Şimdi Ara

Avensis Yetkili Servis Ağır Bakım Fiyatı (!) - 7600 TL (Güncelleme: 8000 TL) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yanlismi düşünüyorum bilmiyorum ama

    150 bin km de bir aracı başlangıçtan itibaren full yetkili servis ile full sanayiye gotursen 10 bin TL fazla ücret edersin,ama satarken min 5 bin fazlasina satarsın aynı aracı.

    6_7 senede 5 bin TL için arabayı sanayiye götürmek cok mantıklı gelmiyor.yetkili servis bakımlı aracı huzurla alıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Sanziman yagini bilmem ama motor yagini (shell mark) 70 liraya aldim 2-3 hafta once.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eger yaptirmadiysaniz guvenilir toyota ustasi onerebilirim.oradan da fiyat alirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın bakımını 1250 TL yaparım dedi servis
    Sanayideki ali ustam 250 TL yapıyor şükür 😁

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    Sanayiden hallice fiat yetkili servisi cumlesine imzami atarim. 7 sene fiat punto evo kullandim, italya uretimi. Yetkili servis hic bir zaman ustunden cikan parcanin aynisindan kullanmadi. 'Opar' adini verdikleri tofas uretimi sozum ona orijinal yedek parcalara inanmayin, yan sanayinin alasidir. İtalyadaki parcalardan kalitesizdir. Ha egeada farketmez belki, ancak o donemin puntosunda, bravosunda ediyordu
    Sanayiden hallice fiziki anlamda mi,teknik anlamda mi,sizin dediginiz gibi farkli parça kullanimi mi?

    Honda forumunda Orjinal Honda Yagin 650 TL oldugu ve bazi servislerin orjinal yag yerine baska yag kullandiklarina dair "iddialar" vardi.

    Ayrica Reno nun orjinal Parcasi MAİS dir.Mais de Mann,Valeo gibi ureticilere yaptirir.Belki onlarin da orjinal patcasi Opar dir bilemiyorum.Fiat da genelde Magnetti Marelli ve Lancia parcalari uyuyor.O konuda bilgim yok.Ama orjinali Opar ise belli kalitede olmak zorunda...

    Sanayiden hallice aciklanmasi lazim anlatilmak istenen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ultrasaray0643

    Yanlismi düşünüyorum bilmiyorum ama

    150 bin km de bir aracı başlangıçtan itibaren full yetkili servis ile full sanayiye gotursen 10 bin TL fazla ücret edersin,ama satarken min 5 bin fazlasina satarsın aynı aracı.

    6_7 senede 5 bin TL için arabayı sanayiye götürmek cok mantıklı gelmiyor.yetkili servis bakımlı aracı huzurla alıyorsun.
    Usta duzgun takiyor mu,verdigin yagi mi kullaniyor basinda beklemen lazim...
    Zaten garantili araca garanti bitimine kadar servise götürmek lazim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yağda illa orjinal kullanmanıza gerek yok hatta çoğu büyük servis orjinal yağı sadece meraklısına verir kendi farklı yağları kullanır. Yağda önemli olan üretici speklerini karşılaması ve o markanın hangi serisinden olduğudur. Aynı markanın sonuçta 200 TL'ye de 5w30 yağı var 300 TL'ye de.

    Ayrıca hangi araca hangi marka yağın daha uygun olduğu genelde sahadaki tecrübeler sonucu oluşur. Yağ işinde her zaman daha kalitelisi, daha uygunu illa ki çıkar. Örneğin Petronas marka yağlar f/p anlamında beklentimin çok üzerinde çıkmıştı. Kullanana kadar pek fikir sahibi değildim.

    Özet ile servislerin orjinal yağ kullanma zorunluluğu yok, orjinal yağ diye bir kavram da yok tavsiye edilen yağ var ve araç üreticisinin belirlediği yağ standartları.
  • İlk mesajı güncelledim beyler. Allah kimseyi işini düzgün yapamayan ve şaibeli işlemler yapan sözde "yetkili" veya özel servise düşürmesin bu arada. Selamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Eylül 2020; 20:6:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kardeşim:)Hakikaten yüksek bir bedel çıkarmışlar,en garibime giden;viraj demirini değiştirmiş olmaları..Diğerleri gereklilik üzerine dahi değişmiş olsa bedelleri yüksek geldi bana..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0A14CAF8E

    Geçmiş olsun kardeşim:)Hakikaten yüksek bir bedel çıkarmışlar,en garibime giden;viraj demirini değiştirmiş olmaları..Diğerleri gereklilik üzerine dahi değişmiş olsa bedelleri yüksek geldi bana..
    Sağolasın hocam :) İlk mesajı güncelledim. Sonradan sinir harbi yaşandı. Aracı teslim aldık ama silecekler çalışmadı. Silecek süpürgelerini değiştiren adamlar sileceklerin çalışıp çalışmadığını normalde kontrol etmeden aracı teslim etmezler değil mi? Ettiler. Silecek motoru+işçilik masrafı çıkardılar üstüne. Toplam 8000 lirayı buldu hespi böylece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Eylül 2020; 20:10:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Maalesef Toyota diğer markalar ile kıyaslandığında sanki biraz pahalı servis ücretlerine sahip gibi geliyor baba..Yani bilindik 7-8 markayı ve bunların B ve C segmenti araçlarını referans alınca böyle düşünüyorum..Yanılabilirim de fakat burada olay lüzumsuz parça değişimi ve fahiş ücret çıkarmaları..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

    2013 yılında 52 bin kilometredeyken aldığım 2008 model Crv aracımı 2019 Nisan ayında 172 bin km'de sattım.

