Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (362. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.340
Cevap
115
Favori
955.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 28 tecilim bitti. Boy 169 kilo 102 benim durumum ne olur bilen birisi yardımcı olabilirmi

  • baltazat53 B kullanıcısına yanıt
    Cuma girdim perşembe belli oldu rapor geç düşüyor askerliğim kısmına gir üstteli yazıya bak orada ertelendi yazıyor.
  • Mamibaskan1 M kullanıcısına yanıt

    Erteleme çıkar sen yine garanti olması için 2 3 kilo daha al

  • Hak3344 H kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim tecilim bitti ceza yememek için gidiyim diyorum bende kararsız kaldım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mamibaskan1

    Teşekkür ederim tecilim bitti ceza yememek için gidiyim diyorum bende kararsız kaldım

    Git dostum ama dediğim gibi 2 3 kilo daha al

  • AlphaScramble kullanıcısına yanıt

    arkadaşlar yorumum biraz uzun olacak ama okumanızda fayda var.

    alpha dostumuz en doğru sayfanın linkini (e-imzalı tsk sağlık kurulu raporları) atmış. bende de üzerinden 6 gün geçmesine rağmen askerliğim sayfası sanki hiç işlem yapmamışım gibi gözüküyordu, ama dostum sağ olsun attığı linke bakayım dedim ve muaf raporumu gördüm. sanırım rapor buraya düştükten sonra (belki hafta sonu araya girdiği için bende direkt düşmedi) askerliğim sayfasına işleniyor.

    27 yaş 182 cm 152 kg ile ilk muayeneden muafiyet aldım. kafamdaki tüm soru işaretleri, belirsizlikler silindi çok şükür fakat tek bir problem var o da savaşta da elverişli değildir olarak gözüküyor...

    umarım bir savaş yaşamayız ama öyle bir durumda da vatanım için savaşmak isterim. bu kısım üzücü sadece. ve umarım sizlerinde istediği olur, tüm sorunlarınız çözülür. bu yorumu okuyan arkadaşlardan ricam bu linki her gördüklerinde güncel olarak yanıtlayarak ve ya yeni bir yorum olarak paylaşıp güncel tutmalarıdır. çünkü bende çok arada kaldım nerde acaba, niye çıkmadı acaba diye. aşağıya linki bırakıyorum, kalın sağlıcakla...


    https://www.turkiye.gov.tr/saglik-e-imzali-tsk-saglik-kurulu-raporlari




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottengibi -- 28 Ocak 2024; 2:54:36 >




  • Arkadaşlar boy 1.90 kilo 127 erteleme mi alırım muaf mı bilen biri lütfen cevaplayabilir mi?

  • hocam boyunuzun son 2 hanesinin 3 eksiği ve 30 fazlalığı olarak hesaplanıyor sanırım. erteleme alırsınız bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soylu -- 28 Ocak 2024; 14:42:3 >
  • 3. muayneyi oldum ve askerliğe elverişli değildir dendi. E devletten baktığımda 31.12.2024 tarihine kadar erteleme gözüküyor. Bu düzelecek mi bir hata mı var?

  • Salı günü kurula çıktım, bu gün e nabızda ve TSK e imzalı sayfasına rapor düştü. Şimdi sorum şu zaten şubat 8 e kadar erteleme "askerliğim" sekmesinde gözüküyor. Bu bir senelik erteleme ne zaman gözükür orada?

  • Arkadaşlar selamlar, burda çok deneyimli insanlar olduğunu gördüm. 185 144 kilodayım muaf almak istiyordum ilk başvurumu geçen hafta yaptım ve bugün işlemleri tamamladım ama İzmir Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesinden erteleme kararı çıktı. Yakın tanıdığım arkadaşım 185 138 ile kilo sınırına takıldı. Ben bu karara itiraz etmek istiyorum çünkü ben heyet karşısına çıkmadım dahiliye kararı verdi belgeleri götürdüm bana kararın verilmiş heyet karşısına çıkmayacak mıyım diye sorduğumda hayır karar verilmiş dendi. Bu nasıl işgüzarlıktır ki yasaları bilmez süreci uygulamazlar. İlla gidip başka şehirden mi almamız gerekiyor? Aşırı sinir doldum bugün. İtiraz eden var mı varsa ulaşabilir mi bana süreç nasıl işliyor birde benim belgeler daha sisteme girilmemiştir hemen itiraz edebilir miyim

  • kaan5280 K kullanıcısına yanıt

    Bu konuda herkes yanılgıya düşüyor maalesef. mevzuatı okuyup "heh tamam ben +41'im" diyip muafiyet beklentisine giriyorsunuz. ancak mevzuatın ilgili maddesinin B ve D dilimleri şu şekilde;


    B) 1. Yirmi yaşına girdiği halde ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31 kg ila 40 kg (40 kg dahil) fazla olanlar.


