Şimdi Ara

Aşılama hakkında uzmanlar tartışıyor: Zorunluluk mu? Teşvik mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu iş zorunlu olamaz.

  • Aşılama hakkında uzmanlar tartışıyor: Zorunluluk mu? Teşvik mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    Ya çok safsın yada koyu bir trolll...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbolcu -- 23 Temmuz 2021; 21:31:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu milleti kafalamak çok kolay: Öncelikle aşı olanlara hesabına 20 lira vereceğiz de, ona bile izdiham olabilir o yüzden direk 50 yapmıyoruz aşı sayısı arttıkça fiyatı arttır. Ülkenin %95'i aşı olmazsa adam değilim :D Ha, bu arada ben ilkini oldum ikinciyi olacağım yakında yanlış anlaşılma olmasın. Başta miktar size az gelebilir ama her ailede 5 kişi var diye düşünün, en azından çoğu kişi böyle düşünecek. Paraya gelince milletin haberi bile olmaz her ay 3-5 lira aylık giderlerle alınırsa(elektrik, su, gaz vs) :)

  • Aşılar fayda etmiyor ki. Virüs mutasyon geçiriyor eski aşılar çöp oluyor.
    2 doz aşı olup korona olanlar var. Aşıdan sonra ağrı, ani kalp krizi geçirip ölenler var..
    1 yıl önce aşı yoktu 900 civarı vaka vardı.. Ne olduysa aşıdan sonra oldu, Virüs aşı yüzünden direnç kazanıyor mutasyon geçiriyor

  • ahmetkaraci kullanıcısına yanıt

    SÖZCÜ’ye konuşan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, tüm faz çalışmalarında yapılan gözlemlere göre, aşı olanların virüsü kapabileceklerini ve yayabileceklerini söylüyor. 

    Aşılama hakkında uzmanlar tartışıyor: Zorunluluk mu? Teşvik mi?
    Aşılama hakkında uzmanlar tartışıyor: Zorunluluk mu? Teşvik mi?dw.com
    Aşıya rağmen başkalarına koronavirüs bulaştırabilir miyim? | DW | 15.01.2021
    https://www.dw.com/tr/a%c5%9f%c4%b1ya-ra%c4%9fmen-ba%c5%9fkalar%c4%b1na-koronavir%c3%bcs-bula%c5%9ft%c4%b1rabilir-miyim/a-56229151


    Aşılama hakkında uzmanlar tartışıyor: Zorunluluk mu? Teşvik mi?
    Aşılama hakkında uzmanlar tartışıyor: Zorunluluk mu? Teşvik mi?bbc news türkçe
    Aşı olduktan sonra da Covid 19'u bulaştırabilir misiniz? - BBC News Türkçe
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-55955528




  • Zorunluluk insan haklarına aykırı. Milletin bedenine kimse müdahele edemez.


    Gönüllülük esas olmalı.

  • Aşı olmayanlara kısıtlama gelsin. Aşılama hakkında uzmanlar tartışıyor: Zorunluluk mu? Teşvik mi? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla yan kapı komşumuz iki doz aşı olduktan birkaç hafta sonra korona oldu kadın 1 hafta hastanede tedavi gördü. İnsanın gözünün önünde aşı olanlar hastalığa yakalanınca pek de aşı olası gelmiyor. Siz su çiçeği aşısı olduktan sonra su çiçeği olan birini gördünüz mü hiç. Adam gibi aşı çıksın sonra bassınlar zorunluluğu hepimiz gidip olalım ama şu aşamada bence zorunluluk konuşulmamalı bile.

  • Aşı olanların evden çıkmasına asla izin verilmemeli ! Normal el değmemiş aşı olmamış doğal kalabilen insanlar için tehlikelidirler..

  • aşı olan ülkelerde vaka patlmaları var(şili, moğalistan, ingiltere...) ama kanada, avusturulya gibi ülkelerde aşılama çok düşük olmasına rağmen vakalarda patlama yok deneme aşamasındaki aşıyı savunanlar verilere göre değil körü körüne savunuyor.

