Şimdi Ara

Askerlik Muafiyet İşlemleri 2018 ( Devlet Hastaneleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
3
Favori
46.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    askerlik muafiyeti ile ilgili internetteki bilgiler çok tutarsız ve net olmadığı için geçtiğimiz ay muafiyet alan birisi olarak süreçleri doğru ve eksiksiz olarak özetlemeye çalışacağım. Okuyan arkadaşlara faydalı olur umarım.

    Biliyorsunuzki askeri hastaneler kapatıldı, artık muafiyet işlemleri yetkili devlet hastaneleri tarafından yürütülüyor. (PDF'i yükleyemedim, Google'a TSK Sağlık Raporu vermeye yetkili hastaneler yazarsanız çıkıyor)

    Öncelikle askerlik şubesine gidip eğer tecilliyseniz, erken sevk istemeniz gerekiyor. Tecil 1 günde bozuluyor ve bozulduktan sonra da erken sevk istiyorum diyerek er/yedek subay adayı oluyorsunuz. Teciliniz yoksa veya bitmişse bozdurma yapmadan devam ediyorsunuz. Sevk esnasında hastaneye sevk istiyorum diyorsunuz ve Askerlik Şube sizi Aile Hekimi'ne sevk ediyor. Bu aşamada istenen belge sadece kimlik fotokopisi ve mezuniyet belgesi. İnternet'te yazan dilekçeyi askerlik şube size veriyor, onun haricinde 20 adet fotoğraf ikametgah gibi saçma sapan yazan şeyler gerçek dışıdır. Askerlik şube webcam ile fotoğrafınızı çekiyor ve belgeye ekliyor. Hastane de benzer şekilde webcam ile çekiyor, iki tarafta da fotoğraf ihtiyacı yok.

    Askerlik şubesinden aldığınız hastane sevk kağıdı, önce aile hekimi, ardından hastane'nin Sağlık Kurulu'na çıkması uygundur alanlarının imzalanması gereken bir belge. Aile hekimine gittiğinizde konudan bihaber birisine denk gelebilirsiniz, bana bu kağıtla değil elektronik ortamdan gelmeli diyip şubeye geri yolladı. Şube ise öyle bir şey yok dedi ve aile hekimine tekrar gittiğimde o da yandaki doktoru çağırdı ve sen bilirsin hastane bunu kabul etmeyecek diyerek zorla imzaladı. İmzalarken hastaneye sevki uygundur yazıp imza ve kaşe yapması gerekiyor.

    Ardından bana yakın olan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastane'sine gittim. Sağlık kurulunu buldum ve hastalığımı söyledim. Onlar bana öncelikli sıra verdiler ve onunla direk doktora gittim. Doktor muayene etti ve şubenin verdiği kağıda Sağlık Kurulu'na çıkması uygundur yazıp, sağlık kurulunun da kendisine elektronik ortamda ilettiği dosyaya hastalık kodunu ve muafiyet kararını yazıp beni yolladı. Muafiyet kararını doktor kurulda öğrenirsin diye söylemedi. Doktor'un karar yazması gerekiyor arkadaşlar, benimki unutmuştu git-gel yapıp yazdırdım. Kararda elverişlidir, 1 yıl erteleme veya elverişli değildir şeklinde kodu olan yazılar.

    Sağlık kurulu Ümraniye EAH'de haftada 2 kere Salı ve Perşembe günleri, diğer hastaneler de benzerdir muhtemelen. En yakın olan güne Sağlık Kurulu randevusu verdiler. Sağlık kurulu sadece askerlik muafiyeti değil, engelli/özürü raporu, silah ruhsatı, ehliyet belgesi, işe giriş belgesi vs.de verdiğinden uzun kuyruk olan bir kargaşa. Herkese aynı saatte randevu veriliyor, kurul kendi belirlediği sırayla sizi çağırıyor. İçeri girmeniz ve çıkmanız 30 saniye sürmüyor, doktorun kararı ne ise onu uyguluyorlar. Sadece sizi kanlı canlı görmek istiyorlar, içeri girip kimliğinizi veriyorsunuz ve tamam çıkabilirsin diyip çıkarıyorlar.

    Kurul kararı size aynı gün veriliyor, kapalı zarfta alıyorsunuz ve şubede memurun açması gerekiyor. Sakın zarfı açmayın!.

