Şimdi Ara

Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.417
Cevap
35
Favori
86.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Amazonda 15.000 tl'ye bu model satılıyor, gördüğüm kadarıyla başka sitede de satışı yok. Bu yüzden çok fazla kaynak ya da yorum bulamadım.


    Bana fiyatı çok mantıklı geldi. Çoğunlukla yazılım işleri için kullanacağım, bu yüzden güçlü ve verimli bir işlemci olması büyük artı. Arada fırsat bulursam oyun oynarım ama asıl amacım oyun olmadığı için 3050 beni idare eder diye düşünüyorum.


    Özetle

    - 12. nesil güçlü bir işlemci olması

    - Artırılabilir RAM

    - Harici ekran kartı olması

    - Metal kapak

    - 144hz ekran


    gibi artılardan dolayı bu modeli alacağım sanırım. Aynı işlemci olup ekran kartı olmayan laptoplar 18.000 civarı satılıyor. Model ile ilgili görüşü, yorumu ya da alternatifi olan var mıdır?


    Teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi williamwallace88 -- 16 Kasım 2022; 16:27:51 >



  • Selamlar, laptobu aldım. Öncelikle oyun oynanabilen bir bilgisayar olarak, oyuncu bilgisayarı gibi durmaması hoşuma gitti. Kocaman kasa, RGB vs benim ilgi alanıma girmiyor. Ekran ile ilgili soru gelmiş, ekranın üzerinde 144hz etiketi var.


    İlk kurulum biraz uğraştırdı. İşinizi hızlıca halletmek istiyorsanız, ipuçlarını vereyim 15 dakikada kurulumu yaparsınız :)


    Öncelikle mouse ve ethernet bağlantısı gerekiyor. Kurulumda touchpad'i ve kablosuzu görmedi malesef.

    En kritik nokta ise kurulumda SSD'yi görmüyor. Çözümü gayet basit (bana vakit kaybettiren kısım bu oldu)

    Acer'in sitesine girin, modeli yazıp arattıktan sonra Intel Rapid Storage Technology driverını indirin. zip'i açıp Windows kurulum USB'sine kopyalayın. Kurulum sırasında disk seçtiğimiz kısımda yükle bir seçenek var, oradan driverı yükledikten sonra SSD görünür oluyor ve kurulum ilerliyor. Kurulum bittikten sonra Windows tüm driverları buluyor ve indiriyor. Ondan sonra touchpad ve kablosuz düzgün çalışmaya başlıyor.


    Kısa süreli kullanımıma göre değerlendirecek olursak.


    Artılar:

    - Tasarım donanımına göre sade sayılır

    - Çok hızlı, benim kullandığım IDE'ler, SDK'lar yağ gibi çalışıyor.

    - Oyun oynatabiliyor

    - Ekran %100 sRGB mi emin değilim, ama renkler hoş göründü. Yine de mavi filtresini sürekli açtığım için dışarıdan bakana sarımtırak geliyor

    - Parmak izi okuyucu çok iyi.

    - Açmadım ama boşta SATA bölümü var, buraya bir disk daha takarak hafızayı artırmak mümkün

    - Klavyede numerik kısım benim için önemli

    - Ram artırılabilir


    Eksiler:

    - Fan gereğinden fazla çalışıyor

    - Şarj adaptörlü gelmesi beni üzdü, 12. nesil işlemci koyup type-c şarj olmaması büyük eksi bence

    - Ön kamerası eh, sürekli online toplantı vs yapan için önemli olabilir

    - Bilmeyen için ilk kurulum zor olabilir

    Download Windows 11 (microsoft.com) microsoft sitesinden 2. sıradaki "Windows 11 Yükleme Medyası Oluşturma" indirip çalıştırın, en az 8 gb lık bir usb belleği öncesinde takmış olun. program usb belleği sizin için ön yüklemeli win 11 yüklenir hale getirecektir.

    bu işlem bitince acer sitesinden laptop u bulun Destek | Acer Türkiye

    driver kısmında IRST sürücüsünü indirin ve win 11 in hazır olduğu usb belleğe kopyalayın.


