Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.417
Cevap
35
Favori
87.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen ram yükseltme ve bakım için servise verdim wifi kartının geç bağlantı yaptığını ve kopma yaptığınıda ilettim 3 günde hallettiler teslim ettiler. Wifi kartı bendeki arızalıymış hakikaten 1 senedir onu kullanmıştım. Ramide 24gb oldu son durumda. Haftasınuna denk gelmese 2 günde hallediyorlar. Servisi bence çok iyi. Format atmayın lütfen demiştim formatta atmamışlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ets 2'de 60 fps'yi geçmiyor. Genel olarak oyunlarda sanki bir sınır kilit var gibi, şöyle bir açılsa rahatlayacak gibi bir havası var. Büyük ihtimal işlemcinin watt değerlerini kısıtlamalarından kaynaklanıyor, ya da bilmiyorum belki ramin çalışma saat hızında bir problem vardır. Isınma sorununu anlatmaya zaten gerek yok. Açıkçası masaüstü almadığıma gittikçe pişman oluyorum.

  • zekicalik kullanıcısına yanıt

    Boyuna göre gayet iyi makine. Bir yere taşıma ihtiyacınız yok ise masa üstü zaten tartışılmaz. Ets2 gibi oyunalrda fps çok değerli değil zaten 60 veriyorsa gayet yeterli. Ben pubg oynuyorum arada drop yedim mi yemedim desem yalan olur ama ram yükseltilmemiş hali ile orta ayarlarda gayet tatmibkar oynatıyordu ki o ramle iyi bile götürdü beni 8gb %80 dolu oluyordu zaten yinede oynatıyordu şimdi 16 taktırdım 24 ile deneyeceğim. İlk izlenimlerim makine sanki bir silkelendi gibi eski ölü toprağı atılmış hali yok droplar atlamalarda gitti gibi. Birde bakım çok önemli bakımdan önce ekran kartı 80e dayanıyordu şimdi 63 derece max görüyor. Bakımı 6 ayda bir yapmaya kendiniz yapamıyorsanız başkasına yaptırtmaya ya da servise vermeye özen gösterin. Şu ara fiyatlarıda artmış 25e okutup 2 bin daha koyup 4050 i5 1250hli monster alasım gelmiyorda değil hani para durumuna göre bunu değerlendireceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2023 Aralık sonunda 23 bine aldığım için size göre daha tahammülsüzlük gösteriyorum, bu paralara çok daha iyi bir kasa toplayabilirdim ancak kişisel sebeplerden dolayı dizüstü almak zorundaydım. Son olarak Monster tavsiye edilmiyor biliyorsunuzdur dediğiniz rakamlara HP'ler var bir bakın isterseniz.

  • zekicalik kullanıcısına yanıt

    O zaman normal tabi hocam biz çok iyi fiyattan aldık 14300e şimdi ekran kartsız i5 1235u makine bulan şükrediyor. 23 bine pek iyi makine kalmadı artık en az 27 çıkarmak gerekiyor düzgün bişey için. Monster da yine fiyatına göre makineler yapıyor. Pek çok artısı var. Hplerin sıkıntısı ekran kartları genelde max p olmuyor. Monsterda fix mesela adam clevo kasa koyuyor ama max pden aşağı makine çıkarmıyor. Hplerin ekran sallanma problemi, ssd için slot olmayışı gibi başka dezavantajlarıda var. Victuslara nedense ısınamadım ben pavilion kalitesi yok gibi. Ram hızı artı sayılırsa o var fakat ddr4 ile 5 arası öyle dağlar denizler yok. Birde bakım kısmında monster ömür boyu ücretsiz bakım hizmeti çanta usb gibi güzel hadiseleri var cihaz yanında. Victusların 3050li versiyonlarında ısınma da sıkıntıydı soğutması hakkında pek iyi şeyler duymadım. Birde max p olmayan kartlarda soğutma sıkıntısı yaşıyorsa ayıp denir bunada. Monsterda tamam ısınır ama güzel bir soğutucu o işi çözer. Ben renderda falan kullandığımdan mevsimde kış şu an laptopu açıyorum bir prizli çardakta cayır cayır render alıyorum buz gibi havada. OC yapsam bu kadar olmaz öyle diyim. :) Özellikle max p makinelerde soğutmayı bu şekilde çözerseniz render için güzel iş çıkarıyor oyunlarda da voltaj kısarsınız bir tık yine hallolur. Sonuçta adam max p hakkını vermiş sana oyunda az ısınsın dersen kıs voltajı renderda serin mekan buldun mu aç sonuna kadar. Parasına göre cihazlar aslında kullanmayı bilen çok iyi iş çıkartıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir şey daha fark ettim wifi kartını mediatek yerine serviste intel ax201 ile değişmişler. Başka sıkıntı yaşayan varsa ya da mediateke garezi olan varsa :) göndersin servise intel wifi kartı takıyorlar haberiniz olsun. Ekran görüntüsünü ekliyorum.


    Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?
  • OemiarSrn O kullanıcısına yanıt

    Hocam ben garantiye yeni gönderdim. Herhangi bir evrak kutu içerisinde olmasın dediler kaybolma ihtimaline karşı istemediler. Sıkıntı yapmazlar yani, ayrı efatura da garanti yerine geçer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet 1905 M kullanıcısına yanıt

    Hocam statik elektrikten kaynaklı sanırım benim cihazda da oluyor, şarja takmadan güç tuşuna basılı tutun 15 20 saniye sonra tekrar deneyin açılacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam birkaç gün önce neredeydinizz, göndermişken değiştirirdim ama iş işten geçti hiçte aklıma gelmedi :D Ama acerin siteye eklediği driver ı eski, günceli yükleyince max hıza erişim sorunu geçti gibi. Daha önceden 50mbps hıza ulaşmıyordu şuan uzak mesafeden alıyor bi sıkıntı yok. Kopma sorunu da hiç yaşamamıştım sağlam gelsin elime yeter Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayıtsızkullanıcı K kullanıcısına yanıt

    Valla bende dün driver güncellemesi yapayım derken fark ettim. İşlem dökümünde de belirtmemişler ki sadece arızalı wifi değişti yazıyordu. Dedim herhalde yine mediatek koydular. Sonuçta baz halinde o geliyordu. Mediatek karta kötü demiyorum fakat daha tam anlamıyla %100 uyumlu çalışan bir kart üretemedikleri belli. Herkeste farklı bir yerden sorun veriyor bende kopma, aptallaşma diye tabir ettiğimiz donanım kullanılamıyor bağlanamıyor, bağlanıyor yazısında uzun süre bekletme gibi problemleri vardı. En son driverıda yüklesem bir iki bağlantı sorunsuz sonra yine aptallaşmaya başlıyordu. Şimdi intel kartın son driverınıda yükledim saniyesinde bağlanıyor. İntelin geçmişi çok daha eski bu kartlar konusunda ve uyum çok daha iyi. Burada da demiştim zaten acer mediatek kart ile intel arasında kaç dolar fark edecek ne ise ben verirdim yeterki bu sıkıntıları yaşamayalım keşke intel koysaydın diye neyseki serviste intel kartlı olarak gönderdiler. Servis çok iyi aslında 2 günde işinizi hallediyorlar ümraniye yakınındaysanız yine yollayın aynı gün bile teslim edebilirler. Servisteyken teknisyenler sizi bilgilendirmek için arıyor aslında o ara rica etseniz değişebilirler belki. Hız konusunda benim mediatek 450 500 mbs görüyordu fakat o kopmalar aptallaşmalar çok canımı sıkıyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Yakın değilim malesef, benimde şarj soketi yuva içinde dönünce gıcırtı sesi vardı. Bir de ekran kartı 89 derecede geziyordu. Fanlarla şarj cihazını değiştirmişler. Ama hala kargoya verildiğine dair mesaj gelmedi. Teknisyenler de beni aramadı bana tamir tamamlandı mesajı gelince arayıp bilgi aldım. Bir sonraki bakımda yakın olurum muhtemelen o zaman mutlaka değişmesini isterim. Dediğiniz gibi intel varken işin ucuzuna kaçmışlar sanırım. Hatta mediatek elde patlayınca mecbur intele yönelmişler bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?YecGamersWorldyoutube
    PREDATOR SENSE LİNKİ: https://drive.google.com/file/d/1pUqqb8aFNAjsoLOqCMR0db5O46ixRC7V/view NİTROSENSE LİNKİ: https://www.mediafire.com/file/84pd4jrx09uixzx/Nitro_Sense_Acer_3.01.3020_W10x64_A.zip/file Command : lodctr.exe/R KANALIMA ABONE OLUP BİLDİRİMLERİ AÇARSANIZ SEVİNİRİM.
    https://www.youtube.com/watch?v=dFbTy_9mT9s&t=158s

