Şimdi Ara

ASKERE GİDİŞ SÜRESİ İLE İLGİLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. 30 yaşındayım şu an, tecilim bitti. Askerlik şubesine başvuru yaptığım zaman hemen gider miyim yoksa celp dönemini mi beklerim? 30 Kasim'a kadar olan başvurular bildiğim kadarıyla Şubat ayında askere alınıyor. Uzun zamandır net bir bilgi almaya çalışıyorum ama bununla alakalı herhangi bir bilgi bulamadım. Yani şöyle diyelim ben bu hafta askerlik başvurusu yaparsam, gidişim ne zaman olur? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.



  • 30 kasım değil, 31 aralık kardeş şubat celbi için son başvuru.Şube böyle söyledi bana.
    Ben eylülde bozdurmama rağmen e devlette güncel hali 30.06.2020 yazıyor.Yani herkesi şubata almıyorlar.Tabi kesin sonuçu 22 aralıktan sonra göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Co0lest -- 4 Kasım 2019; 9:38:38 >
  • Benim durum biraz farklı. Herkes farklı bir şey söylüyor, tecil bittiği için başvuru sonrası 1 hafta içerisinde askere gidersin diyen var. Bu doğru mu acaba?
  • #Lionheart# kullanıcısına yanıt
    Onu kim diyorsa sallamış usta.Tecili bozdurunca en yakın celp döneminde gidiyorsun ama dediğim gibi yoğunluktan dolayı bir sonraki celp dönemine kalınabiliyor.Askerlik şubesindeki memur böyle diyor.

    Edit:Senin dediğin. 1 hafta içinde gitme olayı bakaya isen ve er statüsünde gidiyorsan oluyor.Bunuda internette araştırırken buldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Co0lest -- 4 Kasım 2019; 11:36:11 >
  • Co0lest C kullanıcısına yanıt
    Sağlık muayenesini yaptırdım fakat başvuru yapmadim. Sanırım devre kaybım var benim hocam. Öğrenmek istediğim şu an başvuru yapsam beni hemen askere alırlar mı? Araştırdım ama bulamadım...
  • #Lionheart# kullanıcısına yanıt
    Dk ları er statüsünde gidiyorsan hemen alıyorlar diye biliyorum ama net bir bilgim yok.Şubeyi ara bence
  • #Lionheart# kullanıcısına yanıt
    Tecil kağıdında “statüsü” karşısında ne yazıyor? Şubeden alınanlarda yazıyor statüsü diye, edevlette yapılanlarda yazıyor mu bilmiyorum. Ayrıca orada muhtemel celp tarihi de yazıyor.

    Ne yazarsa yazsın işlemleri bir an önce tamamlaman gerek. Normalde tecil bitmeden 3-4 hün önce işlemleri halletmen gerekiyordu. Şimdi muhtemelen ilk celp hesaplamasına katılırsın ve tahminimce kendi celbine katılmadığından, bakaya sayacaklar. Tabi bunlar tahmini. En kısa sürede işlemleri hallet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 4 Kasım 2019; 16:39:5 >
  • Teşekkürler yardımlarınız icin. Önümüzdeki hafta işlemleri halledeceğim. Bir an önce aradan çıkartmak istiyorum, ne kadar erken biterse o kadar iyi benim için şu an çünkü dönüşte işe başlayacağım.
  • Yaşından ve tecilinin bitmesinden dolayı öncelik sende olacaktır. Şubat 2020 celp dönemine bildiğim kadarıyla 15 veya 30 Kasım'a kadar başvurman gerekiyor. Şubat çıkmayıp mayıs celbine kalman çok çok zor bir ihtimal. Büyük ihtimalle şubat celbinde askersin. Şimdiden hayırlı teskereler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.