Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (290. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.338
Cevap
114
Favori
954.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 33c ile 2. İşlem de tamamlandı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaineLethe

    33c ile 2. İşlem de tamamlandı
    Az önce heyetten çıktım bende ve buradaki heyet Corona önlemleri doğrultusunda kapıdan içeri almadan işlem yapıyorlar raporuma bakıp maskemi indir dedi sonra işlem tamam deyip gönderdiler e devlet kontrol edebiliyor muyum ayrıca heyete çıkmadan e devletden askerlik durumunu sorguladıgım da tecili seneye uzadığını gördüm ama çıkmadan oldu bu birde son olarak heyetten sonra askeri şubeye gitmem gerekiyor mu ? Bilginiz dahilinde yardımcı olur musunuz ilk işlemler olduğu için süreci yeni yeni öğreniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harce74 -- 18 Ocak 2022; 14:49:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • harce74 kullanıcısına yanıt

    Koronadan önce muafiyet yerine erteleme verilenlerin erteleme kararı çıktıktan sonra hastaneden erteleme kararının bir örneğini alıp şubeye götürmeleri gerekiyordu.Şimdi nasıldır bilemiyorum.

    1. İşlem 1.78 cm boy 108 kilo 1 yıl erteleme
    2. İşlem 1.78 cm boy 114 kilo muafiyet.
  • Selamın aleyküm arkadaşlar boy 188 cm kilo 133 kg henüz muayene olmadım muayene olursam erteleme verirlermi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oguzx763 O kullanıcısına yanıt

    boy kilomuz aynı bana erteleme verdiler 3. yılda muaf olucam bu ne saçma iş neye göre yapıyorlar

  • Dostlar selamlar


    Ben geçen sene kilodan muafiyet almıştım 1 senelik şimdi ikinci işlemin zamanı geldi.


    Şöyle 20 ocak günü yani bugün benim muafiyetim bitiyor idi bende bitsin yoklama işlemini başlatır aile hekimine giderim diyordum.


    Sisteme girdiğimde yoklama için karşıma 31/12/2022 ye kadar askerlikle ilişkisi yoktur yazısı çıktı ama dün 20 ocak 2022 de bitiyor gözüküyordu


    Nasıl bir yol izlemeliyim ? başına benzer durum gelen oldumu ? Şubeye gidip bilgi vermekmi gerekiyor dicem ama, ne dicem adamlara benim ertelemem yoktu erteleme vermişsiniz mi dicem ?


    Bu kısımda absürd geliyor bunun yerine sene sonunu bekleyip yoklama gelince tekrar işlemleremi başlamaliyim kafam karıştı baya bir

    Yardımcı olursanız sevinirim,iyi günler

  • erdilasci E kullanıcısına yanıt

    Erteleme alırsın 2. Veya 3. İşlemde muafsın bu kiloyla.

  • Recox83 R kullanıcısına yanıt

    İkinci işlem zamanı geldiyse askerlik şubenize mutlaka başvurun.Geçen yıldan size verdikleri belge vs varsa yanınızda götürün.İkinci işlemleri başlatın.Sistemde yanlışlık olmuş olabilir.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Belge filan verilmedi,gidip ne demeliyim peki ? sistemde böyle gözüküyor ama ikinci işlem tarihim böyleydi muayene işlemlerimi başlatmak istiyorum gibimi yaklaşmalıyım

  • Recox83 R kullanıcısına yanıt

    Aynı bu şekilde sorununuzu iletin.Muhtemelen onların ekranında ikinci muayene işlemi gözükecektir.

  • Long Nightt kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler bilgilendirme için

  • skyline94 kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, başlıkta bakındım ancak hiç alt kilo sınırından şikayetçi olan bulamadım, o yüzden ben de bilginize danışmak istiyorum. Boyum 1.85 kilom 50 tecilimin bitmesine 6 ay var da acaba gittiğimde kilo alt sınırından 1 yıl tecil uzatma imkanı olur mu? Tecilimin bitmesine yakın şubeye gitmeyi düşünüyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doherty34 -- 27 Ocak 2022; 1:44:0 >
  • doherty34 D kullanıcısına yanıt
    istahed.org.tr
    Askerlik Boy Kilo Hesaplama | İstanbul Aile Hekimliği Derneği | İSTAHED
    https://istahed.org.tr/askerlik-boy-kilo-hesaplama

    Buradan hesaplama yapabilirsiniz 1 yıl erteleme alırsınız o boy ve kiloya tecil bitimine 15 gün kala giderseniz işlem yaparlar. Eğer askerlik yeri belli olduktan sonra gideceğim derseniz de askerlik yeri belli olunca hastaneye sevk isterseniz yine o boy ve kilo için 1 yıl erteleme alırsınız


    Edit: Askerlik yeri belli olunca şubeye gidip askere sevk kağıdının yerine hastaneye sevk kağıdı isteyeceksiniz sonra işlemler aynı aile hekimi hastanede dahiliye/ diyetisyen sonra sağlık kurulu ve boy kilo uyumsuzluk varsa 1 yıl erteleme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drutkubulutsimsek -- 27 Ocak 2022; 9:36:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,


    Boy 175-180 Kilo 115-120 arası. Hani her halükarda tabloya göre ertleme almam lazım.

