Şimdi Ara

Atmosferik motora turbo montajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
33.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyoruz atmosferik motorlar düşük devirlerde cansız motorlardır peki biz bu motora turbo ekleyebilirmiyiz evet ekleyebiliyoruz fakat zararı oluyormu ve de ne kadar bir fiyata maloluyor bilgisi olan var mı



  • Green Card çıkınca yapacağım ilk aktivitelerin arasında bu olacak. Garajlı evimde 1000 dolara aldığım atmosferik motorlu aracıma turboyu kendim montaj yapmayı deneyeceğim. Şu amerikan filmlerinde izlediğimiz gibi hep aracın altında olacağım.

    Ama bizimki de hayal işte.
  • motorun baştan aşağı o basınca uygun parçalarla donatırsan sorun yok ama zaten o parayı verene kadar satıp turbolu araba alırsın.
  • mitsubishi lancer'a yapanlar vardı ama ben şahsen yaptırmam. sadece turbo takmakla olmuyor o işler. ancak cahil ustalarımız turbo + saçma yazılımlarla araç beygiri yükseltip o aracın uzun ömürlü olabileceğini sanıyorlar...
  • forumda yıllardır herkesin sorduğu fakat kimsenin yapamadığı bi konu :D
  • Yurtdışından araç getirme bir turbo taktırma iki.
    Dipsiz iki konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 16 Mart 2019; 10:8:49 >
  • cesaret edilemiyor tofaçcılar felan yapıyor ama
  • Yapılabilir, hatta atmosferiğin yüksek sıkıştırma oranıyla birleştirilebilirse ortaya acayip makineler çıkar. Ama bunu doğru düzgün yapabilmek için merak, para ve teknik bilgi lazım. Bunlar da bizim ülkede yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 16 Mart 2019; 11:4:39 >
  • Fiyat/fayda olarak konuya bakarsak gereksiz. Satıp turbo benzin veya turbo dizel almak daha mantıklı.

    Ama ben zevk için yapıyorum diyorsan yapılır çokta meziyeti bir iş değil paraya bakar.

    İşin teknik kısmı gelirsek elde edilmek istenen güç ve araca göre takılacak parça listesi değişir. Atmosferik araca turbo yapan çevremde ve forumlarda, gruplarda bolca kişi mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 16 Mart 2019; 11:16:39 >
  • Green Card çıkınca yapacağım ilk aktivitelerin arasında bu olacak. Garajlı evimde 1000 dolara aldığım atmosferik motorlu aracıma turboyu kendim montaj yapmayı deneyeceğim. Şu amerikan filmlerinde izlediğimiz gibi hep aracın altında olacağım.

    Ama bizimki de hayal işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amanhem -- 16 Mart 2019; 12:31:22 >
  • amanhem kullanıcısına yanıt
    zevk meselesi hocam bende severim motoru felan ama yağ pis sular falan pek sevmiyorum sadece motorların çalışma prensibine bakıyorum 😁😁
  • Fiyat bilgisi için turbo kit yazarak aratıp bakabilirsin nette. Ama şunu söyleyeyim kesinlikle pahalı bir işlemdir.
    Sadece trubo taksan motor belki rahat hava aldığı için 10-15 bg güçlenir. Bu yüzden yazılım desteği de lazım kullanıcak yakıt miktarı değişecek. Turbo ile beraber yüksek hava dolumu ve sıkışması olacak. Bunun vuruntuya neden olmaması için intercooler mecburi. Ayrıca yazılım ve hatta eksantrik vs değişimi ile daha az sıkıştırma oranı ile çalışmak gerekiyor. Güvenlik de önemli bu da fren modifikasyonu da demek. Ama olmazsa olmaz olan yazılım Turbo ve intercooler.
    Bi de hem eksoz hem emme manifoldu ile uğraşmak yerine süperşarj kitleri alınabilir. Bunlarda alternatör makarası gibi bir makara yerine takılarak gücünü direk motordan alan bi sistem eksoza hiç dokunmadan kullanılabilir. Eksoz dışında hemen hemen aynı süreçler ve yine pahalı.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Yüksek sıkıştırma oranı vuruntu demek. Sağlıklı çalışması istenen ve ömür de hesaba katılan bi sistemde sıkıştırma oranı yüksekse ve çözüm yoksa sonuç sadece felaket olur. Atmosferik üretilmiş bir motora turbo takarak bu seviyede başarı hayal gibi bişey.
    Çünkü mazda bu konuda geldiği seviyeye rağmen skyactive x motoru erteledi ve son izlediğim videolarda hala vuruntudan bahsediliyordu. Skyactive x motorda da elektrik kontrollü debriyaj sistemi ile devreye girip devre dışı kalan kompresör var.
  • Alphace A kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu bir net açıklayan bulamadım. Çifte vatandaşlık olup Türkiye de yaşayan getirebiliyor mu yoksa illa dışarda yaşayan adına mı olacak? İkis de var bizde ama yine de kafama yatıracak net bi veriye ulaşamadım.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    turbo aracın beygirinde herhangi şekilde fark yaratacak kadar beygir artırmaz düşük devirlerde canlılığı sağlar yanlış mıyım?
  • Atmosferik motora sadece turbo takarsanız motorun içine giren hava miktarı artacağı için fakir karışım ile çalışır, yüksek sıkıştırma oranı nedeniyle vuruntu yapma ihtimali çok yüksektir, motor içinde kullanılan malzemelerin dayanımı yetersiz kalır vs. vs. sorunlar bitmez.