    usb yi acer a takın, açın..açılışta F2 ye basarak bios a girin. bios ta boot sırasında taktığınız usb yi yukarı çıkarıp kaydet çık..


    laptop başlarken win 11 kurulumuna girer ve başlatır.


    key isterse atla deyin


    kurulum ekranında sıfırdan windows kuracağım seçin.. sonraki ekranda windows kuracağınız diski göremeyeceksiniz. boş pencerenin sol altında "sürücü yükle" seçeneğini seçip win 11 usb ye attığınız irst klasörünün içinde ki VMD klasörünü bulun ve yükleyin.. ssd görünür hale gelecektir. diskteki "windriver" bölümünde acer sürücüleri var silmeyin..


    yüklemeye devam edin.. kurulum sırasında laptop u kablo ile modeme bağlamanız gerekecek. ve bir hotmail hesabı ile giriş yapmalısınız..


    win 11 kurulumu bitince windriver içindeki metis-adp yi çalıştırın ve sürücüleri kurun. sorunuz olursa özelden yazabilirsiniz.


    trendyol da 100 tl civarında fiyatlara orjinal win 11 pro key satılıyor.. satın alın..ayarlar dan etkinleştirin

    1 aylık deneyimlerim :


    Bilgisayarı ofis işleri ile oyun oynamak için aldım. Ayrıca amatör olarak 3d tasarım yapıyorum. Bu klasmanlar için değerlendireceğim.


    Öncelikle tam bir fiyat/performans ürünü gerçekten. 14.500 seviyesinde aldığım için şanslıyım. Bu fiyatlara hep 1650li pcler vardı. Bilgisayarın oyun performansları şöyle (çoğunda fps 60 sınırı olduğu için üstüne çıkmadı)


    -Witcher 3 yüksek ayarlarda 50-60 arası.

    -Mafia 1 DE yüksek ayarlarda 40-50 arası

    -Skyrim SE en yüksek ayarlarda sabit 60

    -Dying Light EA düşük ayarlarda 30-40 arası

    -Cyberpunk orta ayarlarda 40-50 arası (açık dünyada araba kullanırken bazen 20lere kadar düştüğü oluyor)(DLSS açık)

    -RDR 2 yüksek ayarlar 50-60 arası (ultraya da çıkabiliyorum çok fps kaybı olmuyor fakat vram belleği doluyor ve oyun sürekli uyarı veriyor)


    Kısaca her oyunu oynatabilecek seviyede ama yeni nesil oyunlarda düşük grafik seçmek şart gibi. Daha oynadığım 2015-2020 arası çıkan veya hafif grafikli çok oyun var fakat onları yazmadım. Şuan RDR2yi deneyeceğim. Denedikten sonra güncellerim.

    Not : Ekstra 8 GB micron RAM taktım. Ramden önce oyun performansı cidden kötüydü 35-40 arası alıyordum 60 aldığım oyunlarda. Bu bilgisayara Ram şart.


    Bu oyunları oynarken çoğu zaman yüksek bir sıcaklık değeri elde etmedim, soğutma sistemi gayet iyi. Cyberpunk haricinde de hiçbir oyunda crash almadım. Onun sebebi de cyberpunktan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.


    3D tasarım konusunda da maya ve blender denedim, blender kullanıyorum. İkisinde de tasarım yaparken hiçbir sıkıntı yok falan özellikle mayada render alırken fanlar çok yüksek çalışıyor ve pcyi yavaşlatıyor. Ama ben iki programın da animasyon kısmını değil tasarım kısmıyla ilgilendiğim için bu bana bir dezavantaj sağlamıyor.


    BİLGİSAYARIN EN KÖTÜ YANI = HOPARLÖRLERİ

    Hem ses seviyesi çok az, hem de çok kalitesiz. Ses kartıyla gitarı kullanırken bazen sesi hoparlörden duyayım kulaklıklar ağır oldu diyorum, rezalet bir ses veriyor. Ses seviyesi çok sessiz ortamda film izlerken iyi fakat genel olarak çok düşük. Driverlarım güncel olduğu halde bir çözüm bulamadım.

