Şimdi Ara

AURİS 2012 1.4 DİZEL OTOMATİK (MMT) ŞANZIMAN TEST

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2012 Model 1.4 dizel 90 ps 205 Tork MMT 6 ileri otomatik şanzıman sahibiyim.Almayı düşünen arkadaşlar için kısaca bilgi paylaşmak istedim

    1.Persormansı : bence oldukça iyi, rampa dağ bayır dinlemiyor tırmanıyor.kesinlikle bayılma çekmeme problemi olmuyor.daha önceki aracım 1.3 dizel 90 ps astra H ile kıyaslarsam eğer auris ondan 1-2 tık daha seri. ve alt devirleri de daha iyi. öle birden patlama yapmıyor bayılmıyor yani alt devirde. şansen 200 km hızı gördüm. deneme amaçlı tabi.

    2.MMT Şanzımanı : almadan önce araştırmadığım forum sitesi ve test sayfası kalmadı. olumsuz yorumlar olsada ben kendim denemek istedim. öncelikle aracın vites geçişleri beklediğimden çok daha iyi geldi, abartıldığı gibi değil bence.gazı düzgün ayarlarsanız sadece vites değiştiğini devir saatinden anlıyorsunuz. öle pat pat vurma yok. hissetmiyosunuz. öne yığılmada yok gibi bişey. daha önce sahip olduğum honda jazz i-shift şanzıman aracımın yanında MMT şanzıman tam otomatik gibi hissettirdi resmen onu anladım. İ-Shift kullanan arkadaşlar bilirler vites geçişlerini.Ben aracın şanzımanından çok memnun kaldım. yorumlarda abartıldığı gibi değilmiş kesinlikle tavsiye ederim.

    Araç 6 ileri vites. 2500 devir de 120 , 2700 devir civarında 140 km hızla gidiyor. kullandığım diğer dizellere oranla (astra,clio ve fluence gibi)kesinlikle çok daha sessiz.

    3.Aracın yol tutuşu vs oldukça iyi ve araç yüksek, cip gibi havası var içerde. çukurlarıda güzel emiyor.konforlu. C ile B sınıfı araba arasındaki farkı epeyce anladım artık, aracın içide oldukça geniş

    4.Yakıt olarak 4 litre civarı uzun yolda, 5-6 litre arasıda şehir içi yakıyor. ankarada depoyu fulledim. erzincanda benzin aldım. hala çeyrek depodan biraz daha fazla yakıtım vardı.

    5.gazla guzla uğraşmaktan çok bunaldım ve dizel otomatik bi araç alayım dedim. keşke en başında böyle yapsaymışım. MMT güzel şanzıman. forumlarda yazan ne ısınma problemi oldu ne sorun ne de arıza. yine aynı şekilde yağ eksiltiyor deniyor her yerde. aracım 80 bin km de şuan. bu km ye kadar hiç bir eksiltme görmedim.

    sonuç olarak anladım ki bu aracı kullanmayan bir çok kişi yorum yapmış. tespitlerime güvenebilirsiniz.saygılar







  • Forumda bos elestiri yapan cok ama siz de biraz abartmissiniz. Daha once ben de 2011 auris sahibi oldum. Saglam, ekonomik, ic mekani genis, ferah. Diger konularda sinifina gore vasat bir arac. Yol tutus, konfor, yalitim, performans, surus zevki gibi konularda daha iyi secenekler var. Tabii auris de bir toyota. Ariza cikarmaz, servislerde uzmez. Satarken zarar ettirmez. Bu acilardan bakinca kullanicisini memnun eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yeni kasasini dizel oto kullandım 400 km. Alana yazık. Şanzıman leş secde ettiriyor ne yapacagini bilmiyor, motor yağ yakıyor ve aşırı gücsüz düz yolda 3 kisi 160 i yokusta dip gaz 130u gecemedim. Donanımı az full olmasına rağmen



    Olumlu yönleri

    Az yakıyor 180 tlye 900 km gittik

    Frenleri iyi

    Yol tutus tatminkar

    Hacim iyi



    Sonuç=Alınmaz

    Edit=Bende de astra 1.3 vardı evet ondan bir tık daha seri o bazen sollamaya bile çıkamıyodu ama son hızlarda aynılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenİcraEdenAvukat -- 15 Mart 2018; 22:57:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris 1.4 mmt sahibi olarak benimde görüşlerim test yapan arkadaş gibi.



    Ankara’da dahil değişik yerlerde kullandim. İstanbulda kullanmadım. Isınma problemi ile karşılaşmadım. 20 bin km’dir çıkamadığım yokuşta olmadı. Özellikle Ege’de dağ tepe gezdim. Aracım suan 80 binde. Debriyaji değişmedi.



    Yag yakma problemi yok benim aracımda.



    Uzun yolda dik ve uzun yokuşları 4 vites 90 la tırmanıyorum. 5 vites 110 da çekmeyebiliyor. 4. Viteste rahatlıkla 110 a çıkar bu tarz yokuslarda ama zorlamıyorum. Yada 5. Vites 120-130 lada çıkar ama zorlamıyorum.



    Bende aracı alırken cok on yargılıydim forum yüzünden. Aracı test ettim ve forumda anlatılanlar gibi olmadığını gordum ve aldım.



    Foruma kalırsa hiçbir araba sağlam degil. Birisi aracıyla sorun yaşasa 15-20 yaşındaki gençler dilden dile büyütüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediklerinize katılıyorum fakat tek bir noktada eleştiri yapacağım.Arabanın içinin geniş olmadığını ve basık olduğunu söylemek istiyorum, arka diz mesafesi ve baş mesafesi aşırı derecede kötü.Ayrıca pekte yüksek sayılmaz cip örneği biraz abartı olmuş gibi hocam.Allah kaza bela vermesin.

    Edit:Yaptığım yorum yeni kasası içindi, eski kasası için değil.Evet eski kasası içi ferah daha geniş yeniye göre.Fakat şanzıman için gerçekten aynı şeyi söyleyemeceğim.Kararsız kalan,çok yavaş vites geçişi yapan robotik bir şanzımanı var yeterince de hissettirip öne yığılma yapıyor.Bbu konuda yaptığınız yorum abartılı olmuş.Motora falan zaten denicek bir şey yok, yağını suyunu aksatmadığınız sürece ömürlüktür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 16 Mart 2018; 0:52:5 >
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    2012 eski kasa oluyor. Eski kasalar genis, ferah ve yuksek. Yeni kasa da genislik olarak fena degil ama daha basik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.