Şimdi Ara

Asus mx279h vs. Dell u2410 Kararsız Kaldım yardımm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bu bahsettiğim iki monitor arasında felaket kararsız kaldım.birinin çok şık tasarımı, dahili hoparlörleri, hdmi bağlantısı ve 27 inç ekranı diğerinde ise mükemmel ve gerçeğe yakın renkler..Dell u2410 genelde asus pa248 veya 246 ile kıyaslanıyo. kullanım amaçlarım ise; fotoğrafçılıkla uğraşıyorum ama bu işten öyle çok ahım şahım paralar kazanmıyorum daha çok hobi olarak. Ama photoshopta çalışırken doğru renklerle çalışmak isterim ve birini aldığımda renk konusunda aklımda soru işareti kalmasını istemem.Bu konuda ve pivot ayak konusunda dell öne çıkıyor.Diğer taraftan da multimedya özellikler konusunda asus mx279 ön plana çıkıyor. Film izlerken müzik dinlerken nette dolaşırken vs. asus daha yakın gibi.Size olan sorum ise şu benim gibi çok profesyonel olamayan bir fotoğrafçı ikisinin arasındaki renk farkını çok hisseder mi, baskı öncesi fotoğraflardaki renklerin doğruluğu ve gerçeğe yakın oluşları bu iki monitorde çok farklı mıdır?







  • Normal kullanım için düz led bir monitor iş için Dell derim.
  • öncelikle teşekkür ederim cevap için ama benim asıl sorunum iş yaparken çok profesyonel olmayan bir fotoğrafçı için asus ve dell in bu iki modeli arasında renkler çok farklı olur mu?mesela dell gerçeğe çok yakınken asusun renkleri gerçeklikten biraz daha uzak kalır mı?Asus mx279h baskı için önerir misiniz?
  • Gerçeğe yakın renk veren monitör olmaz, monitör gerçeğe yakın renk verecek şekilde kalibre edilir.

    Elbette ki kıytırık monitörleri kalibre etmek, deveye hendek atlatmaktan zordur. Adam gibi renkler görmek istiyorsanız Dell derim. Zira kutudan kalibrasyon datasını içeren kağıt ile birlikte, kalibre edilmiş halde çıkmakta.
    Ancak şunu da belirteyim, sıfıra yakın hata için ya crt, ya da EİZO

    Kalibrasyonu bozuk bir monitör de en azından şöyle bir şey ile kalibre edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 14 Ekim 2013; 19:58:24 >




  • teşekkürler rabitelli bu dediğin "şöyle" dediğin alet nasıldır kullandın mı hiç.kullandıysan bu alet hakkındaki görüşlerini de esirgemezsen sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.