Şimdi Ara

Asus Telefon Teknik Servisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şu son iki ay içinde asus hayatıma heyecan kattı. Kesinlikle almayın şu markadan bir ürün.

    Asus Zenfone 2 Lazer kullanıyorum. Telefonun şarjı %30 civarı iken durduk yere kapandı ve bir daha da açılmadı. Bende doğal olarak garantiye yolladım. Cihazımın anakartı ve bataryasının değiştiği söylendi. 16 gün sonra geldi telefonum açıyorum açıyorum açılmıyor. Sonra içindeki kağıda bakayım dedim. İşte aynı şeyler yazıyor. Anakart batarya değişti, test okey, ürün çalışıyor gibisinden şeyler. Eminim ki bataryası falan değişmedi eminim. Çünkü bataryaya ufak bir işaret koymuştum :) Her neyse 2. defa gönderdim. Ürünüme hiç bir işlem yapmadan geri göndermişler. Çünkü şarj aletini de istiyorlarmış. Ama bana özellikle dendi ki şarj aletinizi göndermeyin. Dalga geçer gibi iş yapıyorlar. Birde insanı azarlar gibi konuşuyorlar kimse özür falan dilemiyor. Teknik Servise ulaşılamıyor çünkü dış aramalara kapalı. Müşteri temsilcilerinin zaten yardımcı olduğu yok.

    Adamlara diyorum ki şarj aletim sağlam çalışıyor. Başka şarj aletleri de denedim telefon şarj olmuyor diyorum. Adam bana şarj aletinizi de yollamanız lazım yoksa bir şey yapamayız diyor. Ee ben size dedim göndereyim diye neden istemiyoruz diyorsunuz o zaman? 2 aydır uğraşıyorum dilimde tüy kalmadı. Şunu da iddia ederim ki teknik servis ekibi kıl olduğu insanların telefonlarını bilerek yapmıyor. İstiyor ki uğraşsın, defalarca bize geri göndersin.

    Şikayet etmediğim yer kalmadı. Gerçekten ben ve iki arkadaşımın daha dili yandı. Ben size şunu söyleyim gidin 100-200 tl daha koyun daha başka bir şey alın. Ya da daha ucuzu aynı şekilde. Bakmayın fiyat performans olayına telefon habire bozulup, donuyor. Benden sadece uyarı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.