Şimdi Ara

Audi - Bmw - Mercedes - Volvo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 60-65000₺ bandında bütçeniz olsa, bu 4 premium marka araçlardan herhangi birisinin 2.elinimi tercih edersiniz, yoksa sıfır km c segmenti orta donanımda bi araç mı alırdınız ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bence yeni astra yı bekleyebilirsiniz gayet iyi olmuş şuan ki mevcut kasa 1.4 turbo beslemeli sport modeli alınır güzel güzel binilir fakat astra galiba sene başında satışta beklemem derseniz tabi focus,golf gibi araçlarda alınabilir bana göre sıfır önde zaten bu paraya 2.el alacağın bmw mercedes eski yüzleri pek iyi değil fakat audi alırsan pek önemli değil.
  • 2012 dizel otomatik a3 alir gecerim o bütceye bmw ve mercedes'de alinabilecek temizlikte parasini hakeden arac yok.
    Volvo'yu pek bilmiyorum, ağır kazasiz s60 alinabiliyorsa tercihimdir.
    Sıfır km araç almam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehesr -- 27 Temmuz 2015; 0:40:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mehesr

    2012 dizel otomatik a3 alir gecerim o bütceye bmw ve mercedes'de alinabilecek temizlikte parasini hakeden arac yok.
    Volvo'yu pek bilmiyorum, ağır kazasiz s60 alinabiliyorsa tercihimdir.
    Sıfır km araç almam.

    Garantisi bitmiş otomatik dsgli a3 alırsanız, doğuşla akraba olup yüklü bir meblağ ödemeniz olası.

    65bin bu markalardan birinin iyi bir aracı için biraz az.

    75bin olsa, Audi'den 1.8 tfsi A4 multitronic, Mercedes'ten C180 kompressor, Bmwden e90 320i, ve f20 116i, volvodanda benzinli v40 veya 2.0 t s60 alınır.

    Ben 60bine 2.el araç alacak olsam, 2.el 1.6 thp 156 bg allure yeni 308 alırdım.
  • Sıfır tabii ki. 1970'lerde yaşamıyoruz.

    Soru, bütün vidaları bakırlı alaşım 1960'ların Lacia'sı mı yoksa Murat 124 mü olsa başka düşünürdüm... Bizim "premium"ların birleştirme yöntemleri, vidlaları, kaynakları en ucuz bir Avrupa arabadan nasıl farklılaşıyor? Farklılaşmıyor. Hepsi kullan-at malzeme ve planlamayla üretimiş. Designation böyle. Her yer yapıştırma oldu. O "uhu"ların ömrü bir doldu mu insanın geri koyabileceğinden daha hızlı dökülmeye başalarlar. Lahana gibidirler... kapaklar, trimler, paneller, accentler, çıtalar, kromajlar, reflektör, deflektör btmez... Premium arabaya premium da çevre sağlamak gerekir. Doğru düzgün garaj şart mesela, öyle rutubetli izbelik değil. Yoksa Renault 12'den beter olurlar. Bu kalabalık sebeiyle kullaılmışı, veya soğa konılanı bit pazarından alınmış kadife perdeye dner, üzerinden is kokusu çıkmaz.

    Neticede "premium"un atom ağırlığı çok düştü bence. Torbada dekorasyondan başka süspansiyon ve direksiyon kaldı sadece, o da her modelde değil. Bosch, TRW, Sony, Windows vesaire markalar olmasa temel güvenlik testlerini geçip satışa bile çıkamaz bizim "premium marka"lar. Bugatti Amerika'ya girememişti mesela. Yazılım geribildirimi için bir standar geldi, kaldı bizim "premium" Bugatti kapıda.

    Kullanım ve çevre şartları da kötü. Servisler denetlenmez. Kullanılmışa yönelmek için ya çok meraklı veya çılgın olmak lazım. Fiyat 30'un üzerine çıktı mı kullanılmış benim için biter. 1. sınıf süspansiyon ve direksiyonun ne olduğunu öğrenmek isteyen de alsın 80, 90'lardan az kullanılmış bir klasik öğrensin, 60 bin liraya değil tabii.




  • Yukarı
  • Alacağınız araçtan ne bekliyorsunuz. Donanımı ne olmalı manuel mi otomatik mi. Hb sedan Crossover mı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.