Şimdi Ara

Aselsan-TAI-Havelsan İşe Alım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Ben makine mühendisliği okuyorum. Ve bir savunma sanayisine mensup olan şirkette işe girmek en büyük hayalim. Yukarıda en büyük şirketleri yazdım. Tabiki bunların dışında bir sürü şirket var. Ama bunlar en büyükleri diye konuyu buradan yürütelim dedim. Bu şirketlere girebilmek için bir makine mühendisi kendini nasıl geliştirmeli? Ya da bu şirketler nasıl kriterler arıyorlar? Ve bu şirketlerin genelde ankaradaki üniversitelerden mezun olan öğrencileri aldıklarını duydum bunun doğruluğu ne kadar? Ve son olarak bu şirketlere girmek isteyen biri yandal yapacak olsa hangi bölümden yapmalı? Ya da yüksek lisans yapacak olsa hani dalı seçmeli? Şimdiden teşekkür ederim.



  • ilk tercihleri odtü mezunları oluyormuş
  • barsav12 kullanıcısına yanıt
    Onu bende duydum ama orada sadece odtü mezunları çalışmıyor onu bildiğim için. Şansımın olduğunu düşünüyorum
  • hangi okulda okuyorsun ?
  • barsav12 kullanıcısına yanıt
    YTÜ
  • hacettepe bilgisayardayım. benimde hayalim buralar. fakat buralarda bil. müh. ne kadar geçerli ve okuduğum okuldan girme şansım nedir?
  • hüklaysi H kullanıcısına yanıt
    Ben aselsan da her türlü mühendisin iş bulabileceğine inanıyorum (gıda çevre filan hariç) çünkü düşünsene tankın roketin silahında bir beyni var bilgisayar mühendisine neden ihtiyaç duyulmasın?
  • kendini geliştirmelisin,3d tasarımla başla.ve kendine uzman olacağın bir konu seç,doktorlar gibi bir uzmanlığı hedefle.. Tai iyi bir seçim olabilir,tai'ye eğitim için gittiğimde çok etkilemişti ama artık benim için bir önemi yok.başka sektördeyim.havacılık ilgi duyanlar için çok iyi bir seçim.para için sakın seçmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı önemsemiyorum o kadar. Ama şunu düşünüyorum TAI'ye girmek için hangi dala yönelecem makinedeki çoğu dalın havacılıkla alakası yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbulgülü

    Parayı önemsemiyorum o kadar. Ama şunu düşünüyorum TAI'ye girmek için hangi dala yönelecem makinedeki çoğu dalın havacılıkla alakası yok

    kullandıkları makineler ve tasarım programları.

    Mutlaka havacılık istiyorsan Catia öğren.tasarım veya makineler konusunda işe alım yapacaklarsa ve makine müh.istiyorlarsa öncelik vereceklerdir.
    Y.lisansı havacılık üzerine yapmaya çalış.bu konuda araştırmalar yapmalısın.isteyince olur.olmuyorsa başka kapı açılır ondada bir hayır vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaradakilerin ikamet açısından ve yakınlık açısından avantajları da var, okul kalitesi açısından avantajları da var ama olay insanın kendisinde bitiyor hocam.. Bu okullardan mezun olanların hepsi sağlam, kaliteli mezunlar değil sonuçta, sayılı hatta...
  • bambamm06 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hep mühendis olmak istedim ama daha çok uçak mühendisliğiydi puanım yetmedi o yüzden makine yazdım. Ama bir uçak hangarında çalışmayı çok isterdim. Havelsan ya da TAI'yı düşünüyorum o yüzden ve haklısınız kendimizi geliştirdikten sonra açılmayacak kapı yok
  • istanbulgülü İ kullanıcısına yanıt
    Aynen.. Cook calismak lazim hocam cook.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk tercihleri ODTÜ oluyormuş gibi bir şey yok.Bizim okuldan mezun olanların bilkent.edu.tr de istatistiksel olarak gösterimi var büyük bir çoğunluğun ASELSAN'da çalıştığı görülebilir.


    Ha ben de düşünüyordum bir zamanlar ama sonradan vazgeçtim.Sana da vazgeçmeni tavsiye edebilirim.Kendi mühendisini koruyamayan bir ülkede Aselsan'dan birkaç yıl içinde 3-4 tane güya(!) intihar vakası çıkması. Kendi mühendislerinin gizliliklerini, hayatlarını koruyamayan cinayete kurban gitmesine sebep olan bir orduya çalışmak ne derece mantıklı tartışılır.
  • son 4-5 yıldır ziktiri boktan üniversitelerden torpil ile alıyorlar, çok kasmayın. atılım, abdullah gül, ankara yıldırım beyazıt, fırat, ted üniversitesi gibi varlığını bilmediğiniz üniversite mezunlarını bu zikik savunma sanayi firmalarında görebilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.