Şimdi Ara

aseton surdüğüm yerde rengi acıldı yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (5 Mobil) - 3 Masaüstü5 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
53.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar reçine vardı arabanın üstünde asetonla cıkarayım dedim cıkardım ama cıkardıktan sonra arabayı temizledim ve karşıma cıkan görüntü görünce ağlamak istedim ama ağlayamadım aseton sürdüğüm yerlerin rengi acılmış arabam siyah renkte aseton sürdüğüm yerler acık siyah gri ye yakın bi renk almış.oysaki daha yeni cila cektirmiştim. şimdi ne yapcam ben arkadaşlar yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.



  • Bende bugün siyah renkli aracıma bulaştırdığım poliüretan köpük kalıntısını çıkartmak için çare kalmayınca istemeye istemeye aseton kullandım. Kulak pamuğu çubuğuyla sadece kalıntı üzerine uygulayıp sağa sola taşırmadan dikkatlice uyguladım. İşim bitincede elimde bulunan Meguiar's ın birkaç ürününü uygulama bölgesine tatbik edip iyice sildim. Bölge halen daha siyahtı.

    Asetonu uygularken kaporta ( dolayısiyle boya ) sıcakmıydı? Veya direkt günışığı altında mı yaptınız. Bu şekilde boyaya herhangi bir kimsayasal uygulamak riskli.

    Asetonu biraz fazla mı kullandınız? Ya da reçine dışında ilgisiz yerlerede mi bulaştı?

    Komik olacak ama eczanede, marketlerde satılan oje çıkarmak için piyasaya sürülen aseton tipleri renklendirici, esans ıvır zıvır katkılı oluyor. Saf aseton uçucudur. Bu katkılar boya üzerinde kalmış olabilir.

    Belirttiğiniz ağarma reçinenin çıktığı yerlerde mi mevcut? Reçine çıkarken vernik tabakasına hasar vermiş olabilir. Aseton vernik altındaki tabakaya temas ettiyse problem çıkarmış olabilir. Yok asetonun temas etiği heryer bu durumdaysa başka bir ihtimal.

    Aklıma gelen en iyi ihtimal asetonun vernik tabakasını matlaştırmış olabileceği ( normalde cam gibi şefaf bir katman yapsı bozulursa doğal olrak altında bulunan rengi doğru yansıtmaz ) ya da katkılı bir asetonun vernik tabakası üzerinde kalıntı bırakmış olabileceği. Verniği tekrar eski haline getirebilmek için veya yabancı varsa kalıntıları temizlemek için pasta - cila deneyebilirsiniz. Cilanın uygulaması nispeten kolaydır da pasta' yı yanlış uygularsanız dalgalanma, boyaya zarar verme olasılığı var. Bence daha fazla kurcalamadan profesyonel olarak rütuş, boya koruma, cila uygulaması yapan merkezlerden birisine başvurun.




  • zamanla aseton kalıntıları kaybolur.merak etmeyin.
  • araba saat 3-4 kadar güneş altında kalıo ben 6:30 ta temizlemeye başladım tam hatırlamıorum ama araba yuzeyi sıcak değildi ılıktı. sanırım benin kullandığım aseton saf aseton değil ben pamukla sildim ve asetonu biraz bol kullandım asetonun temas ettiği coğu yerde ve benim pamukla sildiğim yerlerde bencede işi profesyonellere bırakcam bu işi herşey için teşekkür ettim arkadaşlar.
  • Yeni konu açmayım hortlatayım dedim.

    Aracıma bayan arkadasımın birinin tırnagını gecirmesiyle baya bir oje izi cıktı. Suyla falan geçmiyor.

    Kulak çöpü cubugunun ucuna biraz aseton sürüp gecirmeye çalışsam boyaya zararı olur mu ?
  • ben olsam aseton sürmem ziebartta temizlik için belki ücret almazlar oraya götürün derim.
  • aseton zarar verirmi kesin ?
  • Olan olduktan sonra boyama dışında çare var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plastik telefon kılıfında aseton kullansam rengi gidermi?yada keçeli kalem mürekkebi nası çıkarırım telefon kılıfından?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.