  • symbolcu S kullanıcısına yanıt

    Çok saf olmayan vede troll olmayan arkadaş, Büyük resmi görmüşsün sen.


    Dünyayı instagram sayfaları,komplo teoristleri,Lise mezunu analistler, üniversiteyi zorlanarak bitiren işsizler, dünya düzcüler,nickname si symbolcü olanlar ve youtuberler yönetsin.Takip etmeyi ve zile basmayı unutmayın! Sonrada hep beraber damızlık kurbağa yemeye gideriz. Bunlar hep amerikanın oyunu. Yabani hayvandan ne hastalığı geçecek gardajım.Mutasyon yok aşı satmak için yeni virüs yabdılar!!! 7,674 milyar insanda milyarda bir mutasyona uğrama ihtimali olan virüs mutasyonamı uğrar gardajım.

    He birde çip yerleştiriyorlar gardajım.

    -Troll Seto


    Şöyle bir attığın mesajlara baktımda asıl troll olan senmişsin. Hep bi aşıları karalama çabaları falan. Bilimsel veri vb. diyeceğimde senin ilgileneceğin şeyler değil bunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 23 Temmuz 2021; 23:15:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt
    Dr. Charles Hoffe, Dr. Chris Milburn, Dr. Sam Dubé, Dr. Francis Christian, Dr. Roger Hodkinson, Dr. Sukarit Bhakdi son 6 aydır aşı yapılan kişiler üzerinde görülen sorunlar üzerine araştırma ve çalışma yaptı Dr. Charles Hoffe, 14.Tem.2021 'de son durumu [D-dimer Test Warning from Dr Charles Hoffe] başlıklı röportajda anlattı.

    https://www.youtube.com/watch?v=79MyDDp4YIg

    Röportajın İng metni ve yer yer yorum katarak* örnek Türkçe çevirim altta.

    Cevirileri senin için yapmadım, tarafsız çalışma yapan doktorların aşı konusundaki bulgularını öğrenmek isteyenler için cevirdim. Seni alıntı yapmama bakıp sakın kendini nimetten sayma cunku bu mesajı senin için göndermedim, vatandaşı yakalayıp "aşı karalamaya çalışıyorsun, bilim nedir bilmiyorsun" diye kendi kendini tatmin etmene cevaben sana meydanı göstermek için gönderdim. Bu doktorlar bilim bilmiyor ve Instagram sayfasından dünya düzcülük mü yapıyor :) Bu doktorlar aşıyı karalamaya mı çalışıyor :) Videodaki doktor Charles Hoffe ünlü olmak amacıyla mı aşı vurulanların %62'i mikroskopik iç hasar gördü diyor? Bu doktor Medyum Memiş'in Kanadalı versiyonu mu :) Yav bu doktor zayıf ve sağlıksız görünüyor, bu durumdaki kişi insanlara nasıl sağlık verecek kendisi sağlıksız yav :) Bu doktor lise mezunu analist olabilir :)Yok yok hiçbiri değil bu doktor illimunatici bir Youtuber aslında :) Sunduğun argümanlar öyle komik ki :) Neyse sen yine de aşını ol, hala olmadıysan, aile hekimin rapel dozajı için aradığında onu ihmal etme. Arasıra antikoruna baktır :) TV'deki haberleri haber sanmaya da devam et :) Kolay gelsin :)