    Şuan temmuza kadar okuldan tecilliyim ama kilo dolayısıyla şimdiden itibaren 1 yıl erteleme yapmak istiyorum.


    Kilom gerçekten tablonun dışında olmasına rağmen doktor insiyatif alıp gideceksin diyebilir mi? Böyle bir durumda buna itiraz nasıl oluyor, ne yapılabilir?

  • Herkese kolay gelsin işlerinde, öğrenci kardeşlerime zihin açıklığı dilerim.


    Kendimde gelinen aşamayı paylaşayım ki belki faydalanacak olanlar olur. Benim ilk ve son işlemim oluyor bu. İl Antalya. İlk işlemim. Yaş 31.


    1-Aile hekimimden beni boy-kilo uyumsuzluğundan heyete sevk etmesini istedim. Hemşiresi tartım-ölçüm işlemlerini gerçekleştirdi ve beni hastaneye sevk etti. (Boy 1.80 - Kilo 140)


    2-Hastaneden randevu almadan aile hekimimden aldığım sevki Başhekimliğe onaylattım. Sağlık kurulunda tekrar ölçüm ve tartım yapıldı. Bu tartımı hemşireler gerçekleştirdi. Buradan aldığım fiş ile Dahiliye Uzmanı doktor beye yönlendirildim. Doktor bey görüş olarak ''33D'' yazdı. Tekrar sağlık kuruluna gittim ve 2 hafta sonrasında heyete çıkmak üzere bana randevu verildi.


    3-Heyet günü tekrar hastaneye gittim. Yoğun kalabalık vardı. Heyette ''Boy kilo uyumsuzluğundan ötürü askerden muaf sayılacaksınız'' dedi heyet başkanı hanımefendi. Çıkarken hemşire 1 hafta içerisinde raporun sisteme yüklenmiş olacak dedi.


    4-Rapor tabiki ikinci haftanın sonunda sisteme yüklenmiş oldu. ''e-İmzalı TSK Sağlık Kurulu Raporları'' bölümünde. Aslında prosedür gereği tekrar askerlik şubesine gitmeye gerek yok(Ancak ben gideceğim). Milli Savunma Bakanlığından muaf yazısı gelene kadarki süre için E-Devlet'te ''Askerlik Durum Belgesi'' bölümünde 3 aylık ''Askerlikle İlişiği Yoktur'' belgesi çıkarabiliyoruz. Belge ''heyet raporunuzun'' imzası tamamlanıp, MSB'nin onay sonrası tamamlandıktan sonra sisteme yükleniyor.



    5-Muaf belgemi kazasız belasız alınca bu kısmı güncellerim.

    Güncelleme: MSB'den 2 hafta içerisinde evrak geldi. Ancak anladığım kadarıyla daha rapor kesinleşmedi. Kesinleşince muaf evrakının internete yükleneceğini varsayıyorum.

    Güncelleme 2: Askerden muaf olduğuma dair evrak E-Devlet'e yüklendi. Toplam süreç 2.5 ay sürdü.


    Benim sürecimde özellikle zorlayıcı hiçbir unsur yoktu. Sağlık Kurulundaki sekreter ''Oo çok geç kalmışsınız ama siz.'' dedi. ''Sizi ilgilendirmez.'' diye cevap verdim. Bunun dışında garip hiçbir şeyle karşılaşmadım. Hepinizin sürecinin bu kolaylıkta olmasını dilerim.


    Son not: Bu sürece kaçak olarak başlayanlar için heyet için randevu gününü gösterir fişi Askerlik Şubesine götürmek yeterli olacaktır. Ceza sürecini durdurur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shalafirocks -- 1 Mart 2022; 11:27:36 >




  • Teşekkürler ben de 15 gün 1 ay öncesinden gidip halletmeyi düşünüyorum dediğiniz gibi belirticem bakalım ne olacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doherty34 D kullanıcısına yanıt

    Sıkıntı olmayacaktır benim gözden raporumu 1 yıl sonra iptal ettiler bizde anlamadık niye iptal olduğunu şimdi yarın askerlik yerim açıklanacak hem kilo boy ( 168 /106) hem de göz ( 9.75 sol 5.75 sağ miyopluk)' den uyumsuzluk var ben de askere sevk yerine hastaneye sevk isteyeceğim :)

  • Shalafirocks S kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, bilgilendirici yorumunuz için teşekkürler öncelikle.


    Benimde yaş 28, kilo 112, boy 170. Bugün heyetin karşısına çıktım ve ‘’savaşta ve barışta askerliğe uygun değilsiniz’’ dedi. Dışarıdaki arkadaşlar bilgiyi verecekler dedi ve kendileri de 1 hafta içinde e devletten e imzalı msb’yi alırsınız, eğer düşmezse buradan alabilirsiniz gibi bilgi aktardı. Bu benim ilk heyet karşıma çıkışımdı bu arada.


    ek not. Dahiliye uzmanı muayene edip sağlık kuruluna yönlendirme yaparken kağıda 33d yazmıştı.


    Savaşta ve barışta askerliğe uygun değilsiniz cümlesi kafamı karıştırdı. Şimdi tecil mi ettiler, yoksa direkt muaf mıyım acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi first9 -- 27 Ocak 2022; 17:42:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 288289290291292
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.