Şimdi Ara

Avatar: The Way of Water (16 Aralık 2022) | James Cameron (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
3
Favori
19.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • avatar

    seriye dönüşürse bence niteliğini kaybeder bazı filmler tektir devamı bozar filmi bazı filmler ise ısrarla istenir devamı avatar o tarz bir film değil tek nitelikli kalmalıydı
  • Bir 10 yılda buna harcarlar heralde.
  • Beyler zaten daha çekilirken 3 filmlik seri halinde planlanmıştı cameronın açıklamları bu yöndeydi.Yani tuttuda çekilecek diye bir fikir yok zaten patlama yapacağı belli olan bir filmdi.Filmin amacıda yine Cameronun dediği gibi çığır açıcak diğer 3 boyutlu filmlere öncü olacaktı yani senaryo şöyle böyle iddali olucak dememişti nitekimde görsellik olarak istediğini çok fazla aldı bu filmden sonrada 3 boyutlu filmler hem tavan yaptı hemde daha kaliteli çekilmek zorunda kaldı çünkü beklentiler arttı olay bundan ibaret....
  • CAMERON bu sefer PANDORA nın su altın dünyasına ineceğini açıklamıştı bekleyip görecez.
  • Şaka gibisiniz hakikatten. Filmin çekimleri 4 yıl sürdü, 14 yıl değil. Fikir 14 yıllık, ama teknoloji yetersiz kaldığı için günümüze sarkmış bir proje. Şu anda proje hazır, ekip hazır, senaryo hazır, oyuncular hazır... En fazla 2 yıl sürer bu filmin çekimi.
  • Valla bu tarz filmleri pek sevmem ama cidden iyiydi. Sırf görsel şölen için bile izlenir.
  • Bazı arkadaşlar devamı çekilmesin bozulabilir felan demişler ama James Cameron Terminatör 'de olduğu gibi daha iyisini yapar bence.Avatar 1 de sadece görselliğe odaklandığı için senaryo yavan kaldı(aslında çokta kötü değildi klişe demek daha doğru) ama şimdi herşey hazır, senaryoya odaklanmıştır! inş.
  • İnşallah güzel olur yoksa tadında bırakmadıkları için çok fan kaybeder
  • arkadslar film 1 yılda cekıldı fıkır 10 yıllıktı..cgi için teknoljı yetmıyordu..set arılamak 6 ay surmustu..olayı derleyıp toparlamak bastan berı 3-4 yıl..14 yıl once senaryoyu yazmıstı ancak cgi teknolojısı yetmemıstı..
  • offfffff aynı konuya saplanmayın yahu o konu kapatılmıs önceki sayfada zaten.
    Ayrıca su an Pandora hazır zaten yani direk olarak is oyuncuların hareketinin yine aktarılmasına, gercek oyuncuların gösterilecegi kısımlara, senaryoya ve RENDER'a kalıyor :) Ondan dolayı senaryo hazır olur olmaz cok rahat hallediceklerdir. Zira Cameron zaten Senaryoyu hazırlerken fikirlerini düsünmüs oluyor. Ardından da hemencecik uyguluyor. 20th Cent. Fox'ta varsa isin arkasında ve böyle büyük projede, o zaman en yakın zamanda tak diye traileri bile gelebilir [ 6 ay gibi bir süre mesela ]
  • Cameron Bioshock u film yapsa ne güzel olur. O da suyun altinda geçiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen
    Şaka gibisiniz hakikatten. Filmin çekimleri 4 yıl sürdü, 14 yıl değil. Fikir 14 yıllık, ama teknoloji yetersiz kaldığı için günümüze sarkmış bir proje. Şu anda proje hazır, ekip hazır, senaryo hazır, oyuncular hazır... En fazla 2 yıl sürer bu filmin çekimi.

    Aslında fikir daha eskiye dayanıyor,Terminatör den de eskiye 70 lere falan,o zamanlar bir hayaldi tabi böyle bir film yapabilmekSenaryo aşaması daha yakın tarihli, Titanic ten sonra çekmek istedi ama filmi çekebileceği kamera bile piyasada yoktu daha,gelişen teknolojiyle beraber nelerin yapılıp nelerin yapılamayacağı belirlenerek senaryoda ekle-sil vs. bolca oynamalar yapıldı.Bir yandan da Cameron başında olduğu ekiple sonunda istediği görüntüleri elde edebileceği teknoloji harikası kamerasını icat etti ve startı verdi.Netice de teknik anlam da üstün bir iş çıkardı.Devam filminde daha iyi bir senaryo ümidiyle bekliyorum, teknik anlamda bir şüphem yok zatenAyrıca niye "Battle Angel" hakkında bir haber gelmiyor sinir oldum.Yoksa erteledi mi? "sıcağı sıcağına 2 yi 3 ü patlatayım" diye




