Şimdi Ara

Asus z370-E Gaming Anakart vs Asrock Taichi z370

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum ve Anakart olarak şu ikisi arasında kararsız kaldım. Öncelikle "vrm" denilen şeyin ne olduğunu bilmiyorum. forumda çoğu arkadaş vrm kalitesi süper böyle kapasitör şöyle dinamik tarzı şeyler yazmış ama zerre kadar anlamıyorum :)

    bu iki anakarttan hangisi seçmeliyim sizce ve neden? (vrm falan nedir tam olarka)

    işlemci olarak: i5 8600K düşünüyorum. kalan diğer parçalar eski sistemimden kullanacağım (750w seasonic psu, aerocool xpredetor kasa, ocz vertex 4 gibi)

    Ayrıca asrock anakartlara pek sıcak bakmıyorum artık çünkü yakın zamanda pinlerini yamulttuğum bir z77 fatality pro anakartım vardı. garantisi bitmişti ben de onarılsın da masrafı neyse öderiz diye çizgi elektroniği aradım. artık asrock a bakmadıklarını söyleyip beni akortek e yönlendirdiler zaten çizgi artık bakmıyorsa bir anlamı yok benim için her neyse onlara anakartımı onarmaları için göndereceğimi söylediğimde de "garantisi bitmiş ürünlere bakmıyoruz" cevabı aldım. bu yüzden asrock un 2 yıl sonra garantisi bittiğinde benzeri bir sıkıntı yaşamamak için pek yanaşmak istemiyorum. ee tabi forumda başlığını açmamın sebebi belki başka bir teknik servis vs vardır diye bana bilgi verirsiniz.







  • İlk olarak; Z370 E-F Strix ile Prime Z370 A aynı anakart, her zamanki taktik üzerine gaming yaz, led koy oyuncaklarla donat aynı anakartı daha pahalıya sat.

    Soruna gelirsek ikisi karşılaştırılacak seviye ürün değil, Taichi daha üstün bir ürün, ASUS'da karşılışığı Hero modelidir.

    Fakat Taichiye gerek yok, alman gereken model; Extreme4 modelidir, Z370 A'dan (yani strixlerden) daha üstün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 22 Ekim 2017; 1:32:38 >
  • Asrock kartlar her zaman fiyatına göre daha iyi kartlar üretiyor fakat asrock ürünleri ülkemize pek gelmiyor, bulabilir misiniz asrock kart bilmiyorum. Amazondan falan alabilirsiniz belki.
  • teknobiyotik satıyor.
    bir de başta da belirttiğim gibi kendim zaten z77 fatality pro kullandım öncesinde ve arızası durumunda teknik servis yardımcı olmadı. o zamanlar o anakartı da sistemimi toplarken buradaki tavsiyeler doğrultusunda almıştım ancak bu son yaşadığımdan dolayı açıkçası pek asrock a sıcak bakmıyorum.

    bir de asus 3 yıl, asrock 2 yıl garanti kapsamında bunu da göz önüne alırsak, yazılım (vrm'ler artık her neyse) pcb kalitesi bakımından asus z370-E Gaming, Taichi den uçurum düzeyinde geri bir kart mı? biraz teknik bilgilerle beni aydınlatırsanız daha sağlam karar verebilirim (vrm aşağı kapasitör yukarı şeklinde teknik bilgi verin ama açıklayın ne işe yarıyor nedir artısı eksisi). biliyorum asrock iyi kart ama asus da iyi kart. prime serisine makyaj yapmış olmaları ve 100 - 150 lira fazla fiyat koymalarını ben sorun etmem.
  • Asrock almak istemiyorsan Prime Z170 A alabilirsin kötü değil fakat strix e boşuna para verme %100 aynı vrm-pcb dizayn. Param çok illa ben üzerinde gaming yazan birşeyler almak istiyorsum diyorsan Hero modelini al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Asrock almak istemiyorsan Prime Z170 A alabilirsin kötü değil fakat strix e boşuna para verme %100 aynı vrm-pcb dizayn. Param çok illa ben üzerinde gaming yazan birşeyler almak istiyorsum diyorsan Hero modelini al.

    z370 diyecektiniz sanırım
  • Bu iki tercih haricinde gigabyte ın z370 anakartlarına da bakabilirsin şuanda aorus 7 kullanıyorum çok memnunum tavsiye ederim tabi son karar senin 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taichi çok daha iyi bir anakart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazılım desteği olarak peki taichi mi e-gaming mi ? gerçi no way out arkadaşımız heroya yönlendirdi eğer hero z370-e gaming den daha iyiyse (ki gaming modelinin wifi ve bluetooth var) heroya yönelebilirim.

    benim tek gayem aldığımda bana herhangi bir sıkıntı çıkarmaması ve hem sağlam olması hem de yazılım ve donanımsal olarak yıllarca gitmesi.
  • TPU'dan detaylı ASRock Z370 Taichi incelemesi;

    https://www.techpowerup.com/reviews/ASRock/Z370_Taichi/14.html

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: u.m.z

    yazılım desteği olarak peki taichi mi e-gaming mi ? gerçi no way out arkadaşımız heroya yönlendirdi eğer hero z370-e gaming den daha iyiyse (ki gaming modelinin wifi ve bluetooth var) heroya yönelebilirim.

    benim tek gayem aldığımda bana herhangi bir sıkıntı çıkarmaması ve hem sağlam olması hem de yazılım ve donanımsal olarak yıllarca gitmesi.

    Tabiki Hero modeli strixlerden daha iyi.



    Ayrıca yazılım desteği yazıp duruyorsunda windowsda herhangi bir anakart yazılımını yüklemek zorunda değilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kararımı verdim gibi aşağı yukarı ama son bir soru sormak istiyorum. hero ile gaming e arasında ne gibi bir fark var da ben ekstra 400 lirayı gözden çıkarabileyim? tam olarak hero'nun bana sağlayacağını z370-E modeli sağlayamaz mı ?
  • Bende Hero almak istiyorum ama Wifi olan modeli Türkiye'de yok.

    bu arada en iyi strix modeli hangisi Strix-E modeli mi en iyisi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TulparHAN

    Bende Hero almak istiyorum ama Wifi olan modeli Türkiye'de yok.

    bu arada en iyi strix modeli hangisi Strix-E modeli mi en iyisi ?

    Wifi'li anakart istiyorsan Pro Carbon AC var hocam. 3 aydır kullanıyorum en ufak sıkıntı yaşamadım.

    http://www.hepsiburada.com/msi-z370-gaming-pro-carbon-ac-intel-z370-4000mhz-oc-ddr4-soket1151-usb3-1-atx-wifi-anakart-p-HBV000008HQ0D?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=EAIaIQobChMI4-r-2KD42AIVij4bCh1-8gz3EAQYBCABEgLoRvD_BwE




  • Leons14 kullanıcısına yanıt
    MSİ düşünmüyorum Ekran Kartım Asus o nedenle Anakartıda Asus düşünüyorum.MSİ'a pek güvenmiyorum daha önce hiç kullanmadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.