    So when the Covid vaccine is injected into your arm, we now know that only 25% of it actually stays in your arm. And the other 75% is literally collected by your lymphatic system and fed into your circulation. So these little packages of Messenger RNA, and by the way, in a single dose of a Moderna vaccine, there are forty trillion Messenger RNA molecules….forty trillion that are injected into your arm. So three quarters of these are taken…are connected by the lymphatics.they go into your bloodstream in these little packages that are designed to be absorbed into a cell. But obviously when something is in your circulation, the only cells that they can get absorbed into is the cells around your blood vessels. And the place where the absorption happens is in the capillary networks…in other words, these are the tiniest vessels where the blood slows right down. these are tiny tiny vessels. So these little packages of genes are absorbed into the cells around the blood vessels, that’s the Vascular Endothelium. **`Endothelial cells form the barrier between vessels and tissue and control the flow of substances and fluid into and out of a tissue.`** The packages open. The genes are released. Your body then gets to work reading these genes and manufacturing trillions and trillions of Covid spike proteins. Because even though you get 40 trillion genes, each gene can produce many many Covid spike proteins. So…and the purpose of the Spike proteins is that your body recognizes this as a foreign protein and will make antibodies against it so that you are then protected against Covid. That’s the idea.

    Aşının sadece 25% i kolunuzda kalır %75 lenf sisteminiz tarafından toplanır ve dolaşım sistemine aktarılır. Moderna aşısının bir dozunda 40 trilyon mRNA molekülü vardır, 30 trilyon mRNA molekülü hücreler tarafından emilmek üzere dolaşım sisteminize karışır fakat dolaşım sisteminde mRNA'yı emebilecek yegane hücreler kan damarlarının etrafındaki hücrelerdir ve bunun da olabileceği tek yer, kan akışının yavaşladığı kılcal damar (capillary network) ağıdır. mRNA molekülleri, damar ile doku arasında madde ve sıvı geçişini kontrol eden "Vascular Endothelium" etrafındaki hücreler tarafından emilir ve emilen her bir mRNA molekülü için vücudunuz milyarlarca Covid spike / sivri proteini üretebilir. Bu şekilde üretilen Covid sivri proteini vücudumuz yabancı protein olarak tanıyarak antikor üretir, böylelikle Covid 'e karşı korunmuş olursunuz. İşleyiş fikri böyledir.

    But here’s where the problem comes. In a virus, in a Coronavirus, that spike protein becomes part of the viral capsule. In other words, the cell wall around the virus, called the viral capsule. But it’s not in the virus! It’s in your cells. So it therefore becomes part of the cell wall of your vascular endothelium. Which means that these cells that line your blood vessels, which are supposed to be smooth so that blood flows smoothly, now have these little spikey bits sticking out. So it is absolutely inevitable that blood clots will form. Because your blood platelets circulate around in your blood vessels. And the purpose of blood platelets is to detect a damaged vessel and block that vessel to stop bleeding. So when the platelet comes through the capillary, it suddenly hits all these all these Covid spikes that are jutting into the inside of the vessel, it is absolutely inevitable that a blood clot will form to block that vessel. That’s how platelets work. So….just as [inaudible] is absolutely predicted to cause cancer because it is full of carcinogens, these spike proteins will predictably cause blood clots because [inaudible] they are in your blood vessels. Dr. Bhakdi then said to me the way to prove this is that we need to do a blood test called a D-dimer test, um..to find out of this is really happening.

    Ancak tam bu noktada problem başlar. Covid sivri proteini, kanın rahat ilerleyebildiği pürüzsüz vasküler endotelyum dokusu üzerinde oluşur. Kandaki kök hücreleri, normalde pürüzsüz endotelyum yüzeyi, milyonlarca trilyonlarca covid sivri proteini ile kaplandığı için bunu bir hasar olarak tanır ve kanın dokulara sızarak iç kanama oluşmaması için kılcal damarlarda pıhtılaşmaya başlar. Bu kan kök hücrelerinin doğal işleyiş şeklidir. Doktor Bhakdi, kılcal damar bölgelerinde pıhtılaşmanın başladığını D-dimer testi ile görülebileceğini iletti.

