Şimdi Ara

astra hb 1.6 vs auris 1.33?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İki araç arasında kaldım. İkisini de benzinli manuel sıfır düşünüyorum. İkinci el tavsiye etmeyin lütfen çünkü arabalardan anlamıyorum. Tanıdığım biri de yok. Temiz araba bulamam malesef. Opelin donanımı çok iyi. Fakat yakıt tüketimi fazlaymış galiba. Toyota'nın ise donanım rezalet. Arka camlar bile manuel 1.33 motor arabayı çekmez gibi geliyor sanki. Arabanın tek artısı bozulmaması sanırım. Bu da aslında marka imajı gibi geliyor. İki arabayla da test sürüşü yapamadım ellerinde yoktu çünkü.

    Diğer yandan bir alt segment olmasına rağmen vw polo 1.2 tsi aklımı çeliyor. Hem vergisi daha az, hem daha az yakıyor hem de baya performanslı gözüküyor diğer araçlara göre. Tek sorunum arabaya inip binerken kafamı çarpmam. Malzeme kalitesini beğendim içi ferah geldi. Yarın test sürüşü yapacağım dsgli versiyonuyla. Çok fark olmaz heralde arasında manuel ile.

    Siz olsanız hangisini tercih edersiniz? İyi forumlar







  • bozulmama falan hikaye :) 2000 model civarı olup da şanzımanı uğuldamayan corolla ben görmedim. 2 tane kendimaldım sattım, şimdi amcamda var o da uğulduyor, kronik yani. Bi araçta en önemli parça nedir? Motor, sonra şanzıman. Motor deseniz yine ilk çıkan vvti''ların çoğu yağ eksiltiyordu. Şimdi d4-d'ler yağ eksiltiyor. Mmt şanzıman trafikte ısınıyor. Ne kaldı başka arıza yapacak :)

    ayrıca 1.6 dururken 1.33 alınmaz. Tamam astra ağır ama 1.6 sonuçta.

    İş arızaya gelince hepsi yapabilir kul yapısı sonuçta. Astra da yolda kalır golf de auris de.. Ama yeni alacağınız bi aracı kolay kolay bozamazsınız.

    Şu fiyatlara astra 1.6 diyorum.
  • turkeril kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam görüşleriniz için. Polo için ne düşünüyorsunuz acaba?
  • 1.33 çekmez diyenlere kulak asmayın. 15 gün oldu 1.33 COROLLA arabamı alalı. Tam 590 km deyim. Araba gidiyor, gitmiyor değil. Ama fişek gibi gitmiyor. Trafik ışığı yeşil yanınca ilk kalkan ben olmasam da olur dersen bu araba uygundur. Yani 1.33 motoru kastediyorum. Kalkıp da 150 HP arabanın performansını beklemiyorsan yine bu motor uygundur. İlk 1000 km ücretsiz bakımına 400 km kaldı. Bu nedenle çok yüklenip devirli kullanmadım arabayı. Vites uyarı lambasına göre vites büyütüp küçültüyorum. 8.2'ler de geziyorum şehir içinde. Daha yeni motor malum, zamanla düşer. Geçen hafta arkada 4 kişi, önde ben ve bir yolcu olmak üzere 6 kişi yüklü şekilde gayet sorunsuz yol aldım. Rampalarda (E-5 rampalarında) 6. vites değil de 5. vites ile gittim. Dolapdereden Tarlabaşına çıkan rampayı dolu bir şekilde 3. vites ile çıktım. Bizim evin otoparkının girişi dik rampadır. Sorun yaşamadan kalktım. Gitmeyen araba yoktur, gidemeyen sürücü vardır. Deviri doğru vites ile gidersen sorun yaşamazsın.

    Arabayı daha doğrusu bu motoru övmüyorum. Sadece 15 günlük 600 km'lik 1.33 motor kullanıcısı olarak bu motorun gittiğini söylüyorum. Ama fişek gibi uçmuyor tabi. Neden 1.33 onu da anlamış değilim. Keşke 1.4 olsaydı, en azından kulağa daha hoş gelirdi. Ama vardır Japonların bir bildiği.

    Diğer taraftan, 1.2 VW Jetta veya Seat Leon düşünebilirsin. 1.2 vergi yönünden avantaj olup 1.33 maalesef vergi yönünden dezavantaj. Şahsen hepsini bilerek aldım ben. Pişman da değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 7 Aralık 2014; 11:29:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acxewd

    Sağolun hocam görüşleriniz için. Polo için ne düşünüyorsunuz acaba?

