Şimdi Ara

ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173X) İçin Hazırladığım İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Daha çok fotoğraf ve video ağırlıklı bir inceleme yazısı hazırladım.
    http://www.teknogezgin.com/asus-memo-pad-hd-7-me173x-incelemesi/



  • Ellerine sağlık harika bir çalışma olmuş.
  • Güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Keşke inceleme de video da olsaymış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: apollonx

    Güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Keşke inceleme de video da olsaymış.

    Ürünün video çekim kalitesini nasıl olduğunu göstermek için kamerasıyla çekim yapıp Youtube'a yükledim onun dışında videolu inceleme yapmak için maalesef fırsatım olmadı.
  • root hakkında bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hmenn

    root hakkında bilgisi olan var mı?

    Şu linkteki bilgiler yardımcı olur sanırım.
    http://www.transformerforums.com/forum/asus-memo-pad-hd-7-development/39767-how-root-memo-pad-hd-7-4-2-2-os.html
  • geç oldu ama yardım için teşekkür ederim. ben çoktan rootladım cihazı ve herkese tavsiye ederim. :D
  • kesinlikle asus almayın!!!! hele bu tableti asus memo hd 7 hiç ama hiç almayın...


    yaklaşık 4 yıldır android dunyası içerindeyim. kullandığım cihazların, destek verdiğim cihazların haddi hesabı yok.
    22/01/2014 tarihinde derin bilgisayardan faturalı 2 yıl garantili aldığım tablet bir hafta sonra hafif bir sarsıntıda ekran kesmeye başladı...
    musteri hizmetleri görüşmemde wipe data ları yapmamı önerdiler.gönderip göndermeme arasındayken akabinde hafıza kartı takmak istedim. baktım kartı görmüyor. başka telde deniyorum görüyor.kart yuvasına bıraz dıkkatlı baktıgımda kart full içine göçük şekilde duruyor. cihazı ters çeviriyosun kart eline düşüyor. cihaz cahili değilim. bir gariplik olduğunu hissettim.yine aradım bize gönderin dediler. hafıza kartında özel bilgilerimin olduğunu söyledim.herhnagi bir silinmeye karşı garanti veremiyoruz kartınızı çıkarın öyle gönderin dendi.belgeyi okudum ordada belirtmişler bilgi güvenliğinden sorumlu değiliz diye. bende çıkardım kartı o şekilde gönderdim...
    ayrıca ayıplı malın 30 gün içerisinde değişimi yapılmaktadır diye yazıyor garantide.
    11/02/2014 te kargoya verdim.
    bugun itibari ile bir alo geldi. cihazınızın tamirat bedeli 350 tl dir diye. yahu ben bunu faturalı vergisi ödenmiş 10 gun önce 290 a aldım nasıl olur. efendim açıklamaya bakarmısınız.
    hafıza kartı bölümü yerinden çıkmış. bu kullanıcı hatasıdır. dolaısıyla cıhaz garanti kapsamında olmadıgından sarsıntı anında ki kesilmeyede bakamayız. çıldırdım. ve supanallah dedim alttan aldım aman yaman dedikçe baktım azar işitmeye başlıyorum kapattım hemen.
    ardından müşteri hizmetlerini arayayım bu kabalığın bu umarsamazlığın nedenini sorayım ,,, arkadaş bir sinirli konuştuğum kişi böyle bişeyle hayatımda karşılaşmadım. bu kadarmı ilgisiz olur. ne diyor ne anlatıyorsam servistekiler öle dediyse öledir diyor başkada bişey demiyor.

    aldığım yeri aradım bi takım bilgiler aldılar size döneceğiz dediler.

    şimdi nemi yapacağım.
    şikayet var com la başlyacam. üyesi olduğum bütün android platformlarına yazacağım durumu... ıkı gunde bir bu sayfaya gelip bu yazıyı ban lanana kadar hergun yazacağım...
    ardından tüketici hakları hakem heyetine başvuracam. dava açacam elimden ne gelirse onu yapacam.

    sizlerin yorum ve fikirleri ışığında ne yapmam gerekiyorsa onu.

    insanlar bu paraları kolay kazanmıyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mavishow kullanıcısına yanıt
    Dstum var mı bir gelişme? Merak ettim açıkçası!
  • noluftu kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar tablet servisten geldi açılmıyor. Arıyorum uzun sarj filan yapın.bi siz akillisiniz. Yaptım tabi diyorum.servise gönderin diyor.zaten servisten geldi.niye gonderdim...ayıplı ürün diye gönderdim. Hafıza kart yuvası işlevini yapmiyor diyorum.sarsıntıdan ekranı kesiyor.kapanıyor diyorum. Hafıza kart yuvası kullanıcı hatasından kaynaklı diyor.o yüzden sarsintiyada bakmayız .tamir ucreti 389tl hesabimiza yatırın. Yapalım. Cihaz 290tl dalgalı geçiyorlar bilmiyorum. Cıhaz daha 7 günlükken ekran kesiyordu.aradım wipe yaptirdilar. Ertesi günü kart taktım tanımadı. Cihazı ters çeviriyorsun kart eline düşüyor. Rapora benim on bilgi amacli yazdigimla alakasiz.ben yazmisim-- sarsintida ekran,cihaz kapaniyor aniden,,,-- sd carti gormuyor. benim agzimdan aynen su ibareyi yazmislar. karti cimbizla cikarmis.... Hakem heyetine gittim. Kagit kurek bi ton elime tutusturdular valilikten onay. Sonra bize getir. Heyet toplanirsa sunariz. Servis ole rapor tutmussa, bilir kisiye gondeririz.bilir kisi kim memlekette bi tane cep telefonu tamircisi... elimde acilmayan cihaz.vatandasin yaninda yer alip interaktif dunyada hemen bir online sikayet olusturamaycak yaslilikta tahminen abrtmiyorum 65 yasinda bir kurumdn emekliligi dolmus ama burada sandalye bos durmasin diye vermisler koltuga. Tabletten bir haber... ama pes etmemeye calisacam. Kovalaycam. Cihazida geri gonderip gondermemkte kararsizim. Valla bilmiyorum.elime gecen her siteye yazacam biseyler yapacam.ben boyle bir müşteri hizmetleri ,,,servis anlayisi ne gordum ne duydum. 18 inde arandim sozle rapor verdiler 19 un da kargoy verdik diyolar. Cihaz cuma gunu elime gecti. Kargo takibi yaptim 26 sind verilmis.7 gun boyunca yatmis cihaz. Falan filan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mavishow kullanıcısına yanıt
    Valla geçmiş olsun. Ne diyeyim bilemedim. Elektronik biraz şans işi cidden.
  • mavishow kullanıcısına yanıt
    Sonuç ne oldu hocam merak ettim:) Umarım dilediğiniz gibi olmuştur. Bende tablet alma arefesindeyim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.