    So…the problem with…the blood clots we hear about through the media, that they claim are very rare are the big blood clots. These are the ones that cause strokes and clots in your brain…those are the ones that show up on CT-scans and Angiograms and MRIs. The clots I am talking about are microscopic. These are tiny…they are literally on a capillary level and they are scattered throughout your capillary network. They are not going to show on any scan. They are just too small and too scattered. So the only way to find out for sure if this predictable mechanism of clotting was actually happening was to do this blood test called a D-dimer.

    Bu pıhtılaşma tüm vücutta bulunan kılcal damar bölgelerinde ve mikroskopik boyutta olduğu için CT-taraması ve MRI ile görülemez. Herhangi bir tarama ile görülemez cunku cok küçük boyutta ve cok fazla yayılmış durumdadır. Onu güvenli şekilde anlamanın tek yolu, D-dimer adıverilen kan testi yapmaktır.

    And so the D-dimer is a blood test that shows a recent blood clot. It doesn’t show anything else other than a recent blood clot. It won’t show an old blood clot. It only shows new blood clots. And so I have been now doing that on my patients…um finding people who have recently had their Covid shot within the previous seven days…it needs to be between 4 and 7 days, and doing a blood test on them called a D-dimer.


    D-Dimer testi birkaç günlük periyod içinde oluşmuş pıhtılaşmayı gösterir. Takriben bir haftadan daha önce oluşmuş eski pıhtılaşmayı göstermez. o yüzden bu testi sadece 7 gün içinde Covid aşısı olmuş hastalarıma yaparım. 4 ila 7 gün içinde aşı olmuş olmaları gerekli ve onlar üzerinde D-dimer testi yaparım.

    And so I am still trying to accumulate more information. But on the ones I have so far, 62% of them have evidence of clotting. Which means that these blood clots are not rare. It means the majority of people are getting blood clots that they have no idea that they are having. So Laura Lynn, the most alarming thing about this is that there are some parts of your body like your heart and your brain, and your spinal cord and your lungs, which cannot regenerate. When those tissues are damaged by blocked vessels they are permanently damaged. So I now have 6 people in my Medical practice with reducedoEffort Tolerance, which means that they just get out of breath more easily than they used to. I have one fellow that used to walk to my office every week for actually for an arthritis injection and told me that he could walk two miles without any problems, and now after a quarter of a mile he is absolutely out of breath and it has been like that for five months. So on the basis of this D-dimer test which proves that the majority of people are clotting, these six people who now have Reduced Effort Tolerance, actually what has happened to them is that they have plugged up thousands of tiny capillaries in their lungs.


    Bu şekilde hala bilgi toplamaya çalışıyorum ancak şu ana kadar test yaptıklarım arasında %62'i pıhtılaşma olduğuna dair belge var. Bu, kan pıhtılaşmasının seyrek birşey olmadığını gösterir. Bu, coğunluk kişinin farkında olmadan kan pıhtılaşması olduğu anlamına da gelir. Bununla ilgili en kritik durum, vücudumuzda kendini yenileyemeyen organlar olarak kalp, beyin, omurga ve akcigerlerdir. Bu organlardaki kılcal damarların pıhtı ile tıkanmasından kaynaklı hasar görmesi durumudur. Şu anda 6 hastam eskiye oranla cok daha kolaylıkla nefesten düşüyor, Efor Toleransı (Effort Tolerance) düşmüş durumdalar. Bir hastam, eskiden 2 mil yol rahatlıkla yürüyebiliyorken, aşıdan sonraki 5 aydır çeyrek mil yürümede nefes nefese kaldığını söylüyor. D-dimer testi yaptık ve testin de gösterdiği gibi, bu 6 hastanın akcigerlerinde kılcal damar dokuları tıkanık olduğu için Düşmüş Efor Toleransı (Reduced Effort Tolerance) var.

