Şimdi Ara

asp.net projeyi başka pc ye taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba.kendi bilgisayarımda yeni-web olarak bir asp.net projesi oluşturdum daha önceden.şimdi bu projeyi diğer bilgisayarıma taşımak istiyorum.her 2 bilgisayardaki sql ve visual studio sürümleri aynı.normalde böyle mi olur bilmiyorum ama.bu projenin solution dosyası C:\Users\oem\Documents\Visual Studio 2013\Projects\cekilis dizini altında yer alıyor.ama kendi dosyaları ( web formlar falan) masaüstünde yer alıyor.solution ı direk diğer pc ye atıp VS da açınca dosyaları yükleyemedi hatası alıyorum.hem solution hem de dosyaları atmam lazım ve solution ın kaynak yolunu değiştirmem gerekiyor diye düşünüyorum.nasıl yapıldığını anlatabilecek?



  • Dostum öncelikle bütün projeler kopyala yapıştır ile taşınabilir.

    Senin ayrı yerlerde olması bilgisizliğinden kaynaklanan yaptığın en bariz ve yanlış hatalardan birisi.

    Eğerki proje yüklenmiyorsa solition dosyasını notepad++ ile ac ve proje yolunu düzelt fakat dediğim gibi yanlış yapmıssın en basından.O yüzden yeni proje ac ordakileri yenisine gecir sonra onu tak calsıtır misali tasıyabilirsin. Tabi sql yedeğinide almayı unutma
  • aslında daha önce hiç taşımadığımdan bilmiyordum.visual studio da yeni bir web site ve yeni bir proje seçenekleri var.proje olarak oluşturunca solutions ve ekleyeceğin diğer dosyalar(web formlar falan) aynı klasörde toplanır.ama web site olarak açınca solution belgelerim-visualstudio-project altına ekleyeceğim yeni dosyalar ise web sitesi kurulumunda ana dizin olarak hangi klasörü gösterdiysem oraya kayıt oluyor(örneğin masaüstünde yeni bir klasör).
    ben web sitesi olarak açmıştım.solution ve dosyaları başka pc ye atınca solution yüklenemedi hatası veriyordu.
    diğer bilgisayarda boş bir solution açarak onun dosya yoluna taşıdığım dosyaları atarak sorunu çözmüştüm.
  • .Netcii kullanıcısına yanıt
    e tamam işte tasicagın yerde o klasorleri de dosyalarıda solition un oldugu yere at normal proje gibi ve solition dosysında yollar değiştir düzenle sonra reload project de.
  • .Netcii kullanıcısına yanıt
    hacım hiç bişeye gerek yok vs projects kısmından dosyayı olduğu gibi diğer bilgisayara taşı. vs den open project veya website de, sonra yolunu bul aç. ben daha önce çok yaptım sıkıntı olmadı. ama veritabanın varsa önceki veritabanınıda alman gerek. yoksa projen çalışmaz hata verir. gerçi server ise hata vermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-65F711D5E -- 6 Mart 2018; 10:20:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.