Şimdi Ara

Askerlik Muafiyet İşlemleri 2018 ( Devlet Hastaneleri) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
3
Favori
46.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kommissar Yuri K kullanıcısına yanıt
    Hocam bende de lomber lordozdan dolayı doktor B yazdı kurula sevk etti beni.
    Kurul erteleme verir mi ki acaba ne olur tam bilgi sahibi değilim.
    Sizin durumu biraz daha detaylı yazarmısınız.
    Hastalık neydi ne oldu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben ASD hastasıyım, kalbimde doğuştan delik vardı kapatıldı. Ama doğuştan kalp hastalığı olduğu için kapatılmış bile olsa %100 tedavi olmadığından ve enfeksiyon riski oluşturduğundan dolayı "barışta askerliğe elverişsiz" durumdayım. Doktorun demeci bu şekilde... EKG ve EKO çekildikten sonra kardiyolog sonuçları inceleyip TSK'nın mevzuatına göre 42. madde B-6 yazıp beni sağlık kuruluna gönderdi.

    Sağlık kurulu gün verdi ve heyete çıkacağımı söyledi. Heyet 7-8 kişinin oturduğu C şeklinde bir masa. İsimle çağırıyorlar, kimliğini veriyorsun. Oradaki görevli, doktora "hocamm hastalığı şu" diyor. Doktor ya hiç konuşmuyor ya da tek tük soru sorabiliyor. Benimki sadece ne zaman yapıldı diye sordu, ben cevap verene kadar "hıı yeniymiş" dedi. Sonra tamam çıkabilirsin dediler ve çıktım. Sonucu birkaç gün sonra verdiler. Ben %100 muaf kalırım diye beklerken heyet benim 42/B olan maddemi 42/C'ye çevirmiş ve 1 yıl sevk geciktirme vermişler. Hatta onu da yanlış yazmışlardı, "1 yıl sonraya erteleme" yazıyordu kağıtta yani "yoklamada" verilen kararı vermişler bana. Ben normalde "sevk" esnasında aldım bu kararı...

    Sonuç olarak 1 yıl sonra tekrar şube-hastane arası mekik dokuyarak tekrar heyete çıkacağım. Sanırım heyet beni 1 yıl beklettiğini ve durumumda da herhangi bir değişiklik olmadığını görüp o zaman elverişsiz kararı verecek...



    Askerlik Muafiyet İşlemleri 2018 ( Devlet Hastaneleri)

    Bu arada benim hastalığımla ilgili mevzuat görselini paylaşıyorum. 42. Madde B-bendi 6'ya tabiyim fakat B bendinin altında AÇIKLAMA kısmı var. Sanırım benim maddenin değişip 1 yıl sevk geciktirme kararı almamın sebebi bu. Heyet bir ****lik yapmadıysa mevzuat gereği madde değiştiyse amenna.

    Askerlik Muafiyet İşlemleri 2018 ( Devlet Hastaneleri)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kommissar Yuri -- 12 Aralık 2019; 15:33:3 >




  • Merhaba,
    1 sene önce üniversiteden mezun olduktan sonra askerlik tecil işlemlerim için e devletten başvuru yapıp, sonrasında aile hekimime gittim. Aile hekimim tansiyonumu ve nabzımı ölçerek, ve genel sağlığım hakkında bana yönelttiği sorulara verdiğim cevaplara dayanarak muayeneyi tamamladı. Tecil sürem geçtiğimiz ay doldu ve ben de bedelli askerliğe başvurdum. (henüz ödemesini yapmadım) Fakat ilk yoklama muayenesinde var olduğunu bilmediğim bir rahatsızlığım olduğunu ve bu sebeple muaf olabileceğimi devlet hastanesindeki doktordan öğrendim. Muafiyet işlemlerini gerçekleştirmek için aile hekiminden beni devlet hastanesine sevk etmesini istediğimde, yoklama muayenemi zaten yaptırmış olduğum için beni hastaneye sevk edemediğini söyledi. E Devlet üzerinden askerlik durum belgemi sorguladığımda "AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 01/11/2020 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR." yazıyor. Hastalığım nedeniyle tekrardan hastaneye sevk edilebilmek ve heyete çıkabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.




  • taylanshn T kullanıcısına yanıt

    Hocam çözüm bulabildiniz mi tekrar muayene olmak için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.