Şimdi Ara

askerlik sebepli işten ayrılmada kıdem tazminatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar.
    2014 yılı temmuz ayından itibaren bir rehabilitasyon merkezinde yıllık sözleşmeler imzalayarak 4 yıldır çalışıyorum. 7 temmuz tarihinde son sözleşmem bitecek. Ağustos celbinde askere gideceğim için sözleşme yenilenmeyecek. Bu durumda kidrm tazminati talep etme hakkım var mı? işveren sözleşme bitiminden sonra gideceğim için hakkım olmadığını söylüyor. ben ise sözleşme yenilememe sebebi askerlik olduğu için almak istiyorum.
    ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • güncel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde forumda bu konularda bilgilendirme işine girmeyi tercih etmem ama kimse ilgilenmemiş cevap yazma ihtiyacı duydum.

    Öncelikle durumundan anladığım 4 yıldır her yıl yıllık olarak sözleşme yenileyerek çalışıyorsun. Yani ilk sözleşmen belirli süreli iş sözleşmesi ve sonra bunu 4 yıl üst üste yenilediniz. Durum bu şekilde ise Kanun gereği belirli süreli iş sözleşmesi esaslı bir neden olması halinde bile en fazla 1 kez yenilenebilir aksi halde en başından beri sözleşme belirsiz süreli iş sözleşmesi sayılır.

    Yani siz o işyerinde şuan itibariyle (hala işten çıkmadığınızı varsayıyorum) belirsiz süreli sözleşme ile 4 yıldır çalışıyorsunuz ve işe devam etmeniz için sözleşme yenilemeye gerek yok zaten ortada artık belirli süreli iş sözleşmesi kalmamış. Siz askere gitmek için bildirim süresine uyarak işyerine bildirimde bulunun(karşı tarafa ihbar tazminatı ödememek için) ve bunu yazılı yapın. Askerlik sebebi ile sözleşmeyi fesih etmeniz size kıdem tazminatı hakkı verir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.