    Kapalı zarfı şubeye götürüyorsunuz, yazan karara göre size şube muafiyet belgesini hazırlayıp veriyor. Hastaneden gelen raporun kopyasını rica ettim, şubedeki memur bana da verdi. Raporda Askerlik için elverişli değildir yazısı ve hastalık kodum mevcuttu. Bu geçici rapordur, aslı tamamlandıktan sonra size gönderilecektir yazıyordu. Onun da süreci şöyleymiş, hastane detaylı raporu hazırlayıp şubeye gönderiyor, o da sizin kayıtlı olduğunuz askerlik şubesine iletiyor onlar da inceleyip onay verdikten sonra 6-12 Ay içerisinde muafiyetiniz tamamen sisteme yansımış oluyor. Bu esnada askerlik şubede raporun bir kopyasının da size iletilmesi gerekiyor, hangi adrese gönderilsin diye soruyor. Ben E-Devlet'te yazan ikametgah adresimi tercih ettim.

    Benim aynı gün e-devlet'e muafiyetim yansıdı ancak muafiyet nedenim "Onay Bekliyor - Askerliğe Elverişli Değildir" yazıyordu. Muhtemelen 6-12 ay içerisinde rapor asılları ve onayları tamamlandıktan sonra onay bekliyor kısmı kalkacak ve muaftır yazacak.

    Ben orta derece aort kapak yetersizliğinden muafiyet aldım, kalp hastaları için ilgili madde yetmezlik oluşturmamış kalp kapakçık sorunları askerliğe elverişlidir şeklindeydi. Ters mantıkta da yetersizlik oluşturan kalp elverişli değildir düşüncesiyle muafiyet verdiler. Maalesef bu yasada doktorlar ve askerler bir araya gelmiş, açık olmayan ve anlaşılması güç maddeler eklemişler. Merak ettiğiniz bir konu varsa da yetkili hastanelerden size yakın olanına gidip, doktordan randevu alarak muaf olur muyum diye sormanızı tavsiye ederim.

    Umarım okuyanlar için faydası olur.

    Edit: Lütfen özelden şu hastalığım var muaf mıyım gibi sorular yöneltmeyin, doktor değilim amacım sadece süreçleri düzgünce yazıp benim gibi google'da kaybolmadan işlemlerinizi hızla yapabilmeniz.







  • SAYIN YETKİLİLER SESİMİZİ DUYUN



    sizin çocuğunuzda bu durumda olabilirdi.Askerlik durum belgesinde askerlik durumumuz "MUAFİYET(ÇÜRÜKLÜK) NEDENİ" değilde "ASKERLİK GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞTIR" ibaresi tek kullanılırsa.TOPLUMA VE AİLEMİZE YÜK OLMAYIZ.Bizlerinde bir ONURU VE ŞEREFİ var.Biz istemedik elimiz yada kolumuzun olmamasını.Lütfen cimere yazalım.Namuslu insanlar illaki sesimizi duyacaktır...Birlikten kuvvet doğar.İŞ BAŞVURUSUNDA AMAÇ ASKERLİK GÖREVİNİ YAPTIMI YAPMADIMIDIR.LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN...
  • Dnzeker D kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    15 Eylül itibariyle giderseniz erken sevk e gerek kalmaz hocam. Askerlik şubeler yoğun, şimdiden randevu almanda fayda var.
  • Merhabalar

    26 Eylül tarihinde askerliğe elverişli değildir raporuyla beraber verilen askerlik durum belgesinde onay bekleme yazıyor. Onay süreci nasıl işler bilginiz var mı onay sürecinin sonunda askere çağrılma ihtimalim var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
  • Merhabalar,
    Ben 5 ekime kadar birliğe teslim olmam lazım (bedelli), süreci bilmediğim için sevk belgemi daha almadım, varikosel ağrısı nedeniyle rapor almak istiyorum, bir soraki celpe erteleme yapsalar yeter bana başka bi şey istemiyorum, ne yapmam lazım ?
  • SAYIN YETKİLİLER SESİMİZİ DUYUN



    sizin çocuğunuzda bu durumda olabilirdi.Askerlik durum belgesinde askerlik durumumuz "MUAFİYET(ÇÜRÜKLÜK) NEDENİ" değilde "ASKERLİK GÖREVİNİ TAMAMLAMIŞTIR" ibaresi tek kullanılırsa.TOPLUMA VE AİLEMİZE YÜK OLMAYIZ.Bizlerinde bir ONURU VE ŞEREFİ var.Biz istemedik elimiz yada kolumuzun olmamasını.Lütfen cimere yazalım.Namuslu insanlar illaki sesimizi duyacaktır...Birlikten kuvvet doğar.İŞ BAŞVURUSUNDA AMAÇ ASKERLİK GÖREVİNİ YAPTIMI YAPMADIMIDIR.LÜTFEN ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN...
  • siradan uye kullanıcısına yanıt
    Onay süreci bende 1 ay sürdü, hastane kararıne red çıkmaz kolay kolay. Hatta şuan sizin onayınız çıkmış bile olabilir hocam.
  • Hocam sevk tarihim 5 Aralık. Yarın rahatsızlığım sebebiyle hastaneye sevk için başvuracağım. Acaba işlemleri normal sevk tarihimize kadar yetiştirmemiz gerekecek mi? Rehberin ilaç gibi geldi. Emeğine sağlık..
  • ResidentDance kullanıcısına yanıt
    Normalde sevk tarihinden önce bitebilir sürecin ancak bitmese bile sevkin uzatılır.
  • merhaba

