Şimdi Ara

AUDI, aracımın motorunu ücretsiz değiştirdi - 64 günlük süreç (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
201
Cevap
3
Favori
14.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muss@

    Güncel haliyle son hız denemesi.





    Bende de 1.8 tfsi var yazılım falan yok. sizinkini görünce benimki gitmiyor gibi geldi 😁




  • Hocam bu Sabah araç sollama yaparken vites geçmedi gibi oldu ekrana gearbox malfunction limited functionality yazısı geldi. Bazı vitesleri atladı ondan sonra. Fazla kullanmadan geldik işe. Araçtan indiğimde de balata kokusu aldım sanki. Daha önce başına gelen oldu mu ? Biraz moralim bozuldu açıkçası
  • benım anlamadıgım bu dogus asırı yag yakma dıyıp senın aracını bozdumu naptı? Saglam arabayı bozmuslar gibi gozukuyor tabıkı değiştirmeleri gerekli allahtan mahkeme vs olmamış hakım salar gecerdı sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uygar2580

    @muss@

    Sizin iş güzel olmuş. Bende çarşamba aldım aracı. Expertiz falan yaptık, boyalı parçalar haricinde sıkıntı çıkmadı. Konyada 4x4 dyno olmadığı için motora bakamadık fakat kullanımda sıkıntı yok gibi. Sahibi motor revizyonu yapıldı dedi, fotoğraflarını attı. Krank ve egzantirik de değişmiş. Yaza kadar bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Eğer sıkıntı sorun yaşamaz isem Stage 1-2 muhabbeti aklımda mutlaka var. Daha önceki aracım Qashqaiyi yaklaşık 5-6 yıl stage 1 kullandım ve hiç sorun yaşamadım.

    Stage 1 de yakıt tüketimi nasıl oldu, düşme oldu mu ? Stage 2 de galiba spor katalitikli downpipe kullanmışsınız. Düz borular muayeneden geçmiyor diye biliyorum zaten. Bu downpipe'ı nasıl temin edebiliriz ? bulması kolay mı ?

    Mekanik olarak sadece araç 3-4km hızla hareket ederken rolantide sanki kavrama tutup tutmamak arasında kararsız kalıyor da inceden vuruntu yapıyor gibi bir his var. Normal mi bilmiyorum. Özellikle araç soğukken oluyor. Başka bir sorun yaşamadım.

    Hayırlı olsun hocam Allah kaza bela vermesin.
    Gerekli değişiklikler yapılmış ise büyük olasılıkla sorun çıkarmaz eğer bendeki gibi ekstrem bi durum olmazsa.
    Siz dediğiniz gibi aracı gözlemleyin bir kaç ay duruma göre yazılım işine girersiniz.
    Stage 1 ve 2'de yakıt tüketimi şehir dışı kullanımda sakin kullanımda düştü fakat şehiriçi ve sert kullanımlarda tam tersi arttı.
    Benim aldığım spor katalizör diye tabir edilen High Flow Cat (HFC). Düz boru (test pipe diye bilinir) yerine bunu tavsiye ederim, hem muayene hem de koku yapmaması açısından. Türkiye'de bulunmuyor ben Amerika'dan getirttim, siz almak isterseniz size yardımcı olabilirim.

    Sizin yaşadığın durumu ben yaşamıyorum açıkçası fakat bazen dururken vites D konumunda iken anlık yakıt tüketimi epey artıyor ve araç sanki yarım debriyaj yapıp gitmek istiyor gibi oluyor. Normal değil bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesut1221

    benım anlamadıgım bu dogus asırı yag yakma dıyıp senın aracını bozdumu naptı? Saglam arabayı bozmuslar gibi gozukuyor tabıkı değiştirmeleri gerekli allahtan mahkeme vs olmamış hakım salar gecerdı sanırım

    S tronic kapıyı çalmaya geliyor hazırlıklı olun.
  • uygar2580 kullanıcısına yanıt
    Malfunction Gearbox yazısı çıkmışsa şanzımanda bir sorun var büyük olasılıkla. Bu durumda 1-3-5-7 veya 2-4-6 vitesleri çalışır. Fakat nadir de olsa bu durum tekrarlanmayabilir.
    Ben bu hatayı şimdiye kadar hiç almadım fakat epey bu durumu yaşayan duydum.
    Büyük olasılıkla kavrama değişecek veya kötü senaryo mekatronik de değişir.
  • Bugün ilk arızamı yaşadım. Sabah işe giderken araç sollama sırasında gearbox malfunction limited functionality hatası verdi. Vites geçme problemi yaşadım. Akşam eve dönerken de oldu. Fakat hatayı verene kadar şanzıman normal çalışmaya devam ediyor. Şanzıman ve diferansiyel yağları da değişmiş.
  • Arkadaşlar sadece bilgi amaçlı belirtmek istedim bu motor ve şanzıman konusunda en problemsiz olanlar 2012 sonrası (makyajlı kasa ile gelen) 2.0tfsi motor(sıfır yağ yakma sorunu) ve dl501 kodlu yağlı dsg/stronic şanzıman.(600nm+ torka dayanıklı, teknik bilgi internette mevcut)
  • Muss@ kullanıcısına yanıt
    Merhaba 2013 a5 2.0tfsi aracım var, hfc yi amerikadan ne kadara getirttiniz, gümrükte problem yaşadınız mı? Kat iptali sonrasında araçta resenator ve muffler iptali var mı, düz boru mu çektiniz yoksa marka egzoz sistemi mi mevcut??
  • Düz boru çekmeyi muayeneden dolayı istemiyorum. Rolantideki titreme olayı da kavramadan dolayı olabilir.
  • Emre4748 kullanıcısına yanıt
    merhaba, ben usp motorsports'tan aldım.

