Şimdi Ara

Askerlik Nedeniyle İstifa Sürecinde Kıdem TazminatınınTehlikeye Girmemesi için Nelere Dikkat Etmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • - Merhaba sayın avukat veya bilgi sahibi abi ve ablalarım. Ben 2 yıllık bir inşaat mühendisiyim ve bir yapı denetim firmasında çalışıyorum. 6 ay askerlik nedeniyle 1 temmuzda birliğime teslim olmam gerekiyor. 25 Haziran'da Covid-19 testine gireceğim ve inşallah 26 Haziran'da negatif çıkarsa sevk kağıdımı alıp işimden ayrılacağım. Kıdem tazminatı hakkımın olduğunu yaptığım araştırmalar sonucunda biliyorum.

    - Yapı denetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kısmen bağlı olduğundan istifa süreci noter üzerinden Bakanlığa, Belediyeye ve işyerine posta yolu ile gönderilerek yapılıyor. Bakanlığın bu konu ile ilgili paylaştığı dosyada açık bir şekilde istifaname deniyor. (https://webdosya.csb.gov.tr/db/kys/editordosya/YD-I-06-BW.pdf ) Ayrıca şirketten istifayı ve muhasebeden çıkış alma sürecini de bir istifa dilekçesi vererek ve sevk kağıdını ekleyerek yapacağım.

    - Ancak çalıştığımız serbest muhasebe ofisinden bir muhasebeci arkadaş noterden gönderdiğim bu belgede askerlik sebebi ile istifa ediyorum yazması halinde sen kendin istifa etmişsin denilerek patronun tazminatımı vermeyebileceğini söyledi.

    - Ben de noteri arayarak bu tarzda bir şablonları olup olmadığını, ihtarname vs. yapsam bakanlığın kabul edip etmeyeceğini sordum ve bilmediklerini, bir avukata danışmam gerektiğini söylediler.

    - Bu sebeple sizlerin yardımını talep ediyorum. Vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.







  • Askerlik sebebiyle iş akdimi feshediyorum diyeceksin.
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Tekrar çok teşekkürler Osman Bey, hızır gibisiniz maşallah
  • Rica ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.