    Edit: RealTek ayarlarından müzik modunu değiştirince ciddi anlamda ses yükseldi, deneyebilirsiniz.


    Kısacası 14-15k bandına düşerse kesinlikle alınabilir bir cihaz fakat 17-18 civarı bütçeniz varsa 3060lı pclere yönelmenizi öneririm. Windows11 kurduğum halde bugüne kadar ne mavi ekran ne de başka bir sorun görmedim.


    Bir de %1 fps diye bir kavram var nvidia arayüzünde, o çok düşük bende. Herhangi bir ayarı var mı yok mu bilmiyorum bilenler aydınlatırsa sevinirim.


    (W11 ve tarayıcı açık olmasına rağmen RAM'in yarısı kullanılıyor, o yüzden kesinlikle RAM alın ve takın.)

    Oyunlarda fan sesi ve ısınma sorununa bir çözüm buldum, fakat bunun için FPS'den bir miktar ödün vermek gerekiyor. (önceki sayfalarda konuşulduysa kusuruma bakmayın, Whisper Modu aratması yaptığımda bir sonuç bulamadığım için yazıyorum )



    Örneğin CS:GO oynayacaksak, Nvidia GeForce Experience'i açıp ayarlardan oyun içi yer paylaşımını kapatıyoruz.(Bu özellik normal kullanımda oyunlarda baş belam oldu,gereksiz fps düşüşleri yaşadığım için kapattım.)


    Bir alttaki bölümden Whisper Mode'u aktif ediyoruz.


    Battery Boost'u da kapatıyoruz,Nvidia Geforce Experience programıyla işimiz burada bitiyor.


    Daha sonra Nvidia Denetim Masası'na girip 3D Ayarların Yönetilmesi sekmesine tıklıyoruz. Oradan Program Ayarları'na geliyoruz. Programlardan CS:GO'yu seçip Whisper Mode'dan FPS'i 120 yapıyoruz.120 yapmadığımız taktirde 60 FPS'de çalıştırıyor oyunu.



    Yer paylaşımını açık bırakınca FPS gereksiz yere düşüyor.


    Bunu denediğim ve sonuç aldığım oyunlar : CS:GO ,Spider-Man Remastered,Witcher 3 ,RDR2, GTA V


    not : Bilgisayarda Windows 11 Home kurulu ve RAM 16'ya yükseltilmiş halde.







    Harici ekran kartı devreye girince tüm laptoplarda fan çalışmaya başlıyor. Gta 5 oyununu hiç oynamadım ancak daha yüksek fps almanız gerekti diye düşünüyorum. Sanırım 72 gb boyutunda bir oyun. Ben world of tanks oynuyorum 92gb boyutunda fps sabitlemezsem 140-150 fpslere çıkıyor. Ben sessiz bir oyun için ultra ayarda 60 fps ile sınırlandırdım. Aradaki farkı benim gözüm algılamıyor en azından sessiz oyun oynamanın keyfini çıkartıyorum. Ram eklediniz mi bilmiyorum eğer eklemediyseniz ram takviyesinden sonra fps daha da yükselecektir.
    Kısaca eğer fan sesinden rahatsız olanların nvidianın programından fps sınırlaması yapması fan sesi olmadan oyun oynamalarını sağlayacaktır. Son olarak harici ekran kartı devreye girince fanı sesli çalışmayan laptop ben görmedim. Bu bilgisayar bana göre fiyatına kıyasla harikulade bir makine.