    Ben mart ayında askerliğe başvuracam ağustos celbi için benim kalbimde ritim bozukluğu var bide kalp kapakçığı gevşek miş doktor öyle söylemişti
    muaf olma ihtimali nedir? ihtimal düşükse hiç hastaneye sevk istemiyecem malum hastane işi biraz uzun sürüyor
  • Ben 2017 yılında hipertansiyondan ve mitral kapak yetmezliğinden muafiyet aldım devlet hastanesinden heyetten. E-devlette de hep askerlikle ilişi yoktur onay bekleme yazıyordu fakat bir sene sonra eve posta geldi askerlik şubesinden ve ertesi yıla bırakıldı olarak değiştirildiği yazıyordu. Askerlik şubesine gidip başvurdum ve beklemedeyim. Hipertansiyonum ve mitral kapak yetmezliğim devam etmekte. Fakat heyetin verdiği Muaftır raporu neden değiştirildi başına böyle bir şey gelen var mıdır ?
  • selamlar generix_1990 ve bu konuyu açtığınız için çok teşekkürler,

    bahsettiğiniz işlemlerden 10/2018'de geçtim. ekstra birkaç küçük aksilikten sonra sonunda muafiyet raporu alabildim. sadece eklemek istediğim birkaç nokta var:

    o, "20 tane foto, ikametgah" falan şeysi büyük çoğunlukla yalan. herhangi bi yerin benden ikametgah istemediğini biliyorum. ancak (20 tane olmasa da) hastane; raporun düzenlenmesi sürecinde fotoğraf istedi. bu da sanırım (demek ki) hastaneden hastaneye değişiyor. ("2 tane son zamanlarda çekilmiş vesikalık fotoğraf" dediler raporun hazırlanması için. biyometrik olup olmaması önemli değilmiş. garanti olsun diye biyometrik verdim. ama hazırlıklı olmakta fayda var).

    "onay beklemede" şeysi de bende de sıkıntılı. internette biraz araştırdım bu olayı, " 6 ay sonra tekrar çağırıyorlar kan vermek gerekiyor bi daha, yıllar alıyor raporun çıkması..." falan filan. böyle bir şeyin gerçek olmadığını bilmek çok rahatlattı (dedim ya, "ekstra aksilik" diye. sürecin tamamı toplam 1 ayımı aldı ve kelimenin tam anlamıyla hem asaldaki hem aile hekimindeki hem de hastanedeki pek çok personelden daha fazla mesai yaptım. bu 3ü arasında bilinmezin içinde mekik dokumaktan yeni hastalık geliştirdim).

    neyse.

    yapacak birkaç öneriyi de sunayım. 2014'te geçirdiğim bi beyin kanamasından dolayı muaf tutuldum (onay beklemede). ancak aile hekiminden sevk almak için gittiğimde (odada o anda bulunan 2'den fazla ilaç mümessili "sağ"olsun, doktorun dikkati dağıldı); çat diye "askerliğe el verişlidir" diye raporu veriverdi. sistemden de asal'a göndermişmiş, "onu iptal etme veya geri alma şansım yok asal'a git" dedi. sonraki 17 gün boyunca onu geri aldırmaya çalıştım. öneri: NE İSTEDİĞİNİZİ DİREK SÖYLEYİN. o anda meşgulmüş, başkası varmış dinlemeyin, benim gibi kibarlık yapmaya çalışmayın.

    2. ve son önerim ise asal'a gideceğiniz zaman randevu alın. randevuyu kesin alın. zorda kaldığınızda almadan da gidersiniz; ama çok beklersiniz. sabır taşı vardı orda benimle birlikte bekleyen; çatladı.


    herkese iyi günler ve bol şanslar.




  • televizor T kullanıcısına yanıt
    Konuya ekleme yaptığın için ben de teşekkür ederim, kirli bilgidense insanlar bu zor süreci buradan okuyarak işini kolaylaştırsın istemiştim.

