Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.331
Cevap
114
Favori
953.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C8C79990A

    boy kilo oranı ne?

    Alıntıları Göster
    Boy: 185
    Kilo: 51

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Askerliği okuldan sonra 2 yıl tecil ettirdim,tecil yaptırırken kilom elverişliydi, bu eylülde tecilim bitti ve şu anki kilom elverişli değil.Bugün askerlik işlemleri için gittim kilodan dolayı hastaneye sevkimi istiyorum dedim.Bana sınıflandırma, askerlik yerlerinin açıklanmasından sonra bu işlemi dilekçe vererek yapabileceğim söylendi.
    süreç işleyişi böyle midir?
    Geç kalırsam sonradan uğraşması daha zor diye duymuştum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjk190390 B kullanıcısına yanıt
    Hocam askerlik şubesi sizi aile hekimine gönderiyor sağlık raporu için, aile hekiminiz kilonuz eğer belirtilen değerlerden yüksekse sizi hastaneye dahiliye bölümüne sevk ediyor. Dahiliye bölümünde de gerekli işlemleri yapıp heyet karşısına çıkıyorsunuz. Şube aile hekimine herkesi gönderiyor yani onun için ayrı bir şey demenize gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 4 Eylül 2019; 17:5:42 >
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın durumunu anlamamışsınız.Arkadaş kilodan sıkıntılı olmasına rağmen hastaneye sevkini yapmamışlar.Arkadaşa askerlik yapacağın birlik belli olunca dilekçe ile başvur demişler.
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    O yüzden dedim zaten ben de hastaneye sevki yapan aile hekimi zaten askerlik şubesi değil. Önceden tecil olmuş durumlarda farklı bir uygulama varsa onu bilemem.
  • bjk190390 B kullanıcısına yanıt
    Şimdi askerlik şubesine gittim. Orda birebir görüştüm. Yeni çıkan kanunla sevk öncesi hazırlık işlemleri kalkmış. 23 eylülde sınıflandırma ile yerler belli olunca askerlik şubesine gidip muayene isteğini belirtmen gerekicekmiş. Ondan sonra işlemler başlıcakmış. Bir nevi sevk öncesi hazırlık işlemleri yerler açıklandıktan sonra yapılıyor. Hatta oradaki kadın personel bu işlerle ilgilenen askeri personellerden birini arayıp teyit aldı. 23 eylülde açıklanınca gel işlemleri başlatalım dediler. (Y)
  • bjk190390 B kullanıcısına yanıt
    ''acipinsan geçe hafta paylaşmış''

    4 eylulde askere gidecegim. Yerim belli. Ben de de zayiflık problemi var. Askerlik subesi 20 agustosta gel seni hastaneye sevk edelim dedi. 20 Agustosta askerlik subesine gittim. Aile hekimine sevk ettiler. Aile hekimi de hastaneye sevk etti. Ayın 20sinden beri bir saglik kurulu raporu almaya calisiyorum. Butun doktorlar bir sorun var mi dedi. Yok dedim imzaladilar. Fizik tedavideki serefsiz kadin yuzunden 4 gundur ugrasiyorum. Bi sorun yok diyorum film istiyor. Neyse filmi goturdum bu sefer de tomografi istedi. Tomografi 2 Eylulde cikacak dediler. Ben 2 Eylulde sehir disinda olacam. Ayrica zaten 4 eylulde askere gidecem. Cildiracam resmen ya. 2 hafta olacak bi devlete zayif oldugumu kanitlamak icin her gun gidip geliyorum hastaneye.



    arkadaşında askerlik yeri belli olmuş ondan sonra muayneye gitmiş. sanırım seninle bizim durumumuzda bu şekilde. yerler belli olacak sonra muayene istenip aile hekimine sevk verilecek.




  • Arkadaşlar yeriniz belli olduktan sonra muayene oluyorsunuz, geçen kasım celbinde yerim belli olunca aile hekimine oradan da hastaneye sevkettiler. Kalp rahatsızlığım olduğu için işlemler kısa sürdü. İki günde heyetten raporu alıp askerlik şubesine teslim ettim.
  • saçma sapan iş önceden doktora sevk etmek daha mantıklı, şimdi şubeye git sıra al uğraş dur.
  • Mezun olduktan sonra kilodan dolayı 1 yıl erteleme almıştım şimdi sınırın altındayım erteleme almayacağım muhtemelen.Ben ilk 2 sene tecil ettirmek için başvurmuştum ama kilodan dolayı 1 yıl tecil oldu.Şimdi kilodan dolayı elverişli olduğum halde 1 sene daha tecil ettirme hakkım var değil mi?2020de ise bedelliye başvuracağım Ekim'de tecilim doluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C8C79990A