    genellikle nvidia kontrol merkezindeki ayarlar yeterli oluyor


    Tamsa13youtube
    çift ekran kartına sahipseniz INTEL ve NVIDIA gibi bunlar arasında 3 farklı şekilde nasıl geçiş olur anlatılmaktadır. Bu yöntemlerden dilediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz ✔ Driver güncelleştirmelerini açma kapatma: https://youtu.be/I8bwgk2t7Cw ✔ NVİDİA DENETİM MASASI AYARI : https://youtu.be/-eA1MBrpvuQ ✔ NVİDİA EKRAN KARTI GÜNCELLEME FPS AYARLARI: https://youtu.be/Oew6P_8oITk ✔ sorun çözüldüğü zaman driverları yedekleyin sorun olursa bu yedektn geri yüklersin :https://youtu.be/ZHrYfErlJRM ✔ Ekran kartı özelliklerinizi 5 farklı yöntemla nasıl ögrenebiliriz: https://youtu.be/_56XmWzkFpQ ✔ Bilgiayar seri numarasını bulma :https://youtu.be/CZdOFo0qMo4 sosyal medya instagram :https://www.instagram.com/tamsa_13 twitter : ▷► https://twitter.com/tamsa_13
    https://www.youtube.com/watch?v=QXA5xvjfWNA&ab_channel=Tamsa13
    Bilgisayarın kapanmama sorunu windows kaynaklı bir sorun. Ben hızlı başlatı kapatarak çözdüm. Windows 10 ile 11 de işlemler aynı sanırım. Windows 10 için birkaç yöntem paylaşmış birisi. 11 için de deneyebilirsiniz.

    https://itigic.com/tr/how-to-shut-down-windows-10-completely/

    Bilgisayarla birlikte Kingston DDR4 3200 ram sipariş ettim ve hiçbir kurulum yapmadan rami takıp öyle kurulum yaptım. Oyun oynamıyorum ve yoğun kullanmıyorum. Sizler yazdıkça yaşadığınız problemlere dikkat ediyorum. Mesela klavyeden gelen sesi duyamadım. Yada thunderbolt sürücü sorunu yaşamadım. Bir ara adaptörü takmadan açılmıyordu. Onu da arkadaki reset tuşuna basarak hallettim. Şarjının az gitmesi konusunda şimdilik sıkıntım yok.

    Sürücülerin çoğu acer in kendi sitesinden. Diğerlerinin isimleri farklı zaten anlaşılıyor. Kurduğum sürücüler ve sıralamaları şu şeklide...



    Sorularınız/sorunlarınız olursa hem kendi denemem açısından hem de sorunu çözümü açısından yardımcı olmaya çalışırım. Bu arada Windows 10 a devam :)
  • Merhaba, benim de radarıma aldığım bir model, ekranın 144hz olduğuna dair bilgiyi nereden edindiniz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fiyat 18 bin gorunuyor

  • Amazonda 14.999


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yaptınız aldınız mı? Ben bugün sipariş ettim ürünü bekliyorum bakalım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, laptobu aldım. Öncelikle oyun oynanabilen bir bilgisayar olarak, oyuncu bilgisayarı gibi durmaması hoşuma gitti. Kocaman kasa, RGB vs benim ilgi alanıma girmiyor. Ekran ile ilgili soru gelmiş, ekranın üzerinde 144hz etiketi var.


    İlk kurulum biraz uğraştırdı. İşinizi hızlıca halletmek istiyorsanız, ipuçlarını vereyim 15 dakikada kurulumu yaparsınız :)


    Öncelikle mouse ve ethernet bağlantısı gerekiyor. Kurulumda touchpad'i ve kablosuzu görmedi malesef.

    En kritik nokta ise kurulumda SSD'yi görmüyor. Çözümü gayet basit (bana vakit kaybettiren kısım bu oldu)

    Acer'in sitesine girin, modeli yazıp arattıktan sonra Intel Rapid Storage Technology driverını indirin. zip'i açıp Windows kurulum USB'sine kopyalayın. Kurulum sırasında disk seçtiğimiz kısımda yükle bir seçenek var, oradan driverı yükledikten sonra SSD görünür oluyor ve kurulum ilerliyor. Kurulum bittikten sonra Windows tüm driverları buluyor ve indiriyor. Ondan sonra touchpad ve kablosuz düzgün çalışmaya başlıyor.


    Kısa süreli kullanımıma göre değerlendirecek olursak.


    Artılar:

    - Tasarım donanımına göre sade sayılır

    - Çok hızlı, benim kullandığım IDE'ler, SDK'lar yağ gibi çalışıyor.

    - Oyun oynatabiliyor

    - Ekran %100 sRGB mi emin değilim, ama renkler hoş göründü. Yine de mavi filtresini sürekli açtığım için dışarıdan bakana sarımtırak geliyor

    - Parmak izi okuyucu çok iyi.