    Eklemelerini ilk mesaja edit olarak gireceğim.
  • Sağlık kurullarının toplanması Hastaneden hastaneye değişiklik gösteriyor mu? Ben de Fatih Sultan Mehmet E.A.H. sağlık kuruluna gönderildim onlar telefonumu aldı biz sizi arayacağız dediler. Fakat 3 gün geçti arayan soran yok. Hayır sevk bitiş tarihimde geliyor. Askerlik şubesini aradım gerçi 'bir sonraki celp gidersin' dedi. FSM hastanesini arıyorum hep birilerine aktarıyorlar sonra hat düşüyor. Ulaşamadım sadece 'hangi günler toplanıyor' diye soracaktım.
  • vtxc V kullanıcısına yanıt
    Genel olarak salı ve perşembe günleri toplanıyorlar. Hastaneye sevkinizden itibaren 30 gün süreniz var.
  • vtxc V kullanıcısına yanıt
    ankara yıldırım beyazıt hastanesinde (yanılmıyorsam) çarşamba ve cuma günleri idi. bu günler değişiklik gösterir, ama şunu da eklemek istiyorum; doktor benden mr istediğinde en yakın mr randevusu 35 40 gün sonrasına verilebiliyordu. ben ona sormuştum "e bu arada askerlik için çağırırlarsa nolacak" diye. o da "ileri tetkik istedi doktor diyip gitmeyiverirsin bi şey olmaz" dedi. sanırım senin durum da bu kapsamda sayılır.

    ayrıca yaklaşık bir haftaya yakın ben de beklemiştim son düzlükte (yani doktor muayenesini tamamladıktan ve işim kurula kaldıktan sonra).
  • televizor T kullanıcısına yanıt
    Bunu bildirmem gerekiyormu askerlik şubesine. Askerlik şubesini aradım 2 defa ilkinde birşey olmaz dedi ikincisinde (sanırım farklı biri çıktı) 5 ocağa kadar yapman lazım dedi. E uzayacak dedim. Rapor al dedi. Şimdi hastaneye gitsem rapor istesem verirlermi . Adam gibide açıklayıcı bilgi yayınlamıyorlarki kardeşim.

    MHRS den de hastanenin sağlık kurulundan randevu alıyormuşcasına baktım. Perşembe, pazartesi, perşembe, cuma randevu alabiliyordum. Almadım tabi sadece merak ettim buradaki günlerle aynımı diye. Bu gun askerlik şubesini yine arayacağım ve adam gibi şuan ne yapmam gerekeceğini sorup cevabını almayı planlıyorum.
  • vtxc V kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Ben de FSM hastanesinde muayene oldum ve ayni sekilde sizi arayacagiz dediler. Benim de sevk bitis tarihim 2 hatfa sonra. Sizi sonradan aradilar mi? Surec nasil ilerledi bilgi verebilir misiniz?
  • sıfırbiryirmi S kullanıcısına yanıt
    Sırasıyla şöyle oldu .

    aile hekimliğine gittim beni FSM ye KBB ye sevk etti. Aynı gün içinde FSM ye gittim fakat öğleden önce askerlik işlemlerine baktıklarını söylediler ama tabi bir şekilde araya aldı beni.(bilginiz olsun FSM öğleden önce bakıyormuş). Neyse aynı gün içinde ODYO testi yaptılar ( iki defa yaptılar ). Bu testleri KBB doktoruna verdim ve bana ' bu sonuçlara göre sen muafsın' dedi 'sağlık kuruluna sevk ediyorum ' dedi ve gerekli evrakları teslim ettim sağlık kuruluna. (alt katta sağlık kurulu var). Burada 'biz sağlık kurulu görüşmesine arayacağız beklemede kal' dedi ve eve gittim. Daha sonra 1 hafta kadar geçti (yanlış olabilir. Çünkü sağlık kurulu belirli günler bakıyormuş) sonra FSM sağlık kurulu tarafından arandım ve bana gün verdiler. Bu arada ben sağlık kuruluna sevk edildiğim belgeyi askerlik şubesine teslim ettim (benim durum biraz karışıktı çünkü aile hekimi ilk askere elverişli yazmış sonra silmeden hastaneye sevk yazmış falan filan orası uzun). sağlık kuruluna çıktım çıktığım gün muaf verildi. Bu arada eğer sağlık kuruluna sevk edildiğin (muayeneden sonra sağlık kurulu doktorunun verdiği) evrakta B sınıfı yazılmışsa MUAF çıkıyor A yazıyorsa Erteleme. Bende 19/B maddesinden muaf oldum. Umarım yardımcı olmuştur.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.