    https://www.uspmotorsports.com/Exhaust/Downpipes/Exhaust/Downpipes/SPULEN-Audi-2.0T-3-High-Flow-Cat.html

    Gümrüğe giriyor ürün fiyatının %20'si kadar vergi ödüyorsunuz. Toplamda $375'a alınabilir her şey dahil.

    benim araçta hfc dışında her şey orijinal, sadece sağ-sol çift susturuculu oem egzoz ve buna uyumlu oem difüzör var, bu egzoz da orijinal audi a4 avant egzozu bunu da Almanya'dan getirttim.

    Bu arada belirttiğiniz gibi 2012 makyajlı kasa sonrası motor revize edildi (2014 ve sonrası gen3 motor var 225 hp), fakat şanzımanda bir farklılık yok, tümü DL501.




  • Bu audiler neden patlıyor boyle ya şaka gibi
  • Perşembeye Audiye randevu aldım bakalım ne diyecekler.
  • uygar2580 kullanıcısına yanıt
    Gösterdiniz mi aracı? Ne söylediler?
  • Gösterdim. Mekatronik ve baskı balata değişecek dediler. Yaklaşık 22 Bin lira masraf çıkardılar. Bende arkadaşın garaja çektim. Audideki yazılımdan satın almış. Arıza kodlarını okuyup İstanbul'daki şanzımancı arkadaşına gönderdi. Şanzımancı, bu mekatronik problemi değil, baskı balata değişecek, selenoidler revize olur olmadı değişir demiş. Kesin durum yarın belli olacak. Şsnzıman, şanzımanın inmesi için ön tampon motor komple sökmüşler aracı cumadan. Parçalar gitti İstanbul'a, yarın gönderecekler kısmetse. Motor inince turbo manifoldunda da çatlak gördük. Turbo da değişecek. Siparişi verdik. Görünürde 10bin lira + işçilik civarı masraf

    var. 10 gün önce aldığım aracı 1 haftadır kullanamıyorum. Vardır bir hayır dedik. Allah büyük kazadan korusun. Bir çift te photon d3s 5000k Xenon +%50 sipariş ettim. 450tl. Sağ far arada sönüyordu, inşallah far beyni değildir. Bu sene sıkışığım anlaşılan. Umarım başka arıza yaşamam. Ahh Audi ahh 😵😊




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uygar2580

    Gösterdim. Mekatronik ve baskı balata değişecek dediler. Yaklaşık 22 Bin lira masraf çıkardılar. Bende arkadaşın garaja çektim. Audideki yazılımdan satın almış. Arıza kodlarını okuyup İstanbul'daki şanzımancı arkadaşına gönderdi. Şanzımancı, bu mekatronik problemi değil, baskı balata değişecek, selenoidler revize olur olmadı değişir demiş. Kesin durum yarın belli olacak. Şsnzıman, şanzımanın inmesi için ön tampon motor komple sökmüşler aracı cumadan. Parçalar gitti İstanbul'a, yarın gönderecekler kısmetse. Motor inince turbo manifoldunda da çatlak gördük. Turbo da değişecek. Siparişi verdik. Görünürde 10bin lira + işçilik civarı masraf

    var. 10 gün önce aldığım aracı 1 haftadır kullanamıyorum. Vardır bir hayır dedik. Allah büyük kazadan korusun. Bir çift te photon d3s 5000k Xenon +%50 sipariş ettim. 450tl. Sağ far arada sönüyordu, inşallah far beyni değildir. Bu sene sıkışığım anlaşılan. Umarım başka arıza yaşamam. Ahh Audi ahh 😵😊

    Garsaş ne kadar rahat anlatıyon 10 k + işçilik az para mı yavvvv sanırım cukka sağlam ben böyle bi olay yaşasam bi daha o araca yaklaşmam satarım yavvv.Geçmiş olsun




  • kadir gecesi doğmuşsunuz ;)
  • İnan rahat değilim, kredi çekip aldık arabayı. Kendi can sıkıntım yetmiyor, etrafımdakiler de biz demiştik moduna girdiler.
  • Aracı teslim aldım 14bin masraf çıktı. 1 haftadır güzelce kullanıyordum ki, dün yağ basıncı düşük uyarısı verdi. 1 gün bıraktım aracı usta şehir dışındaymış. Yarın gelecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muss@

    Amin cümlemizin. Motor sıfır ve 2 yıl garantili olduğu için içim rahat şuan. Sizdeki avensis kadar sorunsuz değil tabi:) Ben 11.5 sene T25 avensis 1.6 kullandım, 1 gün olsun tık demedi.
    80'le giderken yanlışlıkla 1. vitese atıp gazı kökledim, şanzıman bana mısın demedi, taş gibi araba. Aracınızın kıymetini bilin:)
    Konuyu hortlatiyorum fakat merak ediyorum, audi nin klasik yag yakma sorunu olan 2010 model 100 bin kmdeki bir arac eger neredeyse hic yetkili serviste bakim gormemisse, yine de ucretsiz olarak bu yag yakma sorununun giderilmesini yasal olarak talep edebilir mi? Yoksa hem Audi Almanya acisindan hem de yasalar acisindan aracin yetkili servis bakimli olma sarti varmi?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.