    - Açmadım ama boşta SATA bölümü var, buraya bir disk daha takarak hafızayı artırmak mümkün

    - Klavyede numerik kısım benim için önemli

    - Ram artırılabilir


    Eksiler:

    - Fan gereğinden fazla çalışıyor

    - Şarj adaptörlü gelmesi beni üzdü, 12. nesil işlemci koyup type-c şarj olmaması büyük eksi bence

    - Ön kamerası eh, sürekli online toplantı vs yapan için önemli olabilir

    - Bilmeyen için ilk kurulum zor olabilir





  • williamwallace88 W kullanıcısına yanıt

    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Performans modu veya normal mod farketmeksizin mi çok çalışıyor fan ve sesi rahatsız edici mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fan ilk günkü kadar sık çalışmıyor sanki, ama çalıştığı zaman sesi duyuluyor. Sessiz bir cihaz diyemem

  • GTX1650 ve GTX3050 ve gtx 3050ti farkı nedir acaba

  • bosverbe kullanıcısına yanıt

    Gtx1650 (gddr6 özellikle), Gtx 980m ayarında ama tdp azaltılıp daha yeni tarihte üretilmiş bir karttır. Rtx3050/ti ise Gtx980(laptop) veya 1070 mobile ayarlarına yakın olup (kartların Tdp en yüksekte iken) İçerisindeki Dlss teknolojisi ve Rtx ışın izlemeyle yeni teknoloji üretim kartlardır. 3050 ve 3050ti arasında %10-15 fark olabiliyor.


    Bu 3 kart kendi sınıflarının grişi seviyesi kartlar olup, akranları 8gb Vram içermesine rağmen kendileri 4gb Vram içermektedirler ve bazı oyunlarda yeterli olamayabilmektedirler.

  • sreylare kullanıcısına yanıt

    cok tesekkurler bilgiler icin pekı gtx 1650 ve gtx 3050 serisi arasında belirgin fark var mıdır ? Yani tercihde 1650 daha uygun fiyatlarda belirgin fark gorulur mu ?

  • bosverbe kullanıcısına yanıt

    Belirgin fark var evet eğer Dlss açarsan bu fark %50'den fazla (bazı sayılı oyunlarda) çıkabilir. Elbette kartın Tdp faktörü önem kazanıyor. Max-P olmalı.

  • williamwallace88 W kullanıcısına yanıt

    Klavye İnglizce olarak mı geldi Türkçe karakterler klavyenin üzerinde var mıydı? Stikerla ugrasmak var bir de :)

  • mkmdesign kullanıcısına yanıt
    Klavye Türkçe onda bir sorun yok.
    Fan sesi harici diğer tüm özelliklerinden çok memnunum. Oyuncuysanız ve fan sesine takıyorsanız sessiz modellere bakmak daha iyi olabilir. Gerçi bu paraya bu donanımda başka model var mı bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi williamwallace88 -- 21 Kasım 2022; 17:5:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • williamwallace88 W kullanıcısına yanıt

    hocam resimdeki siteden test yapıp atabilirmisiniz rica etsem


    https://www.testufo.com/ghosting#background=004040&separation=160&pps=1080&graphics=bbufo.png&pursuit=1

    Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?




  • RealWorldRules R kullanıcısına yanıt
    Acer Aspire 7 A715-51G İntel i5-1240p tavsiye eder misiniz?
  • williamwallace88 W kullanıcısına yanıt

    Hocam Acer sitesine seri numaranızı girin uygulama kısmında uygulamaları indirin mod ayarı var oyun oynamadığınız zaman sessiz mod yapın ses gidecektir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekranı merak edenler için tam model ve özellikleri burada


    https://www.panelook.com/B156HAN08.4_AUO_15.6_LCM_overview_48179.html

  • Sinan Akarken S kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz gibi epey sessiz oluyor. Zaten oyun oynarken cpu yükü epey düşük kalıyor, yani fana gpu kullanımı sebep oluyor gibi görünüyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.