    And the terrifying thing about this is not just that these people are short of breath and they can’t do what they used to be able to do. But once you block off a significant number of blood vessels to your lungs, your heart is now pumping against a much greater resistance to try and get the blood through your lungs. And the problem….so that causes a condition called Pulmonary Artery Hypertension. It’s actually like high blood pressure in your lungs because the blood can’t get through because so many of the vessels are blocked. And the terrifying thing of this is that people with Pulmonary Artery Hypertension usually die of right sided heart failure within three years. So the huge concern about the mechanism of injury is that these shots are causing permanent damage.

    ancak sorun sadece bu kişilerin nefes darlığı yaşaması ve eskiden yaptıkları şeyleri yapamaması ile sınırlı değil. Akcigerlerinize giden kılcal damar dokularından belli bir kısmını bloke ettiğinizde, kalbiniz yükselen akışkan direncine karşı kan pompalamaya başlar ve bu da Pulmoner Arteriyel hipertansiyon / Pulmonary Artery Hypertension adıverilen duruma yol açar. Tıkanan kılcal damarlardan dolayı akcigerlerinizde yüksek tansiyon sözkonusudur. Burada korkutucu olacak şey ise bu durumdaki kişilerin kalp sağ tarafının iflas etmesi dolayısıyla 3 yıl içinde ölmesidir. Aşılar işte bu hasar mekanizması üzerinden, kalıcı hasar vermektedir.

    And the worse is yet to come. Because, you know, there are some tissues in your body like the intestine, liver and kidney that can regenerate to quite a good degree but brain, and spinal cord, and heart muscle and lungs do not. When they are damaged, its permanent. Like all these young people who are now getting Myocarditis from these shots, they have permanently damaged hearts. It’s just a matter of how mild it is. They will not be able to do what they used to be able to do. Because heart muscle does not regenerate. So this is the…this is the terrifying concern. And not only is the long term outlook very grim. But with each successive shot, the damage will add and add and add. It’s going to be cumulative because you are getting more and more damaged capillaries. So…so this is the most terrifying update from my last interview with you…when I was just asking what has happened to these people and what do I do. So I still don’t know what I do. Except advise people that this is not safe. It is seriously not safe. Umm I am passionate about patient safety. And that’s why I have gotten to so much trouble. But but..this is terrifying evidence.

    Ve bundan da kötü bir durum olabilir. Cunku biliyorsunuz vücudumuzda bağırsak, karaciger böbrek gibi kendini yenileyebilen ortanlarımız olduğu gibi, beyin, omurilik ve kalp kası gibi kendini yenileyemeyen organlarımı var. Onlar hasara uğradığında bu kalıcıdır. Aşıdan dolayı Myocarditis olan genç kişiler artık kalıcı şekilde hasar görmüş kalbe sahiptir. Hasarın ne kadar fazla olduğu önemlidir. Her bir dozaj bu hasarı arttıracaktır. Şu anda insanlara aşıların güvenli olmadığını söylemekten başka birşey yapamıyorum. Önemli şekilde, güvenli değil. Hastaların güvenliği konusunda hassasım. Ve nitekim o yüzden büyük sıkıntıya girdim. Ancak elimizde böyle belgeler var.


    * Çeviri birebir değildir. Özellikle 2. paragraftaki "kök hücreler" ve onunla ilgili kısımlar, konuda anlatılan kısımla uyumlu oldugu için Antoine Béchamp'ın mikrozima (kök hücre) teorisinden esinlenerek ceviriye eklenmiştir. Ceviri, konuyu en kısa en açık ve en doğal şekilde iletebilmek için düzenlenmiştir. Birebir ceviri değildir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tam düzgün bir açıklama zannetmiş teşekkür edecekken mesajınızın üst kısmını sonradan görüp vazgeçtim.

    2 doz aşımı oldum merak etme,tv 1 yıldır izlemiyorum zaten televizyonumda yok. 3 yıl sonra ölmezsem bu mesajı alıntılarım. Aşı olmayıpta covid geçirenlerin gördüğü hasarıda yazsaydınız keşke zahmet edip..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 24 Temmuz 2021; 1:31:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetkaraci kullanıcısına yanıt

    Türkçe konuşuyoruz zaten farkında değilsen üzücü çokbilmiş -ismilazımdeğil- kardeşim. Tabii gerçekte çok bilen birisi olsan boş tartışmalara girmezsin karşındakilerle. Ben kendi fikrimi ve bu tarz bir zorunluluğun insani olmadığı fikrini savunuyorum ve bunu paylaştım. Bu karşımdakikinin Prof. olması ya da başka statüde olması durumunda değişmeyecek bir gerçek. Sonuçta şahsen hayatımı etkileyecek bir olgu bu.


