Şimdi Ara

Askerlik Tecili Hakkında (DGS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben geçen sene bir önlisans programından mezun oldum. Aynı sene yani(2019) mezun olduğum yıl askerlik tecili yaptım (2 yıl) ben önümüzdeki yıl DGS girip mutlaka yerleşeceğime inanıyorum, ancak benim askerlik tecilim 2021 haziran ayında sona eriyor. Sınav da 2021 temmuzda bu durumda ne yapılmalı? Askerlik şubesine dilekçe mi veriliyor sınava gireceğime dair?

    Kısaca: ben geçen sene mezun oldum şuan okumuyorum. Ve geçen sene askerlik tecilimi yaptırdım. Önümüzdeki sene tecilim bitiyor ve ben gelecek sene sınava gireceğim bu olayı nasıl halledebilirim ondan bahsediyorum.



  • Hocam şöyle yapabilirsiniz. Haziranda bittiği zaman tecil ettirirsiniz askere gitme zamanları oluyor bildiğim kadarıyla önlisans mezunu olduğunuz için astsubaylık yazarsınız onların zamanları ise şöyle sanırım ; şubat mayıs ekim bir tane daha vardı aklımda değil. Eğer o süreçte yeriniz belli olmadan kazanırsanız eğer bildiğim kadarıyla öyle bir tecil etme hakkınız var diye duymuştum en kesin bilgiyi askerlik şubeye giderek öğrenebilirsiniz.

  • lilmiya L kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar aciliyeti var. Daha önce karşılaşan varsa daha iyi olur. 31.12.2019 da tecilim bitti ve bende 29.08.2020 de myo'ya kayıt yaptırdım. Askerlik şubesini aradığımda tecil tarihinden sonra kayıt yaptığınız katiyen için tecil olmaz diyorlar. Bir boşluğu var mıdır? Daha önce karşılaşan var mıdır? EK-C2 belgesi diyorlar o çare olur mu? Yorumunuza ihtiyacım var. Ne yapmam gerekiyor? Yeni evliyim ve iş yeri açtık başında durmam gerekiyor o yüzxen gidemiyorum..
  • Merhaba lise mezunuyum ve universite okumuyorum ocak 2020 de askerlik vaktim geliyor nasil uzatabilirim yada uzatabilir miyim bilginiz varsa yardimci olur musunuz

  • Merhaba lise mezunu universite okumayan biri askerliği uzatabilir mi
  • Merhaba lise mezunu universite okumuyor sa askerliği uzatabilir mi

  • Vallahi beyler derdinizi çok iyi anlıyorum. YKS sonuçları açıklandığında “yerleşemediniz” yazısını görünce ibo gibi beynimden vurulmuşa döndüm. Çünkü tecilim yıl sonunda bitiyordu. Sırf zaman kazanayım diye ek tercihte açıköğretime geçtim ve dün kaydımı yapınca bir aylık stresten sonra derin bir nefes alıp oh çektim. Psikolojik olarak kesinlikle askerliğe hazır değildim. Daha önce tecil etmediyseniz lise diplomanızla şubeye gidip tecil edebiliyorsunuz diye biliyorum ama 22 yaş ve üzerine bu uygulama var mı bilmiyorum çünkü öğrenci değilseniz en geç 22 de eşşek gibi alıyorlar. 29 yaşına girdin mi ne okursan oku yine alıyorlar. Bazı arkadaşları gördüm kaçakken sınava girip üniversiteye kayıt yaptırıp okulu dondurup o yıl askere gitmişler. Yani ben şu sonuçlar Eylül ayından önce açıklansa %90 gideyim aradan çıksın derdim ama Ekim ayında gidip Mart ayında döndükten sonra hangi sınavı kazanacaksın? İnşallah sizler de bir yolunu bulup zaman kazanırsınız. Ha yapacak işi gücü olmayan gitsin gelsin ben üniversite okumak istediğim için bu yıl açığa kayıt yaptırdım.




  • @fcancicekk
    31.12.2019'dan sonra askerlik yoklamanızı yaptırmadıysanız yoklama kaçağı durumunda olduğunuzdan okula kayıt da yaptırsanız şu durumda ertelemeniz yapılmaz. Ya kaçak durumda idare edeceksiniz ya da askerliği aradan çıkaracaksınız. Bedelliye başvurun derdim ama yoklama kaçağı iseniz o hakkınız da yandı.

    @Erdem0756

    Lise mezunları 3 yıl; mesleki ve teknik lise mezunları ise 6 yıl erteleme hakkı var. Ama bu erteleme lise mezunu için 22; mesleki ve teknik lise mezunu için 25 yaşını dolduğu yılın sonunu geçemez.
    Bu şartları sağlamıyorsanız ya myo/Fakülte (açık öğretim de olur) kayıt olup tecil hakkı kazanmalısınız (yoklama kaçağı/bakaya olmamanız lazım) ya da askerliği aradan çıkarmanız lazım.
  • Merhaba dostum, senin durumun şuan benimle aynı bir şey öğrenebildin mi bana da yazar mısın

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.