Şimdi Ara

Avensis 1.6 D-4D dizel yakıt tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
20.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cenksel2001 C kullanıcısına yanıt
    arabanızın ağırlığa göre motorun gücü düşük kalıyor. avensis 1.6 multijet gibi değişken geometrili turbo, 320 nm tork motor olsaydı yoğum trafikte 7 litreyi geçmezdi. 1.6 multijet alt devirlerde çok canlı bir motor. 120 beygir bravo'yu uçuruyor ki bravo'da 1.300 kg. benim karma tüketim kışın bile 5.5- 5.7 arasında gidip geliyor. aynı motor avensiste olsa hayal ettiğiniz değerleri yakalardınız. bence tüketiminizin yüksek olmasının sebebi kalkışlarda ortalamanın yükselmesinden dolayı. ağır bir arabada haliyle kalkmak için gaza biraz fazla basıyorsunuz anlık tüketim rahat 17-18 civarına çıkıyordur.

    112 beygir 270 nm tork avensis gibi bir araba için az. fabrika verisini toyota 5.1 - 3.7 vermiş ama bariz abartmışlar. o değerleri veren d sınıfı arabalar var ama motorları güçlü.

    ayrıca yanlış umutlara kapıldım diye kendinize haksızlık etmeyin. yanlışlığı yapan toyota. yazdıkları tüketim değerlerine herkes kanabilir. hyundai abd pazarında fabrika verilerini az gösterdiği için çok yüksek bir ceza ödemişti. galiba toyota aynı şeyi yapmış. tabi burası Türkiye diğer pazarlarda avensis için hangi tüketim ortalamalarını vermişler bir bakmak lazım. dizel motorları iyi bilen birisi o tüketim değerlerinin düşük gösterildiğini rahatça anlar. siz benzinli mondeo'dan geçtiğiniz için aşinalık olmaması normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wraith Todd -- 26 Şubat 2017; 17:3:31 >




  • kasa ağır gelmiş, toyotanın yeni bir 1.6 dizele ihtiyacı var
  • Kısa mesafe kavramını herkes kafasına göre kullanıyor. Bi arkadaş 16 kmyi kısa diye ele almış. Halbuki 1.6 lt bir araç için trafik akıcı olmasa bile ısınmaya yeter bir süre. Mesafe 5 km olsun bakayım o passat 10u görüyor. Keşke elinde resimli kanıtı olan bi forum üyesi Max 5 6 kmli dizel aracının değerlerini paylaşsa da anlasak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yakıyor arabanız kasa ağır geliyor olabilir manuel kullanımda vites değişimlere dikkat et.

    O değil de 2.0 motor benzinli premium plus otomatik avensis 206 bin tl. Nedir bu yahu? İnsaf biraz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyotanın dizel motorlarla arası hiç bi zaman iyi olmadı. ha benzinli motorda da üstüne yok. ah şu salak vergi sistemi olmayacaktı ki, alacaktın 3,5 motor 6 silindir bi toyota. nal toplatacaktın bmwye ona buna.
  • Aracımı alalı 1 yıl oldu. Yaklaşık km'si 20 binlerde. Yakıt sadece şehir içi (2.vitese zor atılacak kadar) 8 lt/km şehirler arası çok dikkatli kullanırsam 6 lt/km. Yani rodajdan sonra değişiklik bu kadar oldu. Artık kabullendim avensis tasarruflu bir araç değil kasa ağırlığı vs. Ancak satarken müşteriye sundukları tüketim değerleri tamamen hayal ürünü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni navaram var, 2.3 dci motor 190 ps,450 nm tork,2030 kg otomatik, ş içi 8.5 lt max 9 lt ş dışı 110 cc açık 6 lt civarı önceki pasattım b8 tdi ş içi max 6 lt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanirim ayni motor var uzerinde Benim s40 1.6 d 1470 kg 7.3 gosteriyor ortalama bence benim degerde cok sizinkode oyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni cikan 15 tonluk sehirlerarasi otobusler ortalama 19 litrelerde geziyorlar 1.6 motorlar tasarruf saglamiyo agir araclarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. 280 tl lik son aldığım yakıtla 720 km yol yaptı bu km nin %90 ı şehir içi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Test surusu yaptigim bmw 116d duz vites aracin yolbilgisaysrinda ortalama tuketim 9.5 lt yaziyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.0 dizel tüketim nasıl acaba.

    1.6 litre otomatik olmaz ise yetersiz kalıyor bence.
  • 10 Litrenin uzerinde yakamaz, Abansan 7Litre Normal 6 ekonomik 5.5 civari yakar.



    Rodaj doneminde sakin kullanin, Bu araclar ilk 2000km (rodaj tammalanincaya kadar) daha zengin calisir. Bunu ECU yazilimsal olarak mudehale ediyor.



    Rodajdan sonra yag ve yag filtrenizi degismeyi unutmayiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortalama hızı kac gosterıyor bılgısayarda
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.