yanıt
    aksan işine hic mi hic inanmıyorum..hatta izlediğim dizide bi adam vardı aksanına bayılıyordum adam avustralyalı,twitchde stream izlıyorum avustralyalı yayıncı on numara beş yıldız..

    https://www.academix.com.tr/yurtdisinda-dil-okulu/fiyat-listeleri.aspx burdan baktım örneğin fiyatlara cok pahalı değiller mi ? yani kanada da ingilterede hepsi öyle.. ben uygun fiyata bulamadım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: llAkabell

    gramer görmekten bıktım açıkcası, sadece listening ve speaking alıştırmaları yapmam lazım..listening zaten yapıyorum speakingde nasıl olucaksa artık olay o işte..elin ıraklısı kursta speaking dersime giriyordu adamda grammerin g si yok..

    Evet ilk zamanlar gramer öğrenmek insanı sıkar.Fakat siz de bunun az çok farkındasınızdır ki gramer bilmeden de konuşmak çok zor.
    Konuşurken deyim kullanmak çok önemlidir.Kurduğunuz cümlenin doğruluğu önemlidir.Ve telaffuz önemlidir.
    Fakat İngilizce'yi hangi amaçla öğrendiğinizi bilmediğim için bu konuda ısrarcı olmayacağım.Fakat burada da öğrenebileceğinizi düşünüyorum.
    Cbc derslerini incelediniz mi? Madem gramerden bıktınız oradan speaking kapmaya çalışın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Quarell

    ingiltere'ye 7 ay icin londra merkezi yakininda hampstead semtindeki okul icin sadece 5000 sterlin verdim. burasi olmasa kanada tercih ederdim bu paraya aile yani konaklama + 9 ay dil egitimi rahatlikla yapiyorsun. tek avantajim abimin ailesi londrada onlarla kalacagim. arkadaslarin dedigi gibi aksani anlamayabilirsin. kanadaya yonel o paraya 6-7 ay hatta daha fazla kalirsin

    Hocam bu konuda bende tam tersi Kanada'nın daha pahalı bir ülke olduğunu zannediyorum.
    Emin misiniz Kanada'nın Avustralya'dan daha ucuz olduğundan?
    Bir de sanırım Avurtralya yemek açısından daha çeşitli bir yer.
    Kanada'da poutine ve hamburger'den başka mekanlar kısıtlı diye duymuştum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.