Şimdi Ara

ASROCK -- z77 extreme6 vs extreme4 vs oc formula

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir sistem kuruyorum da anakarta karar veremedim oc işini pek düşünmüyorum daha doğrusu bilmiyorum ama almışkende uzun süre beni götürecek bir sistem istiyorum sizce hangisini seçmeliyim??



  • Yok mu yardımcı olacak birileri :) işlemci olarak da biraz durumlar karışık i5 3570k ya da i7 3770k aradaki fiyat farkına değer mi?
  • OC işini pek düşünmüyorsanız Extreme4 size fazla bile sayılır. Yani Extreme 4 iyi ve yeterli bir anakarttır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    OC işini pek düşünmüyorsanız Extreme4 size fazla bile sayılır. Yani Extreme 4 iyi ve yeterli bir anakarttır.

    OC işini bilmediğim için düşünmüyorum o konuda da bilgisizim .OC oyun oynayacağım dur şunu biraz yükselteyim oyundan sonra düşüreyim mi oluyor:) Yoksa bir üst model almaktansa bir alt modeli OC edip üst modele mi yakınsıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka_07 -- 28 Ocak 2013; 0:32:44 >
  • OVerclock olarak hepsi birbirine yakın değerler alabilirler aslında. Misal hepsiyle bir i5 3570k 4.5ghz'i görebilir. Bu frekans bir oyuncu için aslında fazladır bile. Oyunlarda ekran kartı önemli olduğu için, ona oc yapmak çoğu zaman daha çok performans getirir. SLI ve CF kurulumlarında da extreme4 sanırsam x8 x8 olarak çalıştırır kartları. Bu da iyi bir durumdur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    OVerclock olarak hepsi birbirine yakın değerler alabilirler aslında. Misal hepsiyle bir i5 3570k 4.5ghz'i görebilir. Bu frekans bir oyuncu için aslında fazladır bile. Oyunlarda ekran kartı önemli olduğu için, ona oc yapmak çoğu zaman daha çok performans getirir. SLI ve CF kurulumlarında da extreme4 sanırsam x8 x8 olarak çalıştırır kartları. Bu da iyi bir durumdur.


    Ekran kartı olarak olarak asus gtx 680 top model(bulabilirsem) bulamassam msı ligthning olabilir ya da başka bir şey ,İşlemci için ne diyorsunuz peki 3570k ,3770k



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka_07 -- 28 Ocak 2013; 0:44:16 >
  • Düşündüğün modeller gerçekten üst düzey. Umarım Asus Top bulursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    Düşündüğün modeller gerçekten üst düzey. Umarım Asus Top bulursun.


    insan iyisi olsun dedikçe ve çok da iyi bilmeyince işler çok karışıyor bir konu okuyorum tam kararı mı vermişken diğer konuya bakınca her şey gidiyor ilk başta ekstrem 4 ve i5 3570k ikilisi ve gtx 680 serisinden bir kart düşündüm sonra biraz okuyunca dedim OC formula ve 3770k olsa nasıl olur fiyat farkına performans değer mi?? Sonra ekran kartında top model 3 slot olunca SLİ sıkıntı olabilir(Gerçi o kart ile buna gerek var mı o da var ,bulabilme ihtimalim çok düşük o da var :D ) bulamassam aklımda net bir kart yok işler çok karıştı
  • SLI düşünüyorsanız Gtx670 alın. Zaten gtx680 ile aralarında öyle ahım şahım bir fark yok. Vereceğiniz paraya değer bir durum da yok. Gigabyte Windforce 3X veya MSI Power Edition iyi ve yeterlidir. i7 3570k oyunlar için iyi ve yeterlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    SLI düşünüyorsanız Gtx670 alın. Zaten gtx680 ile aralarında öyle ahım şahım bir fark yok. Vereceğiniz paraya değer bir durum da yok. Gigabyte Windforce 3X veya MSI Power Edition iyi ve yeterlidir. i7 3570k oyunlar için iyi ve yeterlidir.

    Peki SLİ performansı iki kart gtx 680'i katlar mı?
  • %80 civarı daha fazla performans alınabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    %80 civarı daha fazla performans alınabilir.


    Bunun için alacağımız 2 kartta da SLİ olmalı değil mi?
  • 2 Adet Gtx670 alarak SLI köprüsüyle SLI yapabilirsiniz bahsettiğiniz anakartlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    2 Adet Gtx670 alarak SLI köprüsüyle SLI yapabilirsiniz bahsettiğiniz anakartlarda.


    Peki bu işlem için ne kadarlık bir psu gerekli ben 750 80+ alacaktım yeterli gelmez sanırım bu?
  • 12v kanalından sağladığı güç 550w ve üzeri olması kafidir aslında ancak 12v kanalından 650w alın garanti olsun. Yani 750w gayet yeterlidir aslında. Corsair, Seasonic gibi markaların güç kaynakları iyidir. Onlardan almaya bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

    12v kanalından sağladığı güç 550w ve üzeri olması kafidir aslında ancak 12v kanalından 650w alın garanti olsun. Yani 750w gayet yeterlidir aslında. Corsair, Seasonic gibi markaların güç kaynakları iyidir. Onlardan almaya bakın.


    2 kart takılıyken diyorsunuz değil mi?
  • Tabi ki. Google'a "Gtx680 SLI power consumption" yazın sistem veya kartların güç tüketim değerlerine ait bazı sonuçlar çıkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.