    Koca firmadaki onlarca mühendisin yaptığı arge çalışmasını tek başınıza yürütebileceğinize inanıyorsanız denemeye değer ama bunu yapamayacağınızı düşündüğüm için gidin turbo motorlu bir araç alın geçin derim.
  • Araca uygun kit olup olmadığına bakmak doğru olur. Önceden hesaplanmış, ölçülmüş biçilmiş şeyler daha iyi olur.

    Yoksa buralarda her makine sıfırdan proje yapılmaz. Pistonlar, piston kolları, sübaplar,ateşleme, yağ pompası, devirdaim,sekmanlar hatta krank bile çeker mi diye doğru kontroller yapmak lazm.Sanayide birinin eline düşer patates olursun.
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    aslında amacım turbolu araba kullanmaktan ziyade atmısferik aracımda turbonun yaratacağı farkı merak etmem
  • Mazda 1.5 litrelik Skyactiv-G motora uygun turbo kiti mevcut.
    210 hp 270 nm oluyor arac. Fiyat £ 4500, + vergi + TR'de montaj.
  • etusch kullanıcısına yanıt
    Tabii atmosferiği alıp direkt turbo bağlamaktan bahsetmiyorum. Tipik bir atmosferiğin sıkıştırma oranı 10-11 civarında olur. Bunu biraz düşürüp üstünü turbo veya süperşarj ile takviye edip, yüksek oktan benzin kullanan örnekler mevcut.
    He tabii neticede gidip turbolu araba almaktan çok daha pahalıya geliyor. Daha çok zevk işi. Kaldı ki seri üretim araçlar bile vuruntudan müzdaripken (mesela meşhur piston kıran TSI), böyle bir işe girip uzun ömür beklemek saçma olur. Dayanıklılık lazımsa yüksek hacim atmosferikten iyisi yok.
  • Can çelik C kullanıcısına yanıt
    Evet. Kısmen yanlış. Turbo takıp silindire giden yakıtta hiç bir değişiklik yapmazsan sadece motorun nefes alma probleminden kaynaklı güç kaybını telafi edersin. Bu da çok da hissedilebilir olmayabilir. Ama turboya uygun bi yazılım da varsa düşük devirde daha fazla yakıt yakabilme imkanı oluşur sonuç olarak da alt devirde daha canlı olur. Ara hızlanmalar gelişir. Devir aynı kaldığı sürece max hız aynı kalır ama o hıza daha hızlı çıkar. Maximum güç artar ama enjeksiyon sisteminin kapasitesi ve motor ve şanzımanın kaldırabileceği değerler ile sınırlı bir şekilde.
    Normalde baştan turbo olarak tasarlanan aracın stroku şanzıman oranları ona göre tasarlanır. Bu yüzden sonradan olma ile doğuştan turbo baya farklı olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.