Şimdi Ara

Ateşe Dönen Dünya: Sarıkamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Reyhan Yıldız'ın birlikte yazdıkları 'Ateşe Dönen Dünya: Sarıkamış' İkarusYayınları'nca yayınlandı.

    Kitap; geçen yıl CNN TÜRK'te yayınlanan aynı adlı belgeselin DVD'sinin yanısıra Bülent Ağaoğlu'nun hazırladığı, yurtiçi ve yurdışında Sarıkamış Harekatı ile ilgili kitap, makale, tez çalışması, gazete - dergi haberlerini ihtiva eden 1000'i aşkın yakın referans içeren 'Sarıkamış Harekatı Kaynakçası' ile birlikte satışa sunuldu. Belgesel DVD'sinde Genelkurmay'ın isimlerini belirleyebildiği 17. 000 Kafkas Cephesi şehidinin ve Sarıkamış Harekatı şehitlerinin künyelerini -isim, baba adı, askerlik şubesi, doğum ve ölüm yılı, şehit olduğu yer- gösteren iki ayrı liste de yeralıyor. Savaşın gerçek kurbanları olan kadınlara, ' Allahuekber Dağlarında çığlıkları yankılanan çocukların annelerine' ithaf edilen 'Ateşe Dönen Dünya: Sarıkamış' kitabının telif geliri Sarıkamış'ta açılacak 'Sarıkamış Müzesi' için harcanmak üzere Sarıkamış Dayanışma Grubu'na bırakıldı.


    Sarıkamış ve 1. Dünya Savaşı ile ilgili bugüne kadar yayınlanmış anı ve incelemeler gözden geçirilerek, şimdiye kadar 'Sarıkamış literatürü'ne girmeyen kitap ve yazılı kaynaklardan yararlanılarak yazılan kitapta henüz yayınlanmamış anılardan bölümler de yer alıyor.



    'Ateşe Dönen Dünya: Sarıkamış' Osmanlı İmparatorluğunun 1. Dünya Savaşı öncesindeki mali ve idari yapısını, İttihat ve Terakki iktidarını, İmparatorluğun savaş öncesi ittifak arayışlarını, Osmanlı ordusundaki 'Alman Nüfuzu'nu, Teşkilat-ı Mahsusa'nın oluşumunu ve savaştaki konumunu, savaşla birlikte adeta bir yarışa dönüşen propaganda faaliyetlerini, Azap ve Köprüköy Muharebelerini ve Sarıkamış Harekatı'nı dönemin konjonktürü ile birlikte inceliyor. Askerin içinde bulunduğu fiziki koşullar kadar 'savaş psikolojisi' üzerinde duruyor, savaşın askerler kadar siviller üzerindeki etkisini de irdeliyor. Sarıkamış Harekatı'nın yanı sıra 1. Dünya Savaşı ve Osmanlının son dönemi ile ilgilenenlerin ilgiyle okuyabileceği 'Ateşe Dönen Dünya: Sarıkamış'ta başta Prof. Dr. Bingür Sönmez'in özel arşivi olmak üzere yurtiçi ve yurtdışındaki özel arşivlerden temin edilen ve birçoğu Türkiye'de ilk kez yayınlanacak olan 70'ten fazla fotoğraf ve belge de yer alıyor.


    Ürünü hiçbir internet sitesinde bulamadım. Ama gittigidiyorun sponsorluğunda satışa çıkmış..ilgilenlere duyurulur.

    Sipariş verebileceğiniz link







  • Sarıkamış ile ilgili yazılmış birçok eser var eminim buda onlar kadar güzeldir..

    Ben Beyaz Hüzün'ü okumuştum ve beni en çok etkileyen kitaplardan bir tanesidir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.