    1.2 polo da alınabilir ama ben olsam aynı fiyata bir C sınıfı tercih ederdim. Görünen yanında görünmeyen farklar da oluyor (yalıtım malzeme vs.).
  • Megane 1.6 Manuel Touch Plus alın. Donanım olarak cok güzel, motor Auris' den kuvvetli. Liste fiyatı 47.500.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra dan daha memnun kalırsınız, astra da sorunsuz bir araçtır. Aynı motorlu h kasasını kullanıyorum. Lpg ile rahatça binersiniz, çok yakıyor derdiniz olmaz.. Ayrıca çok daha konforlu ve donanımlıdır. Lpg istemezseniz ise de leon 1.2 TSİ ye bakın. Astra ile aynı dolulukta ve daha performanslı bir araçtır. B sınıfını ise hiç düşünmeyin derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor hacminin yerini hicbirsey tutmaz asiri besleme haric.Ozellikle klima acikken hacim farkini hissedersiniz.bu iki arac icinde astra ilk yercih olurki onunda onunde leon var su an ozellikle motoru tuketimi ve en yeni arac olmasi ile ki toyota ozel bir ilginiz yoksa son secenek oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acxewd A kullanıcısına yanıt
    Astra ve megane 1.6 Lpg ile kullanım için uygun fiyat ama eskidikleri için;
    yeni Ford focus 1.6 trendX 125bg
    ve yeni i30 Blue drive 1.4 , 100 bg düşünün derim. 4.6 - 5.6 - 7.2 lt tüketimi Var.
    . B sınıfı önermem.
    1.33 auris de uygun , lpg ile tasarruf had safada. ama donanım yetersiz gelebilir.
    http://www.arabalar.gen.tr/2015-ford-focus-hb-1-6-trend-x-i4888.html
    http://www.arabalar.gen.tr/hyundai-i30-1-4-blue-drive-i4918.html

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu iki araç icin kesinlikle astra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolun arkadaslar onerileriniz icin. Megan'nin yeni kasasi cikacak diye duydum. Astra icin herhangi bir bilgim yok. Butcem malesef 47000i fazla gecemiyor. C sinifinda fazla bir secenegim yok dolayisiyla. Test araci bulamazsam kiralayip deneyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acxewd

    Saolun arkadaslar onerileriniz icin. Megan'nin yeni kasasi cikacak diye duydum. Astra icin herhangi bir bilgim yok. Butcem malesef 47000i fazla gecemiyor. C sinifinda fazla bir secenegim yok dolayisiyla. Test araci bulamazsam kiralayip deneyecegim.

    Bütçe 47 yi geçmiyorsa astra alın. Şu an 47 fiyatı zaten, pazarlıkla biraz daha düşebilirler. Konfor donanım olarak çok güzeldir. Memnun kalırsınız . Leon alamıyorsanız bunu alın düşünmeden.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu söyleyeyim performans göreceli bir kavramdır.Adam biliyorum 200 HP Arac'a gitmiyor diyen adam biliyorum 80 HP araca iyi gidiyor diyor.O Yüzden performans olarak 1.6 Astra beklentileriniz karşılıyorsa 1.33 Auris'te karşılar.Astra auris'ten yaklaşık 200 Kg daha ağır bir araç Hatta 0-100'de felan Auris Astra'ya 1 Boy bile takabilir.Yakıt olarak zaten 1.6 Benzinli astra'yı ortalamada 10 Lt'nin altına zor indirirsiniz Ben 1.33 Corolla kullanmıştım Yaklaşık 2 hafta kadar aracı samsun'un dik yokuşlarında kesicide gezerek kullanıyordum yakıt tüketimi ortalamada 8,5-9 Arası'nı geçmedi.Tercih sizin
  • yukarıda kullanıcı arkadaşın dediği gibi otoban yokuşlarını 5ile çıkar 6 ile çoğunda bayılacaktır,vites değiştirmek istemiyosanız turbo almalısınız astra da 1.2tsı çekişi vermez
  • Arka cam ellemi cevirmeli Sene 2015 hala elle kapatilan camlar ha? Bazi seylerden kisarsin anlarimda bu ne demek yahu. Bazen komik oluyor bu firmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jimhendrix

    yukarıda kullanıcı arkadaşın dediği gibi otoban yokuşlarını 5ile çıkar 6 ile çoğunda bayılacaktır,vites değiştirmek istemiyosanız turbo almalısınız astra da 1.2tsı çekişi vermez

    O bayma da ben fazla yüklenmediğim için vites küçült lambası yanıp ben 6'dan 5'e küçültüyorum. Belki biraz daha kaptırsam vites küçült demeyecek. Onu 1000 km ücretsiz bakımına girdikten sonra deneyeceğim artık. Çünkü arabayı ilk aldığım gün 1000 km'ye kadar fazla zorlama, devirli kullanma dediler.
  • O zaman şu halde astra'yı almam çok tuzlu olacak. Keşke şu aurisin test aracı olsa yarın başka bir bayiye bakacağım. Teşekkür ediyorum herkese.
  • gül gibi megane varken

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klasik olacak ama bence o paraya leon en iyisi git style tsi al.

    Astrayı da ikinci sıraya koy, lpgsiz çok yakan bir motor ve gidişi yine bir leon gibi olmaz, lpg taktırabilirsin ama o da magnezyum sübapla başını ağrıtır.

    Auris iyi araç hoş ama 1.33 motor sıkıntılı, vergi avantajı yok, lpg taksan hiç gitmez takmasan da yine çok yakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.