    Nitrosense programınıda bu video ile kurdum fakat fanlar üzerinde pek bir etkisi yok sadece görüntü gibi geldi ama cpu gpu sıcaklıkları ve devir rpmleri doğru gibi isteyen kurabilir bu link üzerinden predatorsense kurulumuda mevcut. Klavye tuş ışıklarının sürekli açık kalıp kalmama ya da 30 sn'de bir kapanma ayarıda buradan yapılabiliyor. Böylece biosa girmenize gerek kalmıyor.


    Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heisenbergin asistanı -- 10 Şubat 2024; 19:46:2 >




  • acer sense i windows update kendi kurdu 1 ay kadar önce,

    nitrosense i bilmiyorum

  • Merhaba konuda yazıldımı araştırmadım ancak güç gerektiren uygulamalarda işlemcinin kendini 30-60 sn. içinde 15-18 watt'a düşürme sorunu vardı, bu sorunu internette araştırdığımda aygıt yöneticisi>yazılım bileşenleri>1.intel dynamic application loader host interface 2.intel dynamic tuning technology device extension component adlı 2 sürücüyü sağ tıklayıp sürücüyü devre dışı bırak dediğim zaman sorunum çözüldü ve uzun süre işlemciyi tam güçtede kullansam değerler 25-30 watt seviyesine çıkıp dişe dokunur bir performans artışı oldu. Ayrıca sıcaklıklarda belli bir artış oldu ancak bu değerler anakarta veya işlemciye zarar verecek seviyede değil (65 derecelerden 70-75 derecelere çıktı bu değerler laptop için bir sorun teşkil etmiyor). İş yükü gerektiren işlemler yaptığım zaman mutlaka fan ayarını performans moduna çekip ayrıyeten halihazırda bulunan laptop soğutucuyuda aktif ediyorum.


    Kaynak: https://www.technopat.net/sosyal/konu/dptfyi-kaldirarak-edp-power-throttling-sorunlari.1806652//



    Bir başka konu (bilmeyenler için söylüyorum) acer sense programını yüklediğiniz zaman kişisel ayarlar kısmında fan ayarları ve laptop kapalıykende telefon vs. şarj etme kısmını aktif edebilirsiniz ayrıca laptopun adaptörü takılı değilken şarj ettiğiniz zaman laptopunuzun şarj seviyesini örneğin %30'un altında şarj etme olarak ayarlayabilirsiniz(laptop kapalıyken sadece hdmı portunun yanındaki usb portu şarj ediyor bende).


    Not: İşletim sistemi windows 11 64bit




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z-t-f -- 11 Şubat 2024; 16:16:17 >




  • z-t-f kullanıcısına yanıt

    Acer sense bende düzgün çalışmıyor. Ne cpu ne gpu ne de diğer bilgileri alabiliyorum.


    Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?
  • Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?


    Hocam Microsoft store kısmında uygulamanın bu sürümümü yüklü?

  • z-t-f kullanıcısına yanıt

    Aynısı yüklü oradan yükledim zaten.

  • Hocam aklıma 2 konu geliyor, birisi bu programın laptopda yüklü olan bazı driver veya programlarla çakışması ikinciside biosdan kaynaklı olması bios sürümüm V1.52. Başka birşey varsa bilemiyorum.

  • z-t-f kullanıcısına yanıt

    Biosu hiç güncellemedim ben veri kaybı sıkıntısı var diye

  • Hocam bende herhangi bir veri kaybı olmadı bios güncelleme işlemi windows üzerinden başlatılıyor. Ancak genede eğer işlemi uygulayacaksanız laptopu %100 şarj edip adaptör takılı olarak işleme başlamak gerek. Ancak bios güncellemeye rağmen sorun çözülmeyebilir, belkide sorunun biosla alakası dahi yoktur.

  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.