Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı (208. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.306
Cevap
115
Favori
950.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Benim bir sorum olacaktı sizlere;
    1. Ertelemeyi 2017 Haziranda aldım.
    2. Erteleme için 2018 Haziranda gittim. Bana şubede artık yeni sisteme geçtik siz de işlemlerinizi e devletten yapabilirsiniz dediler ama işlemleri şubede halledip sağlık ocağına yolladılar. Sağlık ocağı direkt hastaneseye sevketti. Dahiliye ve oradan kurula çıktım. Kurul doktoru "Böyle olmaz şubenin sevketmesi lazım sadece ilk muayneden gelenleri aile hekimi sevkedebilir." dedi. Şubede bana söylenenleri aktarınca şubeyi aradı ve bana 2. kez erteleme verdiler. Şubeye kağıdı geri götürdüğümde "Seneye son ona göre" dediler.

    3. Ertelemem 20 Mayısta. Size sormak istediğim soru şudur;
    - Ben şimdi işlemlerimi e-devlet üzerinden mi yapacağım. Şubeye gitsem olur mu ? Çünkü yukarıda belirtildiğine göre bana bu sefer "3. ve son işlemdir hakkında karar verilecektir." minvalinde bir kağıt verip hastaneye sevketmeleri gerekiyor. Şubeyi arıyorum ama "Bu telefon aramaya kapalıdır." mesajı geliyor malesef.

    Her şey için teşekkür ederim arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Greywind2241 G kullanıcısına yanıt
    gitmeniz iyi olur. anladığım kadarı ile yeni işlem başlatabilmek için, öncelikle geçen sene verilen ertelemeyi iptal etmeleri gerekiyor. şubeden şubeye, hatta memurdan memura ufak tefek farklılıklar olabiliyor ama işinizi garantiye almaya bakın derim.
  • Greywind2241 G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

    Bu gün şubeye gittim ve ertelemeyi bozdular. Artık sistem değişmiş.
    Eski raporlarımın üstüne kalemle 3. işlemdir yazdılar ve son yoklamaya tabidir kaşesi bastılar.Sonra elime bir kağıt verip edevlet/asal/asal son yoklama başvurusu/sınıflandırmaya esas ek bilgi formu ve sağlık bilgi formu'nu 24 saat geçtikten sonra doldurmamı ve ondan bir gün sonra sağlık ocağına gitmemi söylediler. Aile hekimi de hastaneye sevk işlemi yapacakmış.

    Burada sormak istediğim 2 nokta var

    1) E-Devlet altında "son" yoklama ile ilgili bir şey yok. Onun yerine "Asal yoklama başvurusu" nu mu doldurmalıyım ?
    2) Daha 24 saat geçmedi fakat e-devletten "asal yoklama başvurusu" nu kontrol ettiğimde işlemler tamamlanmış gözüküyor ve pdf yi kontrol etmek istediğimde boş bir pdf veriyor bana. Geçen sene işlemleri şubeden yaptığım için bu bilgilerin geçen seneki bilgiler olduğunu, sistemin daha güncellenmediğini düşündüm. E-Devlet sistemi geç mi güncelleniyor ?

    Yardımlarınız için teşekkürler.




  • BiBeR10x kullanıcısına yanıt
    her 6 ayda bir tekrar muayene istenme gibi bi durum var mı? ömür boyu muafmısınız artık
  • Arkadaşlar boyum 173 kilom 47.5. Tam sınırdayım, muafiyet işlemleri nasıl yapılıyor? Bu şekilde tam sınırda olanlarda 3 yıl erteleme sonunda muaflığa dahil mi? Yoksa 1 2 kilo daha vermeli miyim?. İzmirdeyim bu arada

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fringilla -- 24 Mayıs 2019; 21:33:2 >
  • Geçen sene 1 yıl erteleme aldım kilodan şimdi 2. işlem için gidicem.Yeni sistemde nasıl değişikler oldu .

    Çağırma kağıdında askerlik şubesine uğrayın daha sonra hastaneye sevk edileceksiniz yazıyor bir günde halledebilirmiyim iş yerinde izin çok sıkıntılı .
  • Geçen ağustosta ilk muayene sonucu rapor aldım ve erteleme vermişlerdi. Temmuzda tekrar gitmem lazım 2.muayene için ancak şubeden verilen kağıtta verem dispanserinden muayene raporu gibi bir belge yazmışlar.

