Şimdi Ara

Asker rütbe alımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yedek subayları sadece tıp veya müh. Alanından yapılıyor diyorlar doğru mu?
    Astsubaylık alımı kapandı diyorlar ama seçimlerde tercih yapılabiliyor sebebini bilen var mı? (Geçen ekimde tercih yaptım)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Yedek Astsubaylığın kalktığına dair MSB'den resmi bir açıklama yok. Kasım celbinden önce de böyle birkaç yorum görmüştüm ama kasım celbinde yedek astsubay alındı. Bedellide de dönen dalga gibi, birileri çıkıp kaba etinden uyduruyor. Kulak asmayın.

    Yedek subay ve astsubayların en önemli görevi muvazzaflara nöbet yükünü alması, hafifletmesi. En başta muvazzaflar, bunların kalkmasına karşı çıkar.

    2018 kasımda Kütahya hava er'de 98 yedek subay adayı vardı. Büyük çoğunluğu Mühendislik mezunuydu, ama hukuk ve öğretmenlik mezunu olanlar da vardı. İlk 3 sıra, 16 inşaat, 13 makine, 10 elektrik mühendisliği mezunuydu.
    Yalnız Kütahya celp başı 100-200 arası yedek subay alıyor ve sadece meslek kurası havacı yedek subay eğitimi veriyor. Bunun gibi yanlış bilmiyorsam en az 10-15 tane daha yedek subay eğitimi veren yer var. Piyadesinden komandoya, meslek kurasına; kara, deniz jandarmasına kadar. 100-200 kişiden tüme varmak yanıltabilir. Ki yılda 12-13 bin kadar yedek subay alınıyor.

    Sağlık mezunu yedek subay ve astsubaylar Samsun sahra okulunda eğitim alıyor diye biliyorum. Ne kadar alındığı hakkında bir bilgim yok. Doktor ve öğretmenlere artık kamu görevi olarak askerlik yaptırıyorlar.
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogretmenlerin-askerlik-islemleri
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/tabiplerin-askerlik-hizmeti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.