    Lpg'sini ben taktırmıştım.

    Sadece 80 bin ve 160 bin km'lerde şanzıman yağı değişimi ve de şehiriçinde yaptığımız orta halli bir kazadan dolayı tampon, sis farı ve de bir sürü sensör vesaire değişimi için yetkili servise götürdüm aracımı.

    Diğer tüm bakımlarını zamanında 12 yıl Toyota ve de 4 yıl Ford yetkili servislerinde çalışmış ustamda yaptırdım ki zaten kendisini 2005 yılında Cmax aracımı yetkili servise götürdüğüm dönemden tanırım.

    Yaklaşık 8 yıldır tüm aile ve eş dost araçlarımızı (30 küsur araç) aynı ustama götürüyor veya yönlendiriyorum.

    Kendisi ameliyat olduğunda hem hastanede hem de taburcu olduğunda evinde ziyaretine gittim.

    2. ve 3. çocuğunun doğumunda da (söylemesi ayıp) altınımı taktım.

    Ustam kullandığı malzemelerin fiyatını kalem kalem yazıp üstüne işçilik ekleyip toplam ödemem gereken rakamı söyleyince mutlaka %10 kadar fazlasını vermeye çalışırım "ufaklıklara bir şeyler alırsın" diyerek.

    Başka bir gerekçe söyleyip para vermeye kalksam kabul de etmez zaten.

    Citroen yetkili servisinin ve de yetkili servisten ayrılma ustaların açtığı bir özel servisin abimin 2010 Picasso aracındaki garip sesi çözmek için buldukları külfetli değişim ve de tamirat çözümlerinden sonra bir de benim ustaya götürdük Picassoyu ve de 10 dakikada sorunun davlumbazın içindeki bir kablo demetinin klipsinin kırılmasından dolayı oluşan bir zırlama olduğunu çözdü.

    Para falan da istemedi bunun için.

    Hem yetkili, hem de özel servis sesin belli devirde turbodan geldiğini, turbonun pallerininin sıkıntılı olduğunu, bunun o kilometrelerde normal olduğunu, turbonun değişim ya da revizyon görmemesi durumunda çok daha büyük ve külfetli sıkıntılar çıkacağını söylemişti.

    Araç bunun üstüne 100 bin km daha yaptı bu arada.

    Neyse, sözüm odur ki aranırsa helal süt emmiş, işten anlayan, efendi ve de ağzı olup dili olmayan ustalar hala bulunabiliyor.

    Bu arada Syntesizer forumdaşımızın olumlu Picasso tecrübesinin aksine 2013 yılında 23 bin km'de aldığımız 2010 makyajsız kasa Picasso ile irili ufaklı bir dizi sorun yaşadık.

    Araç şimdilerde 180 bin km olmak üzere yanılmıyorsam ve de abimin önceki aracı 2004 Jazz'dan sonra Picasso sorun yaratma açısından bir miktar hayal kırıklığı yaşatmadı dersem yalan olur.

    Ki Jazz da benzer süre ve Picassoya göre biraz daha az olsa da yine de az sayılmayacak kilometreler boyunca kullanıldı. (Jazzın bizden sonraki=şimdiki sahibi ile hala görüşüyoruz bu arada. Araç 300 bin km'ye dayanmak üzere ve de hala sorunsuzca hizmet etmeye devam ediyor.)



    Picassodaki sorunların bir tanesinde motordan bir şekilde bir miktar yağ kaçağı olmuş ve de triger kayışına da biraz yağ sıçramış.

    Kaçağı gidermek için hazır motorun ilgili kısmı açılmışken km ve yıl olarak gayet erken bir triger kayış değişimi yaptırdık.

    Ertesi yıl (vitesi dikkatli ve özenli, dur kalk trafikte ve virajlı yollarda manuel modda kullanımımız gözönüne alındığında) yine km ve yıl olarak oldukça erken bir baskı balata değişimi yaptırdık.

    O işlem için ilgili kısımlar açıldığında bu kez başka birkaç işlem yapılması gerekti falan.

    Devasa ön cama tutturulmuş olan dikiz aynası titremeye başladı 130 bin km'lerde ve de cama hasar vermeden aynaya müdahale etmek sıkıntı yaratacaktı.

    Geçen ay yine yetkili serviste müdahale edildi.

    400 TL verdik. İlk birkaç gün iyiydi ama sonra yine aynı sıkıntı hafiften de olsa başgösterdi.

    Neyse, bunlar işin bana yansıyan kısımlarından bir demet. Araç ne zaman Ankaraya gelse mutlak surette bir servis ihtiyacı başgösteriyor.