    Verem muayenesi olmaya gerek oluyor mu sonraki muayeneler için şubeye başvururken?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Hocam bana verilen kağıtta da aynısı yazılı.Ben Eylül-Ekim gibi ikinci kez gideceğim fakat direk şubeye gitmeyi düşünüyorum.Verem muayenesi yapılacaksa bile onlar yönlendirir zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Hocam bana verilen kağıtta da aynısı yazılı.Ben Eylül-Ekim gibi ikinci kez gideceğim fakat direk şubeye gitmeyi düşünüyorum.Verem muayenesi yapılacaksa bile onlar yönlendirir zaten.
    Üstte ikinci muayenesinde muaf verilen birini gördüm bu arada. Bize de verilir mi acaba normali üçüncü muayene sonrasıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    O arkadaş muhtemelen ekstrem bir durum içindedir ondan ikinci muayenede muafiyet almıştır.Ekstrem bir durum yoksa üçüncü muayenede ancak muafiyet veriliyor.İkinci muayenede muafiyet alan çok nadir ki onlarda dediğim gibi ekstrem bir durum varsa oluyor.
  • TolkiensPipe kullanıcısına yanıt
    hocam simdi bu sene kasımda bir dahamı heyete çıkacaksınız yoksa muaf aldınız mı?
  • Erteleme aldim, ocak 2020 de 3. kez muayeneye gidecegim kismetse. Umarim 3. seferde muaf ederler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolkiensPipe -- 7 Haziran 2019; 17:14:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba benimde bu hafta sürem doluyor 3.cü ve son işlem deniyor ama ne yapılması gerekiyor diğer
    işlemlerden bir farkı var mı acaba sistem değişikliği falan ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    O arkadaş muhtemelen ekstrem bir durum içindedir ondan ikinci muayenede muafiyet almıştır.Ekstrem bir durum yoksa üçüncü muayenede ancak muafiyet veriliyor.İkinci muayenede muafiyet alan çok nadir ki onlarda dediğim gibi ekstrem bir durum varsa oluyor.
    Teşekkürler hocam. Kilonun yanında benim iki gözde de tedavi edilemez bir rahatsızlık var keratokonus diye. Gözlere temas olmaması lazım, tozlu ortamlarda bulunmamam lazım vesair yoksa görme kaybına sebep olup daha da ilerliyor. Bu şekilde tek kilodan değil de iki farklı rahatsızlıktan sevk isteyebilme imkanım var mı hem göze hem dahiliyeye muayene olsam 2.muayenede muaf verirler belki gözü de işe katarsam diye düşünmüştüm. Askeriye için en elverişsiz hastalıklardan birisi.

    Ek olarak kilodan muaf alındıktan sonra tamamen ilişiğimiz kesiliyor değil mi askerlikle? İleride kontrol için muayeneye çağırma gibi durumlar oluyor mu kilo kontrolü için?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 12 Haziran 2019; 23:36:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Gözünüzden de sıkıntınız varsa hastaneye sevk edilmeden önce aile hekiminize ya da sağlık ocağındaki doktora bu sıkıntınızı söyleyin sizi hem kilodan hem de gözden sevk etsinler.Malum artık sevk işlemlerini aile hekimi ya da sağlık ocağındaki doktorlar yapıyor.Eğer gözünüz gerçekten askerlik için çok elverişsizse dahası tedavi edilemez bir durumdaysa belki bir ihtimal ikinci muayenede gözden dolayı kesin muafiyet alırsınız.

    Kilodan kesin muafiyet alırsanız tekrardan kilo kontrolüne çağrılma durumu söz konusu olmuyor.Ben ilk kontrol için geçen yıl Eylülde askerlik şubesindeydim.Orada bir arkadaşla tanışmıştım.Kendisinin üçüncü kontrolüydü ve hastaneden ''Barışta askerliğe elverişli değil savaşta sevke uygun'' ifadesi yer alan bir muafiyet raporu almıştı.Bunu askerlik şubesine teslim ederken bastıra bastıra sormuştu ''Gelecekte tekrar kilo kontrolüne çağırılır mıyım?'' diye.Orada görevli memur ise artık askerlik yönünden bir işinin kalmadığını,zayıflasa bile gelecekte kilo kontrolüne çağrılmayacağını ancak savaş durumunda askere alınması söz konusu olabileceğini söylemişti ve eline ''Askerlikle İlişiliği Yoktur'' ibareleri bir belge vermişti.

    Yani kilodan muafiyet alırsanız tekrar kilo kontrolüne çıkma gibi bir durum yok.Ama tabi eğer size arkadaşa verdikleri gibi ''Barışta askerliğe elverişli değil savaşta sevke uygundur'' şeklinde bir sağlık raporu verilirse ancak Türkiye bir ülkeyle savaşa girerse o zaman askere alınırsınız.Tamamen askerlikten muaf olmak ''Hem barışta hem de savaşta askerliğe elverişli değil'' raporu almakla mümkün oluyor.Bir arkadaşım aşırı derecede kiloluydu ve şeker hastalığı vardı.Ona mesela bu yönden rapor verildi.Yani gelecekte ülke bir savaşa girse bile kendisi askere hiçbir şekilde alınmayacak.

    Fakat genelde insanlara ilk rapordan veriliyor.Yani ''Barışta askerliğe elverişsiz fakat savaşta sevki uygundur'' şeklinde rapor veriliyor.




  • Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilo sorunu olanlar bana mesaj atsın.yapılacak tüm işlemleri anlatıyım.https://www.facebook.com/asatahmet
  • arkadaşlar, ben bazı ailevi sebeplerden dolayı 2. muayeneme bir türlü gidemedim.. bir sıkıntı çıkar mı acaba şimdi gidersem? yani aynı prosedür uygulanır değil mi? cevap verirseniz çok sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaucler -- 18 Haziran 2019; 14:3:33 >
  • Yeni askerlik yasasında bu erteleme-muafiyetlerle alakalı bir değişiklik olcak mı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogaucler

    arkadaşlar, ben bazı ailevi sebeplerden dolayı 2. muayeneme bir türlü gidemedim.. bir sıkıntı çıkar mı acaba şimdi gidersem? yani aynı prosedür uygulanır değil mi? cevap verirseniz çok sevinirim..
    yok mudur bir bilen?
  • 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.