    AÇIKLAMA: Bu fıkra subay ve astsubaylarda bir yıllık istirahatsiz rejimden sonra, yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az bir yıl sevk geciktirmesi, erbaş ve erlerde ise altı aylık hava değişimi işleminden sonra uygulanır.


    D) 1. Ağırlığı, bu Listenin 32 nci maddesinde yer alan Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg veya daha fazla olanlar.

    AÇIKLAMA: Bu fıkra subay ve astsubaylarda bir yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.


    iki fıkranın da açıklamasına baktığımızda direkt muaf edilmeyeceğiniz, ilk olarak bir yıllık bir erteleme alacağınız açıklamada belirtiliyor( kalın ve altı çizili olarak belirttim.)





  • emir0695 E kullanıcısına yanıt

    Hocam peki bazılarının alabilmesinin sebebi nedir

  • kaan5280 K kullanıcısına yanıt

    alanların çoğu ikincide alıyor eğer konu sadece kiloysa. kilo yanında farklı rahatsızlığı da varsa ona göre değerlendiriliyor muhtemelen ve muaf ediliyor. açıklamayı şundan dolayı yaptım; sen itiraz edeceğini söylüyorsun, itiraz ettiğinde farklı hastaneye gönderecekler ve yine kağıt üstündeki prosedürü uygulayacaklar uğraşan da yine sen olacaksın. ilkte muaf olan adam zaten itiraz etmez diye düşünüyorum biraz şans işi kilodan dolayı ilkte muafiyet almak. istersen itirazını edip şansını dene yine en kötü ihtimal yine erteleme almak zaten :)

  • emir0695 E kullanıcısına yanıt

    Hocam peki bazılarının alabilmesinin sebebi nedir


    şimdi tekrar inceledim d bendi 41 fazlası için yazılmış benim 59 kilo fazlam var d bendine giriyorum ve subay ve astsubay değilim

  • Arkadaşlar rica ediyorum bilgisi olan kimse yokmu ya bipolar bozukluk tanısı muaf olmaya yeter mi bide boy 172 kilo 107 buda sınırı asiyor herhalde 2 si birleşince direkt muaf mümkünmü sizce bipolar tanısı aldım ve iyileşen bi rahatsızlık değil hayatım boyunca ilaç kullanacağım bilgisi ola n birisi yardmci olsun ltfn önemli acil
  • Arkadaşlar izmir için soruyorum muaf ilkinde muafiyet alabilen var mı Çok acil cevap bekliyorum İZMİR'de

  • Olum eskiden 3.de veriyorlarmis. Şimdi ikiye dusurmusler 1 olmaz mı diyorsunuz.

    Ben kilodan heyete çıktım. Heyet başkanı kiloma inanmadı hastanede tartilmistim zaten raporlu.

    Soyunup tekrar tartılmami istedi. Kabul etmedim. Sonra diretmediler. Öyle tartıldım. İkna oldu.

    3.de muaf oldum.
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün hastanede son muayene için gerekli işlemleri yaptırdım ama döndükten sonra aklıma takıldı. Prosedür falan mı değişti, bilgisi olan var mı acaba, önceki seferlerde muayene sonrası kağıt veriliyordu diye hatırlıyorum. Bu defa sevk için aldığım tüm kağıtlar da dahil olmak üzere elimde avucumda ne kadar belge varsa hepsini aldılar. Heyet için haber vermek üzere telefonumu alıp, muhtemelen şu gün olacak diyerek yolladılar beni. Memurun başı yoğundu diye boşluğuma geldi soramadım ben de. Artık hiçbir belge vermiyorlar mı son muayenede heyeti beklerken? Yakın zamanda son işleme giren biri varsa ve bilgi verebilirse çok sevinirim.


    Bu arada 41+kg olayına herkes takılmış ama yukarıda da dendiği üzere yönetmelikte subay ve astsubaylar için 1 yıllık ertelemenin verildiği, muafiyet için gerekli duruma 1 senenin sonundaki muayenede bakıldığı açıkça yazıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 1 Şubat 2024; 12:56:28 >
  • yec44 kullanıcısına yanıt
    İkiye düşürme falan yok tamamen şans gittiğin hastane doktora göre veriyorlar.

    Birincide alan da var ikincide alan da ama ikisinde alamayan da var bkz ben 2 yıldır +41 olduğum halde alamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marikruz -- 1 Şubat 2024; 17:21:49 >
  • 
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.