Şimdi Ara

Avrupa'da Okumak veya Çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 11. sınıfım. Tıp okumayı düşünüyorum. Babam polis, annem çalışmıyor ve başka bir gelirimiz de yok. Birazcık araştırıyorum ama çok fazla yol var önümde, bir bilen varsa bilgilendirip yardım edebilir mi acaba. Uzmanlığı Türkiye'de alıp mı gitmeliyim, Türkiye'de mi okumalıyım tıpı, direkt Avrupa'da mı okumalıyım, burs imkanları nelerdir, nasıl bir yol izlemeliyim, yardımcı olabilir misiniz? Aklımda Avusturya ve Hollanda var ama başka bir Avrupa ülkesi de neden olmasın. Bu zamana kadar hiç ne üniversite ne de böyle şeyleri hiç araştırmadığım için hiç bilgim yok, o yüzden nereden başlayacağımı da bilemedim araştırmaya, kafam çok karıştı. Teşekkürler.

    Edit: Tıp olmak zorunda değil, makine veya elektrik-elektronik mühendisliği daha cazip görünüyor. Sadece okumak değil, Türkiye'de okuyup yırtdışında çalışmak da olur. Yeter ki bir yol gösterin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İsotlu Tantuni -- 7 Haziran 2019; 16:18:27 >







  • Yurtdışına gitme niyetin varsa yurtdışında mühendislik okumak çok daha mantıklı neden Tıp?
  • Concordato kullanıcısına yanıt
    Bilmem ki. Türkiye'de okursam hep tıp okurum diye düşünüyordum, yurtdışına gidersem de farklı bölüm okumak aklıma gelmedi. Ayrıca mühendislik mesleği genel olarak çekici gelmiyordu ama bi araştırabilirim belki boş bir zamanda mühendisliği de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsotlu Tantuni

    Bilmem ki. Türkiye'de okursam hep tıp okurum diye düşünüyordum, yurtdışına gidersem de farklı bölüm okumak aklıma gelmedi. Ayrıca mühendislik mesleği genel olarak çekici gelmiyordu ama bi araştırabilirim belki boş bir zamanda mühendisliği de.
    Bak şu an Avrupada yerli doktor sıkıntısı var çünkü tıp fakültesi çok uzun ve zahmetli bir süreç üstelik doktor ve mühendis maaşı aynı, biyomedikal mühendisligine git ama tıpa gitme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Avusturya'yi bilmiyorum, Hollanda icin bildigim kadariyla cevap vermeye calisayim.

    Hollanda'da tip egitimi 3 yil lisans + 3 yil yuksek lisans + 1 yil staj. Ilk 3 yil icin Groningen ve Maastricht universitelerinde ingilizce tip bolumleri var sadece. 3 yillik yuksek lisans Dutch.
    Avrupa birligi vatandaslari icin okul ucretleri isans ve yuksek lisans icin yillik 2000€, yuksek lisans ise 5000€ civari. AB vatandasi degilseniz lisans 10k, yuksek lisans 20k civarinda olabiliyor.

    Burs imkanlari hakkimda bilgim yok, Turkiye'den burs alip gidebilirsiniz belki. Hollanda'da ogrenciler 15-16 yasinda calismaya basliyor. Universite ogrencisi olup da calismayan zaten yok, kendi egitim ve okul masraflarini karsiliyorlar. Burs alayim okula gideyim geleyim sadece durumuna ben simdiye kadar rastlamadim.

    Bunlar benim bildiklerim, yaniliyor olmam mumkun.

    Yukarida bahsettigim okullarin websitelerine girerek, kosullari arastirarak baslayabilirisniz.
    Yolunuz acik olsun.




  • Tıpı hiçbir zaman çok istemedim, sadece diğer mesleklere göre albenisi daha yüksek geldi ama o zorluğu ben de asla çekmek istemedim. Şimdilik mühendislikleri araştırıyorum. Hangi bölüm olursa olsun en büyük sıkıntım sanırım burs. Ailem yurtdışında okutacak ya da hayat kuracak bir maddiyata sahip değil maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdisina ogrenci vizesi ile gittiginde nerdeyse hicbir ulke sana calisma izni vermiyor veya verdigi saat cok az bundan dolayi burs bulman sart turkiyeden alacagin bir burs egitimin bitince geri buraya donmek kaydiyla verilir eger bu sana uygun degilse gidecegin ulkeden bulmalisin
    Avrupayi tam bilmiyorum fakat amerika hakkinda yardim lazim olursa bilgi verebilirim tip bildigim kadariyla ingiltere rusya italyada bazi okullar gayet iyi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Holmes was here kullanıcısına yanıt
    Böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Belki de gittiğim ülkeden veya üniversiteden burs alabilirsem de güzel olur aslında. Ama görünüşe göre sadece burstan geçinerek yurtdışında okumak bir hayal.
  • Avrupada nasil tam bilmiyorum ama benzerdir ya universiteden akademik spor veya sanatsal tarzi bir burs bulabilirsin fakat biraz zor olabiliyor akademik burs icin kasabilirsin guzel bir ortalama ek faliyetler onlarin sinavlarindan iyi bir skor be benzerini birlestirirsen sana burs sunma imkanlari var veya burs veren bircok yerler var kriterlerine uyduklarina basvurup birkac yerden kazanirsan okul masraflarini karsilama sansin var hatta kendine bile para kalabilir fazladan
    Okurken de kacak olarak calisma ihtimalin var fakat nereye gittigine baglantili olarak seni karsilaya da bilir yetmeye de bilir ornek vereyim amerikada saati 12 dolar alti calismazsin kacak olsa dahi part time birkac saat calisirsan gayet yemek icmek kendi keyfin icin paran yetip artacaktir fakat londra etrafindaki yerlerde bile bunu karsilamasi cok zor olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ogrenci vizesi alinan ulkede calisma izninin olmamasi/kisitli olmasi gayet dogal cunku adi uzerinde ogrenci vizesi. Calisma izni icin dogal olarak calisma vizesi almak gerekiyor. Aksi takdirde ogrenci vizesi aldiktan sonra okulu birakip calisanlarla dolardi ortalik.

