Şimdi Ara

Avensis 2011(t27) Far tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracım 2011 Avensis Elegant Ekstra.Son zamanlarda saatlerin de alınmamasıyla çok fazla karanlıkta yolculuk etmeye başladım ve kısa farlarımın özellikle de yağışlı koşullarda çok yetersiz gelmesinden şikayetçiyim.Tek derdim karanlıkta ve yağışlı havalarda önümü rahatça görebilmek.Bu konuya çözüm aramak adına forumları taradım.Bulabildiğim çözümler

    1)Halojen farların daha fazla ışık ? verenler ile değiştirilmesi

    Pek çok forumda bu ampullerden de çok verim alınamadığı , sıcak çalıştıklarından yansıtıcı far aksamında kararmaya neden oldukları yazılmış.Yeni nesil Xenon kitleri ve led çözümleri ile aralarında fazla fiyat farkı da göremedim.


    2)Xenon kit uygulama

    Araçların bu kitle muayeneden geçmediği , ancak kesme biçme uygulanmadan da yapılabilen kitlerin piyasada bulunduğu ve bu kitlerin muayene esnasında halojenlerle değiştirilerek muayeneden geçildiği bilgilerine ulaştım.Ayrıca ucuz xenon kitlerinin aracın elektrik tesisatına zarar verebileceği de pek çok postta geçmiş.Daha az elektrik enerjisi tüketiyor diyenler çoğunlukta ancak sıcaklık konusunda bir fikir birliğine rastlamadım.daha sıcak çalışıyor diyen de var daha soğuk çalışıyor diyen de.

    3)Led Uygulama

    Xenon ile benzer ancak miktar olarak daha az bilgi mevcut.Yine ballast benzeri bir kutu ve led lamba sistemi mevcut yine muayeneden geçmiyor yine kesme biçme olmayan versiyonu ile halojene dönüp muayeneden geçmek mümkün .

    Işık rengi , lümen vb konulara da xenon ile ilgili bilgi ararken aşina oldum.4300 k en iyi renk lümen de ne kadar fazla o kadar iyi aydınlanma diye anlayabildim.

    Fiyat konusunda öyle ahım şahım fark var gibi gelmedi.Aracım mercekli olduğu için xenonda da ledde de halojen lambada da inanılmaz fiyatlar yoktu.

    Avensis (t27) aracımda mercekli halojen farlarım bulunduğuna göre sizce hangi yöntemi tercih etmem daha sağlıklı olur ? Neden? Ve bu kiti tercihen istanbul avrupa yakasında en düzgün hangi ustadan ya da elektrikçiden ya da internet sitesinden temin edebilirim ?(bu bilgi post altında paylaşılamasa da özelden yazabilirseniz müteşekkir olurum).

    Bu aydınlanma konusunda bildiklerimi ve merak ettiklerimi özetlemeye çalıştım.Yanlışlarım eksiklerim mutlaka olmuştur cehaletimi mazur görün.Sorularmın cevapları birçok forumdaş için de kaynak teşkil edebileceğinden yardımlarınız için herkes adına teşekkür ederim.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.