    Kaymak asfalt dışı kullanımlarında arka süspansiyonun çok sesli çalıştığını ve de bundan dolayı da gayet memnuniyetsiz olduğunu söyler abim hep.

    Nispeten bozuk yollarda süspansiyonun yeterince sönümleme yapamadığından mütevellit "tak tak" şeklinde vurma sesi geldiğinden yakınır.

    Bir sonraki aracının Citroeni geçtim, Fransız olmayacağını söyler.


    Neyse, mukayese olması açısından 50 bin km ve üstü kullandığım araçlarımdan 2004 Ford Cmax TDCI, 2011 Renault Megane 3 dCi EDC, 2008 Toyota Yaris 1.3 Multimode, 2008 Honda CRV 2.0i 5AT ve abimlere ait (yine 50 bin km, hatta 100 bin km ve üstü ve benim de en az 5 bin km kullandığım) araçlardan 1997 Astra F 1.6 GLS, 2010 Auris 1.6 132, 2012 Auris 1.6 4AT, 2004 1.4 Jazz CVT, 2010 Picasso 1.6 Hdi Auto6R'yi değerlendirdiğimde bize plansız servis ziyareti yaşatmayan araçlar sadece Honda ve Toyota modelleri oldu.

    Kaldı ki bahsi geçen araçlar satıldıklarında: Honda Jazz 140 bin, Honda CRV 172 bin, Toyota Auris 132 250 bin kilometrede idi.

    Yazımda bahsettiğim diğer Japon araçları hala bizde ve de: Toyota Auris 124 4At 120 bin, Toyota Yaris 1.3 multimode 180 bin km'de.

    Takip edebildiğim kadarıyla tüm modelleri olmasa da bazı Honda ve çoğu Toyota modeli büyük oranda bu tür kullanıcı deneyimi sunmakta.

    Konu sahibi arkadaşımızın aracı Avensis İngiltere üretimi olduğundan yerli üretim Corolla ve/veya Corolla ile aynı teknik özelliklere sahip Auris modellerine göre yedek parça fiyatları daha bir pahalı oluyordur muhtemelen. Buna bir de Avensisin Corollaya nazaran çok daha az sayıda satılmış olması da eklendiğinde bayii ya da distribütör elinde yedek parça stoğu da daha az oluyor. Bunlar da maliyetlere etki ediyor haliyle.

    Ama yine de paramızın döviz karşısında iyice pul olduğu bu dönemde başka markaların benzer sınıf modellerinde de yetkili servis rakamlarının daha düşük çıkacağına ihtimal vermiyorum.

    Neyse, tanıdık tanımadık herkese selamlar.




  • Resmen soygun...Fren hidroliği değişimine 210 lira işçilik istemek nedir yahu. Yuh!!.yağ ve filtre değişimi için bile 150 lira işçilik yazılmış. Toplamda 3-4 saatlik iş için neredeyse 2.000 lira işçilik almışlar.. Birşey dikkatimi çekti. disklerle birlikte balatalarda değişti mi? Listede balata yazmıyorda. O kadar acımayan servis balatayı es geçmez ;)

    1 hafta önce aracımın(volvo s40 2001) arka disk,balata ve ön balata değişimi yaptırdım .( parçaları kendim aldım) Hazır bütün lastikler çıkmışken fren hidrolik değişiminide yapalım dedim. Ben arabaya girdim , usta talimat verdi frene bastım çektim vs vs . Sistemdeki hidroliği değiştirip havasını almış olduk..
    100 lira verdim çıktım.

    Faturadaki hesaba göre bu işlemlere 460 lira işçilik vermem lazım yukarıdaki serviste. Ha ustaya yıllardır gitiğim için 100 attım çıktım. dışardan biri gitse en baba alacağı 250 lira olur. Ki aynı gün içinde listedeki işçiliklerin hepsi olsun en fazla 1000 lira işçilik verilir. (PArça fiyatları orjinal,oem,yan sanayi değişkenlik gösterdiği için onlara yorum yapmak doğru değil.)

    Ki söylemlerinizdeki gibi bazı parçaları özel servis değişme gereği bile duymayabilir. tamir yoluna gidebilir. Sonra yetkili servisler neden tercih edilmiyor...Al buyur.




  • eloq kullanıcısına yanıt
    Hocam balataları listede bende görmediğimde dikkatimi çekmişti sizin gibi ama araç eniştemde olduğu için onu tekrar sormam lazım. Sanırım değiştirmediler veya değiştirip listeye eklemeyi unutmuşta olabilirler. Zira konuya daha baştan direkt 'müşteri söğüşleme' mentalitesi ile giren bir servis yaklaşımı söz konusu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Eylül 2020; 18:24:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmen roman yazmış adamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yeni diske eski balata takmakta ne bileyim... Bırak yetkiliyi , köşe başındaki tamirci bile diskle birlikte balatayı sıfır takar. Çıkan balatalarda kötü değilse size verirki ilk balatalar bitince bunları yeniden takarız der..

    Diskle, Balatayı değiştirmeyen yetkili servise gidip hesabını sorarım.Zamanında farklı nedenlerden servis müdürü odasına dalmışlığım var ;)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.