Şimdi Ara

Aslanın Yemini Düşünmeyen Babayiğitler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
4.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çare elektrikli arabaa 😏

  • fosil yakıtlı araçlar çok hızlı şekilde tedavülden kalkmaya başlayacak gibi duruyor. Hızlı derken planlanandan çok hızlı. şu an dışarda gördüğünüz milyonluk araçlar 1-2 bilemedin 2-3 yıl sonra belki millet yüzüne bakmayacak yakıt fiyatları böyle giderse.

  • Yemini düşünen falan yok. Işıklarda ben 3 . Vitese takmadan adamlar 5. Vitese takmış uçuyor. Yüksek devirde araç kullandıklarına eminim. 60 km hıza ulaşmadan adam 100 km hıza ulaşmış . Ayrıca yeni 2021 araçların km bakıyorum 50 binden aşagı araç yok. Yakıt derdi oldgunu sanmıyorum bir kesimin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD Rus Petrolünü yasakladı ama halkına diyorki, elbet bunun bedeli olacak. Doğalgaz dahil herşey pahalanacak.

    Biz hiçbir şey yasaklamadigimiz halde bedel ödüyoruz hep

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    Dünya türkiyeden ibaret degil.

    3. Dünya ve geri kalmis diktator ülkelerinde akaryakit fiyatlari bu sekilde. Zaten bu tip geri kalmis ulkelerde insanlar elektrikli arac alacak para bulamiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 8 Mart 2022; 19:33:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Du Hast D kullanıcısına yanıt
    Yakıt fiyatları genel olarak her yerde Yüksek ancak alım gücü ve dolar bizde çok etkiliyor. Dediğim gibi daha da yükselirse insanlar elektrikli araç olmaz elektrikli bisiklet olur normal bisiklet olur. Yaşadığı yere göre alternatiflere yönelmek zorunda kalacaktır mecburen. Parası olan da gider elektrikli araç alır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim o babayiğit, tabi ki taşıt tanıma vesilesiyle..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Daha güzel tasvir edilemezdi, yüreğine sağlık, teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

    Benim de Egea'nın şamandırada bir sıkıntı var, kullandığımdan fazla eksiliyor gösterge. Mesela 5.8 litre yakarak 200 km yol gittiysem, 11,5 litre benzin yakmışımdır. 45 litre depoda bu en fazla çeyrek depo eksik göstermesi gerekir. Bende ise gösterde ortanın bir diş üstünde oluyor. 2 dişlik bir sapma yani. Kendim aslında gidilen yoldan yakıtı hesaplamaya alışığım ama işte benzin ışığı yandığında fulle diyorum, en fazla 30 litre alıyor araba. İlk zamanlar hala 400 liralarla istasyondan ayrılabiliyordum, artık göstergeye göre çeyrek depoya düşmeden gidiyorum. Hala 400 liraya fulle diyebiliyorum.  

  • Yakıt alma tarzımdan dolayı hep fulleyerek gezerim. Fulleyip çeyrek depoya kadar sürerim sonra yine full devam.

    Yakıt hesabını Excel'de tuttuğum için böyle hesap yapması da kolay oluyor. Yaklaşık 10 bin KM'nin ölçümü bu şekilde elimde her an.

    Aslanın yemi konusuna gelince de; LPG'ye eğer fabrika takmıyorsa hala karşıyım.

    Fabrikadan öyle geliyorsa hiç sorun yok.

    LPG takmaktansa büyük konuşmayayım ama farklı araca geçmeyi daha mantıklı bulurum.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    yaşım yetiyor, ben fetöyü 98 de tanıdım, başörtüsünü yasaklattıkları ve sivil üyelerine bu yasağı desteklettikleri zaman çok iyi tanıdım. müslüman görünüp yahudi uşaklığı yaptıklarını 24 sene önce anladım. o gezide molotofu ilk atanlar amerikanın fetönün adamlarıydı ama sonra muhalefet de destek oldu ve muhalefet olanlardan da molotof atanlar oldu. fetö ise başörtülü kızlarını gönderip hoparlörden kuran okuttu ki müslümanım diyen de destek olsun diye. polislerin çoğu zaten fetöcüydü, arada ilişkisi olmadığı halde atılan olabilir belki, bir kısmı geri de döndü ama o zamanlar fetöcü olmayan subay polis olamıyordu resmen. halen de atılanlar olması bu sebepten. suç kalmasın diye değil. bunlar benim bildiklerim. ama 30 sene sonra bu ülkenin yönetiminde yine fetöcia söz sahibi olur da kamuoyu ile paylaşırlarsa dediğin şeyler o zaman gerçek gibi görülebilir, ben ezelden bildiğim için inanmam o ayrı. sen zaten paylaşılmadan inanmışsın sen de ayrısın.





  • Hergun kartal Kadıköy yapıyorum trafik azalmadı aksine arttı hele bugün fena idi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    elektrikli araç mı? güldürmeyin adamı. millet can derdinde bir de elektrikli araca 1 milyon ya da 2 milyon para verecek öyle mi? elektrikli aracı parası çok olan alır. herkes aracına sahip çıksın. doğan’a, şahin’e, broadway’e devam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nebel N kullanıcısına yanıt

    benzin mazot litresi 50 lira olsunda altındaki doğan şahin ne işe yarıyor görelim.

  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    Mazotun litresi 50 tl olduğu yerde elektriğin kilowatı en az 10 tl olur. Elektrikli aracın tüketim hesabını da sen yap. Şu anda bile neredeyse km de 1 tl elektrik tüketimi var. Destek bile verse devlet 70 krş altı imkansız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    şu an mazot lt fiyatı 22 tl sanırım, 1 kw ise 1.37 kuruş. mazot 50 tl olunca kw nasıl 10 tl olacak?

  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    ne yani mazot benzin 50 lira oldu diye 3 ev parası verip de elektrikli araç mı alacağız? sıkmayın canınızı, türkiye de elektrikli araçların yaygınlaştığını yaşınız genç ise inşallah siz görebilirsiniz.

  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    Elektriğinin %30'unu doğalgazdan üretiyorsun, %40'da iklim anlaşması ile bırakmak zorunda kalacağın kömürden. Akaryakıtın fiyatı artacak doğalgazın sabit mi kalacak? Üstüne bir de artan elektrik tüketiminden dolayı daha fazla doğalgaz ithal etmek zorunda kalacaksın.


    Avrupa'da geçen seneye göre elektrik fiyatları ortalama geçen sene aynı döneme göre 5 kat arttı, bu gidişle 10 artacak. Fransa daha Ukrayna savaşı yokken yeni nükleer santraller yapmak için karar çıkardı, bütçesini hazırladı. Hatta 6 taneye ek 8 tane da yapma kararı aldı yine ortada Ukrayna savaşı yok. Böyle giderse bir 10 tane daha ek yapacağız der.


    "Macron, EPR tipi 6 nükleer santral inşa edeceklerini ve ilave 8 santral projesinin başladığını belirtti." 10 Şubat 2022




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 9 Mart 2022; 0:54:59 >
  • LPG böyle kalacak sanıyorsunuz Demi göreceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.