Şimdi Ara

avukat arkadaşlar bir zahmet bakabilirmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba konuma girmek istiyorum hemen;
    vodafone vınn hattı kullanıyordum yurtdışına çıktım vınn burda kaldı sonra kullanmadım hani bilirsiniz hattı sözleşmeli olup her ay sabit ücret ödenen cinsten bir aletti(sanırım vodem mi ne deniliyordu?). sonra vodafone 2 fatura ödenmediği için hattı otomatik olarak durdurup sözleşmeyi iptal etmiş. banada cayma bedeli olarak 200 lira gibi bir fatura yansıtmışlar.
    buraya kadar herşeyi kabullendim ve yaklaşık 7 ay önce bütün kalan faturaları cayma bedellerini ödeyip hattı kapatın dedim. hat kapanmıştır diye tahmin ederken oda ne?
    bir numaradan mesaj............ nolu hattınıza ait yasal takip süreci başlatılmıştır? hemen avukatlık bürosunu aradım ben hattımı kapattığımı böyle bir olayın olamayacağını söyledim. tekrar vodafone ile görüştüm sonra tekrar sonra tekrar... bana yine bir fatura çıkmış durumu izah ettim ve bana verdikleri banka hesabına 20 tl yatırdığımda tüm sorunların ortadan kalkacağını söylediler. lanet olsun diyip sırf uğraşmamak adına verdikleri hesaba 20 tl yatırıp aynı zamanda dekontunu mail yoluyla gönderdim. tam herşey halledildi derken dün evime gelen icra kağıdı ile sarsıldım...
    eve icralık olmuşum ve konuştuğum avukatlık bürosu benden tekrar dan 220 tl avukatlık parası talep edip bunu öderseniz dosyanız kapanır diyor. vadofoneyi aradığımda ise siz olayda haklı bulunmuşsunuz deniliyor. Maddi anlamda değil ama manevi anlamdan eve gelen icra kağıdı ile sarsıldım. bunca yıllık ticari yaşantımda tek bir tane bile borcum olmayıp herşey güzel giderken evime icra kağıdı geldi ve nerden geldiğini bilmediğim için(evde yokken muhtarlığa gitmeniz için bırakılan tebligat kağıdından bahsediyorum) gece uyku uyuyamadım .

    şimdi sorum şu?

    vodafone karşı gerçek anlamda(benim düşüncem 100 bin tl gibi rakamlar) hem maddi hemde manevi tazminat davası açsam bunun hukuk adında yeri nedir? sizce mantıklı bir iş mi yapmış olurum?

    cevap veren arkadaşlara sonsuz teşekkürler.







  • Lan dur ne 100 bini açsan zararlı çıkarsın o işler öyle yürümüyor. 750 tl ve alti miktardaki bir icra takibi avukatla icraya konulmuşsa bedeli ne kadarsa o kadar avukatlik ucreti odenmesi de gerekir. 200 tl lik takip için 200 tl asıl alacak, 200 tl de avukatlık ücreti çıkar. 20 30 tl kadar da vergi, harç vs çıkar. Yani senin kanunen ödemen gereken miktar zaten 450 500 tl kadar bir miktardı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    siz yazımı tam okumadınız sanırım?
    vodafone mh ile görüşmemde müşteri hizmetleri sizin itirazınız haklı görülmüş hat kapatılmış diyor? bir yandan bana icra takibi başlatılıyor?

    herşey ses kayıtlarında mevcut.
    ödediğim miktarlarda zerre kadar gözüm yok ki zaten ödedim ve hat kapatıldı denildi 2 ay sonra tekrar fatura çıkartıldı sonra tekrar mh ile belkide 10 defa konuştum anlattım durumumu ama yok en sonunda olay buraya kadar geldi... zaten davayı manevi tazminat davası olarak açıcam ben uğraşacağıma onlar uğraşsın. eve gelen icra kağıdının ne demek olduğunu anlatamam böyle bir psikiloji yok yani.
  • tecavüze ugrasanda alamazsın manevi tazminat...öyle bos hayallere kapılma 100 bin gibi..burasını isviçre danimarka zannettin galba...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trustem.111

    Lan dur ne 100 bini açsan zararlı çıkarsın o işler öyle yürümüyor.

    birde nasıl yürüyor bu işler biraz anlatırmısınız hattı bana söylemeden kapatacaklar cayma bedeli yansıtıcaklar paşa paşa ödeyeceğim hat kapandıktan sonra tekrar fatura çıkartıcaklar onuda ödeyeceğim sonra avukata vericekler defalarca konuşacağım ve en son siz şu hesaba 20 tl yatırın konu kapanacak desinler yine yapacağım hatta yatırdığım dekontu göndereceğim mail ile en son evime icra kağıdı gelecek. bizler sömürülmeye alışmışız herşeye o işler öyle olmaz demeye alışmışız anlayışlı bir eşim olmasa belkide nerden çıktı bu icra diyipte aile içi tartışmalar çıkacaktı? ki benim çevremde örnekleri var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

    tecavüze ugrasanda alamazsın manevi tazminat...öyle bos hayallere kapılma 100 bin gibi..burasını isviçre danimarka zannettin galba...

    ben elimden geleni yapıcam zaten hayalle pek işim yok sizden boş konuşmalar istemedim yardımcı olun dedim fikir verin tecavüze uğramakta neymiş bizlere tecavüz ede ede sesimizi çıkarmaz olduk toplum olarak sende haklısın. alacağım (yada alamayacağım) para benim cebime girmez zaten ya bir hayır kurumuna gider yada farklı hayır işleri için harcanır kalkıpta vodafoneden alacağımız haram paraları yeme gibi bir niyetim yok.haram para diyorum çünkü benden haksız para aldılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sweetdevil

    quote:

    Orijinalden alıntı: tostu kaça kıstırin

    tecavüze ugrasanda alamazsın manevi tazminat...öyle bos hayallere kapılma 100 bin gibi..burasını isviçre danimarka zannettin galba...

    ben elimden geleni yapıcam zaten hayalle pek işim yok sizden boş konuşmalar istemedim yardımcı olun dedim fikir verin tecavüze uğramakta neymiş bizlere tecavüz ede ede sesimizi çıkarmaz olduk toplum olarak sende haklısın. alacağım (yada alamayacağım) para benim cebime girmez zaten ya bir hayır kurumuna gider yada farklı hayır işleri için harcanır kalkıpta vodafoneden alacağımız haram paraları yeme gibi bir niyetim yok.haram para diyorum çünkü benden haksız para aldılar.

    yarın vodafone a sorun hocam böyle böyle dediniz ama icra kağıdı geldi diye. Bir de pazartesi icra dairesine gidip dosyanıza bakma imkanınız var mı?




  • kardesim pazartesi hemen icra dairesine git borca itiraz et.. takip dursun... sonra devam ettirmek isterlerse dava acsinlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trustem.111

    kardesim pazartesi hemen icra dairesine git borca itiraz et.. takip dursun... sonra devam ettirmek isterlerse dava acsinlar.

    zaten sorun şurda başlıyor vodafone ile görüşüyorum işin özünü şöyle anlatayım sırayla ;

    1-vodafonedan vınn modem vardı hatlı ve taahütlü borcunu ödemediğim için hattı kapatıp taahütü sonlandırmışlar ve bana cayma bedeli yansıtmışlar.(7-8 ay önce)
    2-vodafoneyi aradım madem sözleşmeyi sonlandırdınız hattı kapatalım zaten kullanmıyorum dedim tamam dediler hattı kapattılar son bir fatura çıkabilir kontrol edin dediler.
    3-son bi fatura çıktı ödedim.
    4-son faturadan yaklaşık 4 ay sonra vodafonun hukuk bürosundan bir mesaj aldım ve borcumun olduğunu ödemezsem icra takibi olacağını öğrendim.
    5-vodafone ile görüştüm böyle birşey nasıl olabilir dedim. hattı kapattığınızı söylediniz ve bana borç çıkartıyorsunuz dedim onlarda şikayet kaydı oluşturdular. bu arada hukuk bürosuyla tekrar görüşüp işlemi durdumdum.
    6-vodafone ses kayıtlarını dinleyip beni haklı buldu ve bana 20 tl vakıfbank hesabına yatırırsam(nedenini sormadım bile) hattımın üzerindeki işlemin sonlanacağını söylediler.
    7-tamam diyip parayı yatırdım ve dekontu mail olarak gönderim.
    8-üzerinden 2 ay geçti ve evime icra kağıdı geldi.
    9-bunun üzerine tekrardan vodafone ile irtibata geçip nasıl böyle birşeyin olacağını sorduğumda konuyu inceleyen yetkili benim bundan 2 ay önce haklı görüldüğümü bana söyledi.konuyu inceleyip beni arayacaklarını söylediler ama ne arayan var nede soran.hukuk bürasunu aradığımda ise 200 tl yatırdığımda davanın geri çekileceği gibi saçma sapan bir cümle ile karşılaşıyorum.


    özetle;senin bana borcun var ödüyorsun sonra ben senden tekrar para istiyorum tekrar ödüyorsun sonra bi kere yasal takip başlatıyorum ;ben sana ödemiştim borcumu diyorsun ama ben sana ödedin ama olsun sen biraz daha ver kapatalım konuyu diyorum onuda veriyorsun en son herşey bitti derken icra yolluyorum evine nasıl iş?




  • İkisi birbirinden habersiz olabilir. Sen kağıdın sana geldigi andan itibaren 7 gun icinde borca itiraz etmezsen takip kesinleşir, hacze gelebilirler sana.. itiraz edersen takip durur. Devam ettirmek için onların dava acmasi gerekir dava sonucu da anlattığın gibiyse sen haklı cikarsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim biraz farklı bir olay benim başıma geldi. Akbankta kredimin 2 taksitini ödemedim.maaşımın 1÷4'üne haciz kondu. Her ay maaşımdan para kesilip icra dairesi hesabına aktarılıyordu.süzme Akbank'ın avukatı pat eve haciz memurlarıyla hacize gelmezmi. Birde hakkımda yakalama kararı çıkarttırmış akbank mal bildirimi yapmadım diye.dedim her ay maaşımdan çatır çatır para kesiliyor.meğer maaşımdan kesilen paralar icra dairesi hesabına aktarılıyor ama bankanın hesabına geç yatırılıyormuş.neyse aradım tekrar avukatı sıçıp sıvadım.senin durumda aynı olabilir. Benden tavsiye avukatlarla 200 lira için dalaşma.dosyayı kapattırdınmı icra dairesinde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defrecmantasyon -- 13 Ağustos 2016; 13:33:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maddi veya manevi tazminat bekleme. pazartesi günü icra müdürlüğüne git borcum yoktur diye itiraz et. sakın dilekçede borcu ödedim deme, borcum yoktur de. Netten bulabilirsin ( icra takibi borca itiraz dilekçesi) Daha sonra onlar sana dava açacaklar ozaman ödediğin makbuzları ve müşteri hizmetleri ile yaptığın konuşmaları ve işlemleri getirt.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.