    Ayrıca ikinci mesajımda man kafalar alabilsin diye; kendimi bulaşa karşı koruduğumu, aşı konusunda çekincelerim olduğumu ve evden çalışan, bayram tatilini bile hıncahunç dolu yörelerde değerlendirmemiş birisi olarak "hastalığı yayacak aşısızlardan" olmayacağımı sanırsam eser miktarda IQ sahibi birisininin anlayacağı şekilde ifade ettim.


    Sen aklını ve Türkçeni kendine sakla, başkalarına ders vermeyi bırak ve üslubunu topla bence. Çok zarar görürsün böyle. Engelliyorum seni. Muhatap olmuyorum senin gibi boş insanlarla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 24 Temmuz 2021; 2:25:16 >




  • avm ve kafelere giriş için aşıyı zorunlu yapsınlar en baba aşıyı reddeden adam bile ilk otobüsle aşı olmaya koşar koşmayacak tek adam yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barabarabarbara -- 24 Temmuz 2021; 03:53:09 >
  • barabarabarbara kullanıcısına yanıt

    avm ve kafelere girmeye pek de hevesli değiliz

    bir kahve 19 TL olmuş; gerek yok.


    not: iki tane zincir kahveci şubesine gittim, birinde hes kodu sordu-diğerinde sormadı; yani sormayan yerler de olacak her zaman.

    restoranların sadece paket servis yapabildiği zamanlarda içeride oturup yemek yiyen insanları da gördük; bizim ülkede tam işlemez o, esnafa para lazım.

  • Medya el birliğiyle insanları korkutmaya çalışıyor ama yemezler.. 2. doz sonrası annemi apar topar kardiyolojiye kaldırdılar (hiçbir kalp sorunu yoktu), babam da 2 doz oldu 3. için randevu aldı ama şu an yaz ortasında daha önce hiç yaşamadığı bir gribi yaşıyor öksürük, hapşurma, ayakları buz gibi , sesi gitti , çok zayıfladı hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştık..

    Şu yanlışı bir düzeltelim biz aşı karşıtıymış gibi görünsek de değiliz sadece güvenilirliğinden emin olduğumuz bir şeyi vücudumuza almak istiyoruz. Faz 3 çalışması devam ediyor adamlar sıçan, tavşan yerine insanları kobay olarak kullanıyor demek oluyor bu.. Hatta Biontech'in 2.versiyonu da ilk verilere göre geliştirildi.

    Aşı yapılan hiçbir yerde kapsamlı bir test yapan yer görmedim. Kalp hastası mı, alerjisi var mı kontrol edilmiyor. Bir de üstüne kağıt imzalatıyorlar "üretici firma ve sağlık bakanlığı sorumluluğu kabul etmeyecektir" diye, buradaki çoğu kişi ise içinde ne olduğunu bilmediği şeyi övüyor..

    Konuyu bimde satılan ne idüğü belirsiz çiğ köfteye getirecek kadar aptalca konuya yaklaşanlar ya şimdi bloklasın ya da sonsuza dek sussun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 24 Temmuz 2021; 09:14:47 >




  • Medya hep aynı doktorları konuşturuyor.

    Ülkede başka doktor yok mu?

    Sadece Mehmet Ceyhan mı biliyor?

    Çıkarırsın televizyona karşıt görüşteki doktorları da, tartıştırırsın, millet de kararını verir. Sorumlu yayıncılık budur. Kimse de kimseye baskı yapamaz.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.