    saçma sapan iş önceden doktora sevk etmek daha mantıklı, şimdi şubeye git sıra al uğraş dur.
    Hocam şubeyle uğraşmadan E-Devlet'ten yoklamaya başvurunca o bizi aile hekimine yolluyordu direk zaten. O sistem kaldırıldı mı
  • yiqit89 Y kullanıcısına yanıt
    Böyle olduysa çok saçma olmuş gerçekten. Benim de 2. erteleme gelecek ay bitiyor bakalım nasıl olacak.
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Senin boy kilon neydi? Birde senin yerin belli olma durumu olmaz tarih dolunca tekrar muayeneye girersin. Anladığım kadarıyla bu ilk muayenesini olanlar için yapılan işlem. Önceden yapılan işlemler tarihleri bitmesi itibariyle aynı şekilde devam ettiririlir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yiqit89 Y kullanıcısına yanıt
    furkan0758 F kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam umarım öyle olur Ben geçen yıl 180 boy 115 kilo ile erteleme aldım. Bu 3. senem olcak aynı kiloyu koruyorum


    Hocam sıkıntı yok 6 aya düşmeyle alakası yok onun, siz erteleme bittiği tarihten en geç 10 gün önce felan şubeye gidin yeni işlemleri başlatın tekrar @furkan0758



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 10 Eylül 2019; 19:45:22 >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    konuyu yanlış anlamadıysam eskiden öyleydi ama artık yerler belli olunca şubeye gidilip muayene isteniyormuş kalp rahatsızlığı olan arkadaş öyle yazmış.
  • Merhabalar

    Herkes fazla kilodan almış muafiyeti bende zayıflıktan bu hafta aile hekimine başvurdum askerlik için boy 180 kilo 49 olduğu için direk hastaneye sevk etti ek olarak yüz felci geçirmiştim 2 yıl önce buda tam olarak düzelmedi bundan dolayı hem nöroloji hem dahiliyeye gönderdi 3 gündür gidip geliyorum :D dahiliyeyi hallettim ordan nörolojiye gittim oda bir kulak buruncuda baksın dedi kulak buruna gittim oda kulak testi yapılması alzım dedi oda başka hastanedeydi ertesi gün onu yaptırdım gittim tam herşey tamam derken heyetteki arkadaş nörolojici sisteme bilgileri girmemiş dedi haydee gittim odasına yok şimdi araki doktoru bul birtek o doktor yapabiliyormuş arkadaş Alalh kimsenin yolunu hastaneye düşürmesin :D resmen işkence

    Edit

    1 yıl erteleme aldım arkdaşlar boy kilo uyumsuzluğu ve yüz felcinden dolayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi markolin -- 21 Eylül 2019; 0:58:11 >
  • Arkadaşlar ben bu yıl üniversiteye kaydoldum (e-kayıt) ve sistemde yoklama kaçağı olarak gözüktüğümü askerlik şubesine müracat etmemi söylediler,

    askerlik şubesine gidince de kilodan dolayı 1 yıl erteleme aldım...üniversiteye kesin kayıt için gittiğimde bi problem çıkar mı? eylül 2020'ye kadar tecilli gözüküyorum yaş 26.

    kilodan alınan tecilin üni kaydına olumsuz bir etkisi var mı,üniversiteye kayıt olurken neden tecil alındığının önemi var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ionia köylüsü -- 15 Eylül 2019; 7:22:49 >
  • Ionia köylüsü I kullanıcısına yanıt
    Bi sıkıntı Olmaz Bi yandan üni okurken Bi yandan askerliği halletmiş olursun. Üni okurken o kiloyu bozma mezun olduğundan askerliğide aradan çıkarmış olursun :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelecek hafta ikinci muayene zamanı gelmiş olacak.Lakin kafam karıştı.Bu işlem için aile hekimine doğrudan başvursam olur mu?Yoksa direk şubeye başvurup onlar mı beni aile hekimine gönderecek?Daha sonra hastaneye sevk işini şube mi yapacak?Bu ikinci işlemlerde nasıl bir yol izleniyor bu süreci yaşayan arkadaşlar anlatırsa sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 17 Eylül 2019; 18:4:42 >
  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim sen şubeye gidip kontrol tarihinin geldiğini söyleyip sevkini isticeksin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.