Şimdi Ara

Asus dsL-N66U'yu ttnet fibernet ile kullanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Asus dsL-N66U modem aldım. TTnet fibernet kullanmak istiyordum evde. Yeni taşındığım bir sitede daireye kadar fibernet varmış. Teknik detaylara çok hakim değilim. Eğer fibernet apartmana kadar olsaydı bu modemi kullanabilirdiniz ama sizin daireye kadar en üst seviye kablo döşendiği için bizim modemimizi kullanmak zorundasınız dediler. Fiber Gpon gibi bişey dedi sanırım. Nedir bu olay bilen eden var mı? Ben Asus dsL-N66U ile 100 mbit fibernet kullanmak istiyordum? Mümkün mü?



  • Bildiğim kadarıyla o modemde fiberoptik kablonun girebileceği bir giriş yok, dolayısıyla kullanamazsınız. Size söylenen doğru, apartmana kadar fiberoptik kablo gelip sonrasında cat5-6 kablo ile eve çıksaydı kullanabilirdiniz.
  • dizapoen D kullanıcısına yanıt
    gpon sisteminde n66 kullanılmaz, dedikleri doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bana verecekleri modem in wireless performansı nedir acaba. Asus u router olarak kullanamam mı? Ben özellikle ipad ile bilgisayardan appletv e film aktarak film izliyorum. Yada teamviewer ile desktop u kullanıyorum ipad ten. Local wifi için de kullanamam mı 5 ghz bandında falan. Saçmalamış olabilirim kusura bakmayın. Önceden kablonet ile kullanıyordum çünkü. Ve çok memnundum ama taşındığım yerde kablonet yok maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana verilen modem Tilgin HG1332. ve routermış kendisi :) evin içinde küçük bi modem gibi bişey daha getirmişlerdi takarken. sarı ince uçlu fiber kablo o modeme giriyor. salondaki tilgin modeme ise ethernet kablosu gidiyor ondan doğru. cat6 kablosu sanırım. yani fiber kablo benim evin içine kadar gelmiş ama ttnetin bana verdiği modemden anladığım kadarıyla bir cat6 kablo ile eve dağıtılıyor. benim elimdeki Asus dsl N66U da bu wan giriği var aynı şekilde. fibermodem den gelen eternet kablosunu ben tilgin'a değil de asus'a takarsam mantık olarak çalışması gerekmezmi. wan girişlerinde iki tane ışık var. turuncu ve yeşil. tilgin'da bu iki ışıkta yanıyor ama asusta sadece turuncu yanıyor , yeşil yanmıyor. internete de bağlanamıyor ne yazık ki. burada yanlış mı düşünüyorum ben acaba? asus için ek bir ayar falan mı yapılmalı modemde. wireless tan asusun modem ayarlarına giriyorum. orada wan kısmında ethernet wan seçili. bu şekilde olması gerek değil mi? yoksa farklı bi durum mu var?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dizapoen

    Bana verilen modem Tilgin HG1332. ve routermış kendisi :) evin içinde küçük bi modem gibi bişey daha getirmişlerdi takarken. sarı ince uçlu fiber kablo o modeme giriyor. salondaki tilgin modeme ise ethernet kablosu gidiyor ondan doğru. cat6 kablosu sanırım. yani fiber kablo benim evin içine kadar gelmiş ama ttnetin bana verdiği modemden anladığım kadarıyla bir cat6 kablo ile eve dağıtılıyor. benim elimdeki Asus dsl N66U da bu wan giriği var aynı şekilde. fibermodem den gelen eternet kablosunu ben tilgin'a değil de asus'a takarsam mantık olarak çalışması gerekmezmi. wan girişlerinde iki tane ışık var. turuncu ve yeşil. tilgin'da bu iki ışıkta yanıyor ama asusta sadece turuncu yanıyor , yeşil yanmıyor. internete de bağlanamıyor ne yazık ki. burada yanlış mı düşünüyorum ben acaba? asus için ek bir ayar falan mı yapılmalı modemde. wireless tan asusun modem ayarlarına giriyorum. orada wan kısmında ethernet wan seçili. bu şekilde olması gerek değil mi? yoksa farklı bi durum mu var?

    @bjk_murat

    arkadaşımıza danışabilirsin




  • bi fikri olan yok mu?
  • Asus'un Wan/Lan ayrımı ve MAC klonlama özelliği varsa Tilgin'in yerine kullanabilirsin.

    Mesela bende Tp-Link w8970 modem var ve bunu yapabiliyorum, sende de varsa benzer şekilde yapabilirsin.
    Resim:https://store.donanimhaber.com/6b/53/51/6b53518d20be9969cb51ca48f93d7465.png

    Edit: Image tagına alınca resimler kırık çıkıyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klonoa -- 11 Haziran 2014; 12:23:26 >
  • Sorunumla ilgili şöyle bir çözüm budum. Henüz denemedim ama akşam eve gittiğimde deneyeceğim.. Fakat her halükarda o tilgin modem arada olacak galiba..

    http://www.cozumpark.com/forums/thread/425945.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dizapoen -- 11 Haziran 2014; 15:45:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.