    Bununla beraber Hollanda'daki bir universiteden lisans duzeyinde burs alabilmek neredeyse imkansiz. Bursun olayi zaten normalden cok daha basarili ogrencilere motivasyon saglamaktir. Lise okurken Hollanda'li lise ogrencilerinin yapamadigi bir seyi basardiysaniz burs alabilirsiniz. Atiyorum uluslararasi matematik olimpiyatlarinda derece yaptiysaniz, okulu tam not ortalamasi ile bitirdikten sonra ustune piyano koncertosu yazdiysaniz vs. lisans duzeyinde burs almayi dusunebilirsiniz.
    Ayrica burslarinda farkli farkli seviyesi var bu sadece yol parasindan baslayip okul + barinma masraflari + yillik 5000€ cep harcligina kadar gidiyor. Hollanda icin bu siteye bakabilirisniz
    https://www.studyinholland.nl




  • Ben yavaştan unutayım o zaman. Kaçak çalışmak istemem, burs almak da pek zor görünüyor. Sadece Hollanda, Avusturya da olmak zorunda değil aslında. Diğer Avrupa ülkeleri de olur. Ama görünüşe göre ya çok aşırı başarılı olmalı, derecem vs. olması gerek ya da kendi paramla gidip yaşam kurmam gerekiyor. İkisi de çok zor. Ben yavaştan vazgeçsem bu işten iyi olacak gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsotlu Tantuni

    Ben yavaştan unutayım o zaman. Kaçak çalışmak istemem, burs almak da pek zor görünüyor. Sadece Hollanda, Avusturya da olmak zorunda değil aslında. Diğer Avrupa ülkeleri de olur. Ama görünüşe göre ya çok aşırı başarılı olmalı, derecem vs. olması gerek ya da kendi paramla gidip yaşam kurmam gerekiyor. İkisi de çok zor. Ben yavaştan vazgeçsem bu işten iyi olacak gibi.
    Yüksek başarı olmadan burs alınabileceği fikrine nasıl kapıldınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Şöyle kapıldım, eli kolu uzun, çevresi geniş bir arkadaşım (benden daha başarısız) üniversiteye geçince yurtdışında burs alacak. İlla derece yapacak kadar başarılı olmak gerekmiyor diye düşündüm, ki başarısız da olduğumu düşünmüyorum. Ama bir derece de beklemiyorum kendimden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsotlu Tantuni

    Şöyle kapıldım, eli kolu uzun, çevresi geniş bir arkadaşım (benden daha başarısız) üniversiteye geçince yurtdışında burs alacak. İlla derece yapacak kadar başarılı olmak gerekmiyor diye düşündüm, ki başarısız da olduğumu düşünmüyorum. Ama bir derece de beklemiyorum kendimden.
    Siz de haklısınız arkanız sağlam olduktan sonra Turkiye'den burs ayarlanabilir. Rte'nin çocukları da sarar'in bursuyla okumuştu ki barajı dahi geçememişti sanırım birisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda elektrik-elektronik müh. veya makine mühendisliği arasındayım. Yurtdışında yaşama hayalim var, bu yüzden yurtdışında okumayı düşünüyordum. Türkiye'de okursam bir daha gitmem herhalde diye ama öyle olacak gibi görünüyor. İngilizce okursam bu iki bölümden birisini, sanırım yurtdışına gitmem biraz daha kolay olur ama nasıl olur hiçbir fikrim yok. Başlığı değiştiriyorum.
  • Mühendislik bölümleri iyi bir üniversitede okumadığın sürece gördüğüm kadarıyla ya işsiz kalıyorsun. Yada verilen ücretler oldukça yetersiz oluyor. Yurt dışı mühendislik icra etmek için bence Türkiye'de en iyi eğitimi Hacettepe makine mühendisliği veriyor. Mercedes-Benz de staj yapabiliyorsun, İngilizce ve Almanca hazırlığı var. Falan filan bence biraz araştır benim oldukça hoşuma gitti doğrusu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirnova S kullanıcısına yanıt
    Bilmiyordum, çok teşekkürler. Aslında bunun gibi, yurtdışında çalışmak için Türkiye'de hangi üniversitelerde okumam gerektiğini araştırsam iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.