  • AVATAR izlediğin en güzel filmlerden biriydi...2.si çıkmazsa hayal kırıklığına uğrardım(2.film,1.kadar etkilemezsede sonuç değişmez)

    JAMES CAMERON
  • Şimdiye kadar dünya çapında yaklaşık 2,8 milyar dolar hasılat yaparak sinema tarihinin en çok iş yapan filmi ünvanını elinde bulunduran Avatar, ayrıca sinemanın seyrini değiştiren 3D furyasını da başlatan film olmuştu. Son dönemde devam filmi için birçok haber çıkıyor ama hangilerinin doğru olduğunu kestirmek zor açıkçası. Bunun için en iyisi filmin yapımcısı Jon Landau'nun yaptığı açıklamalara kulak verelim biz :)

    İlk olarak şunu söyleyelim ki, Avatar 2'yi izleyebileceğimiz en yakın tarih Aralık 2014... Yani daha önümüzde uzunca bir süreç var.

    James Cameron, Avatar'da kendi geliştirdiği teknolojileri ve kameraları kullanmıştı zaten. Avatar 2 ve 3 içinse bunu daha da geliştirecek yeni teknolojiler üzerinde çalışıyor şu an. Zaten görsellik olarak zirve yapan ilk filmden sonra devam filmleri çıtayı biraz daha yukarıya çekecek gibi görünüyor.

    Bildiğiniz gibi devam filmlerinin hikayesi Pandora'da geçmeyecek (en azından ilk filmde gördüğümüz kısmında). Cameron, Titanic sonrası uzun süre su altı belgeselleri ve çekimleriyle meşgul olmuştu. Devam filmlerinde su altı dünyasının filmin bir parçası olacağı kesin gibi ama bu filmin tamamen su altında geçeceği anlamına gelmiyor tabi.

    Şu an görülen bir diğer durum ise; aralarında bir bağ oluşturularak 2. ve 3. filmin birlikte çekilmeleri ve bir sene arayla gösterime sokulmaları. Bu konuda kesin konuşmaktan kaçınsalar da iki devam filminin arasında sadece 1 yıl olması, konu olarak birbirlerine oldukça büyük bir bağ ile bağlanacakları anlamına geliyor.

    James Cameron'ın önünde yeni teknolojileri geliştirip, devam filmlerini çekmek için 4 yıllık uzunca bir süreç var. Bu arada yine uzun süredir konuşulan projelerinden biri olan Battle Angel ile uğraşıyor olacak. 2013'de gösterime girmesi planlanan ve 200 milyon dolar bütçeye sahip olan film de büyük yankı uyandıracak cinsten. Cleopatra da ayrıca Cameron'ın isminin geçtiği bir diğer proje ama ortada henüz atılan somut bir adım yok.




  • Bu haberden devam filmlerinin sadece para için çekilmediği anlaşılıyor.En yakın tarih 2014 olduğuna göre...
  • Canım sıkıldıkça izliyorum.Sabırsızlıkla bekliyorum.
  • Çıkmasada olur problem değil.3 boyut olmadan sıfır.
  • merakla beklenen film.
  • Çıkarsa İzleriz, Güzelde olur
  • James Cameron Improving 3D Experience for Avatar 2
    James Cameron 3 Boyut Deneyimini Avatar 2'de daha da geliştirmek istiyor.


    Filmi 24 değilde 48 veya 60 Kare/Sn. ile çekmek istediğini söylemiş böylece daha akıcı olacak film.
    3D görüntü de tabii ki buna orantılı daha net bir görüntü sunacak.


    James Cameron is improving the 3D viewing experience for his sequel Avatar 2, reports The Hollywood Reporter.

    The filmmaker told the Wall Street Journal:

    "For Avatar 2, what I'm most interested in is getting theaters to up their light level,"
    Cameron said. "And we want to shoot the movie at 48 or maybe even 60 frames a second, and display it at that speed,
    which will eliminate a lot of the motion artifacts that I think are causing some people problems."

    "I think it's because the image is strobing," the director said.
    "That's a function of the 24-frame rate, which has actually got nothing to do with 3D.
    It's just made more apparent because the 3D is otherwise such an enhanced, realistic image, that all of a sudden you're aware of this funky strobing which you weren't aware of."


    http://www.movieweb.com/news/james-cameron-improving-3d-experience-for-avatar-2
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.